Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Kim Fredriksson rör upp i den nationella världen

Igår blev det väldigt turbulent i vissa kretsar av den nationella världen. Kim Fredriksson som varit aktiv i den på olika sätt i många år gick ut i dansk media först och berättade vem han tror var skyldig till mordet på en socialist i Köpenhamn för 20 år sedan. Mordet har aldrig klarats upp och nu först har den danska polisen något att gå på. Vi har med andra ord inte sett slutet på detta än.

Det finns väldigt mycket att säga om detta. Missar jag något så lär jag få chans att återkomma senare . Det finns dock bitar som jag känner är viktiga att trycka lite på samt berätta om.

När man läser på exempelvis nationell.nu så ser man två saker ( bland många ) det är att man skuldbelägger Nordisk Ungdom och att man menar på att Kim Fredriksson skulle vara en infiltratör. Nordisk Ungdom har sen man lämnade den nationalistiska rörelsen för att bli fristående fått tagit skott för mycket. Att de är allt annat än populära kan ingen ha missat. Men är det då rätt att ge dem skulden för att en person väljer att lämna en rörelse som han anser är destruktiv för honom som person? Nej, självklart inte.

Lika lite är de skyldiga till att han väljer att berätta vad han vet om mordet i Danmark. Och det var faktiskt de som uteslöt Kim Fredriksson efter hans sista dom. Man såg inte mellan fingrarna längre.

Det var många som på olika sociala medier igår menade på att Kim Fredriksson tas emot av vänstern trots att han är dömd för kvinnomisshandel två gånger. Vänstern var hycklare och gud vet vad mer som sas. Jag vill därför bara ta chansen och påpeka lite ödmjukt att med sånt resonemang bevisar man bara en sak. Sitt egna hyckleri. För bland alla organisationer som fanns representerade av personer som uttryckte sitt förakt mot den hycklande och våldsglorifierande vänstern så finns det människor som är dömda för olika grova brott. Även såna som aldrig dömts men som själva helt öppet på nätet berättar om vidriga saker de gjort utan att skämmas. Något att tänka på.

 

kimfdump

 

 

Jag lärde känna Kim för ganska många månader sen på nätet. Visst då inte vem han var eftersom han gick under ett alias, men vi hade många intressanta samtal om rörelsen men framför allt om hur han såg på sin väg ut från den högerextrema världen. Vi pratade mycket. Väldigt mycket. Inte en enda gång namngav han någon. Han berättade om händelser på ett sätt som gav mig möjligheten att dubbelkolla om det verkligen stämde. Men aldrig att han som det kallas, golade ner någon. Han hade alla chanser i världen.

Att Kim Fredriksson skulle vara infiltratör sen lång tid tillbaka är rena fantasifoster. Att han idag väljer att berätta om vad han varit med om är logiskt. Förräderi säger många, och visst kan man se det som så om man själv anser att mördare ska skyddas och drabbade familjer aldrig få frid. Att rensa sitt samvete för att kunna gå vidare är vad det egentligen handlar om. Göra rätt för sig. Försöka ställa karma i en annan balans skulle nog en new age-are säga.

Jag säger att det är en människa som sakta men säkert förändrats. Börjat se på världen med andra ögon. Det är en chans man ska få. Oavsett om man går från höger till vänster eller det motsatta. Man ska heller inte behöva motta hot och börja leva med ett säkerhetstänk. Även om det är en utopi att tro att det inte skulle följa efter ett sånt massivt avslöjande som han släppte i famnen på oss alla. Tror vi var många som togs på sängen rejält igår.

Vad Kim Fredriksson kommer att göra i framtiden vet inte jag. Mer än att jag hoppas att det kommer att gå bra för honom. Alla människor har rätten att få starta om från noll. Sen är det bara de själva som kan bestämma vad de ska fylla sin nystart med.

Som jag sa inledningsvis så finns det fler saker man ska reagera på i den här historien. Bland annat medias roll. Men det återkommer jag till senare. Nu har jag fått sagt det jag ville säga.

 

 

.Läs Nordisk Ungdoms kommentar om händelsen här 

 

 

 

.

 

Annonser

8 comments on “Kim Fredriksson rör upp i den nationella världen

 1. Klara
  28 april, 2013

  En modig man.

 2. Benny
  29 april, 2013

  NU var den sista organisationen som ville ha med honom att göra. Blood and Honour kastade ut honom. NSF tog avstånd från honom i en artikel. Fria Nationalister ville inte förknippas med honom. I ND fick han en tid hög poster men slängdes ut så småningom. Han umgicks sedan flitigt med Nationell.nus redaktör men när han tog avstånd från NU minskade och försvann kontakten och sedan slängdes han ut från NU. Nu söker han sig istället till den militanta vänstern.

 3. Johan Kammari
  29 april, 2013

  Intressant blogg! Jag vill verkligen följa med här och lovar sköta mig. Jag är nämligen relativt Studiecoach på Komvux/SFI och har ALDRIG sett några som helt problem med invandring. Bra om någon kan och verkligen vill ventilera detta mer och bättre. Tack för ordet!

 4. blofeldt
  30 april, 2013

  Kan ju inte vara så roligt att gå under namnet Bajs-Kim bland sina kamrater inom ”rörelsen”. Till slut tröttnade han väl kan man förstå.

 5. Varg i Veum
  8 maj, 2013

  Jag förstår uppriktigt sagt inte vad som skulle vara fel med att ”gola” på någon som har mördat en människa.

 6. Jens Mattson
  2 juni, 2013

  Kim har bland annat åkt fast för kvinnomisshandel två gånger samt för droger. Sen kan folk HYLLA galningen!

 7. Maja
  29 juli, 2013

  Gullig kille

  ”Ur förundersökning B-568-03, Helsingborgs tingsrätt:

  ”När han [Fredriksson] på natten/morgonen […] återkom till bostaden var han kraftigt berusad. Hon [J.A.] låg då i sängen. Kim Fredriksson bad henne föra dottern till ett angränsande rum. När hon vägrade förklarade han att hon hade 30 sekunder på sig att titta på dottern och säga adjö till henne. Därefter tog han med båda händerna strypgrepp om hennes hals och tryckte till så hårt att hon hamnade i andnöd. J.A. lyckades dock sparka sig loss. Kim Frediksson tog då ett tag om hennes hals med armen och tryckte till. […] Under tiden förklarade Kim Fredriksson att han skulle döda henne samt skära upp huvudet på henne. Kort därefter släppte han taget om henne och begav sig till köket. Där tog han en kökskniv och riktade densamma mot henne.”

  ”Han har tidigare även vid tidigare tillfällen misshandlat henne. Vid ett av dessa tog han ett strypgrepp om hennes hals.”

  ”Hon var även orolig för vad Kim Fredriksson skulle ta sig för om han blev försatt på fri fot. Även hennes dotter, som åsåg hela händelseförloppet, var orolig efter händelsen.”

  ”J.A. verkade rädd. Hon berättade att hon vid flera andra tillfällen blivit misshandlad av Kim Fredriksson”.

  ”Vidare berättade JA att Kim Fredriksson skallade henne över ögat […]”

 8. Bajs-Kim
  17 maj, 2015

  Namnet Bajs-Kim uppkom efter att han ett flertal gånger bajsat sig själv i handen på fyllan o frågat festdeltagarna om dom ville lukta. Vid minst två tillfällen ska han även ha kastat sin bajskorv från en balkong på förbipasserande invandrare. Bajs-Kim verkade uppskatta sitt nya smeknamn och tatuerade därför in en bajskorv på benet, som säkerligen sitter kvar där än idag.

  Vad har Bajs-Kim annars hittat på för hyss? Jo, han är en flitig djurplågare. Finns många historier där Bajs-Kim har plågat allt från igelkottar till katter och får.

  Kim Benito Fredriksson är en manipulativ psykopat. Tro fan inte på galningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 28 april, 2013 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: