Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

All we have to do is follow.

Idag är det långfredag. För mig saknar påskhelgen egentligen den religiösa betydelsen som den har för många. Dock så blir jag ändå alltid väldigt eftertänksam och ödmjuk inför livets alla märkligheter just på denna dag. Vet inte om det har med tanken på ett en man sägs ha korsfäst och dött sakta för vår skull eller bara för att hela samhället tycks stanna av och man ges tillfälle att ta det lugnt och låta tankarna löpa.

Idag tänker jag mycket. Precis som alltid denna dag. Ligger kvar i sängen och funderar över vad som håller på att ske i vårt lilla blåögda och säkerhetstörstande land. Något har exploderat. Så känns det åtminstone även om det inte är sanningen. Vad som skett är att bägaren har runnit över efter väldigt lång tid av återhållsamhet. Det största skälet är så klart att det är valår.

Personligen kommer jag aldrig att ställa mig på den flank som anser att våld som metod är okej. Inte heller kommer jag att sälla mig till skaran som vill förbjuda åsikter, hur vidriga jag än må anse dem vara. Och definitivt kommer jag inte gå i främsta ledet och kräva att obekväma människor inte ska få utnyttja det fina som demokrati innebär. Sån är jag.

Däremot så förstår jag vad som sker. Jag förstår varför ungdomar på olika skolor runt om i landet bildar mur för att inte släppa in SDU. Förstår varför människor går i taket över att SVP fått demonstrationstillstånd på 1 Maj i Jönköping, likväl som jag förstår den upprördhet många känner över att SMR helt lagligt delar ut flygblad på Stockholms gator.

Jag hade kanske också reagerat så om jag inte valt en annan väg. Som gett mig en insikt som oroar mig väldigt mycket vissa dagar. När man får förståelse för vad det är fienden kämpar för och vilka mekanismer som styr honom så inser man ganska snabbt att det inte kommer att försvinna.

Jag ser på ett videoklipp från australienska 60 minutes. Ett avsnitt som fått nationella att skrika högt om judars inblandning. Det är en sak i det klippet som får mig att haja till. Utöver det faktum att jag ser hur otroligt många greker hyllar Gyllene Gryningen på sätt som jag nog vill kalla brand. Så lätt vi också skulle kunna hamna där. En bostadsbubbla som spricker. En arbetslöshet som skjuter i höjden och ekonomiska svårigheter. En vanlig grekisk man och hans familj. Mannen säger nåt som får mig att rysa till: Last hope, all we have to do is follow…

 

 

 

Varje gång jag frågar mina fanatiska bekanta om hur de tänkt sig få folk att tappa huvudet och ena sig med dem får jag alltid samma svar, oberoende på vem jag frågar: När hoppet är ute så börjar de följa. Det är så människan fungerar. Vi är ett flockdjur.

Det är detta som skiljer dem så från oss. De är övertygade. Det är inte vi. De kommer aldrig att vända ryggen åt sin ideologiska övertygelse. De är villiga att dö för den. Och ju mer vi kämpar emot, desto starkare blir de. Vi snackar om ett gigantiskt moment 22. För vi SKA kämpa emot. Inget snack om saken.

 

Det många missar är att den nationella rörelsen inte består av enbart trasiga individer som söker sig dit för en trygghet som grupptillhörighet ofta ger. De lämnar till slut om de först inte går under av all skit de hamnar i. De andra, de växer sig mer starka och mer beslutsamma. Dock inte sagt att inte dessa också hamnar i situationer som är både farliga och destruktiva. Men drivkraften är det som skiljer dem åt trots att de är i samma rörelse.

Ofta jag önskar att jag arbetade på en tidning där jag kunde använda mig av källskyddet. Då skulle jag kunna berätta mer för er. Men tyvärr är jag om en domstol så önskar skyldig att avslöja mina källor vilket jag aldrig skulle göra. Inte skulle jag heller avslöja saker jag får kunskap om via förtroenden. Också ett moment 22 när man vill berätta om verkligheten. Fast å andra sidan. Allt jag gör handlar hela tiden om att jag vill förstå bättre, jag vill veta vad som sker. Kan jag sen återberätta saker till er så är det en riktigt bra bonus. Erkänner att jag är egoistisk.

Däremot så kanske Janne Josefsson den 23:e lyckas med det. Då sänds ett program om Svenska Motståndsrörelsen. Han brukar våga gå emot de flesta invanda sanningar vi gärna vill behålla för oss själva. Så jag ser fram emot att se programmet. En sak vet jag. Sanningen är både mindre farlig än vi tror men även betydligt läskigare än många av oss ens kan hantera.

Först ut var dock finska Yle som redan i Augusti 2013 gjorde en dokumentär om Motståndsrörelsen. Där valde man att inte enbart fokusera på den svenska delen utan det var mer en belysning av Nordiska Motståndsrörelsen som man egentligen är. Dock utgår allt från Sverige och man är som starkast här. Jag deltog i programmet och måste säga att journalisten Marko Hiettiko som gjorde den är en seriöst och påläst journalist. Inte ens SMR klagade på det. Här har ni artikeln och nedan länkar jag till programmet som dock bara finns kvar på finska.  Fast vi som är svenskar pratar ju svenska så man förstår en hel del.

 

 

 

Glad Påsk på er.

Annonser

9 comments on “All we have to do is follow.

 1. conny
  18 april, 2014

  Hur kan wåg ha missat att vänstern organiserar sig före varje möte SMR och andra nationalistiska grupper har? ”vanliga människor som går förbi och blir förbannade”. Nåt sånt sa han he he. 😀

  • Camilla
   18 april, 2014

   Du vet Conny. Man får inte glömma att Wåg har sin agenda precis som smr har sin 🙂

   Var som han skrev för ett tag sen att varje lördag i 5 år så har SMR haft flygbladsutdelningar och VARJE gång så har de provocerat folk för att få en anledning att attackera

   Rent skitsnack. För hade det skett hade inte smr varit okända för vanligt folk fram till Bollnäs och framförallt efter Kärrtorp. Men som sagt.. alla har ett syfte med allt .. det måste man alltid tänka på. .

 2. conny
  18 april, 2014

  Ja, alla har ett syfte, så är det.

 3. Leif Erlingsson
  19 april, 2014

  Från mitt perspektiv sett så fungerar SMR och liknande bara som distraktion från illusionister, vi ska fokusera på dem för att inte se att Nazister har styrt världen sedan WW II. Och följt dem har vi. Detta är inget osmakligt retoriskt grepp från min sida. Det finns solid källdokumentation som på senare år har blivit tillgänglig för envar som inte väljer förnekelse. (Min Twitter Timeline har referenserna, @legenet.)

 4. Camilla
  19 april, 2014

  Menar du att nazister styr världen? Hur kommer det sig då att det finns så otroligt många framgångsrika judar? Borde inte de enligt den logiken varit utrotade vid det här laget?

 5. Leif Erlingsson
  19 april, 2014

  Det finns starka realpolitiska skäl för dem att låta judarna vara ifred. Särskilt de icke-sefardiska = icke-palestinska judarna. Zionismen och Zio-Nazismen gömmer sig nämligen i dag bakom ”det judiska” och antisemit-tabuet. För Zionism och Nazism funkar utmärkt ihop, det är samma andas barn. Zionism är ju inte egentligen judendom utan kan sägas vara judisk nationalsocialism. Judisk Nazism alltså. De kallas också Sabbateans eller Sabbatean-Frankists. En skribent kallar dem ”Satan worshipping Babylonian (not Jewish) gangsters”.

  Det var för övrigt de judar som inte ville anpassa sig till Zionismen som sattes i läger. Man erbjöd ju samtidigt transport till Palestina (Transfer Agreement). I dag har nästan alla judiska församlingar, liksom väldigt många kristna för övrigt, gett efter för den judiska nationalsocialismen. De är alltså Zionister.

  Sök på ”Zio/Nazis”. Där har du inte minst den tyska familjen Scherff som efter namnbyte och flytt till USA blev familjen Bush och djupt involverad i OSS, CIA och t.o.m. två amerikanska presidentposter. Och dessa Zio-Nazister har folkmördat en hel del judar också, sök t.ex. på ”Zionists genocide 100,000 Sephardic Jewish kids”. Detta i Israel. Sök även på ”Operation Paperclip”. Nazistiska forskare byggde upp det amerikanska militärindustriella komplexet. Nazismen lever, och gömmer sig bakom judetabuet!

 6. conny
  19 april, 2014

  Jag tycker det finns för mycket spekulationer och konspirationsteorier, och verbala klistermärken, som klistras på folk som råkar ha en åsikt utanför den ”officiellt” påbjudna.

  Om man använder sig av sunt förnuft så kommer man långt.

 7. Pingback: 125 | Tankar åt alla håll & kanter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 18 april, 2014 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: