Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Min karriär som främlingsfientlig..host..

Idag fick jag en artikel om Sverigedemokraterna publicerad i aftonbladet. En stor dag för mig, första i mitt egna namn i en stor tidning. Eftersom jag är saklig och inte drivs av mina egna personliga åsikter så verkar den ha funkat utan att ha upprört allt för många. Förutom en liten skara riktigt vänstertillhörande fina människor. Enligt dessa så har jag dolt att jag har en gedigen karriär bland främlingsfientliga grupper. Jag ska därför redogöra en gång för alla väldigt tydligt hur mitt liv sett ut sen en dag 1997.

En kväll nån gång i slutet på 1997 satt jag och en kompis och drack vin. På TV:n var det ett program om kärleksbråket mellan Ian Wachtmeister och Bert karlsson och nån Vivianne tror jag hon hette. Ny Demokratis splittring var ett faktum. Greven berättade att han ville starta ett nytt parti. Med sig ville han ha en ung tjej. Jag och polarn skrattade och sa att – vad fan, vi skriver ett brev och ser vad som händer.

Inte mer med det. Dagarna gick och en dag när jag kom hem från dagis och lyssnade av telefonsvararen så får jag en liten chock. I min lur hör jag Greven. Fatta! Greven ringde till mig, en nobody från värmland. Han ville ses. Vi sågs. Vi åt lunch ihop och han sölade sås på sin slips. Jag åkte hem. Fråga mig inte ens vad vi pratade om den dagen i Stockholm på hans kontor nära riksdagen. Jag var fullt upptagen med att fatta att jag satt framför en av de roligaste människor jag nånsin träffat på.

Vad hände sen då? Ja inte mycket egentligen. Mer än att jag hamnade i aftonbladet. Mest pinsammaste bilden i hela mitt liv tror jag. Kan kanske finnas nån värre. Men bara kanske.

 

12s07ian

 

Jag fick en fet lunta med papper på posten “ partiprogrammet” Jaha, det satt jag och försökte läsa på när jag åkte upp till den stundande presskonferensen. Som var samma dag som centerns partiledare med dunder och bra avgick.

Ni förstår va? Jag hade noll koll. Och så var det hela resan. Jag var sjöblöt bakom öronen på den tiden, var så på helt fel ställe vid fel tillfälle. Men, jag ångrar det inte. För så mycket jag lärde mig. Det var förresten då jag blev utskälld första gången för att jag inte vara tillräckligt invandringskritisk. Jag såg ju fördelar med den. Aja baja Camilla.

Åren går. Det blir 2008. Alltså tio år senare. En Runar Filper från SD Värmland börjar ringa mig. Efter åtta månader eller kanske ännu mer så sa jag till gubben min – Vad säger du? Ska jag gå med i SD? De har en hel del jag gillar och ännu viktigare var att jag då fick chansen att se med egna ögon vilka människorna var som röstade SD, vilka som var med och hur media behandlade dem. Det var även här som jag återigen skulle få höra att jag inte vara tillräckligt invandringskritisk, men ännu värre jag var inte på långa vägar tillräckligt anti-islam

Vill ni veta varför jag lämnade så kan ni söka på bloggen. Allt finns där. Onödigt att ta upp utrymme här.

Så. Sen dess har jag gjort flera saker. Bland annat försökt att etablera en kontakt bland nationalsocialister och mer radikala nationalister. Detta eftersom jag är så medveten om att det är nya tider och nya vindar som blåser. Många väljer ännu att stoppa huvudet i sanden och inbillar sig att bara man tystar dem så dör de ut. Så är det inte. De växer. Medan många förfärar sig över SD så jobbar jag på med att sakligt och utan mina egna åsikter inblanda visa er vad som sker i den nationella världen. Jag försöker förklara för er varför vissa saker sker och så vidare.

Jag har goda relationer med flertalet av dessa människor. I egenskap av att de företräder en viss organisation. Inget jag någonsin dolt. Jag pratar helt öppet och ohämmat på Twitter till exempel. Allt för att det inte ska finnas någon som helst anledning för en endaste motståndare att påstå att jag döljer mina kontakter. Jag har även vänner som är både det ena och det andra. Fullständigt ovidkommande. För vi väljer väl inte vänner efter vad man röstar på eller om man är missbrukare, hemlös och så vidare hoppas jag.

Jag är som värsta grymmaste öppna boken. Så ni som nu försöker få det till att jag har en dold agenda eller vad det nu må vara kan andas ut. Allt om mig finns öppet. Jag har aldrig dolt något. Det enda ni inte har en susning om är hur mitt sexliv ser ut.

Vill ni veta nåt. Läs på bloggen. Allt finns där. Precis allt.

Tack och hej!

Ps! Läs gärna texten på aftonbladet, finns både i pappersversion och på nätet.

 

Annonser

10 comments on “Min karriär som främlingsfientlig..host..

 1. Kalle
  27 april, 2013

  Blir en röst på SD i valet 2014. Vi är många som ser igenom medias lögner.

 2. conny
  27 april, 2013

  Man får gratulera att du fått en artikel publicerad i Sveriges sämsta blaska, men innehållet, eller snarare bristen på innehåll lämnar bara ett stort frågetecken efter sig. Skulle det där föreställa nån sorts manual för hur man blir av med ett politiskt parti? Och i så fall varför det då? Det hade varit bättre att du åkt till Långholmen i dag så hade du haft något att skriva om.

  • Camilla
   27 april, 2013

   vad du anser Conny är alltid lika intressant. Tack för synpunkten.

 3. conny
  28 april, 2013

  Man kan minst av allt anklaga dig för att ha en dold agenda, den är helt öppen, för varje gång du skriver om SD så handlar det sällan eller aldrig om deras politik, utan hur man ska bli av med dem, öppnare än så kan det knappast bli. Jag väntar med spänning på en artikel om hur man ska bli av med MP och M eftersom det är dessa partier som har så mycket elände att stå till svars för. Den kanske kommer framåt sommaren?

  Du har också uttryckt oro för Sveriges landsbygd och nu har du ett ypperligt tillfälle att känna tacksamhet mot SD för deras tal om satsning på landsbygden, så du borde av ren glädje skriva nåt om landsbygdssatsningen och det enda parti som infriar dina önskningar. Visst förstår jag att det kan vara lockande att anpassa orden så att man får in en artikel i en stor tidning med en viss politisk inriktning och agenda, men hade det inte varit bättre för din egen trovärdighet om du skrivit om politikens innehåll?

  Vi vet vid det här laget vad artiklar om SD i odemokratiska kommunisttidningar typ Aftonbladet vill förmedla, så det blir bara som en papegojas ständiga upprepningar, och det är väl bara stenkastarna och klottrarna som kan få ut nåt av dessa tidningars texter. Nä Camilla, du håller en högre nivå än demokratihatarna på Aftonbladet, så sänk dig inte till den nivån bara för att få in en artikel i deras blaska.

  • Camilla
   28 april, 2013

   Du vet Conny, du och jag har haft dessa diskussioner typ tusen gånger. Så jag känner att jag inte behöver svara. Du vet redan vad svaret blir 🙂

 4. conny
  28 april, 2013

  Bara för att det är du så nöjer jag mig med det svaret. 😀

 5. Pingback: Receptet mot missnöjespartier | Emma i skrubben

 6. Erik
  2 maj, 2013

  Mycket intressanta tankar. Jag flyttade själv för 19 år sedan från Danmark till Sverige. På detta tidpunkt hade Dansk Folkeparti precis börjat komma in i politiken. De danska politikares reaktion liknar till stor del den vi nu ser i Sverige. Till en början försökte nästan alla att ignorera diskussionen om invandringspolitik. Den dåvarende danska statsministern Poul Nyrup Rasmussen sade om DF ”stueren bliver I aldrig”: En borgerlig regering kunde dock bildas i 2001 under ledning av Venstre (motsvarande Centern). I de kommande åren fick DF ett allt större inflytande på den danska politiken. För att kunna bevara sin röstandel blev kraven från DF för fortsatt att stödja regeringen mer och mer absurda. Till slut krävde DF ledare Pia Kjærsgaar att paraboler skulle förbjudas så invandrare inte skulle kunne se sitt gamla hemlands program.

  Denna politiska utveckling påverkade den allmäna indställning till invandra och de muslimska i synnerlighet. Vissoligen mindskade invandringen ganska kraftigt men de negativa effekter av denna ändring blev allt tydigare. Välutbildade invandrare valde i relativ stor utsträckning att utvandra till andra länder vart deres utbildning uppskattades. Dansk industri började att klaga över att det var svårt att få välutbildade till Danmark. Det var omöjligt för själv ”etniska” danskare att bli gift med t.ex. en make/maka från USA då tillknytningen till Danmark skulle vara större än tillknytninen till USA. Diplomater som hade gjort tjänst för Danmark i många år i utlandet kunne inte få deras make/maka med sig till Danmark.

  Jag tycker nu att se en början (om vi inte är försiktiga) till samma utveckling i Sverige med en tilltagande polarisering. Lite förenklat säger SD att invandringen enbart är negativ och att alla som tycker annorlunda är Sverigefientliga. Motsat säger den andra del av det politiska spektrum att där inte finns något invandringsproblem och att alla som tycker annorlunda är racister. Detta är inget som leder fram till en produktiv lösning.

  Det vore fel att säga att det inte finns ett problem i invandringen. Sverige är det land i Europa som har den största skillnad i arbetslöshet mellan ursprungsbefolkningsgruppen och indvandrargruppen. 40% av alla taxiförare i Malmö hade vid en undersökning en högskolaexamen men kunde inte utnytja den. Här finns det all anledning till att göra något. Det är väl en försvinnande liten del av alla invandrare som enbart kommer hit för att få bidrag – de långst flesta kommer hit för att få ett bättre liv precis på samma sätt som en millijon sveskare utvandrade till Amerika för drygt 100 år sedan.

  Om vi låter SD få monopol på att leda invandringsdebatten är risken stor för att det går fel på samma sätt som i Danmark och att när man tänkar på en invandrare enbart tänker på problem och inte möjligheter. Jag jobbar själv inom sjukvården och arbetar tillsammans med många duktiga som inte har haft Sverige som det land de föddes i. 1/3 av alla läkare kommer i dag från ett annat land än Sverige. De politikare som kommer från ”sjuklövern” har ett stort ansvar för att SD inte skall styra Sverige in i en tilltagande isolering och xenofobi. Det kräver dock att de medge de problem som faktisk finns och inte enbart ignorera den oro som finns hoss ”Svensson” och låta SD stå ensam med förenklade lösningar. Investringar i Sverige kommer i en allt större grad från internationela kretser/länder. En återgång till Åsa Nisses Sverige som det verkar SD vill är inte vägen fram.

 7. svensson
  9 maj, 2013

  Din linje här på bloggen – att belysa den nationella rörelsen – är lovvärd. Och att du är öppen och inte döljer något. Att du i din bilden inte driver några egna åsikter har förstås sitt värde, men du måste nog höja profilen lite.

  Återigen, dina texter är bra och fyller en funktion, men det hela ligger ibland hotande nära det intetsägande. Det räcker inte med att skriva om nationalism för att bli kontroversiellt, man måste sticka ut hakan lite också. Annars kan det bli dragningar av typen ”de-och-de står för väpnad kamp och det är bra, de och de står för metapolitisk kamp och det är också bra”…

  Själv står jag för fredlig, metapolitisk kamp från en nationalistisk ståndpunkt. Men i övrigt samtalar jag med alla, från yttersta NS-höger till kulturnationalister (och med vänsterfolk som inte drivs av svart-vitt-världsbilder).

  Keep up the good work, din blogg hör till högerlägrets mer välskrivna. Men höj profilen och släpp sargen. Ingen kan vara neutral idag.

  • Camilla
   9 maj, 2013

   Tack Svensson!

   Det svåra är att balansera sig när man skriver om den nationella världen för de icke-nationella. Väger man inte sina formuleringar noga så kan det skapa medvetna missförstånd, enbart för att endera peka ut mig som nazist eller som AFA:it. Lite därför jag är så blek som jag är.

   Och det är just det neutrala och ibland tråkiga som gör att jag faktiskt kan skriva om jag gör. Mitt syfte är inte att komma med scoop, ta ställning mot eller för någon ( enbart i enskilda frågor, som tex yttrandefrihet osv )

   Jag anser att det idag finns en allt för trist bevakning av den nationella världen. Det är Expo som står för den och då är det i regel allt det dåliga som kommer fram. Inget där emellan. Likadant när vanliga tidningar skriver, så är det för att lyfta fram negativa saker. Jag vill ge en lite större bredd. Visa på vad mer som sker. Eftersom jag är helt övertygad om att just den nationalistiska sidan kommer att ta större plats än vad många önskar och då har jag iaf bidragit med lite som gör att man har en större inblick.

   Så jag fortsätter att vara lite lagomt blek ett tag till 🙂

   Men tusen tack för det du skrev!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 27 april, 2013 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: