Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Nordiska Motståndsrörelsen får utökning när NNS går i graven

Igår meddelande NNS ( Nordiska Nationalsocialister ) att man efter fyra år nu låter organisationen gå i graven och dess grundare och även ledare Rickard Ekman lämnar det offentliga rummet. Man uppmanar sina medlemmar och provmedlemmar att ansluta sig till Nordiska Motståndsrörelsen. Vilka vi känner till mer som SMR ( nordiska motståndsrörelsen är en relativt ny utvidgning av organisationen som nu sträcker sig över våra nordiska länder. Främst Norge och Finland ) Även så kommer NNS:s ekonomiska tillgångar att tillfalla SMR.

Ordföranden och den övriga organisationsledningen för Nordiska nationalsocialister (NNS) beslutade den 7 maj 2013 tillsammans med organisationens fullvärdiga medlemmar samt provmedlemmar enhälligt att organisationen Nordiska nationalsocialister upphör med sin verksamhet till förmån för Nordiska motståndsrörelsen. I och med detta beslut finns nu endast en nationalsocialistisk organisation i Sverige.

Det framgår inte varför man kommit till detta beslut eller varför Ekman nu väljer att stå tillbaka.

Detta beslut kommer garanterat till SMR:s glädje då det i första hand skulle innebära en tillskott på aktivister i Stockholmsregionen ( förutsatt att man väljer att ansluta sig ) Man blir nu ensamt alternativ för renodlade nationalsocialister.

NNS uppkom efter att Rickard Ekman blev utesluten från Folkfronten, som idag är mer bekant som Svenskarnas Parti (svp ). Man har samma syn på den nationalsocialism som är grundstommen i SMR, så en övergång borde vara fullt möjlig. Frågan är dock om det är ett så pass stort antal personer att det kommer att märkas någon större skillnad?

Enda gången jag har hört talas om NNS var 2011 då man efter att ha besökt en skola här i Värmland ( Årjäng ) och satt upp en större mängd klistermärken med sitt budskap blev anmälda till JK. Har även en svag aning om att de försökte få uppmärksamhet i Grums i samband med det bråk som uppstod där efter att det kommunala bostadsbolaget vräkte hyresgäster till förmån för ett hem för ensamkommande. En aktion som mig inte veterligen gav nån större respons.

Det som däremot är intressant är se hur man faktiskt tänker lite längre. Tidigare har ju den nationalistiska rörelsen av den extremare sorten sällan kunnat agera på ett sätt som stärker, då alla av någon anledning vill ha största biten av kakan. Nu ska man förvisso inte sammanblanda SMR med resterande organisationer, för då blir det inte rättvist. Men även de har haft sina kuppförsök och avhopp till andra grupper då det misslyckats.

Just nu är SMR väldigt stabila och har ett fast mål man arbetar mot. Får man då ett tillskott på utbildade och hängivna människor hjälper det så klart till. Positivt för dem som tror på det de står för, negativt för deras motståndare.

Det som är intressant att följa efter detta är eventuella effekter. Kommer det att synas utåt att man fått ett tillskott av redan inskolade nationalsocialister? Kommer det att fungera? Eller kommer det istället bli Svenskarnas Parti som får tillbaka en hel del av sina gamla partikamrater?

Vi får se. Men det rör på sig i den nationella världen. På fler sätt än detta. More to come.

Annonser

9 comments on “Nordiska Motståndsrörelsen får utökning när NNS går i graven

 1. Klara
  10 maj, 2013

  Samma skit. Bara olika namn. Den enda chansen dom har är att samarbeta. Kommer inte hända särskilt mycket ändå.

 2. blofeldt
  11 maj, 2013

  Nazister har aldrig kunnat enat sig. Aldrig!! Det finns historik sedan 30-talet som bevisar det.

  Ekman är en av många sorgliga figurer som passerat revy inom den ”nationella” rörelsen. Till slut insåg han väl att skall man kunna färga in på den politiska scenen i svensk politik och kunna vara med och påverka, så går det inte att stå utanför Donken i någon småstad och heila.

  • Camilla
   11 maj, 2013

   Jag kan inte svara på hur det kommer att bli eller gå. Jag känner inte till NNS det minsta. Inte mer än jag läst i tidningarna.

   Men betyder ju en hel del att smr nu är själva som uttalade nationalsocialister. Tills det dyker upp en ny grupp vill säga.

   Ekman har gott anseende inom rörelsen som jag fattat det. Även om han inte gjort så värst mycket väsen av sig som vi andra hört.

 3. Jonas
  12 maj, 2013

  Jag stödjer inte någon av ovanstående organisationer men må säga att det är bra om de samlar sina krafter istället för att vara en drös med smågrupper.
  Under 90-talet och början av 2000 såg man massor av smågrupper och ingen av dem kom någon längre vart, verkar nu som man lärt sig lite.

  • Camilla
   12 maj, 2013

   Det är samma med mig. Alltså, jag stödjer dem inte. Men kan ändå se vad de bör göra för att kunna avancera och en viktig bit är ju att enas under en flagga.

 4. Jonas
  12 maj, 2013

  De flesta är ju så avståndstagande mot dessa grupper att man inte ens vill diskutera dem, sjukt att vi påstås ha yttrande och åsiktsfrihet men är man av en viss åsikt avskys man som pesten och hela samhället förkastar en.

  • Camilla
   12 maj, 2013

   Så är det. Det kommer vi aldrig att komma ifrån. Och orsaken till det är ju att ”vissa” åsikter exkluderar en stor mängd andra människor och majoriteten av samhällen godtar inte den synen.

   Sen är ju även rädslan stor att om man ger dessa grupper utrymme i offentligheten så kommer de att växa. Jag tror ju på att människan är kapabel att själv välja vad som är bäst från henne sett. Och är någon ideologi så hemsk så kommer inte folk att närma sig den. MEN vi vet ju att det sker ändå så…

 5. Jonas
  12 maj, 2013

  Jo man tycker att även den människan med de mest extrema åsikterna skall visas hänsyn och respekteras. Vi ska alla ha rätt till vår åsikt och det ska inte bara gälla inom vissa ramar utan även de som tänker på ett sätt som anses extremt.
  Typiskt demokrati att säga att alla är välkomna och alla ska få tycka och tänka som de vill men granskar man lite närmare får man inte det, detta tänker nog aldrig de flesta Svenssons på utan tror på villfarelsen att vi är fria att tycka som vi vill.

 6. John Doe
  26 maj, 2013

  Samma slags tryne, men olika sorters gris!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 8 maj, 2013 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: