Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

5 Mars 1933 Hitler gör succé. Vad sker 5 Mars 2013?

 

Idag är en dag vi alla borde vara medvetna om . Den 5 mars 1933 så gjorde Hitlers NSDAP ett dunderval till den tyska riksdagen. Detta val som kom att påverka hela Europa. Under lång tid. Och även idag, den 5 mars 2013, 80 år senare så lever denna tid kvar bland oss. Inte som något som börjar blekna bort utan det motsatta. Det växer.

Vi brukar felaktigt och slarvigt benämna de flesta organisationer som är nationalistiska för nazister. Blir väldigt missvisande då vi förminskar ordets betydelse. Något de flesta inte verkar bry sig det minsta om. I mina ögon ska man vara väldigt restriktiv med just detta. En grupp man kan kalla för nazister med gott samvete är SMR ( Svenska motståndsrörelsen )

Att följa SMR är nog det svåraste man kan ge sig in på. Även om det idag är betydligt enklare än det varit någonsin tidigare. De har förenklat beskrivit gått från att vara extremt slutna och våldsbenägna till att idag ha potentialen att locka till sig vanliga Svenssons. På en höft så har det sista året varit året då organisationen förändrats snabbast för oss som står utanför. Det är inte svårt att förstå att man från SMR:s födelse och framåt hela tiden haft en plan. Man har ett mål.

Även om det finns händelser som pekar ut enskilda medlemmar i organisationen som farliga och extremt våldsbenägna så har SMR som organisation gått från bombarjackor och knogjärn till något helt annat. Man håller det ena föredraget efter det andra. Deras nyhetssajt håller hög kvalité. Speciellt på sina egna artiklar, det är inga havererade intellekt som bedriver propagandamaskineriet. Man har skickliga personer på sin medieproduktion och så vidare. Samt att deras ledare Klas Lund börjat synas allt oftare. Ett av deras viktigaste kort. Man är även väldigt tydlig med sin ideologi, något som många andra har mindre tydlighet i. Man testar sig fram. Detta eftersom man är ute efter att ta plats i maktens korridorer. Något SMR aldrig kommer att vilja om inte något väldigt drastiskt skulle ske i vårt samhälle.

Man är vad man kallar sig: En motståndsrörelse.

Jag har ofta många diskussioner med människor som vill veta mer, som verkligen vill förstå denna organisation. Jag ser därför tydligt vilka det är som är intresserade vilka det är som har funderingar och vilken typ av tankar kring den enda riktiga nationalsocialistiska grupp som vi har som är något att räkna med. Människor är idag inte alls rädda för nationalsocialismen. Av en väldigt enkel anledning, eller rättare sagt två. Den första är det jag var inne på i början av texten, vi har överanvänt ordet nazist i sammanhang som t.ex. Sverigedemokraterna. Plus att människor idag har helt andra förutsättningar att ta reda på information de själva önskar. Kvällspressen äger inte längre den ensidiga nyhetskanalen som folk förr köpte som sanning. Människor verkar även idag allt mindre bry sig om det som varit, utan ser mer till vad som är just nu. Detta påverkar gynnsamt dessa grupper då människor inte tar organisationernas historia på allt för stort allvar, utan ser mer till vad de gör i realtid.

När jag började intressera mig för just SMR så var jag rädd för dem. Jag var övertygad om att de som organisation skulle halshugga mig om jag sa något ofördelaktigt om dem. Idag vet jag bättre.

Jag vet att ingen vanlig Svensson behöver vara det minsta rädd för dem som organisation. Även ytterst få individer är något man behöver vara rädd för. Sen finns dårar i alla läger och är man villig at själv ta till våld mot dem så ska man vara rädd. De kommer att slå tillbaka. Obevekligt. Vad jag menar här är att organisationen is sig inte är farlig. Det är individerna som agerar på egen hand som är faran.

Varje gång jag skriver om SMR eller t.ex. SVP på detta sätt så får jag höra att jag går deras ärende eller är med dem. Båda påståendena är helt fel. Men med denna oförmåga att läsa och tolka det som står för vad det är så ska jag vara behjälplig med att lyfta fram poängen med denna text:

Idag är det exakt 80 år sedan Hitler vann mark på allvar. Vi lever i en tid då allt fler blickar mot andra alternativ än våra traditionella partier. Ju sämre tider vi går till mötes desto starkare blir inte bara nationalisterna utan även nationalsocialisterna. Vi väljer att blunda för det eller så väljer vi att köra samma taktik vi alltid gjort i åsiktsbekämpandet. Båda sätten är dömda att misslyckas.

Jag vill med andra ord bara göra er medvetna om vad som sker bakom era trygga ryggar. Sen kan ni själva välja. Det var tack vare just SMR som denna värdelöst pålästa människa fick veta att det var i dag som Hitler vann så stort. Jag läser, jag tar till mig. Men jag läser vidare på andra ställen och har min åsikt klar för mig, det har inte alla. Och när grupper som SMR blir allt skickligare på att nå ut med sitt budskap så växer förtroendet för dem. Gatuvåld är idag inte faran. Det är kunskapen de besitter. Så mycket svårare att slå ner på.

 

Här kan ni även se ett av talen som tog Hitler dit han ville. Ni kan ju se om ni känner igen något.

 

 

Annonser

2 comments on “5 Mars 1933 Hitler gör succé. Vad sker 5 Mars 2013?

 1. Rune
  16 mars, 2013

  ”vi har överanvänt ordet nazist i sammanhang som t.ex. Sverigedemokraterna.”
  ————————————
  Ja, i stort sett alla som vänstern har ogillat har kallats nazister då och då. Innan Sverigedemokraterna fanns var det vanligt att kalla Moderaterna för nazister då vanligtvis av fackföreningsfolk. Sedan blev det Sverigedemokraternas tur eftersom man ogillar det partiet.
  Följden för min del av detta flitiga etiketterande är att när jag ser något parti i Sverige benämnas med denna etikett är att jag blir villrådig om det stämmer?
  Som i detta fall om SMR? Jag vet inget om dem, har aldrig hört talas om dem men förväntas tycka illa om dem för att de benämns nazister.
  Likadant är det med de ungerska ”Jobbik” och Le Pens parti i Frankrike som ofta beskrivs som någon slags nazister av dem som ogillar dem. Troligast är att det inte stämmer för det stämmer ju inte på Sverigedemokraterna och varför skulle det då stämma på de andra som nämns?
  Man kan ju tänka på pojken i sagan ”Vargen kommer”. Han ropade ‘vargen kommer’ så många gånger att när till slut den riktiga vargen kom, så kom det ingen och hjälpte honom.

 2. Holohoaxx
  27 juli, 2013

  Slutorden i
  Arnold Gehlens Moral und Hypermoral:

  ”Den som upprättar ett lögnens rike och tvingar andra människor att leva däri är ond som självaste djävulen. Det handlar om mer än blott den förödmjukelse som följer av rent andlig amputation – den uppochnedvända världens rike upprättas och
  antikrist bär frälsarens mask, likt Signorellis fresk i Orvieto. Djävulen är
  inte först och främst mördaren, han är diabolos, förtalaren. Han är gud där
  lögnen inte är en svaghet, som i den mänskliga världen, utan en styrka som
  hjälper härskaren att upprätthålla sitt herravälde. Han fyller igen förtvivlans
  sista utväg, kunskapen. Han grundar vansinnets rike, ty det är vansinne att
  finna sig till rätta i lögnen.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 5 mars, 2013 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: