Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Felaktiga analyser av Svenska Motståndsrörelsen är en björntjänst.

Kärrtorp. Det bör vara landets mest kända lilla ställe just nu. Den som undgått Kärrtorp kan definitivt inte betala licenspeng till Radiotjänst , köpa en kvällstidning eller ens äga en uppkoppling mot omvärlden. Vi som inte missat det som skedde där den 15 December och sen följt efterföljande rättegång bör ha lärt oss en hel del. På både gott och ont.

Jag har ju i år nått den där punkten i livet när man kan luta sig tillbaka och softa lite. Man kan vid 40 år fyllda tillåta sig att påstå att man har så pass mycket livserfarenhet och baskunskaper så man får se på saker med sina egna ögon. Man är inte heller lika beroende känslomässigt av att göra samma analyser som majoriteten av människor för att få flest ryggdunk. Lite skönt att gå sin egen väg. Eller. Vem försöker jag lura? Det har jag gjort hela mitt liv. Men de här åren på jorden har lärt mig saker som jag inte kunde se eller som jag inte reagerade på för låt oss säga 20 år sen. Med åldern så kommer insikt. Det är lite häftigt. Vad det sen har med denna text att göra vet jag inte riktigt i skrivande stund. Tror dock att det ger sig med tiden.

Jag minns tiden som liten flicka, Aftonbladet och Expressen var kvällstidningar. Vid samma tidpunkt varje dag fick jag en peng av pappa för att springa till Konsum och köpa en rykande färsk upplaga av Aftonbladet. Sen läste vi den tillsammans och nickade i takt över hur hemsk världen var. Och allt som vi läste var ju sant. Varken för pappa eller mig fanns det en tanke på att det vi läste inte var den krassa sanningen. Vi ville nog inte heller ha den, för då skulle vi vara tvungna i en del fall att ta ställning. Nu slapp vi det. Nån gjorde det åt oss.

En dag många år senare kom internet in i min värld. Många år senare kom en organisation in i mitt liv på sätt och vis. En organisation som jag började skriva om ganska mycket för snudd på 2 år sen. Då fick jag höra allt från att jag hade blivit rekryterad av de hemska dödsknarkande nazister till att få veta att jag var galen som lyfte fram dem och skrev om dem.

Jag svarade så många gånger att jag snabbt tappade räkningen: varför skulle de vilja rekrytera mig? Jag är långt ifrån SMR-material. Jag svarade även att nåt säger mig att vi en dag kommer att behöva veta vilka de är. Och jag hade rätt. På båda. Inte ett enda rekryteringsförsök har skett och ja, idag är vi där jag anade vi skulle komma.

Så.

Har medierna och experterna på SMR gjort ett bra jobb? Har vi fått läsa uppseendeväckande avslöjanden och klockrena analyser?

Nej.

Vi har fått se standardbeskrivningen av SMR som är tillhandahållen av SÄPO samt Expo.

Vi har sett analyser från Expo som fått mig att vilja ta fram skämskudden.

Vi har även sett intervjuer i en kvällstidning som man absolut bör ifrågasätta.

Vi har alltså egentligen inte fått lära oss ett enda dugg om SMR som är annat än en standardbeskrivning samt felaktig analysering. Tog mig en stund att förstå varför man varit så slarvig, men när svaret kom så blev det förvisso ganska logiskt. Jag glömmer lätt att jag själv ser på SMR på ett naket sätt. Låter bli att tänka i banor som: Hur ska vi bäst göra för att stoppa deras tillväxt och förhindra att unga killar blir sugna på att söka upp en rekryterare.

Jag glömmer även bort att de flesta av oss alltid drivs av våra egna åsikter och kan vi bekämpa det vi anser är ont så gör vi det. Jag är lite eljest. Ber om ursäkt för det. Jag la mina personliga kväljningar åt sidan och började se människorna bakom åsikterna. Det växte fram en bild då som inte riktigt stämmer överens med verkligheten vi matas med. Jag tog reda på hur saker och ting låg till. Vilket vare sig Expo eller Aftonbladet har velat göra direkt. Nu är jag hård. Säger inte att nån av dessa två ljugigt. Man har mera velat något gott. Att få människor att undvika SMR.

Själv har jag stått här som Djävulens Advokat.

Flaxat lite med armarna och hojtat att nu har ni fel. Igen.

Man kan ju undra ibland varför det är så viktigt för mig med att saker återges korrekt. Kanske är det för att jag är en sanningsknarkare? Tror på att människor har rätt till just detta och sen får man tänka själv?

Tro mig. Ibland är det otroligt surt att vara mig. När jag vill låta mina egna ideologiska åsikter styra istället för den där lilla gubben som pockar på min axel och skriker högt: Nu slirar du på sanningen igen Camilla för att gynna dina egna syften. Och jag låter honom vinna.

Och när jag får mina social medier-konto hackade och mitt privata nätverk utsätts för intrångsförsök så anar jag ju att jag inte kan ha helt fel. Jag gör något rätt eftersom det uppenbarligen finns människor som vill åt det jag kanske kan veta. Även om jag dock inte sparar något sånt av värde på nån plattform som är elektronisk. Jag kör med bastubad istället.

Vad jag säger är: Hitta inte på dåliga analyser för att förminska någon fiende. Vi lever i den tidsåldern då sanningen alltid går att ta reda på själv. Och människor gör det. När dessa människor inser att de fått felaktig information så kommer tyvärr fienden att vara den som ser god ut. Exakt så som fienden planerar.

Man kan väl säga att man går rakt in i björnfällan.

End.

Annonser

20 comments on “Felaktiga analyser av Svenska Motståndsrörelsen är en björntjänst.

 1. Svensk Nationalist
  9 mars, 2014

  Det handlar givetvis om en medveten förvrängning av verkligheten. Det är möjligt att dumbommen som sitter vid tangentbordet och skriver artikeln inte fattar det men det förändrar inte det faktum att det finns ett starkt syfte med skriveriet. Det är inte utan anledningen som en viss folkgrupp har spenderat det senaste århundradet med att lägga beslag på västerländsk media. Det ligger i deras intresse att utmåla dem som hotar deras makt som demoner.

 2. Camilla
  10 mars, 2014

  Är det så konstigt tycker du att man lägger pengar på att bekämpa dem som vill se en utrotad? Jag tycker faktiskt inte det. Om jag nu ska svara direkt på det du skrev.

  Nu handlar det ju mer om att bekämpa vad man sett historiskt vållat enormt mycket lidande. hade Hitler tex aldrig börjat kriga eller jaga efter olika grupper så hade man nog sett annorlunda på NS. Men det gjorde han inte. Och ja, jag är mycket medveten om kommunismens blodiga historia innan nån kontrar med det.

 3. Svensk Nationalist
  10 mars, 2014

  @Camilla
  Nationalister/NS har aldrig velat utrota judarna, varken nu eller då. Det som kallas för judehat och antisemitism är egentligen bara önskan om att folket ska styra över sitt eget öde, inte judar eller några andra främlingar.
  NS-Tyskland startade heller inte kriget. Det som kunde ha stannat vid en mindre territoriell konflikt utvecklades till ett fullskaligt världskrig för man inte kunde acceptera att Tyskland frigjorde sig ifrån de globala maktstrukturerna och fråntog judar deras makt.
  Men som du vet så skrivs historien av vinnaren. Så nu får vi lära oss att Hitler startade kriget syfte att ta över världen och rensa ut alla ”undermänniskor”.

  Du som ändå försöker ha en så objektiv syn på tillvaron som möjligt kanske borde läsa lite av vår litteratur också.

  Några lästips:
  http://www.arminius.se/kjellman-osten-vilka-borjade-andra-varldskriget.html
  http://www.arminius.se/nordengruppen-ett-annat-tyskland.html
  Här finn ännu mer: http://www.arminius.se/litteratur-modern-historia/1.html

 4. Camilla
  10 mars, 2014

  Du vet.. även om jag gör mitt yttersta för att se på händelser och granskning med de absolut objektivaste ögon jag bara kan frambringa ( 100% är omöjligt ) så bär ju även jag på en ideologisk grund. Den krockar ganska ofta med eran.

  Vad jag försöker förklara för dig i den tidigare kommentaren ( om kanske slarvigt ) så är det varför man vill ha bort er. Hur man känner inför NS i dagens samhälle och form.

  jag får ofta höra de argument du lägger fram. Samtidigt, så lägger en annan NS-are fram sitt hat och sin önskan om att judar ska dingla från galgar och brännas på bål. Jag överdriver inte och jag ljuger inte. Du ser nog också svårigheten i att köpa argumenten om att man bara vill att judarna ska hålla sig i Israel och inte i norden sen blir allt peace,, love and understanding.

  Jag må ha stort intresse i att lyssna på andra människor sätt att se på världen. men jag har även ett intresse i att säga när jag inte köper allt som folk ”lovar” . jag må vara en massa saker, jag är däremot inte naiv.

  Men inget är hugget i sten fören det skett. Så säger du en sak så ska den så klart få råda tills du bevisat motsatsen.

 5. Svensk Nationalist
  10 mars, 2014

  Givetvis kan man inte förväntas vara 100% objektiv. Jag anser inte att vi nationalister är det heller då det vore fysiskt omöjligt. Dock anser jag att vi ligger närmare sanningen än någon annan.

  Hur som helst. Nationalism är grunden inte kopplat till hat. Däremot så kan frustrationen över den nuvarande situationen leda till hat om den inte kanaliseras på rätt sätt genom positiv nationalism. Jag har själv känt, främst när jag var yngre, mycket hat och har ibland känt att världen skulle vara en så mycket fredligare och trevligare plats utan judar. Men en seriös ideologi kan inte bygga på hat och därför jobbar inga seriösa nationalister med hat som grunden i engagemanget. Varken Klas Lund, Stefan Jacobsson eller någon i deras ställning förespråkar sådant som du nämner.
  Rent ideologiskt har jag inga problem med, i en värld av fria nationer, ett judiskt hemland vart än det nu bör ligga. Men jag ser ju givetvis det naiva i att tro att judar skulle nöja sig med något sådant. Judar strävar efter, om det nu är religiöst, genetiskt eller en kombination, ett världsherravälde.

  Jag måste också ge dig beröm för att du faktiskt försöker, till skillnad från resten av antirasisterna, lyssna på oss och inte döma oss på förhand.

 6. Camilla
  10 mars, 2014

  Nu förde du in detta på något som jag tycker om att prata om. Nämligen hur man uppfattar människor som är nationalsocialister. Varnar direkt för att detta kan bli långt om jag inte biter mig i tummen. : )

  När det gäller Stefan J så vet jag i princip ingenting.Är det några jag ”kan” så är det SMR. Och hade det inte varit för personer som Klas Lund, Pär Öberg, Vejdeland och Paulina så hade min förmåga att med ärligt uppsåt att både vilja lyssna men än mer att förstå inte funnits. Dessa människor har aldrig gett mig en enda tanke på hat. Baserar det på allt från lästa texter av vissa, tal några hållit samt egna möten och samtal med vissa. Jag ser ett nyskapande av det Hitler drev. En anpassad nationalsocialism till den tid vi lever idag. ( men det innebär inte att jag anser att den är ofarlig )

  Att diskutera nationalsocialismen med pålästa människor från smr är mycket intressant. Aldrig hårda ord eller liknade saker. Nog de mest sansade samtal jag haft,.

  MEN vi vet också alla, att för att nå dit man önskar så krävs det en revolution. Och ingen revolution är fredlig och utan offer. Det blir man konstant påmind om när man istället för samtal med andra människor inom SMR. De som jag lite fult kallar för fotsoldaterna.

  Så vad vi nog kan enas om är att även om ideologin handlar om kärlek till naturen och dess lagar samt en kärlek till sitt folk så kan man aldrig uppnå den utan offer. Och dessa offer är väl det som oerhört många människor aldrig någonsin kommer att se som en kärlekshandling.

  Ps! tack för det sista du skrev.

 7. Peter
  11 mars, 2014

  Så om beskrivningen i media av SMR inte är korrekt, vad är problemet? Det är fortfarande en våldsam organisation som inte drar sig för att ta till våld. Skrämmande att du Camilla försöker beskriva dem som några hyvens killar.
  Vad är problemet? Mikael Skillt får stå i SVT och prata rasbiologi helt oemotsagd, det anser jag är skrämmande och ger en vink om vart dessa människor står.

 8. Camilla
  11 mars, 2014

  Öh? Vart har jag beskrivit dem som ” hyvens killar” på det sätt du menar? Kanske du borde tänka i fler banor än en Peter. Allting har flera olika skikt. Och nog är jag i mina tidigare texter om smr tydlig med vilka de är, vad de gör och vad de är kapabla till. Men tro aldrig för en sekund att jag tänker haka på trenden att hitta på saker för att det ska passa en bild. Jag håller mig till verkligheten och fakta. Sen vad andra vill göra och vilka bitar de vill satsa allt krut på för stå för dem. Jag väljer helheten.

 9. Camilla
  11 mars, 2014

  Och sen Peter… vad har Skillt med SMR att gör undrar jag?

 10. Peter
  11 mars, 2014

  Ja du beskriver ju hur du träffar dessa personer och upptäcker människorna bakom de beskrivningar som du anser är felaktiga. Hur är det relevant när deras meningsmotståndare attackeras på öppen gata och helt oprovocerat? Eller när skolor och synagogor sprayas fulla med svastikor och ord som för tankarna till nazismen. Vad finns det för nytta med att beskriva dessa grupper på ett fullständigt korrekt sätt?

  Det är inte personerna utan deras handlingar som är relevanta. Om Expo beskriver dem felaktigt, so what? Avpixlat och Nordfront är ju inte direkt kända för att förmedla verkligheten, snarare tvärtom.

  Självklart är inte allt svart eller vitt, den synen har mina meningsmotståndare och det fördömer jag dem för varje gång. Men vad är det för helhet du vill förmedla då? Förtjänar dessa grupper någon som helst respekt med tanke på det krig de gör allt för att starta? Alla vet vi vad som hände på 90-talet och det är på väg att hända igen.

  http://www.svt.se/kultur/nujen-bara-nazisterna-som-ar-extrema

 11. Peter
  11 mars, 2014

  Den här personen du diskuterar med, hen vill att vi ska lyssna på dem och inte döma på förhand. Smaka på det, vi ska alltså lyssna på samma personer som sprider allt hat i samhället just nu. Varför ska man lyssna på personer som tar till våld? Och nu syftar jag på organisationerna och inte personerna. Är man med i SMR eller SvP så är man väl medveten om vad man ansluter sig till. Att sedan försöka förminska dessa organisationers betydelse är att spela dem rakt i händerna.

  Jag skulle aldrig tex ansluta mig till AFA eftersom jag inte gillar deras metoder.
  Våld föder våld och numera är det inte antirasisterna eller vänstern som står för våldet.

 12. Camilla
  11 mars, 2014

  Herregud Peter… Vill du jag ska ljuga? Ska jag skriva att Klas Lund heilar och går i Hitler-uniform och att Öberg är en galning som bara skriker Döda de röda när vi har pratat??

  Sorry. Lär inte ske.

 13. Svensk Nationalist
  11 mars, 2014

  Men allvarligt Peter, du är ju helt hysteriskt. Varför ska inte vi bemötas så som andra politiska grupper i samhället? Varför ska man inte presentera en sanningsenlig bild av oss? Du säger att man låter Skillt(SvP) stå oemotsagd i SR. Och? Hur ofta får inte genusflummare, HBTQ-personer eller Expoiter stå helt oemotsagda?

  Att nationalister tar till våld sker nästan uteslutande när de blir attackerade av vänsterpack, så som i Malmö i söndags. Så lägg ner det där tramset om att attackera oprovocerat på gatan. Hade du läst något annat än krönikor på aftonbladets kultursidor hade du förstått det. För övrigt så kan jag nästan garantera att de senaste tidens klotterattacker på skolor och andra ställen är false-flag attacker.

  Om det är någon här som står för hat så är det du din åsiktsfrihethatande lämmel.

 14. Svensk Nationalist
  11 mars, 2014

  @Camilla

  Jo, visst behövs det en revolution. Men en revolution behöver inte vara blodig. Se tex fascisternas maktövertagande i Italien. Även NSDAPs maktövertagande kan ses som en ickevåldsam revolution, även om den skedde genom parlamenten. Men oavsett så kommer alternativet till en revolution i längden leda till betydligt fler offer(hela det svenska folket). Men visst finns det de som ser en våldsam resning som ett självändamål snarare än ett nödvändigt ont.

 15. Camilla
  11 mars, 2014

  @svensk nationalist

  I teorin så kan det mesta gå väldigt smärtfritt. Men de chanserna är ju som vi båda är medvetna om i princip obefintliga. Just nu tex i skrivande stund sitter känd profil för SMR på Twitter och skriver följande saker:

  ” För mig spelar det ingen roll vem som attackerade först, han fick vad han förtjänade.”

  ”Hur länge tror sig rödingarna att dom kan hålla på ostraffat? ger dom sig på en ger dom sig på alla, så enkelt är det”

  Nu är ju grejen den att jag är lite miljöskadad. Jag förstår nämligen exakt vad denna person menar. Det pågår ett krig som startades på allvar för ett år sen give or take av RF. Man har begått en rad attacker mot nationella. Utan att någon har gett tillbaka. Sen kom Kärrtorp. Då sattes ribban tyvärr på en nivå jag hade hoppats aldrig skulle ske. Sen kom Malmö.

  Jag kan förklara tills mina fingrar blöder om hur detta fungerar. För det är som ett spel. Med samma spelregler mellan de iblandande, men för människor som inte tillhör vare sig den nationella världen eller den delen av den vänster autonoma rörelsen som anser att våld är berättigat då det träffar nationella så är detta bara så avskyvärt hemskt så det är svårt att sätta ord på det.

  Vad han bevisar/visar på är flera saker. Bland annat att en fredlig revolution aldrig någon skulle kunna ske i Sverige. Aldrig. Av den enkla anledningen att kriget redan har börjat.

  Och eftersom alla som hatar fascism och nazism aldrig kommer att ge upp utan strid så kommer ej heller de nationella eller nationalsocialister som vill ta över att kunna nå dit utan att delta i detta krig.

  Jag är lika säker som du att vi inte har nått kulmen alls på hur dåligt vårt land kan komma att må. Och jag vet mycket väl att just sånt dåligt samhällsklimat ökar ert stöd. Likaväl som motståndet växer.

  Så nej. En fredlig revolution kan aldrig ta plats.

  Måste även tillägga en sak: många tror att de vänsterextremister som brukar våld enbart gör det för att stoppa nazismen har så fel. Man har en alldeles egen revolution man vill starta. Man vill krossa kapitalismen och helst säkerligen se fanor vaja som skulle få Stalin att le i sin grav.

  Så de som ser dessa som goda bör läsa på lite.

  Nu är jag klar 🙂

 16. Random person
  11 mars, 2014

  ”Det pågår ett krig som startades på allvar för ett år sen give or take av RF.”

  Menar du allvar nu? Du känner inte till Kristianstad? Backaplan? Slussen? Det här har hållt på bra mycket längre än ett år, det har inte ens intensifierats det senaste året.. media har bara valt att börja skriva om det igen.

  http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.270683-vansterns-valdsverkare-gar-fria
  Publicerad 14 december 2009
  ”I dagens GP kan vi avslöja att vänsterextremister gjort sig skyldiga till minst 180 brott mot meningsmotståndare på tre år.”

  http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/article1284780/Trodde-han-var-rodharig-men-det-var-blod.html
  Publicerad 1 november 2010

  http://www.corren.se/ostergotland/linkoping/nsf-anhangare-omhandertogs-av-polis-4224504-artikel.aspx
  Polisen granskar bråket i Linköping
  LINKÖPING 2007-09-03 00:00

  http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.109756-nazister-bakom-misshandel
  Publicerad 4 april 2005
  Den händelsen är iofs inte del av något ”krig” utan bara randoms som fick stryk av påtända nazister…

  Du borde sluta tro att du har någon som helst insyn/kunskap bara för du är manisk på twitter.

 17. Svensk Nationalist
  11 mars, 2014

  Vad som kommer hända i framtiden är svårt att avgöra. Det är dock viktigt att påpeka att nationalister och vänsterextremister inte är likvärdiga parter. Vänsterextremister är destruktiva trasmänniskor som saknar ideologisk övertygelse och endast bedriver sin verksamhet för att få utlopp för sina destruktiva lustar. Bara de faktum att de kallar sig för antifascister visar att de är antiideologer som endast förmår att förstöra, aldrig skapa något. Om det nu skulle ske en nationell resning skulle antifascisterna i brist av skydd från systemet hålla sig på långt avstånd.
  Och om fascister och nationalsocialister på 20- och 30-talet lyckades med ickevåldsamma maktövertaganden trots att det fanns miljontals organiserade och beväpnade kommunister i deras länder så borde inte några tiotal antifascister vara ett problem i Sverige. Sedan vet man ju inte vilken förmåga resten av ”systemet” kommer ha att sätta emot i ett sådant läge. Men en sak är säker, kommunismen är inte ett hot och kommer aldrig uppstå i Europa igen. Världseliten provade det i 70 år innan man bestämde sig för att liberal kulturmarxism var verktyget man skulle använda sig av.

  Men fram tills en sådan eventuell situation så kommer vänsterextremisterna, med systemet i ryggen, fortsätta vara en sten i skon genom sina attacker mot nationalister. Om denna statssanktionerade terrorism sedan leder till att någon av dessa nyttiga idioter får en kniv i sig så sörjer inte jag det minsta. Det var det som hände nu i Malmö. Det handlade inte om en konfrontation mellan två parter likt ett firmaslagsmål. Nationalisterna försvarade sig mot numerärt överlägsna angripare. Man hade alltså den moraliska rätten på sin sida.

 18. Camilla
  12 mars, 2014

  Tja, Det ligger ju något i det du säger. Men jag tror man kanske gör en felaktig analys om man tänker att på 20-30-talet så gick det, då går det igen. Bara man väntar länge nog. För idag har vi historien som lärt oss att man inte kan blunda. Men å andra sidan. Vem trodde ens att SD en dag skulle sitta i riksdagen? Och vem trodde ens att Mikael Skillt skulle bli intervjuad för att han drar iväg och slåss för ett annat land? Och vem hade trott för ganska kort tid sen att vår statsminsiter skulle ge en form av stöd åt ett parti som Svoboda under rådande omständigheter? Listan kan göras väldigt lång på saker som man inte trodde för en kort tid sen.

  Jag visste inte ens vilka smr var för snart två år sen. Idag gör man dokumentärer om dem.

  Jag kan förstå att man försvarar sig när man är i numerärt underläge och stämningen är galen. Skulle nog även jag göra fast jag själv inte ser mig som kapabel att skada någon människa. Däremot skulle jag inte gå på krogen beväpnad med kniv. Det är oerhört svårt att ta in att det som skett Showan skulle vara något man kan rättfärdiga som självförsvar. Killen är ju fysiskt sett ett mindre hot än vad jag är.

  Jag kan inte försvara en knivhuggning av så många människor. Vare sig när den drabbar dem i Malmö eller om det skulle drabba en nationalist.

  Sen har du fel när du säger att vänstern saknar ideologi och bara är anti allting. Kanske den lilla skara RF_are och AFA-iter saknar det, men inte resten av samhället. Och resten av samhället kanske heller inte attackerar sina motståndares hem. På något sätt. Man använder sig istället av de medel som systemet erbjuder. Och jag har så svårt att se att samhället passivt som en skock får skulle förblindas och sakta men säkert smittas av nationella tankar. Många kommer absolut att göra det. Vi vet att ni växer. Men att tro på en revolution … nä.

  Men den som lever får se.

 19. Camilla
  12 mars, 2014

  @random: Din kommentar hade fastnat i filtret så jag såg den inte fören nu. Självklart har saker skett tidigare. Men den som inte ser upptrappningen som skett sista året lever nog i en liten bubbla.

 20. Svensk Nationalist
  13 mars, 2014

  Jo det var givetvis RF/AFA jag syftade på.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 9 mars, 2014 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: