Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Nazist tränade elever att skjuta pistol.

När jag ser en artikel bakom betalvägg så förväntar jag mig att det ska vara lite bättre, mer exklusivt än det jag får som gratis klickande läsare som förvisso matas med allehanda värdelösa reklaminslag på tidningarna. Men sällan så är det så. Varför? Och varför verkar tidningar ha en liten förkärlek till att lägga artiklar som rör nationella och nationalsocialister bakom dessa? Hade man artiklar som den Aftonbladet la ut för en tid sen, en intervju med en från SMR som berättade hur han uppfostrar sina barn så köper jag det. För det ÄR något speciellt. ( ska tilläggas att den artikel hävdar SMR bestämt är osann ) Sen då?

Idag hade Västerbottenskuriren en artikel bakom just låst betalvägg som jag så klart ville läsa då den handlade om Robin Palmblad från SMR och att han skulle ha haft skytteträning med skolelever från en skola under våren. Till slut får jag tag på artikeln och vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja att knorra.

 

frågetecken

 

Kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska gnälla på lura läsare att betala för värdelös journalistik eller rikta in mig på det som har fått igång många människor under dagen. “ Ska en nazist få lära elever att pistolskytte” alt “ Vad har hans politiska åsikter med något öht? “ Eftersom artikel ligger bakom betalvägg så ska jag inte ägna någon tid åt den. För man måste läsa hela för att förstå vad som stör mig. Vi kör på det andra.

Om man är nationalsocialist, ska man då få leva och delta i vanliga livet vi andra lever? Tänker då på saker som att engagera sig i sina barns skolor, fritidsaktiviteter ( kanske som tränare för småttingarna i fotboll mm ) vara medlem i idrottsföreningar, bli instruktör inom olika idrotter. Ha cirkelkurser i målning eller hur man knypplar.

Jag anser personligen att alla ska få delta i allt där det uppenbart inte krockar med värderingar och stadgar. Definitivt när det gäller föräldraskap. För barn ska aldrig bli lidande för de politiska åsikter deras föräldrar bär på.

Vad är faran med att tex Robin Palmblad är instruktör i en pistolskytteförening?

Hans klubbkamrater anser ju enligt artikel som inte går att länka att han inte utgör någon fara eller annat negativt så de vek inte en tum. Palmblad sköter sig och då ska han heller inte bort pga att någon fått reda på att han är aktiv som instruktör.

Det finns så klart ingen fara alls med det. Utan det handlar om att vi vill stigmatisera honom och hans liktänkare. Det ska vara jobbigt att inte tänka och tycka som vi andra gör. Så funkar det. Likadant med människor som tillhör exempelvis den kriminella motorcykelvärlden. Det funkar så klart på många. Och dem det inte gör det på kommer att radikaliseras än mer.

Jag kan komma på otaliga argument för och emot Palmblads ( i detta fallet ) roll som pistolskytteinstruktör. Ni är många som läser men få kommenterar. Jag vet att en del av er är rädda att jag ska behålla er IP-adress och använda den emot er, men tro mig.. Varför skulle jag det? Skulle önska att fler av er kunde skriva vad ni anser om detta. För jag vill veta för att få en bättre bild av hur människor tänker angående sånt här.

Jag känner många nazister och de flesta lever helt vanliga liv. Och deras lagkamrater eller föräldrar i skolan vet om deras åsikter men ärligt så stöts de inte bort. Det är oftast först när det når media som det blir en “grej” av det. Upplever andra samma?

 

Annonser

8 comments on “Nazist tränade elever att skjuta pistol.

 1. Hans Odeberg
  26 juni, 2014

  För mig är det rätt enkelt. Jag gillar olika. Det innebär att även de som tycker olika ska ha en plats. Nazister, kommunister, islamister och pingstvänner.

  Vem vet, imorgon kanske det är jag som hyser en för allmänheten förhatlig åsikt.

  • Camilla
   26 juni, 2014

   Jag håller med dig faktiskt. Det finns alltid tillfällen då man måste välja, mellan att sätta sin tro eller åsikt före. Likväl som det finns tillfällen då dessa inte ska spela någon roll alls.

 2. lank
  27 juni, 2014

  Jag vill tipsa om en tidigare skinhead som offentliggjort sin mycket tunga historia som jag läste igår. Det finns något avsevärt viktigt med att dela denna historia och jag tror många kan ta lärdom. http://fallbeskrivning.blogspot.se/

 3. Christer Brodén
  30 juni, 2014

  Min erfarenhet säger mig att då folk är rasister, kriminella och lögnare med mera, så förnekar de oftast det. I stället beskriver sig själva som hederliga, goda och pålitliga. Då är de mycket farligare, än när de i stället klart säger vad de egentligen tycker.

  Med t.ex. Åkesson kan du debattera, men hur gör du med den nazist som tar nattvarden, håller med dig om allt och mår bra av att veta så mycket bättre än du. Som möter dig (den användbare idioten) med ett vänligt leende och instämmande nickar.

  Det är traumatiskt att inse sanningen om sådana, efter att ha blivit knivstucken i ryggen. Åkesson är en riktigt hygglig karl. Han berättar ju sanningen – om sig själv. Han ger dig möjlighet att slipa dina argument och möta honom öga mot öga.

 4. Nemesis
  30 september, 2014

  Helt rätt Camilla. Människor ska inte dömas i sitt övriga liv p g a sina åsikter, om det inte har avgörande betydelse. Vill vi te x ha kommunister i ledande befattningar inom försvaret och polisen. Och nu talar jag om uttalade såna, som står för och sympatiserar med Stalins utrensningar.

 5. tina
  5 december, 2015

  Att särbehandla personer pga deras åsikter ÄR olagligt då vi i Sverige (i teorin) har åsiktsfrihet.
  Det stämmer dessvärre inte med verkligheten och anledningen att fulmedia hänger ut just nazister regelbundet är just för att dessa straffas och skärbehandlas i form av bla att de blir av med sina jobb/svårt att söka nytt jobb osv osv osv …..

  Det lustiga med detta inlägg och kommentarsfält är just att man jämför nazister med kriminella. Att folk kriminaliserar ÅSIKTER/livsåskådningar.

  Kan ni tänka er ett nyhetsinslag om att ”Miljöpartist instruktör för pistolskytteförening” eller ”kristdemokrat instruktör för …….” ?

  Det finns ingen annan sanning än att det öppet sker en diskriminering av bla just nazister.
  Det värsta av allt är också att de som har någon form av avsky emot dessa människor oftast inte har en aning om vilka värderingar denne faktiskt står för utan grundar det på sin egna TRO om vad denne står för och vad ordet ”nazist” betyder för en själv

  Sorgligt

 6. Janne
  23 september, 2016

  Dom som utgör en fara för det svenska samhället är korrupta politiker från 7-klövern. Där har skiten samlats och det är dom som har skapat dagens kaotiska och kriminella samhälle där ingen går säker längre!
  Janne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 26 juni, 2014 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: