Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Intervju med Ludvig Delin Svenskarnas Parti

Svenskarnas Parti. Det bör inte finnas någon i vårt avlånga land som idag inte har hört talas om dem. Även fast jag är medveten om att så är fallet, men har man missat sista veckornas skriverier så bör man fundera på att köpa sig en dagstidning åtminstone en gång i veckan eller slå på Rapport. Partiet har varit i centrum för mångas intresse. Det började med bråket i Möllevågen där flertalet människor skadades. Var av en mycket allvarligt. Detta då gärningsmännen har olika former av kopplingar till partiet.

Man har varit smart. Den våg av uppmärksamhet som kom naturligt har man försökt rida på, fullt ut. Senast idag gick bland annat Mora Kommun ut med varning om att SvP ( som man dock vägrar namnge ) delat ut falsk information till kommuninvånarna. Det hela rör sig om partiets 1 April-skämt. Och media är snabba på bollen och det blir nya rubriker.

En annan sak som varit uppe till ibland hetsiga diskussioner är huruvida man ska kalla Svenskarnas parti för nazistiskt eller inte. Efter att SVT fick klartecken att man inte gör fel om man kallar dem detta så finns det inte en artikel att läsa där snudd på varannan mening innehåller ordet nazist.

Jag har haft bra kontakt med flera representanter senaste åren. Trots att vi aldrig är ense om i princip något så har det aldrig varit några problem att vare sig få kontakt och svar på frågor eller ha sansade diskussioner. Jag utnyttjar just nu detta.

Jag bad mina vänner och följare på olika sociala medier att ge mig en fråga de vill ha svar på från en som bär på nationalsocialistiska värderingar. Blev lite förvånad över typen av frågor man sökte svar på. Men jag har ställt dem till ett mindre antal kända profiler från Svenskarnas Parti.

 

 

ludvigdelin

 

Först ut är Ludvig Delin. Han fick sexton frågor att fritt välja vilka han ville svara på. Han har valt att svara ganska utförligt på hela tretton stycken.

Känner du igen dig i beskrivningen nazist? Skulle du känna igen dig mer om man väljer ordet nationalsocialist? Även fast det är samma sak.
Både ja och nej. Ja av den anledningen för att det är ett epitet som våra motståndare använder när de ska beskriva människor som tröttnat på mångkulturen. Nej av den anledningen att jag inte ser mig som nationalsocialist, utan helt enkelt en svensk nationalist.
Att man skulle lägga benämningen nationalsocialist på mig blir helt enkelt ett ideologiskt fel då jag inte ser mig själv som nationalsocialist och det finns en del i det ideologiska perspektivet som skiljer mig och nationalsocialismen.

Svenskarnas Parti benämns som ett nazistiskt parti. För de som inte vet, är ni nationalsocialister? 

Svenskarnas parti benämns endast som nazister av de som desperat vill upprätthålla mångkulturen och dess sjuka värderingar. Nazist eller nazistiskt handlar om att måla upp fan på väggen för att skrämma människor att tro att vi är någonting som är långt ifrån verkligheten.
Svenskarnas parti är ett svensk nationalistiskt parti, byggt på en svensk nationalistisk grund. Punkt.
Däremot att vissa medlemmar definierar sig som nationalsocialister gör inte själva partiet nationalsocialistiskt. Partiets tio grundläggande punkter är punkter som de flesta nationalister inom olika ideologiska fåror kan sympatisera med.

På 90-talet minns vi som var unga på den tiden och äldre att det var mycket elände och bråk som skedde förknippat med nationalsocialister. Då i form av skinheads, även kallade för bulor. Den bilden av högerextremister sitter kvar på mångas näthinna. Så dyker SvP upp. Och helt plötsligt är det välrakade hakor och snygga kläder samt vältaliga politiker som vi ser på löpsedlarna. Vad är det som skiljer?

Skillnaden då och nu är som du säkert vet natt och dag. Under 90-talets stora våg av nationalism så fanns det folk och vilja, tyvärr så var man oerfaren dels i organisering och politiskt arbete över lag. Även att nationalismen var på modet under delar av 90-talet satte även sin prägel på nationalismen som ideologi i Sverige, då det var många människor som kanske mer var med på grund av kompistryck än av politiskt medvetande och således påverkade i vilken riktning nationalismen skulle gå, hur den skulle organiseras och framförallt hur nationalister ”skulle se ut”.
Det är nog en av de största skillnaderna mot då och nu, folk är faktiskt med av den enkla anledningen att de är intresserade av att förändra samhället till det bättre. För att ge sig in i det politiska spelet så krävs det att nationalismen besitter skapandekraft inom marknadsföring, organisering och framförallt tror jag nog, ideologiskt. Detta är egenskaper nationalismen som rörelse har utvecklat, man är helt enkelt mer intresserad av en förändring i samhället än att tillhöra någon subkultur.
Varför väljer man ett parti som är klassat som en nazistisk organisation? Varför inte Sverigedemokraterna?

Av den enkla anledningen att Svenskarnas parti inser vikten av etnicitet för ett välfungerande samhälle. Sverigedemokraterna gör det tyvärr inte längre.
Jag rekommenderar även alla att läsa ”SvP istället för SD” som finns på Svenskarnas partis hemsida.
https://www.svenskarnasparti.se/svp-sd/

Många vill att SvP ska förbjudas att demonstrera på lagligt sätt nu efter Kärrtorp och Möllevågen. Om det skulle bli så att polisen slutar ge er tillstånd, vad skulle effekten bli av det tror du?

Att vilja förbjuda ett politiskt parti oavsett varför att demonstrera är inte enbart grundlagsvidrigt utan även bevis på att de självutnämnda humanisterna egentligen inte bryr sig om den demokrati de säger sig representera.
Att man sedan använder händelserna i Malmö (Kärrtorp var SMR och ingenting jag tänker kommentera) där nyheten kring vad som verkligen hände är förvanskad av etablerad media och vänsterextremister för att rättfärdiga ett demonstrationsförbud för Svenskarnas parti visar att det finns krafter i vårt samhälle som kan använda vilka fulknep som helst för att stoppa vår framgång.

Men om det hypotetiskt skulle vara så att polisen skulle börja vägra ge oss demonstrationstillstånd så tror jag att polisen kommer få mer att göra.
Av den enkla anledningar till att vi som står för yttrandefrihet hade sett detta förbud som grundlagsvidrigt och hade demonstrerat oavsett vad polis,kommun eller stat säger.
Det hade antagligen blivit oannonserade demonstrationer i större utsträckning.
Vem vet, det kanske hade blivit lugnare vid våra demonstrationer då? Då stenkastarvänstern inte vet vart vi skulle ha våra demonstrationer och kan inte vara där för att förstöra hela städer.

Hur påverkas det vardagliga livet av att vara ett namn som de flesta idag känner till och kopplar samman med en politisk plattform som svp står på?

Mitt vardagliga liv har nog påverkats mer än vad jag tror egentligen. Är lite svårt att beskriva någonting när man lever i det haha.
Kan med säkerhet säga att det inte har påverkats i negativ mening i vilket fall som helst, jag har äran att få arbeta med några av de finaste människor som jag någonsin haft runt omkring mig. Är även väldigt roligt när människor känner igen en på stan och det visar sig de håller med om Svenskarnas partis visioner. Någonting som hade varit omöjligt om jag inte hade varit helt öppen med mitt engagemang.

Vanliga människor som saknar kontakt med nationella ( eller nationalsocialister ) undrar ibland hur man kan anse att en viss grupp människor äger rätten till en specifik markyta och andra grupper äger således rätten till sin egen. Fast inte samma. Är inte jordens mark allas mark?

Det är en stor fråga som egentligen skulle beskrivas bäst som en doktorsavhandling.
Landet i min mening tillhör det folket som besitter det, i vårt fall är det svensken som Sverige tillhör.
Däremot blir det svårare om man applicerar samma kontext på andra länders omtvistade landområden, ta Krimkrisen som exempel.
Det man måste se på är lite hur länge en viss folkgrupp har besuttit en landmassa och om den etniska uppsättning har förändrats i området så måste man ju ta i beaktande om den är förändrad på artificiell väg, tex genom tvångsförflyttningar av etniska grupper(se Sovjet) eller att ett multietniskt samhälle har implementerats på det geografiska området utan att det ursprungliga etniska gruppen har haft någonting att bestämma om beslutet.

Helt enkelt är det så att Sverige är svenskarnas land och svenskarnas land är Sverige, här råder (om än just för tillfället korrumperad) svensk lag och någorlunda svenska värderingar. Även om det tyvärr håller på att försvinna mer och mer. Och det är det levnadsrum vi svenskar som folkgrupp har där vi kan göra saker efter vårt sätt att tänka, efter vårt lynne och efter våra förutsättningar.

Tänker du någon gång på hur andra människor i din närhet påverkas av ditt engagemang? Vad stärker det och vad skulle kunna få dig att avstå?

Det är självklart att man tänker på hur människor runt omkring mig påverkas av mitt engagemang och man får se det positivt även om man ibland inte kanske kan se den där filmen med sambon för att man arbetar med någonting partipolitiskt eller dylikt.
Det som stärker det är att min omgivning vet att jag kämpar för et bättre samhälle, inte bara för dem att leva i utan även våra kommande generationer.
Och jag skulle nog våga säga att det inte finns någonting som skulle kunna få mig att sluta arbeta för en bättre värld för mina nästkommande.
Oavsett vad som händer i nuet så måste man inse att man har ett ansvar för alla de svenskar som ännu inte fötts.

Är du beredd att göra ett maktövertagande av Sverige genom en väpnad kupp för att enligt din syn rädda det trots att ni är i minoritet? Eller tror du på den demokratiska vägen? Genom val och liknande? 
Eftersom jag är medlem i ett politiskt parti och ställer upp för valet i September så får man nog anta att jag tror det är på den vägen nationalismen har en möjlighet att förändra samhället på.
Jag tror dock inte att valen och representation i parlamenten är den enda vägen för förändring, nog för att det är en bra bit på vägen. Men förändringen måste dels komma inom oss själva och i vårt närområde. Och precis så arbetar Svenskarnas parti på idag.

När dagens nazister, som du ju klassas som, har en ledig dag. Vad gör man då? 

Oj, jag vet inte vad andra ”nazister” gör men jag umgås med mina nära och kära, går gärna ut i naturen eller läser någon bra bok.
Dock så vet jag inte om man någonsin är ledig i dagens digitala värld…
Vad anser du om den mediarapportering som varit senaste tiden kring både nationella men även vänsterextrema Revolutionära Fronten? 

Att etablerad media väljer att äntligen skriva om de kriminella i Revolutionära fronten och dylika sekter finner jag aningen skrattretande samtidigt som jag anser att det är bra att stora delar av folket faktiskt får reda på vad dessa sysslar med mot oliktänkande.
Det som är skrattretande är att media har haft många många år på sig att beskriva dessa typers kriminella aktiviteter, istället har man valt att hålla dessa grupper om ryggen. Och vi vet ju att många på redaktionerna sympatiserar med dessa grupper.
Jag personligen tror att det är på grund av alternativ media såsom Realisten och andra nättidningar har valt att berätta om vad som händer i verkligheten har fått etablerad media att faktiskt börja skildra våldsvänsterns härjningar. Detta då etablerad media vet att de inte har någon större tilltro ute i stugorna längre och vågar helt enkelt inte blunda för vissa saker längre.

Avslutningsvis Ludvig. Om du får bestämma. Vilken glass skulle du som är nazist välja att sluka i sommarvärmen?

Får nog säga att det är nog faktiskt en Cornetto classico 🙂

 

Annonser

16 comments on “Intervju med Ludvig Delin Svenskarnas Parti

 1. gustav blomberg
  2 april, 2014

  URSH! tacka vet jag kommunistiska partiet och invandrardemokraterna, de enda två partierna som vill att sverige ska göra verklighet av antagandet av FNs rasdiskrimineringskonvention som antogs redan på 60talet men som ennu inte uppfylls av sverige trots ständig kritik från FN och EU.

 2. svenskinfo
  2 april, 2014

  Du är bara bäst Camilla, som ger oss allt detta. 🙂 Fasligt intressant alltihop. Det är ett unikt mycket gediget arbete du gör. Tack för det.

 3. Svensk Nationalist
  2 april, 2014

  @gustav blomberg

  Jag trodde ni kommunister motsatte er överstatlighet, men så är tydligen inte fallet. Ni vill att svenska folket ska underkasta sig någon larvig konvention sammanfattad av en illegitim överstatlig organisation.
  Som nationalister så motsätter sig SvP all form av överstatlighet och kräver därför utträde ur FN.

  För övrigt en mycket. bra intervju.

 4. Camilla
  2 april, 2014

  @gustavblomberg Låt mig gissa: Du är en blomknopp på twitter va? Då behöver vi inte fortsätta denna diskussion vare sig där eller här känns det som. Vi tycker helt enkelt olika om metoderna.

  @svenskinfo : Jag vill ju själv veta mer så då får jag ju fråga. Och jag är trött på enbart krigsrubriker och uttalanden från dem man pratar om som på sin höjd får utrymmet av två meningar. Jag kan vara emot det många står för men ändå vara saklig. Win-Win för mig.

  @Svensk Nationalist: Tack 🙂

 5. Fredrik Thorsson
  3 april, 2014

  Oväntat att det inte kommer någon form av bakgrundsbeskrivning eller objektiv fakta kring SvP i samband med intervjun. Vad skiljer denna blogg från Realisten? SvP har ju redan ett forum där de kan lägga ut texten?

  • Camilla
   3 april, 2014

   För att jag inte har det behovet att alltid göra det. Jag tar för givet käre du att folk kan googla själva plus att de faktiskt läser aftonbladet.

   Inte oväntat att du skulle kommentera det.

 6. gustav blomberg
  3 april, 2014

  @fredrik thorsson. Camilla är ju själv svp-nazist så han vill ju såklart framställa nazister som gulliga glassätande gossar….

  • Camilla
   3 april, 2014

   Söt du är Gustav 🙂

   Om du tar och läser lite så kanske du också lär dig något? Men det är okej om du inte orkar. Jag vet att det är enklare att hitta på saker än att ta reda på fakta.

   *skickar över en piggelin till dig*

 7. gustav blomberg
  3 april, 2014

  och nu försöker nazisten få mig att konvertera till deras sjuka ideologi med den mest patetiska mutan i historien – en glass. men jag tackar nej, jag behöver inte läsa din nazistpropaganda, jag har gått i skolan och läst om nazismen och dess konsekvenser i flera årskurser och vet absolut tillräckligt för att veta att det är en sjuk ideologi som främst psykopater sympatiserar med och som är förbjuden i flera länder och troligtvis kommer kriminaliseras även i sverige inom en snar framtid. då hamnar ni där ni hör hemma, i en fängelsehåla.

  • Camilla
   3 april, 2014

   Du är värd två glassar. Minst. Stackarn.

   Men gör dig själv en tjänst. Läs i fortsättningen på denna sida istället för min, då det jag skriver verkar gå över din fattningsförmåga.

   http://www.bamse.se/

 8. Svensk Nationalist
  3 april, 2014

  @Fredrik Thorsson

  Du menar följande plikttrogna och felaktiga mening som finns i all etablerad medias rapportering kring SvP: ”Svenskarnas parti är ett nazistiskt parti och hette tidigare Nationalsocialistisk Front”

  Varför måste man alltid påpeka partiets påstådda ideologi och tidigare namn? Om det handlar om en intervju med en vänsterpartist måste man då skriva:”Vänsterpartiet är ett kommunistiskt parti och hette tidigare Vänsterpartiet kommunisterna.” Måste man även ta upp fall av våldsanvändning kopplat till vänsterpartiet.

  Nej det tycker du givetvis inte. Därav anledningen till att du och gustav blomberg blir så hysteriska och gnäller om nazistpropaganda. Ni kan inte acceptera opartisk rapportering om nationalistiska personer eller organisationer.

 9. svenskinfo
  3 april, 2014

  Förstår jag att ni kommunister vill, gustaf blomberg. För ni tål ju inte yttrandefrihet. Utan vill endast förkväva mänskligheten. Camilla är en sann liberal, som främjar frihetens krafter. Annars skulle du slängas ut härifrån fortare en kvickt. Om hon var som du, vill säga. Det är såna extremisttankegångar, som du har, som fördärvar vårt land. Stalin är inte bättre än Hitler. Det är samma vidriga omänsklig skit, som måste motverkas, med alla medel. Vänster är inte bättre än höger, bara för benämningen. Innehållet kan vara ännu mer ruttet i många fall, än värsta uttalad nazist i vårt land. Så ta dig i akt för vilka du stödjer. För omänsklighet är ALDRIG att föredra, hos nåt.

 10. Daniel Spansk
  3 april, 2014

  Tack för denna intervju med Ludde – med risk för att spä på de redan av avund upphetsade kommunistgrabbarna här inne, så ber jag att även få tacka för en chans till objektiv läsning om oss ”nassar”.

 11. Fredrik Thorsson
  4 april, 2014

  Gustav Blomberg:
  Jag utgår från att du är ett troll. Om du mot förmodan är på riktigt tror jag att du eventuellt borde söka hjälp, för du verkar inte helt sund. Det gäller för övrigt flera andra här inne, men jag skriver till dig eftersom du åtminstone utger dig för att ha en ”god” agenda. Nu tror jag att du inte har det eftersom du hela tiden kommer med irrelevanta och inkonsekventa argument, så antagligen är du en s.k. ”nationalist” som försöker vara smart.

  Svensk Nationalist:
  Ja. Vänsterpartiets kommunistiska förflutna påtalas väldigt ofta. Dessutom är Vänsterpartiet och partiets historia antagligen 1000000 gånger mer känd än SvP:s så därför behöver det kanske inte påpekas på samma sätt. Sen är det ju oavsett vad ni tror stor skillnad att ha ett kommunistiskt förflutet och ett nazistiskt. Värt är också att uppmärksamma tidsperspektivet. Vänsterpartiet bytte namn 1991 efter att i många år ha distansierat från kommunismen. SvP bytte namn 2008 och fortfarande ligger alla artiklar från Den svenske nationalsocialisten (partiets tidigare tidning) uppe på partiets hemsida. Så sent som häromåret bjöd SvP in fd ledaren för nazistiska Nordiska rikspartiet för att berätta om hur bra det var i Tyskland på 1930-talet. En frågeställare ställde för övrigt en fråga om ”oss nazister” som hon inte gillade och påpekade att man ska kalla sig nationalsocialist och vara stolt. Så ja, det finns väldigt många goda anledningar att påpeka att SvP är ett nazistiskt parti.

 12. Svensk Nationalist
  4 april, 2014

  ”Sen är det ju oavsett vad ni tror stor skillnad att ha ett kommunistiskt förflutet och ett nazistiskt.”

  Och där har vi anledningen till varför du blir upprörd av Camillas opartiska rapportering om oss och kallar det för nazistpropaganda. Du anser inte att vi har samma rättigheter och bör behandlas olika pga vår ideologiska uppfattning. Alltså är allt som inte svartmålar oss nazistpropaganda enligt dig.

  Sedan så har SvP aldrig gått under namnet NSF eller varit ”nazistiskt”. Men det är väl lönlöst att påpeka för dig. Sedan är det ingen som förnekar att det finns kopplingar mellan partierna eller att det finns många ideologiska beröringspunkter mellan SvP:s ideologi och NS.

 13. svenskinfo
  4 april, 2014

  Helt rätt ”Svensk Nationalist”. Kommunism och nazism ska bedömmas lika för vad det är. För Stalins utrensningar och all terror i världen, är ingenting att leka med, eller nonchalera. Det finns otaliga exempel på kommunismens terror. Men bara ett, på nazismens. Tänk på det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 2 april, 2014 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: