Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Sverige är skitnödigt

Sverige och vi svenskar är så otroligt skitnödiga ibland. Då pratar jag om oss infödda sen urminnes tider. Det kan omöjligtvis finnas ett land som är som vårt. Vi är så rädda för allting som kan komma att ge oss en pekpinne eller två från andra. Vi blundar hellre för vad vi tycker i en fråga och går snällt med i raden av majoriteten. Det är så frustrerade att lyssna på vad en hel del säger utåt, för att sen höra något helt annat när ingen annan hör. Vart är ryggraden? Varför så rädda för att få mothugg och inte vara en i mängden? Svensken är blek.

Men jag älskar svensken just därför. För det stämmer ganska bra att den man älskar den agar man. Dock inte bokstavligt utan bildligt. Som med våra barn, de bråkar med oss och kastar saker hej vilt. Just för att de vet att man kan bråka med sina föräldrar och de älskar en ändå. Lite så känner jag inför svenska folkets ovilja att våga skapa rabalder. Jag skäller men älskar ändå den trygghet som är så viktig för en vintertrött svensk. Vi väljer alltid den tryggaste vägen.

Jag tror att det är denna egenskap som gör att medan Europa brinner på sina håll så kommer vi klara oss betydligt bättre och längre från att drabbas av samma saker i andra länder. Där nationalister och nationalsocialister samlas i ( ibland ) hundratusentals och bildar en mänsklig kedja på 123 km eller som i Grekland. Eller i Polen. Eller Ukraina.

Vi går i taket och tror att vi står vi ruinens brant när SVP samlar 150 personer på 1 Maj. Kyrkklockorna varnar för fara. Som om vi låg i krig. Vi är så förskonade. Vi fattar inte hur bra vi har det. Just nu.

Vi väljer att blunda för det goda våldet och ser bara det onda. Kompenserar med att vi skriver en tweet om att vi absolut anser att allt våld är lika illa. Vare sig vi menar det eller inte. Vi vågar inte säga: Men för fan! Det är skillnad på våld och våld. Det får oss att känna oss bra inombords. Sen tar vi gärna och klickar gilla på en rad facebook-grupper med antirasistiskt budskap. Vi tycker det är jättebra när SR döms för att man varit opartiska ändå inte ( trots experter med som varit en motvikt ) anses ha gjort rätt. Man skulle ha varit mer tydlig med sitt avståndstagande i en intervju med den ökände Micke Skillt. Man har säkert rätt, jag själv håller inte med. Känner mer som att man dumförklarar människor förmåga att själva ta ställning till det man hör. Och jag är inte ensam.

Det är här min frustration i sommarvärmen växer. Återigen. Över mina älskade svenska medmänniskor. I privata DM och mejl. SMS och telefonsamtal har jag sen igår diskuterat detta. Med folk som sitter på olika sociala forum och säger: Bra av granskningsnämnden att fälla! Men till mig säger man: Åh Camilla, kan du inte skriva något om detta? Jag blir så arg när man klappar oss på huvudet och daltar hela tiden för det som är skrämmande.

Hallå….

Säg det själv.

Min åsikt är min. Din egen får du föra fram själv.

Men jag förstå. Det är aldrig roligt när man säger saker som får eliten av majoriteten att vilja läxa upp en och informera hur fel man tänker.

Kanske är det sommarvärmen som får mig att tänka och känna så här, jag är kanske inte riktigt helt med. Men nånstans känns det som att den stora faran för oss i landet Lagom är inte SVP utan det är vår benägenhet att klappa vuxet folk på huvudet och tala om vad som är rätt och fel. Och att vi nickar och håller med.

Vi får se. Men älskar er ändå. Hela jävla Sverige. Man kan nog inte bo i ett bättre land. Glöm inte bort det.

Annonser

10 comments on “Sverige är skitnödigt

 1. Peter
  10 juni, 2014

  Det är just tack vare reaktioner som att ringa i kyrkklockorna som gör att vi trots allt lyckas hålla nere rasism och främlingsfientlighet. Det är tack vare organisationer som Expo och IRM samt vissa medier som hjälper oss andra att se tendenser och händelser som inte kommer ut i offentligheten.

  Det behövs i dessa dagar.

  • Camilla
   10 juni, 2014

   Ingen som sagt att det var fel eller hur? Handlade ju inte om det. Tycker det var galet vackert att se alla som engagerade sig. Men varför fastna vid en detalj och inte huvudfrågan? Fast.. det vore ju för dig att frångå din vana trogen Peter 😉

 2. conny
  10 juni, 2014

  Händelser som att ringa i kyrkklockor när SvP utnyttjar demonstrationsrätten är typiskt för lilleputtländer som Sverige. Det är så barnsligt så man skäms, och så typiskt landet lagom. Bara genom demokrati kan man skapa stora länder och ett stort folk. Diktaturer faller alltid till slut, och demokraturer – som Sverige – kommer alltid att omges av ett löjets skimmer. Man kan knappt släppa en brakskit förrän det kommer nån förvirrad vänsterfåne och skriker ”rasist”. 😀

 3. Svensk Nationalist
  10 juni, 2014

  Det är inte så konstigt att SvP frambringar så hysteriska reaktioner. Sverige är ju det land där den judiska kulturmarxismen, dvs. den politiska korrektheten, har fått som störst genomslag. Folk klarar inte av att hantera en situation då deras programmering blir ifrågasatt.
  Du tar också upp en viktig sak när du påpekar folk inte vågar gå emot majoriteten. Det är därför den parlamentariska demokratin vi har idag inte är mer än en skendemokrati och aldrig kommer fungera i praktiken. Majoriteten av folket är följare som röstar och tycker så som de blir tillsagda.

  Lite rättelser: Det stavas ”SvP” inte ”SVP”. Sedan så samlade de 250 pers på 1:a maj.

  Ber om ursäkt för en kanske lite väl provocerande kommentar. 😉

  • Peter
   10 juni, 2014

   Eller så KAN det ju faktiskt vara så att de allra flesta i Sverige så starkt tar avstånd från SvP, Sd och SMR eftersom vi helt enkelt avskyr deras åsikter?

   • Camilla
    11 juni, 2014

    Asså.. Jag hade kunnat ta hundrafjorton andra exempel på skitnödigheten i Sverige. Nu tog jag dem som ligger närmast mig själv.

    Men det går absolut att haka upp sig på det om man vill ( Peter? )

    Sen Conny så var det inte töntigt att stå upp för det man tror på, som alla gjorde när de sjöng psalmer och ringde i kyrkklockorna. Däremot var det kontraproduktivt för helt plötsligt får SvP uppmärksamhet i internationell media.

    • Peter
     11 juni, 2014

     Om det är fel att reagera när ett parti i Sverige har samma slagord som nationalisterna i 30-talets Tjeckoslovakien när de deporterade judar till nazisterna för avrättning så hakar jag gärna upp mig på det.

     • Camilla
      11 juni, 2014

      Sant. Men när har jag hakat upp mig på det? Eller sagt det är fel? Du missar dock poängen, men det är säkert för att jag är för otydlig så det kan jag leva med.

   • Svensk Nationalist
    12 juni, 2014

    Jovisst är det många som avskyr nationalister, dock inte så många som du tror. Men min poäng är att dessa människor, i de flesta fallen, inte har kommit fram till dessa åsikter på egen hand utan bara tycker så för att det är det de har blivit tillsagda att tycka. Hade historien gått annorlunda hade samma människor som nu är så duktiga på att ta avstånd mot rasismen och homofobi, istället varit lika duktiga på att ta avstånd från exempelvis rasblandning och homoäktenskap.

    • Peter
     12 juni, 2014

     Jag tror inte folk avskyr nationalister. Folk avskyr rasism. Tyvärr sammanfaller de begreppen alltför ofta. Det avskyr folk. Och inte för att någon talar om för dem vad de ska tycka utan för att de anser att alla människor är lika värda.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 10 juni, 2014 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: