Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Åkesson kan komma att tvingas välja

Att det skulle ske var bara en tidsfråga, vem skulle bli journalisten som först lyckades få någon inom Avpixlats redaktion att prata med dem och lämna över interna mejl som kunde knytas till mannen vi alla vet är djupt insyltad i Avpixlat? Det blev Aftonbladets Josefin Sköld. Det är bra jobbat ur journalistisk synpunkt oavsett vad man anser om tyngden i bevisningen. Så cred till henne.

 

Jag ska inte skriva någon längre utläggning om vare sig Kent Ekeroth eller Avpixlats.

Däremot så vill jag ge min åsikt om vad jag tror kommer att ske och varför.

Kent Ekeroth kommer att få stanna kvar inom partiet. Man har inte råd att bli av med honom av okända och kända skäl. Den så kallade järnrörsskandalen visade tydligt vilken makt Kent har. Han är en av få som man kan drista sig att spekulera om han är untouchable .

Jag tippar på att man kommer att föra samtal med Kent. Som kommer att bedyra att han inte har djupare inflytande på sajten än att han kan ställa på dem att jobba bättre och skicka dem tips på nyheter som de som är skribenter senare använder sig av. Hittills är det faktiskt inte mer än så som bevisats. Resten “vet vi bara” . Kent kommer att lova att han inte är skribent och att hans relation till avpixlat kommer att avbrytas.

Om nu inte Josefin Sköld gör som Expressen gjorde med järnrörsfilmen, man pyttsar ut en del varje dag. Tills Kent Ekeroth står där som kejsaren utan kläder. Vi får vänta och se. Men utifrån vad man vet idag så kan vi vara säkra på att han stannar.

Problemet för SD om man behåller honom blir framför allt att varje gång som Avåixlat skriver någon uppseendeväckande artikel så kommer man att vända sig till riksdagsmannen Kent Ekeroth för att få svaren. Mycket negativa artiklar kommer detta att leda till Partiet får ta skott för vad en enskild person är ansvarig för. Man kommer mest troligtvis inte att enbart försöka få svar från Kent gällande artiklarna som redaktion skriver utan försöka få honom att bli ansvarig för kommentarerna som skriva och tillåts av sajtens moderatorer. Det är dessa som ofta är det som är riktigt illa.

När det gäller de trogna väljarna så betyder inte detta ett dugg. Snarare så hyllas nu Kent i ännu högre utsträckning. Däremot så gäller inte samma reaktion för människor som inte läser avpixlat men skulle kunna tänka sig att rösta SD för andra orsaker. De kommer mest troligtvis att bli reserverade när de läser i tidningarna om Kent och saker som mest troligtvis kommer att kopplas till honom tack vare Avpixlat.

Jimmie Åkesson måste nog välja.

Mellan chansen att kunna nå sin dröm om att bli ett rumsrent 30% parti eller behålla Kent Ekeroth och stanna runt 10-15%

Det är vad jag tror. Baserat på vad jag vet exakt just nu i skrivande stund.

 

Annonser

6 comments on “Åkesson kan komma att tvingas välja

 1. jostein
  27 juni, 2013

  Öh? Ekeroth läcker som ett såll till Expo? Se bara på Almqvistaffären? Jämför Ekeroths renomé med Avpixlats?

 2. blofeldt
  28 juni, 2013

  Med tanke på Kent Ekeroths judiska påbrå, kan det vara så att det ligger ett judehat och gror i det undermedvetna hos vissa ”journalister”. Icke att förglömma var Aftonbladet språkrör för nazister i Sverige under 30-40-talet.
  Kent Ekeroth angrips inte bara av PK etablissemanget, utan även av de som förment kallar sig för ”sverigevänner”.

 3. Vetvillig
  29 juni, 2013

  Hej Camilla
  Din blogg är mycket bra. Och Du har verkligen gjort jätteinsatser. Men, en stilla fråga, du som känner till det mesta från din aktiva tid inom Sd Värmland. Rykten går att det finns en person högt upp i hierarkin inom Sd Värmland, som är syskon med en avhoppare inom Sd Värmland. Stämmer detta rykte?

  • Camilla
   1 juli, 2013

   Du Vetvillig. Jag har faktiskt ingen aning. Har säkert kommit in nytt folk där eftersom folk försvunnit. Men släktband är inte ovanliga.

 4. Gustaf
  7 juli, 2013

  @blodfeldt
  Vad yrar du om? Aftonbladet är projudisk precis som all annan etablerad media i Sverige. Aftonbladet ägs av Schibsted(som även äger SvD,Metro mfl) som i sin tur ägs av bland annat judiska Goldman Sachs. Dessutom är ju bland andra ledarskribenten Helle Klein judinna.
  De andra två stora mediabolagen i Sverige är Bonnierkoncernen(Expressen, DN,Tv4 gruppen, SF, mfl) och Stampen(Göteborgsposten mfl) vilka båda är judiskägda. Judiska familjer äger alltså en övervägande majoritet av Sveriges lokala samt rikstäckande dagstidningar, filmproduktion och privatägd TV.

  Den etniska främlingen Kent Ekeroth har tydligt visat att hans lojalitet inte är till det svenska folket och bör ses på med avsky av alla som ser sig som Sverigevänner. Det gäller även resten av SD:s ledning och resten som förespråkar ”öppen svenskhet”.

 5. KL
  7 juli, 2013

  Jag känner igen mig som en av de ”människor som inte läser avpixlat men skulle kunna tänka sig att rösta SD för andra orsaker” och jag funderar varje dag på hur katten jag ska rösta nästa år för att kunna påverka invandringspolitiken utan att riskera att skapa ett främlingsfientligt Sverige. Jag upplever att den invandringspolitik som råder idag är katastrofal och att den utgör en fenomenal grogrund för ett rasistiskt samhälle, oavsett om rasismen gäller ”svenskar” mot ”invandrare” eller vice versa. Invandringen i den omfattning den har idag måste stoppas för att vi alla ska kunna leva i ett hållbart samhälle, både vi som lever idag och de generationer som kommer efter oss. Vi behöver konfigurera (medvetet ordval) och oavsett nationalitet integreras i det samhälle vi håller på att skapa. Först efter, att vi har förstått hur vi vill att detta samhälle ska se ut, kan vi återigen börja hjälpa vår omvärld.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 27 juni, 2013 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: