Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

De 107 patrioterna baseras på SMR?

Igår kväll bläddrade jag snabbt igenom ett gäng filmer för att se vilken jag skulle välja. En av dem var senaste Johan Falk-filmen “ De 107 patrioterna” Gillar JF filmerna mycket på grund av att man vet att de på ett eller annat sätt är baserade på verkligheten. Det som slog mig när jag snabbspolade var att den verkade vara inspirerad av Motståndsrörelsen. Valde förvisso en helt annan film, så jag har inte sett hela och kan därför inte säga med handen på hjärtat att det som står i den artikel jag läste i morse är korrekt. Men jag ser ingen anledning till att det skulle vara allt för stora sakfel.

Jag var inte så fel ute i min tanke om att den baserades på SMR. Svensk motståndsrörelse.

Idag ligger det en artikel ute om filmen på deras hemsida Nordfront.se och där beskriver man hur man ser den som en ren propagandafilm, gjord med hjälp av kopplingar till Expo. Den evigt hatade fienden.

Så här skriver Fredrik Vejdeland om likheterna:

Det är Motståndsrörelsen som används som mall för Legion Gothia. Möjligen har den nu nedlagda organisationen Legion Wasa också fått sig en släng av sleven (med tanke på namnet och luftgevärsövningarna) men det råder inget tvivel om att det är i huvudsak vår organisation som man vill beskriva. Legion Gothias medlemmar har precis som Motståndsrörelsens edsvurna medlemmar ett lejon tatuerat på höger underarm. Till skillnad från den lejon-tatuering som återfinns i en annan nyligen utgiven film om Motståndsrörelsen, ”Europa Blues”, är tatueringen i De 107 patrioterna inte identisk med det lejon som Motståndsrörelsen använder i verkligheten. Det finns i filmen andra betydande likheter med Motståndsrörelsen, eller hur vissa individer uppfattar organisationen. Exempelvis är familjer med på Legion Gothias möten, även fast kvinnor och barn ser mer skrämda ut på filmen än vad de gör på Motståndsrörelsens möten. Talen avslutas med ”Hell Seger!”och medlemmarna bär svarta byxor, vita skjortor och gröna slipsar.

Vejdeland skriver om att det är en propaganda film vars syfte är att dels förlöjliga motståndsrörelsens kraft vid sammandrabbningar men även att den har som mål att få tittarna att känna att det där med svenskt motstånd mot det som sker i samhället idag är bortkastat. Man vill kväsa motståndet som finns mot systemet och mångkulturen genom att göra en film som man kan se stora likheter med SMR men som i slutändan visar sig veka.

Jag ser ingen större konspiration i denna film. Däremot ser jag en film som är med i nutiden. Samt att man har tagit hjälp av personer som är duktiga på fakta om en del grupper som just nu SMR. Självfallet skulle man aldrig kunna göra en film där en nazistisk motståndsgrupp i slutet vinner. Så funkar inte filmvärlden. När såg ni senast en film där “the bad guy” vann?

Däremot kan jag säga som så här, skulle filmen bli verklighet så skulle inte motståndsrörelsen vika sig. Den bild och uppfattning jag har om dem som är med är att man slåss till sista blodsdroppen om det behövs. Nu är det ingen fara för att de idag skulle ta över och starta revolution. Vilket de själva är fullt medvetna om. Dock ska man inte underskatta dem, om nu syftet var att förminska dem. De växer nämligen. Kanske inte i rosenrasande fart, men sakta och säkert. Jag ser dagligen hur människor visar intresse för dem. Man jämför med Gyllene Gryningen i Grekland och bryr sig inte nämnvärt om att de öppet stödjer den nationalsocialistiska ideologin. I folkmun kallat nazismen.

I filmen visar man även på att det finns vapenkraft. Just detta är något många av deras motståndare länge sökt svaret på. Har SMR vapengömmor? Vart tog alla vapen vägen efter stölden 1998 på P10 i Strängnäs t.ex.? En av deras medlemmar är dömd för en mindre vapengömma så sent som 2007. Personligen är det faktiskt oviktigt att veta till 100% om man har tillgång till vapen, av den enkla anledningen att det är något man bör förutsätta. Vore jag medlem i en organisation där jag vet att jag kommer att utsättas för attacker av meningsmotståndare så skulle jag också kanske beväpna mig. Nu tillhör jag inte en sådan så jag slipper det bekymret. Och ja, jag är emot vapen. Jag anser inte på något sätt att det är okej, ger er bara en logisk förklaring till att OM man har det så är det inte så mycket att chockeras över. Den som idag tror att grupper som är extrema inte på ett eller annat sätt beväpnar sig är naiva. Det gäller allt från religiösa extremister, vänsterextremister och kriminella gäng. Det är en fara för allmänheten med vapen, och det ska bekämpas. Men ändock är det inte något man i dagens värld kan bli så förvånad och chockerad över? Se bara på resten av världen.

På tal om att utsättas för attacker så kommer det en annan text om just detta senare under dagen som är relevant till ovanstående stycke.

Vad som blir intressant med denna film är vad den får för effekt samt om det finns något att tolka in i den som går utanför biosalongens 2 timmar av flykt från vardagslivet.

Är just SMR ett sådant hot idag att vi måste börja om och visa på hur farlig nazismen är genom olika medier? Jag tror det. Hade man frågat mig för så kort tid som 5 år sedan så hade jag svarat nej. Mer dragit en lättnadens suck över att dagens tonåringar kanske skulle slippa alla föreläsningar om skinnskallarnas framfart som vi fick i skolan.

Idag är det som skedde i Hitlers Tyskland väldigt avlägset för många. Speciellt yngre. Ändå finns samma tänkande kvar och en vilja att genomföra en revolution där den vita rasen ska styra i Norden, inte i hela världen om jag fattat dem rätt. Tiderna har förändrats, lika väl som vi går tillbaka mot tider som kan liknas vid 30-40 talet på olika sätt. Kanske inte så tydligt i Sverige som exempelvis i Grekland. Man lider av ekonomisk depression och letar syndabockar och lösningar. I Sverige arbetar man hårt med antirasistiska frågor, ändå växer SD sig allt stadigare.

Vi missar att allt inte handlar om rasism. Även om mycket så klart gör det. Lika mycket missar vi om vi tror att vi kan mota Olle i grinden genom att använda ordet nazist i tid och otid samt använda halvsanna beskrivningar och härskartekniker som arbetsmetod. Den stora skillnaden idag mot 80 år sedan är tekniken. Vi lever i en tid då människor enkelt kan söka sin egen information om vad som sker i världen samt få fler sidor av myntet än bara ett. En ökad insikt om mycket.

Lägg sedan till det faktum att just aktuella Motståndsrörelsen har en ledare som har ett sätt att formulera sig som får även mig att ibland glömma vems ord det är jag läser. Skulle denna man få för sig att träda fram i rampljuset på ett betydligt mer folkligt sätt så skulle de vinna ännu mer mark. Klas Lund är deras starkaste kort. Så de som gjort filmen kan ju hoppas på att Lund fortsätter att vara en man som skyr offentligheten. Om man nu haft ett högre syfte med den, vilket jag inte tror. Även om man kan koppla vissa personer till den som Vejdeland gör i sin text.

Man ska inte skrika vargen kommer när det är en tax som går i skogen, däremot ska man veta hur man bäst hindrar vargen att nå ut från mörkret som döljer dess väg mot samhället. Glöm det traditionella sättet. För även vargen har lärt sig hur man bekämpar sin fiende sen förr.

 

Annonser

2 comments on “De 107 patrioterna baseras på SMR?

 1. conny
  14 oktober, 2012

  Även om man tar hänsyn till att du inte tål SD så tycker jag du resonerar lite bakvänt när du menar att SD växer trots att man arbetar hårt med antirasistiska frågor. Det är ju pga detta ”arbete” som SD växer!

  De flesta har väl lärt sig vid det här laget att ”antirasism” inte har något med demokrati att göra, utan står för våld, tvång och odemokratiska uteslutningar ur föreningar. Ta bara en sån sekt som EXPO som med hjälp av statliga medel har som uppgift att indoktrinera Svenskarna att tänka rätt, även barnen ger de sig på. Det som driver dem är att med alla medel sätta demokratin ur spel, och försöka banka in i folks hjärnor att SD är ett främlingsfientligt och rasistiskt parti. Sånt märker folk i allt större utsträckning, och därför växer SD i alla mätningar.

  Den statliga median är en annan röstfiskare, eller röstfixare kanske man skulle säga, för SD. Även om Svenskarna av hävd är lite tröga så börjar allt fler tröttna på att staten ska bestämma hur de ska tycka. Folk må vara ointresserade av politik, men de är inte dumma, och ser vad som sker på bl.a gator och torg. Vad kallar sig de våldsälskande demonstranterna t.ex? Just det, antirasister.

  Desto mer ”antirasistiskt arbete” desto mer röster till SD, som om jag inte har alldeles fel, har ökat i 16 av 17 mätningar. Så mer antirasistiskt arbete tack! 🙂

  Det finns en gräns för hur mycket lögner ett folk tål, och snart går proppen ur, och då kan ingen stoppa den lavin som uppstår!

 2. Pingback: De 107 patrioterna - illistig svart propaganda | Nordfront.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 14 oktober, 2012 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: