Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

SD-profil påstår att det inte finns olika falanger i partiet

Dag två för skandaldrabbade SD medförde att Kent Ekeroth tagit en veckas timeout efter att ytterligare filmsekvenser publicerats på expressen där man ser att Almqvist och Ekeroth tar upp järnrör för att skydda sig med enligt dem själva. Man ser även hur Ekeroth knuffar till en tjej. Åkesson anser att Ekeroths agerande är av annan art än Almqvist och kommer därför inte i nuläget att tvingas lämna några uppdrag. Vi kan alltså vara helt säkra på ( om inget mer uppkommer ) att Ekeroth kommer att fortsätta sitt arbete inom SD.

Det är för de flesta liten skillnad mellan Almqvist och Ekeroths agerande. Är man på plats och inte ingriper samt delar denna lögn som följt med redigeringen av ursprungsklippet så är man skyldig på samma villkor.

Jag har idag pratat med väldigt många journalister och det jag har tyckt varit bra är att man fokuserat ytterst lite på att SD ska ses som fascister och rasister utan man har koncentrerat sig på vad som kommer att ske inom partiet.

Någon inom partiet har släppt hela filmen till media. Över två år efter händelsen. Man kan spekulera i väldigt många riktningar om vem den skyldige är. Det är dock helt ointressant eftersom det enda som har betydelse är hur detta påverkar partiet inbördes.

Jag tror inte att deras stöd i opinionen kommer att påverkas nämnvärt av detta. Kanske just nu men det blir nog mest troligtvis bara en kort tid.

Jag sa igår rent spekulativt att det nu finns möjlighet för vad man kallar bunker-falangen att agera om man så önskar. Det var en ren teori från min sida, inte något jag hade indikationer på skulle kunna ske. Så jag blev väldigt förvånad i dag när jag läser Kasselstrands artikel i DN där han pratar om vikten att hålla enad front och inte kasta ut sina kamrater. Han sa det inte i texten att Åkesson gjort fel, men det var precis det hela texten andades.

En stor risk SDU:s ordförande tar i och med den. Han visar nu tydligt på att det finns krafter som är villig att utmana Åkesson. Sen kan ju personer som Robert Stenqvist påstå att det varken finns två falanger eller att folk skrattar så de ramlar av sina stolar. Vem försöker han lura? Sig själv eller sig själv?

Det finns och har alltid funnits två falanger inom SD. Jag förstår inte vad Stenqvist försöker vinna på att få fram en bild av att det inte skulle vara så längre?

Att det finns två falanger bevisade striden över SDU:s ordförandepost som moderpartiet var med i, oavsett vad de säger offentligt. Mina källor inom partiet har hela tiden bekräftat att man från SD aktivt ansträngt sig för att se till att Gustav Kasselstrand inte skulle lyckas bli omvald.

Låt oss bara fantisera lite och tänka tanken att det finns planer på att avsätta den mer liberale Åkesson mot ett mer traditionellt nationalistiskt och konservativt ledarskap. Då skulle denna tajming vara perfekt. Ett år kvar till nästa landdagarna, man har ett helt år på sig att underminera Åkesson och hans anhängare. Sen har man ett år på sig att rodda upp skutan igen inför riksdagsvalet 2014.

Det lär mest troligtvis aldrig ske, men man ska ha i åtanke att oavsett hur mycket Stenqvist hävdar att folk skrattar så de ramlar av stolarna så finns det ett allt större missnöje med Åkesson, speciellt efter att han införde nolltoleransen. Samt så tror jag att skulle man förlora Åkesson som ledare så skulle SD:s chanser att öka inför 2014 minska. Så är man smart så ser man till att sluta upp kring Åkesson.

Lyssnar man så hör man. Och bara för att förtroendevalda för SD säger en sak betyder det inte att de menar det eller att det ska vara hela sanningen. Men det farligaste man gör är att försöka intala sig själv att vissa saker inte finns. Ett tips till Stenqvist.

Jag hoppas att man lyckas hålla ihop partiet. För deras skull. Annars kommer det att bli en mycket turbulent tid framöver för alla det berör.

Annonser

2 comments on “SD-profil påstår att det inte finns olika falanger i partiet

  1. IT-Supportaren
    15 november, 2012

    Jo de hoppas jag också, främst därför att om inte SD finns kommer vi inte att få ngn chans till vettig invandrardebatt i Sverige.

  2. kalle
    16 november, 2012

    Röstar SD 2014 för att reta mediaetablissemanget! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 15 november, 2012 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: