Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Svenskarnas Parti utmanar Sverigedemokraterna

Svenskarnas Parti (SvP) gjorde precis så som många antagit att man skulle göra efter Åkessons (SD) interna uppmaning till en del av sina partikamrater, att lämna SD om man inte kan avstå från rasism och ren idioti kortfattat. Daniel Höglund och Stefan Jakobsson som är ordförande samt vice ordförande i SvP skickade idag ett öppet brev till stora delar av de förtroendevalda inom SD med erbjudandet att komma över till dem istället.

Många inom den nationella rörelsen hånar SD för den PK-ism de genomgått. För att passa in och för att få behålla makten ska de främsta anledningarna vara. Även snack om att SD gått från ett nationalistiskt parti till att vara en ledhund för sionismen förs bland många grupper. Få utanför SD har något förtroende kvar för partiet efter riksdagsinträdet. Däremot visar svenska folket att de har det, senast fick de siffrorna 10,1 % av Sentio. ( http://status.st/ )

Jag har lite svårt att se hur detta försök att locka till sig folk från SD skulle lyckas. Även om jag vet att de finns ett stort antal som faktiskt anser att SvP är att föredra framför SD i vissa frågor. Men, få är det som faktiskt stödjer den rasideologi som SvP för plus att man måste ha i åtanke att få som sitter på maktpositioner för ett riksdagsparti lätt lämnar dessa för att gå med i et relativt litet parti. Man biter liksom inte den hand som föder en. Blir man däremot satt framför Åkessons onda öga så är jag säker på att just Höglunds parti lockar.

Finns det någon risk för SvP att ta till sig personer som SD anser är för opassande?

Både ja och nej. Man har redan samarbete med människor som är kända för att röra sig mellan organisationer med ett syfte att vilja vara med och styra och ställa. Tydligen kan man hantera det så då borde inte en hetsporre från SD vara något större problem, snarare en tillgång. Däremot så kan de ställa till bekymmer om de besitter mandat i KF. Då för de ju SvP:s talan vare sig man vill eller inte ( vilket man så klart är ute efter i och med denna inbjudan ) Det kan slå väldigt fel ut om man har otur. För det är sen längesedan känt att de personer som svärtat ner Åkesson polerade fasad är allt annat än rumsrena. Fast, det är den typen av människor som SvP vill ha. Åtminstone åsikterna. De som går tre steg längre än vad SD idag profilerar sig med. Dock så är det nog mer vi utanför som ens tänker tanken på att medlemmar med heta åsikter skulle kunna vara ett bekymmer. För SvP är dessa en stark tillgång.

 

Åkesson vill göra sig av med alla som vågar ha en annan uppfattning än partiledningen, de som kan bli ”pinsamma” för honom och hans gelikar, då anpassningen till den politiska charaden skall fortsätta. Tyvärr görs inte denna analys helt enkelt av folk i gemen, eftersom de utgår från att Sverigedemokraterna tycker och resonerar såsom de framställs av massmedia; och just därför ökar stödet trots SD-ledningens nya linje. Allt fler börjar dock se igenom fasaden eftersom det nya SD som växer fram nu inte står upp för svenskarnas intressen, inte ens accepterar att svenskarna existerar.

 

Det är lätt att tänka sig att det ska finnas en stor massa från SD som skulle kunna tänka sig att byta parti med tanke på den så kallade bunkerfraktionen som finns. Jag tror dock inte att dessa lämnar. Mitt tips är att dessa planerar och bidar sin tid. Inför den dagen då Åkesson kan petas till förmån för någon av de mer nationella förmågorna.

Kanske Höglund vinner 2-3 stycken från SD. Mer än så lär det inte bli. För som sagt, ska mycket idealism till innan man byter från ett riksdagsparti som står för mångkulturell..förlåt.. mångetnisk nationalism mot ett litet parti som för en rasideologisk nationalism.

Däremot ska man absolut inte räkna ut SvP. Det räcker med att se vad som sker i resten av Europa för att förstå att deras tid är nu. Det är nu eller aldrig som den radikala nationalismen kan växa. Hur det blir kan bara framtiden visa.

 

Öppet brev till Sverigedemokraterna

Annonser

4 comments on “Svenskarnas Parti utmanar Sverigedemokraterna

 1. blofeldt
  19 oktober, 2012

  Enligt min uppfattning är både SvP och ND en belastning för SD, precis som kommunistiska partiet är en belastning för Vänsterpartiet. Dessa små radikala och reaktionära rörelser irrationella aktioner, smutsiga uppsyn och brist på intellektuellt och plausibelt human kapital smutsar ner den politiska diskursen för att störa politiska partier.

  Som det ser ut nu är SvP och ND (finns det partiet kvar?) bara ett stort bekymmer för hela den ”invandringskritiska” och ”nationalistiska” diskursen – och jag tror inte man inom en överskådlig framtid (läs aldrig) kan se någon förbättring.

 2. manen
  19 oktober, 2012

  ah, så de mörkblå falangerna i SD är inte så stora efter brytningen på.. nittiotalet?

 3. conny
  22 oktober, 2012

  OT. Den fullständiga diktaturen är inte långt borta när S-politikern och åsiktsfascisten Stefan Windh Oskarshamn tillåts härja på gatorna och hindra en demokratisk opinonsundersöknig. Vid valet 2014 när SD får över 20% väljarstöd kommer vi att få speciallagar, och en blocköverskridande regering. Allt i syfte att hindra demokratin att få fäste i Sverige.

 4. Christian
  26 oktober, 2012

  Vill tillägga att Svenskarnas parti varken är höger eller vänster lagda om man så säger, Utan har som utgångspunkt att det som är bra för svenskarna är det som väljs, oavsett om det är en moderat fråga eller vänster fråga. För de o vetande.

  Vad är det som gör Sverige svenskt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 19 oktober, 2012 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: