Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Återigen dags för SMR att demonstrera mot asylsökande?

En av dragningskrafterna till sajter som vi kallar alternativ media är att dessa till skillnad från våra traditionella medier utan att tveka och mycket gärna talar om vilken hudfärg en brottsling har. Man hävdar ogenerat och korttänkt att det är det avgörande och viktigaste, inte själva brottet och dess konsekvenser för brottsoffret. Gammelmedia avstår i de flesta fall att ens nämna etnicitet och även så avstår man ibland från att skriva om en del fall. Varför man gör det handlar mer om ansvar än att man skyddar en brottsling ( som man gärna blir anklagade för ) eller att det skulle bero på att man vill förleda läsaren ( som man också blir anklagade för )

 

Egentligen kvittar det hur man gör från gammel-medias håll. Det blir ett moment 22. Går man ut med att något skett på ett asylboende så får man skit för att man ökar på rasisternas argument och avstår man så får man skit för att man mörkar. Inte alltid så klart, men om man ska hacka i det grovt.

 

Ett av de mer oförglömliga krigen mot media tog plats i Bollnäs under försommaren och framåt 2012. Oavsett vad man anser om själva våldtäkten som detta kretsade runt och personerna som drev detta så var det ett nederlag för vanlig media. I ett panikartat försök att stoppa Svenska Motståndsrörelsen återgivning och granskning av framför allt tidningen Hela Hälsingland så förlorade man. Detta lever många på än idag. För hur det än är så ogillar människor lögner och förvanskningar av nyheter. Jag har skrivit massor om detta tidigare. Det finns att hitta på bloggen om ni söker på det eller kollar under fliken “ Hitta direkt “ där finns en del sorterat men inte allt.

 

 

Ni som läser min blogg regelbundet vet att jag ofta skriver om just SMR. Och apropå det jag skrivit inledningsvis så kommer jag fram till det som är min huvudpoäng idag.

Har vi ett nytt Bollnäs på gång?

Det finns i skrivande stund två artiklar utlagda på Nordfront.se som tyder på det om man “ känner “ organisationen. Tillvägagångssättet är det samma som 2012. Man tar upp ett våldtäktsförsök samt radar upp andra enskilda händelser i Sunnansjö samt i dess närhet. Kopplat till det asylboende som man har varit emot hela tiden. Det började med att representanter från SMR deltog i ett informationsmöte kring detta som sedan ledde till att ortens politiker fick lite panik och man skrev upp händelsen större än vad den var i DT.se . Detta fick så klart SMR att flyga i taket.

I Sunnansjö och dess närhet bor en del kända namn inom organisationen. Så det vore konstigt om man inte nappade på detta och gör något av det.

När den första artikel kom på Nordfront ville jag hitta mer info kring det anmälda våldtäktsförsöket men hittade inget som kunde styrka de märkliga citaten från både polis och asylboende. Svaret kom igår då Pär Öberg skrev en artikel där det bland annat framkommer att DT.se inte skrivit om fallet fören efter att Nordfront gjort det. Och Öberg hävdar bestämt att DT.se ljuger.

Jag tar inte ställning för något som endera part skrivit eller sagt så här långt. Jag är mer intresserad om man tänker köra ett nytt Bollnäs?

Bollnäs var banne mig historiskt om man ser det ur SMR:s synvinkel, men även ur andra. De lyckades samla flera hundra människor långt upp i norr och genomförde en fredlig demonstration utan några som helst incidenter. Bästa var när underbara antirasisten Rasta-David gick upp på scenen och debatterade med Pär Öberg om massinvandringen som de kallade det. Episkt.

 

 

Skulle en sådan demonstration vara möjlig att genomföra idag? Efter Kärrtorp och efter Malmö?

Nej.

Jag tycker synd om den stad som de kommer att välja för att demonstrerar mot vad de nu denna gång kommer att kalla det. I Bollnäs var det Kvinnofrid. Rent logiskt bör det ( OM det nu blir så, för jag bara spekulera ) bli Ludvika. De 70 poliser som i Bollnäs kunde njuta i lugn och ro av solen och glada människor kommer att få möta något helt annat tror jag om detta blir verklighet. Har mycket svårt att se att den antirasistiska rörelsen inte kommer att gå i taket och mobilisera kraftigt.

Vi får vänta och se vad de planerar. Men jag sätter en hundring på att Ludvika kommer bli Bollnäs 2.0.

Annonser

5 comments on “Återigen dags för SMR att demonstrera mot asylsökande?

 1. Peter
  15 juni, 2014

  Instämmer.
  Ett tillägg bara, SMR mfl är endast intresserade av kriminellas hudfärg såvida det gagnar deras intressen. Det vill säga att om personen har mörk hudfärg.

 2. Camilla
  15 juni, 2014

  Förvisso så också. Men det intressanta är om de planerar något liknande som i Bollnäs ( jag kan ju ha tvärfel ) och hur det kommer att skilja sig. Och skulle de ha rätt och DT fel så upprepar sig ju historien. Vilka effekter kan det få? Eller inte få? Vad händer med en liten by som Sunnansjö om detta stämmer och de flyktingar som finns på orten? Går man ihop och skyddar varandra mot dem som vill ha väck dem eller blir motståndet mot en förläggning starkare? Sånt jag tänker mer på än så mycket annat.

 3. Peter
  15 juni, 2014

  Ja det är faktiskt lite intressant ifall allmänhetens inställning påverkas av rasters och antirasisters aktioner. Eller om det helt enkelt blir så som jag tror, att gemene man klumpar ihop dessa aktörer till en våldsam grupp med olika åsikter och som drabbar samman då och då. Att allmänheten ser på det som åskådare till ett blodigt spektakel. För ingen kan väl ändå respektera våldsverkare förutom ryggdunkarklubben?

 4. Johan
  25 juni, 2014

  Varför är alla sk. ”antirasisters” så tysta kring Israels behandling av svarta för?

 5. Nemesis
  30 september, 2014

  Vad beror då flockbrottslighet på? Svara på det, om du kan. Att ge brottslingen hudfärg, är inget fel, när det kanske står för nåt djupare. Kolla statistiken Camilla. Hur många vita grovt kriminella finns det jämfört med mörkhyade. Statistiken talar för sig. Därför ska man inte dölja sanningen, som media oftast gör, så vi vita blir anklagade som grupp istället. Tycker du det är mera rätt då? Att bara lyfta fram det positiva med inkommande, och det negativa med oss ursprungliga. Fakta måste få tala för sig. Och då ska man inte hymla med sanningen, hur politisk inkorrekt den än må vara. Men sanning är sanning, anser jag, och ska lyftas fram i ljuset. ALLTID.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 15 juni, 2014 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: