Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Vilka startade egentligen ”nazistkriget” många tror vi har?

Jag drivs av en sida hos mig som är så djupt rotad att den inte allt för sällan är till min egna nackdel. Jag skyller på att det är livet som är orsaken. Orsaken till att jag drivs av ett rättspatos som ibland snuddar på dumhet. Ibland händer det även att jag på grund av denna sida hos mig själv trampar människor hårt på både tår och i själen. Det gör mig lika ont varje gång. Men när jag ser folk fara med en förvriden sanningen av saker och ting då kan jag inte alltid hålla igen. Jag har inte sagt så mycket under denna mycket känslosamma tid som varit efter den brutala misshandel på en ung man i Malmö och flertalet av hans vänner.

Tyvärr måste man ibland prata om saker som upprör människor. För min del är skälet att jag blir hysterisk av att se hur man förvrider saker och ting just. Samt hur man kletar på människor ansvar de faktiskt inte bär. För hur gärna vi än hatar vissa människors åsikter så gör inte dessa dem till galningar som springer runt på stan och attackerar obeväpnade. Som i Malmö.

Jag tänker nu på Svenskarnas Parti. Är det verkligen partiets fel att Andreas Carlsson och ett antal till gjorde det de gjorde? Nej. Det vet alla. Men vi kan ändå inte avstå från att hela tiden påpeka det faktum att tre av sex män har kopplingar till SvP. Vi kan ”skuldbelägga” partiet och deras medlemmar för deras åsikter om det är ett kollektivt ansvar vi vill se att nån ska ta. Men där stannar det. Just nu. Denna gång. Och det är just denna gång vi har att förhålla oss till.

Låt så vara. Koppla dådet till SVP om det är viktigt, men ska man sen ta steget och koppla dem till Svenska Motståndsrörelsen? Som är en helt annorlunda organisation än vad SvP är. Varför tror ni att det sen Kärrtorp är en mer eller mindre öppen konflikt dem emellan? För att de har samma agenda? Nej. Precis det motsatta.

Det finns dock de som anser att det är helt okej att flika in SvP som om de vore ett syskonpar. Jag kan förstå att det är svårt att motstå. Men det gör inte det hela okej. För om vi medvetet missförstår den vi säger oss vilja bekämpa då kommer vi aldrig att lyckas. Och ingen tanke alls på att vi håller på att driva upp stämningen kring SVP och SMR så till den grad att det våld vi demonstrerar mot så hårt faktiskt kanske kommer att bli verklighet.

Varför säger jag så?

Jo för att efter Kärrtorp och nu Malmö tycks alla ha glömt vad som faktiskt startade denna urspårade situation och de som de facto var drivande att få igång en upptrappning hyllas nu av allt för många som borde veta bättre.

Ingen tycks längre minnas att det var Revolutionära Fronten som för ca ett år sen började med sina attacker mot Svenskarnas partis företrädare. Främst i mälardalen. Få har glömt att SvP då deklarerade att man inte avsåg att slå tillbaka utan lämnade det till polisen. Samtidigt hånades SvP av företrädare från andra organisationer för sin flathet. Tiden gick. Det hela fortsatte med den önskade effekt som RF var ute efter. SMR orkar inte hålla käft längre utan väljer att genom en aktion ge sig på en demonstration enbart för att i denna fanns det medlemmar ur RF mfa. Man visade SvP hur en slipsten ska dras kan man säga. Tilläggas ska att fem stycken av dessa vänsterextremister nu är misstänkta för att själva ha varit bidragande till att våldsamt upplopp skett i Kärrtorp. Gissar på att skälet till det är att man inte nöjde sig med att freda sig mot SMR utan gav sig på polisen samt knivhögg en SMR-are i ryggen.

Nåja.

Det är alltid lätt att glömma så länge det ger oss skäl att kräva förbud mot organisationer och kunna föra ut budskapet om hur farliga dessa dödsknarkarnazister verkligen är. Vi väljer att blunda och väljer därmed en verklighet som gynnar oss. Nu kan vi med starkare medel bekämpa deras tillväxt. Tror vi åtminstone.

Vi ser präster hylla maskerade demonstranter som går under parollen “ Förstör det som förstör oss” “ Hårt mot hårt” ( fri tolkningsrätt på det budskapet gäller skulle jag tippa ) Vi läser texter som den senaste av Lars Lindström på Expressen med rubriken “ Grip nazisterna, ta deras fanor” . Alla för sin kamp på olika sätt. Med olika medel och med olika grader av blindhet. Jag kan ju tipsa den okunnige om att det absolut värsta man kan göra är att ens försöka ta en fana från SMR- och skulle Lindström få sin önskan igenom och få deras organisationssymbol förbjuden så lär ni få se hur fanatism fungera. Att ens komma med ett sånt förslag är naivt. Förbud är ingen lösning. Och varför ska vi förbjuda vare sig SMR eller SvP? Den dagen vi inför något som liknar åsiktsförbud är vi inte ett dugg bättre än dem vi vill bekämpa. Och vi kommer att förlora det slaget.

Det är i just denna text som just nämnda krönikör försöker smeta på lite Svenska Motståndsrörelsen på Svenskarnas Parti. Det är fel på alla sätt. Även om jag förstår hur man tänker. Man vet att SvP inte är en organisation som går till val med att man är en militant motståndsrörelse. Det är SMR:s grej. Och sätter man ihop två skilda organisationer så blir de i folks ögon en och samma. Win-Win kan jag tänka mig att man ser det som. I alla fall tycks Lars Lindström tro det.

Det som retar mig är det som blossat upp.- Det sprids rubriker som gör gällande att vi i Sverige skulle ha enorma problem med våld från nazister och haft under lång tid. Och för att bekämpa dessa går vi armkrok med våldsromantiker från vänsterflanken.

Vi hade inte detta. Inte under många år innan RF började få långtråkigt och ville få fart på skiten. De fick det. Och vi applåderar. Frågan man ska ställa sig: Vet man ens vad exakt man applåderar?

Vi plockar fram händelser och förstorar deras betydelse. Allt för att det ska passa in i vår kamp mot nazisternas framfart. Förståligt. Men rätt? Nej. En skev bild av verkligheten har bara gynnat vår fienden. Det är alltid han som gynnas. Speciellt idag då människor söker sin information direkt hos dem istället för traditionell gammelmedia.

Och innan någon får en hjärnblödning på mig så ska jag som vanligt starkt understryka att jag INTE på något sätt säger att vi inte ska bekämpa de tendenser som sakta rullar över Europa och in över vårt egna land. Jag säger mer: Varför göder ni elden? En eld som kommer att ta fart. På grund av en rad omständigheter de själva inte bidrog till. Fysiskt. Ni har nu gett både SMR och SvP den där statusen de ville ha. Att de är starka och de är farliga för systemet. För systemet är deras fiende nummer ett. Och de är våran. Och hur kan ni rättfärdiga ert stöd åt AFA och RF som drog igång hela karusellen? Dessa två flanker på var sin sida av den politiska kartan vill samma sak. De vill ha revolution. Och med vilka medel då…? Ingen är fri från skuld.
Grattis, bra jobbat.

Sen vill jag däremot säga till alla som manifesterat för olika saker sista tiden: Ni är fantastiska. Det är ni som kan förändra samhället till något bra. Det är ni som ger mig hopp om att vårt samhälle kommer att vara så bra en dag att ingen behöver söka sig till grupperingar som livnär sig på en tanke om att vissa är bättre än andra.

All kärlek till er.

Ps! Jag har medvetet lämnat många dörrar öppna för alla sidor att försöka sparka igen på mig. Jag vill se er reagera. I kommentarsfältet så klart. Och inget annat.

Annonser

31 comments on “Vilka startade egentligen ”nazistkriget” många tror vi har?

 1. Peter
  18 mars, 2014

  Tror du verkligen att denna konflikt startade bara för ett år sedan? Vilka var det som utförde politiska mord på 90-talet? Nu har jag inte hunnit läsa hela din text men nog förenklar du situationen lite väl mycket?

  • Camilla
   18 mars, 2014

   Herregud. Du bevisar ju just nu exakt det jag skriver. Läs igen är mitt tips.

 2. svenskinfo
  18 mars, 2014

  Läs det här Camilla:

  https://www.realisten.se/2014/03/09/25-vansterextremister-overfoll-nationalister-i-malmo/

  Våld är våld, oavsett vem som utför det.

  Och självförsvar är självförsvar, oavsett vem som försvarar sig.

  Och ytttrandefrihet är yttrandefrihet, oavsett vem som framför sina kanske taggiga åsikter.

 3. Erik
  18 mars, 2014

  Kan du inte skriva lite kortare. 😊

  • Camilla
   18 mars, 2014

   Klart jag kan skriva kortare. Men då får jag inte med det jag vill.

 4. Peter
  18 mars, 2014

  Ok vad bevisar jag? Jag har gång på gång gjort klart i debatter att allt våld är förkastligt. Men högerns debattörer förvanskar ständigt sanningen och försöker ständigt skylla allt på RF eller afa. SvP är inga duvungar, om de var emot våld så skulle de ha överlåtit allt försvar av sig själva till polisen men de kan inte låta bli att provocera meningsmotståndare och civila vid sina demonstrationer.
  Och eftersom man måste påpeka det: motdemonstranterna är inte helt oskyldiga heller, men ett politiskt parti som vill nå framgång kan inte bete sig som BSS (Sd) på 90-talet.

 5. svenskinfo
  18 mars, 2014

  Vem attackerar och provocerar vem…

  http://avpixlat.info/2013/03/23/malmopolisen-kraftsamlar-nar-sdl-demonstrerar-mot-islamisering/

  https://avpixlat.info/2013/03/24/sdl-demo-ursakta-att-filmen-ar-lite-darrig-men-jag-var-radd-for-mitt-liv/

  Vänsterns terror, har pågått under lång tid.

  Och på 90-talet, var de inte ett dugg bättre.

  Vänsterterrorism, har funnnits hur långt bakåt som helst. Åtminstone, sen 60-talet. Tänk bara på Bader-Meinhof, Röda arme´fraktionen
  mf l.

  Och AFA uppstod samtida som BSS. Så det är ingen ny företelse, om du tror det.

 6. NågonsinSäker?
  18 mars, 2014

  Hej!
  Som folk redan påpekat är våldet långt ifrån ett år gammalt.. Jag har följt den hätska debatten via Flashback och andra anonyma forum. Jag har ännu aldrig förstått hur folk kan rättfärdiga politiskt våld, men jag vill ändå rekommendera dig att inte alltid gräva ner dig för djupt mot varken vänster eller högerorganisationer. Personlig säkerhet är trots allt viktigare än politiskt tjafs (eller det är iaf så jag resonerar)
  Här har du iaf en RF-skapad video. Att ställa sig bakom RF är som att skrika åt sitt hat mot äkta demokrati.
  http://www.liveleak.com/view?i=38f_1368974961

 7. Peter
  18 mars, 2014

  Och så börjar den vanliga vinklade propagandan.

  Förstår du nu Camilla att detta är omöjligt att diskutera med indoktrinerade människor? Det är samma sak i alla debatter som rör dessa frågor. Det finns ingen nyanserad debatt längre, högern är på krigsstigen och drar sig inte för att fabricera och frisera egna ”sanningar”.

 8. Mark
  18 mars, 2014

  ”Den dagen vi inför något som liknar åsiktsförbud är vi inte ett dugg bättre än de vi vill bekämpa.” Är inte den dagen passerad för mycket länge sedan? Det är i alla fall den frågan jag personligen kämpar med.

  Vad skiljer Sverige från en diktatur idag? Egentligen? Sedan jag hamnat på fel sidan om det etablissemangets fastställda godkända åsiktsstreck så har jag svårt att se det längre. Och när man väl hamnat i det gränslandet så är det som att ha tagit det röda pillret i Matrix – inget blir någonsin sig likt. Och ändå överskred jag inte åsiktsstrecket särskilt mycket.

  Det finns personer i min omgivning som tycker att SD radikaliserat mig. Det är skrattretande. Svensk etablerad media har ”radikaliserat” mig mer än SD eller Avpixlat någonsin kunde ha gjort – jag ser igenom enkelspårighet, från båda håll. Jag hade från början högre tankar om SvD, DN och SVT än Avpixlat. Jag blev besviken – i min värld är de numera lika goda kålsupare, bara med olika perspektiv.

  Jag respekterar dig, Camilla. Du har din åsikt, och den skiljer sig från min på ett vissa punkter, men du försöker i alla fall vara opartisk i din beskrivning av verkligheten. Du ljuger inte en massa. Det är få som försöker vara opartiska längre. Ingen, vad jag kan se, i vår maktelit av politiker-media-symbios i alla fall.

  Jag vet inte hur du lyckas stå där i gränslandet utan att bli vansinnigt arg. Jag klarar det inte på samma sätt ska erkännas. Kanske är det för att du fortsatt ändå tror på etablissemangets värderingar, även om du inte håller med om deras väg till målet? Vad tror du själv?

  (Före det att Mattsson sjönk så lågt att han samarbetade med några som personerna i Researchgruppen så hade du fått min riktiga e-postadress. Men man vet aldrig vem som spårar vad längre. Även om jag tror på dig och din hederlighet så kan denna site absolut tillhöra de bevakade och hackade. Så det blir ett fejkspår med en mailkorg jag aldrig öppnar. Ber om ursäkt för det. Det är inte menat mot dig. För 1 år sedan hade jag aldrig ens funderat i dessa spår.)

 9. svenskinfo
  18 mars, 2014

  Och det gör inte vänstern, menar du, Peter. Vilket, skämt. Om det är nån som gör så det är det dom.

  Jag försöker bara visa på fakta, på den andra sidan, som de försöker mörka, för att framstå som ”de oklanderligt ””goda””. Men detta vänstervåld visar på motsatsen. Och dom som inte fördömer det likväl, hyllar en viss typ av våld, och vad har de då att komma med, om andra tar sig rätten på samma vilkor. Det ena är inte bättre än det andra. Men det är inte så konstigt att ”högern” nu reagerar, efter mångårig tillvaro av vänstervåld.
  Kanske var det dessa händelser med SDL, förra året, som drev fram SMR:s reaktion. Ungefär som AFA och RF gör om socialdemokrater utsätts för nåt.

  Daniel Poohl, har ju sagt: ”Vi anser inte våld är fel som politisk metod”.

 10. Tommy
  18 mars, 2014

  Ingenting började för ett år sen, vad har du för insyn egentligen?
  RF/AFA har attackerat SvP betydligt längre än 1 år tillbaka, det har inte ens intensifierat och nazister har attackerat socialister längre tillbaka med.

  Vart får du dina uppgifter från?

  • Camilla
   19 mars, 2014

   Tommy: Om du läser vad jag skriver så bör ä’ven du inse att det jag säger är att fram tills att RF systematiskt började att attackera SvP:are så var saker väldigt, väldigt lugnt. Det fanns inga krigsrubriker under många år. Det är dock inte samma som att det aldrig någonsin har varit bråk eller även mord.

   Förvräng inte det jag skriver här.

   Och problemet idag, här och nu, är det faktum att allt för många missat hur detta började om. Man går armkrok med dem som är minst lika kåta på våld som den värsta våldsromantiserade nazisten.

   Plus att vi bygger upp ett hot som för ett år sen inte fanns. Det ska vi vara medvetna om.Men visst. Du kan ju fortsätta att skapa din bild av det hela. Inga problem för min del.

 11. Camilla
  19 mars, 2014

  Här kommer en rapport ni kan läsa. Även Expo kommer fram till det jag säger: att det inte pågår ett krig med vapen i första hand- utan propaganda. Två skilda saker.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5813292

  Och sen kan ju ni som påstår att jag försöker få det till att låta som om det inte finns en fara med att den nationella rörelsen växer ta och läsa allt jag skrivit de sista två åren. Är nog mer mig man har klagat på när jag varnat för detta.

 12. svenskinfo
  19 mars, 2014

  Jag ser då ingen fara med nationella rörelsen. Snarare med autonoma rörelsen då. Nä, att nationella rörelsen växer, ser jag snarare som en trygghet. Det blir en slags balans i det som tidigare varit enögt vänsteristiskt. Det har snedvridit vår världsbild till absurdum. Jag tror på krafter som möts istället, på lika villkor. Givetvis utan terror och våld, om det är möjligt. Annars är det bara tidens gång, och nåt man får finna sig i.

 13. occidentfaust
  19 mars, 2014

  Jag undrar fortfarande var alla konsekventa liberaler håller hus. Den senaste periodens debatt tycks handla om vems våld som är rättfärdigat, och inte hur politiskt våld ska motverkas. När försvann tron på demokratin och dess spelregler?

 14. svenskinfo
  19 mars, 2014

  Politiskt våld motverkas inte av, att man genom manifestationer hätskt utmålar ena sidan som syndabock. Och dessutom är benägen att ta till våld för att kväsa denna. Man måste istället visa tolerans, om tolerans ska komma tillbaka.

  • Camilla
   19 mars, 2014

   Ja du den debatten vill jag också se. Allt för många tror nog att om man går med i en demo så räcker det.

 15. svenskinfo
  19 mars, 2014

  ”Samhällelig tolerans betecknar att samhället accepterar ANDRA POLITISKA ÅSIKTER, religioner och etniciteter ÄN DE SOM FÖR TILLFÄLLET ÄR DOMINERANDE, utan NÅGRA FÖRDOMAR OCH DISKRIMINERING. Begreppet är närbesläktat med POLITISK LIBERALISM.”

  http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Tolerans

 16. svenskinfo
  19 mars, 2014

  En demo, som utmålar ena sidan som skurkar, främjar inte nåt gott.

  • Camilla
   19 mars, 2014

   kanske för att man demonstrerar mot det den andra sidan står för? Diskriminering av andra människor. Ge upp nu. Kommer aldrig att ro i land den retoriken med mig iaf

 17. svenskinfo
  19 mars, 2014

  Jamen, då diskriminerar man ju själv andra människor. Och då kommer vi ALDRIG bort från våldet. Och DET är jag inte för. Synd att du inte förstår det. För, då kan alla hävda våldet, som berättigat för sitt, gentemot de som de ser som motståndare. Och vem har egentligen rätten att ”ha rätt”, på bekostnad av andra totalt.

 18. svenskinfo
  19 mars, 2014

  Dessutom är det inte diskriminering i reell mening, att tycka annorlunda. Det är faktisk handling, som har betydelse här. Och där kommer vi åter in på det här med terror och våld. Och det lär inte minska, så länge man har den attityd man har.

 19. occidentfaust
  19 mars, 2014

  Man måste skilja mellan att demonstrera mot andras åsikter och att demonstrera mot att andra har dessa åsikter. Det är dock på många sätt skiljelinjen mellan den rationalistiska skolan och den hegelianska. Oroväckande tycks det som samhällsdebatten dras mer och mer mot den senare, vilket som jag tidigare nämnt tyder på en liberalism som kapitulerat.

 20. svenskinfo
  19 mars, 2014

  Att demonstrera, är bara en rättighet. Det är också en skyldighet, att visa samma hänsyn och tillåtelse för andra, att göra samma sak och att yttra sig fritt, även om man inte delar deras åsikter och värderingar. Annars faller ens rätt.

 21. svenskinfo
  19 mars, 2014

  ”Att demonstrera, är INTE bara en rättighet.”, ska det va.

 22. Fredrik Thorsson
  24 mars, 2014

  Nej. RF påbörjade ingen ny våldsspiral. Däremot kan vi se att nazistiska organisationer som SvP. SMR och Fria nationalister växt, genomför fler aktioner, spridits till nya städer och fått ökat självförtroende under kanske 3-4 års tid. Detta har lett till ökad rädsla, ökat hot och ökat våld mot meningsmotståndare, t.ex. attacker mot Ung Vänster-möten, hembesök hos syndikalister, m.m. RF agerar, oavsett vad man anser om själva agerandet, som ett svar på detta. Och RF:s metoder beror på att samhället inte agerar tillräckligt kraftfullt mot nazismen och för skyddet av icke-nazister. I Sverige har vi t.ex. en lagstiftning mot Hets mot folkgrupp, som användes frekvent under 1990-talet, men under 2000-talet knappt något alls.

  Och ja. SvP och SMR har olikheter. Men också väldigt många likheter och det är vanligt att aktivister vandrar emellan. Så att dessa klumpas ihop är inget konstigt.

  Allt stöd till antifascismen! Fler människor måste protestera, staten måste ta sitt ansvar. Det är bara så vi får slut på våldet.

  • Camilla
   24 mars, 2014

   Så du inbillar dig att lösningen är antifascistiskt våld?

   Ja.. vi lär ju aldrig nå konsensus. Den saken är klar.

 23. Fredrik Thorsson
  25 mars, 2014

  Va? Nej. Har du ens läst mitt inlägg? Jag skriver att våldet beror på att samhället inte agerar och att vi saknar en bred folklig rörelse som tar det nazistiska hotet på allvar. Därför all kraft på att krossa nazismen. Då upphör våldet.

 24. svenskinfo
  7 april, 2014

  Genom våld, va? Eller inbördeskrig snarare, är det du verkar vilja sträva efter, för att tvinga på andra din sjuka stalinism. Det är ni som är det stora hotet för ett samhälle i fred, inte nazismen. Det är intolleransen som är det största hotet, inte extrema åsikter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 18 mars, 2014 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: