Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Klas Lund vill skapa en modern variant av Nationalsocialismen

Så här dagarna efter ett EU-val som förvånade väldigt många människor då en rad nationalistiska partier tog ett stort kliv så passar det sig att fortsätta att prata om denna rörelse. Däremot så ska jag inte beröra EU-partierna utan håller mig som vanligt till ett par saker som rör Svenska Motståndsrörelsen.

 

klas lund

 

När deras ledare Klas Lund skriver något på deras nättidning Nordfront så ska man alltid vara medveten om att det finns både ett gott skäl till att han tar till orda samt att man ska läsa en del mellan raderna. För det är en man med stor auktoritet men som av någon anledning hellre verkar i det dolda än aktivt utåt. Just därför är Klas Lund en individ som både intresserar mig och fascinerar. Människor som inte säger mer än de behöver inger respekt och blir värda att lyssna till när de väl talar. Om Klas Lund kan man tala länge vilket alltid får effekten att folk felaktigt tror att man är på något sätt fascinerad i honom som man och inte som en ledare av den enda tydliga nationalsocialistiska organisation vi har i vårt land.

Nog om Klas Lund.

Idag skrev han en kortare artikel som jag tolkar som ett ganska starkt påpekande att människor som är med i SMR bör sluta upp med att hylla Hitler som någon form av husgud. Han pratar om att nationalsocialismen då och idag inte alls kan bedrivas på samma villkor då allt för många viktiga aspekter skiljer sig avsevärt. I det har han helt rätt.

Vi, som erkänner honom som en av de största reformatorerna, bör inte inlåta oss i någon kultisk eller religiös dyrkan av honom. Ett sådant irrationellt inslag kommer inte hjälpa kampen framåt. Hitler var en människa som alla andra, med starka och svaga sidor. En man som verkade i en svår tid och som inte bara tog bra beslut utan även tog sämre beslut.

Han fortsätter med att tendenserna till att ett sekteriskt beteende måste försvinna.

Vi måste se nyktert på situationen och världen omkring oss och irrationella inslag är då till vår nackdel. Vi måste även ibland se på oss själva självkritiskt och förstå att den kamp vi för inte omärkligt får tillåtas glida in i ett slags sekterism eller ”ortodoxi” på grund av det starka ljuset från Tredje rikets dagar. Sådana tendenser inom vår organisation måste bekämpas eftersom det inte är konstruktivt.

Jag var tvungen att läsa artikeln flera gånger. För mig som ändå haft så mycket att göra med människor från just denna organisation och påtalat en del saker som går att knyta an till det Klas Lund skriver om trodde jag läste fel.

Att SMR beter sig väldigt sekteriskt på en del plan är ingen hemlighet. Det jag ställer mig undrande till är vad Klas Lund syftar på när han säger att man ska akta sig för att “glida in i ett slags sekterism” ? Nåt säger mig att han och jag tänker på helt skilda saker.

Ofta har jag ställt frågan hur en organisation som Svenska Motståndsrörelsen har tänkt att växa. När jag fört samtal om detta med personer inom organisationen har jag ju alltid fått ett hånskratt rakt upp i ansiktet och svaret har blivit väldigt återkommande: Om vi skulle tänka som dig och agera som du anser så skulle inte SMR vara SMR längre. Och det stämmer. Man missar dock poängen i det jag säger, jag ifrågasätter hur man tänkt bli en folkrörelse när man enbart vill dra åt sig unga män som kan slåss mot fienden. Och ordet “slåss” har faktiskt fler innebörder än det som man först tänker på. Att fara runt på stan och ge någon motståndaren en rak höger.

Det finns en youtube-klipp med Klas Lund där han förklarar bra hur man vill att folket som är med i SMR ska vara. Jag kan respektera det och förstå hur man tänker. Helt klart. Men återigen. Man kan med den synen aldrig bli en folkrörelse och när andra organisationer inom den nationella världen växer och närmare sig vanligt folk allt mer så står SMR stadigt kvar på sin plattform. De vägrar att sälja sin ideologiska själ för en plats i maktens korridorer. Det är beundransvärt. Vet många antirasister som faktiskt ger SMR cred för denna rakryggade hållning.

 

 

Om nu Klas Lund verkligen vill bana en väg för en variant av nationalsocialismen som passar i vår tid så undrar jag hur det ska gå till? Eller snarare mot vilka riktar han sig? Redan troende eller nya? Jag kan använda mig själv som exempel. Att få ett flygblad i handen där det står att “massinvandringen är en tickande bomb” får inte mig att på ett djupare sätt ens bli nyfiken på att ta reda på vad nationalsocialismen av idag skulle innebära. Det lockar inte alls. Och när man ser på deras företrädare på nätet så blir man ju än mer skrämd. Är det där som är vad som erbjuds? Och jag har ju ändå betydligt mer insikt än vad en vanlig Svensson har. Vad ska då inte en sån tänka?

Däremot så vet jag att män och kvinnor som har ett enormt behov av att slåss för sin kamp faller för det. Återigen, ordet “slåss” har fler än en betydelse i detta fall. De är förvisso av det “rätta virket” men hur långt håller det om man vill sprida nationalsocialismen till svenska folket?

Där lyckas ju Svenskarnas parti betydligt bättre. Men så är de heller inte ett genuint nationalsocialistiskt parti. En säger att man är det och den andre vägrar att tillstå att så är det. Men folk köper deras budskap. Och köper de inte deras så köper de lightversionen som SD står för.

Personligen tror jag att det kvittar om SMR blir mer eller mindre Hitleristiska. Människor syn på dem är just den som Klas Lund pratar om i ovan filmklipp. De är en organisation som ska klassas som en motståndsrörelse. Inte en folkrörelse. Det är när man greppar det som alla bitar faller på plats ganska väl om hur de fungerar och kommer att agera.

Så egentligen har hela min text fram till nu varit onödig att skriva. Faktiskt. Om man bortser från de frågor som väcks efter att ha läst artikeln. Varför ens bry sig om att modernisera NS-ideologin då man ändå inte attraherar den stora massan? Jag vill veta hur man tänker. Får dock inga svar. Har försökt i två år utan att lyckas. För de svar jag får från deras aktivister gör mig då inte klokare. Men kanske en dag. Vem vet.
Vanligt folk ser på SMR som en potentiell terrororganisation. Man är övertygad om att de begår bankrån och säljer knark för att sen stoppa undan pengarna i nåt hål för att en dag kunna köpa på sig mängder av vapen och börja spränga regeringsbyggnader och andra statliga viktiga mål. Tror dock inte att bankrån behövs för att starta ett “krig” idag. Vi kan släcka ett helt land enbart via cyberspace.

Nog om det.

Till denna artikel så skriver en kommentator så här:

 

kommentar

 

Samma fråga har jag ställt i två år. Alltid fått svaret: När tiden är inne.

Nåt säger mig att den tiden börjar komma. Och när SMR börjar profileras av intellektuella människor med pondus så kan de få en helt annan dragningskraft. Men ändå.. Vad hjälper det med bra ansikten utåt och munkavel på de värsta dumskallarna på nätet och en modern variant av NS om man inte har en plan på att förändra sig och bli en folkrörelse?

Jag kommer att fortsätta att klia mig i huvudet antar jag. Och skulle någon känna sig manad att förklara detta för mig så gör gärna det.

 

 

 

 

 

Annonser

12 comments on “Klas Lund vill skapa en modern variant av Nationalsocialismen

 1. tomasblblom
  28 maj, 2014

  ”En man som verkade i en svår tid och som inte bara tog bra beslut utan även tog sämre beslut”
  Säjer Klas Lund. Vilka var de bra besluten och vilka var de dåliga?
  -Att med våld införliva tysktalande områden?
  -Att fängsla och avrätta politiska motståndare?
  -Att ta bort pressfriheten?
  -Att avliva handikappade?
  -Att fängsla och avliva judar, romer och andra p g a deras livsstil och religion?
  -Att ljuga om sin egen livsstil och äta kött i smyg?
  -Att bygga motorvägar?
  -Att låta sig finansieras av IckeTyska banker?
  -Att knulla prostituerade i bunkern när hans barnarmé slaktades av invasionsstyrkorna?

  Undrar lite bara.

  • Camilla
   28 maj, 2014

   Finns mycket man kan undra över 🙂 Men ett tips kan vara att fråga Klas själv. Tror inte han läser min blogg så han lär nog inte svara här

   • tomasblblom
    28 maj, 2014

    Du citerade honom. Jag ställde ett antal frågor angående detta. Alltså du som ska svara på frågorna.

    • Camilla
     28 maj, 2014

     Hur ska JAG kunna veta vad Klas Lund syftar på? det får du ju ändå fråga honom om.

     Testa att mejla klas.lund@nordfront.se

     • tomasblblom
      28 maj, 2014

      Om jag kör ut sur mjölk till mina grannar så kommer ju grannarna inte att acceptera att jag skjuter över ansvaret till producenten.Om du förmedlar citat från Klas Lund utan att balansera det med andra åsikter, eller dina egna så är det ju rätt självklart att jag ställer dig till svars.
      Måhända du är en Retsticka, men de åsikter du förmedlar är dina egna där du inte själv ifrågasätter.

      I dessa fall rätt självklara frågor om en människa som dödade de han inte gillade.

      • Camilla
       29 maj, 2014

       Men snälla du. Om jag citerar någon så kan inte jag vara en tankeläsare och tala om för dig vad den personen menar på i detalj eller hur? Det fattar ju du också så varför denna hang up?

       Att jag citerar Klas Lund är ju inte samma som att det är MINA åsikter?

       • Johan
        30 maj, 2014

        Fan själv har jag citerat winston churchill, det borde jag inte ha gjort, men lär sig väl med tiden. 😀

  • proxy
   4 april, 2015

   Gå till nordfront och fråga?

  • Leo
   23 juli, 2015

   Jag tillhör inget av organisationerna omtalade här eller någon organisation för den delen, jag tillhör sanningen.
   Du har blivit hjärntvättad ända sedan början på skolan vad Hitler gjorde och vem han var. Sanningen

   När man förstår hur förljugen du har blivit och att du blir behandlad som ett boskap, likaså jag, sedan barnsben, då kan man börja utsätta dessa för exponering.

   Om alla visste
   VILKA de ÄR
   VAD de ÄGER
   och
   HUR de KONTROLLERAR oss

   så skulle de bli en revolution på några dagar, det behövs inte ens en organisation för det.

   När en första människa förstått och sett på riktigt att jorden är rund, kan den människan inte gå tillbaka till synsättet att jorden är platt utan att må illa.

   Det jag rekommenderar är att först och främst släcka medier i livet, då menar jag ALL slags medier och nyheter, TV, tidningar, sociala medier etc. under tre månader, se sedan hur det förändrat dig som person.
   För det första blir du mer positiv och för det andra börjar du bilda dina egna åsikter

   När man börjar förstå hur världen är uppbyggd så rekommenderar jag att titta på
   ”Hitler, the Greatest Story NEVER told” som har blivit bannad från YouTube.
   Det som är huvudsaken med den, är att förstår man hur Hitler har blivit behandlad och vad som hände innan, under och efter kriget så förstår man dagens händelser djupt, vad som händer med Propagandan av Ryssland och Putin, likaså vad som hände med ex. Ghaddafi som höll på att göra samma sak som Putin och Hitler.
   Förstår man det, förstår man vem som är fienden, och kan stoppa ett tredje världskrig.

   Titta på hela, och avgör själva.

   En annan sak jag tycker alla svenskar borde veta är att ”Ryss” i ordet ”Ryssland” är ett annat ord för Viking, för Svensk Viking.

 2. Björngunnar
  1 augusti, 2015

  Märkligt tycker jag det är att du lägger så mycken energi på att rättfärdiga dina kontakter med Motståndsrörelsen.
  Du har redan från början bestämt dig för att deras åsikter är skit.
  Förstå att det är segraren som skriver historia.
  I många länder te,x Tyskland åker man i fängelse om man förnekar holohoax.
  Vad som är sant saknar betydelse.
  Inte en enda jude blev gasad, det fanns inga gaskammare utom för löss som spred sjukdomar i arbetslägren.
  Hur ser vår värld ut 70 år efter Hitlers död.
  Ständiga krig och förtryck utan ände där alla som motsätter sig de självutvaldas förtryck förföljs.
  Elfte september sprängdes World trade center i fritt fall till marken, detta var upptakten till nya krig, var det Hitlers fel?
  Saddam Hussein, Afganistan, Vietnam, Koreakrig, Khaddafi, Syrien, hetsen mot Ryssland, statskuppen i Ukraina, Hitlers fel?
  Det kanske är dags att vakna till realiteter?

  B.

 3. Anders Klasson
  2 april, 2016

  – Kan ändå vara bra att reflektera. Nu kan man ju faktiskt rösta på NMR i nästa val – Då jag inte vill må dåligt genom att rösta på SD 2018 och sedan bli besviken och kanske sjuk av SD:s alla svek mot Svenskar till förmån för ”de utvalda” så väljer jag istället att rösta på NMR 2018 istället – fast då får man ju i och för sig stå ut med alla dåligt pålästa som kallar en för en massa skit före valet ( finns många idioter som fortfarande tror att Expressen o Aftonbladet alltid talar sanning – FOLK som vägrar släppa samma parti dom röstat på sedan 16-års åldern ”ska han va här – han röstar ju på nazisterna han” kommer dom väl att skrika dessa förståndshandikappade krymplingar från bruksorterna – MEN förhoppningsvis blir det bättre efter valet. )

 4. Skallen
  6 maj, 2016

  Ni är ju dumma så klockorna stannar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 28 maj, 2014 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: