Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Dubbelmoralen inom SD tar aldrig slut.

 

Sverigedemokraterna är det parti som jag slutat förvånas över. Det finns ingen som helst strikt linje för vad man anser är rätt eller fel, allt beror på hur obekväm just den aktuella personen är. Eller, så beror det på antalet hållhakar någon har på partitoppen.

John Bergström från Västerås riskerar nu att uteslutas ur partiet då man misstänker att han inför årsmötet köpt röster. Dessa ska ha betalats via Forex. Självklart kommer han att uteslutas, han har ju orsakat enorma skriverier runt partiet. Enda anledningen till att han är kvar så här långt beror på hans nära kontakt med Runar Filper och Marie Edenhager.

Eftersom denna historia är alldeles för lång för att summera begripligt på ett kortfattat sätt så ber jag er att besöka Sunnebloggen. Där finns allting dokumenterat i minsta detalj.

Efter att jag lämnade SD strax efter valsegern 2010 så valde jag att släppa viss information om vad som skedde i Värmland Detta för att jag tror på moraliska kompasser inom politiken och att just SD borde lära sig vad heder innebär. Men, med facit i hand så var det bortkastad tid och energi. De visade sig vara just de kålsupare jag redan visste att de var.

Däremot blir det idag väldigt stor skrattfaktor när man ser den uppenbara och pinsamma dubbelmoral SD lider av.

Den man som varit ovan nämnde Bergsströms nära lierade i kampen om Värmland-Dalarna-Västmanland Runar Filper, gjorde exakt samma sak som Bergström nu riskerar att uteslutas för. Då reagerade inte SD:s toppskikt på minsta möjliga vis. Inte så mycket som en viskning. Kanske beror det på vad Filper sitter och trycker på? För inte är han ovärderlig politiker, som partiet inte har råd att förlora.

Nåja, inget nytt under solen. Men jag fick mig ett gott skratt åtminstone.

Ni kan även läsa vissa saker här på min blogg om Filpers köpta röster, som var helt i sin ordning enligt den demokrati modell SD lever efter. Och glöm inte att besöka Sunnebloggen

 

 

Annonser

7 comments on “Dubbelmoralen inom SD tar aldrig slut.

 1. blofeldt
  4 oktober, 2012

  Politik är ett smutsigt hantverk och så här går det till inom alla partier. Jag höjer inte det minsta på ögonbrynen.

  • Camilla
   4 oktober, 2012

   Nej, det gör inte jag heller. Men jag avskyr mygel.

 2. conny
  4 oktober, 2012

  En fjärt i rymden! Vill man ha sitt lystmäte för mygel tillgodosett så ska man bege sig till kungliga huvudstaden, regeringskansliet och de statliga tidningsredaktionerna. Där finns makten och resurserna för att mygla bort hela landet. Att Expo är med och hugger på SD så fort de får chansen är väl inte så konstigt heller, de har väl aldrig varit kända för att ha några större tänkare i sitt gäng.

  Sen har väl inte du Camilla varit känd för att ha nåra större sympatier för SD efter din korta sejour i partiet hehe! 🙂

  Ha det gött i din nya boning!

  • Camilla
   5 oktober, 2012

   Tänk att det reageras SÅ starkt på alla andra partier men SD, de är ofelbara. Är det inte just SD som pratar hela tiden om att de ska vara SÅ mycket bättre än de andra? Men..attans..det är de ju inte. Men ni köper det, ni ställer inga krav på att de ska föregå med gott exempel. Då kan ni heller aldrig få något annat än ytterligare ett parti med myglare. 🙂

 3. conny
  5 oktober, 2012

  Nä då, jag reagerade inte så starkt! Jag reagerar knappt alls på ditt inlägg, av den enkla anledningen att jag vet att det myglas överallt. Det mygel som förekommer i SD är internt och påverkar inte rikets affärer. Ett nytt riksdagsparti måste hitta en stadig grund som de kan förankra sin politik i, och det är väl inget fel att de försöker hitta den stadigaste plattformen att stå på.

  De andra riksdagspartierna däremot har gjort myglandet till en konst, som överskuggar allt annat de gör. Nya partier som inte tänker som Svenska politiker och makthavare gjort i hundratals år ska med alla medel stängas ute från beslutsfattande. De tar inte ens i dem med tång, för då kan de ju inte fortsätta att sopa de verkliga problemen under mattan. De är livrädda att SD ska växa och bli ett stort parti, för då förlorar de kontrollen över medborgarna, och blir demokratiska partier som måste föra en demokratisk politik, och de vill inte vara demokratiska partier. De måste alltid ha ett verktyg i bakfickan som de kan ta fram när de märker att demokratin tränger på och börjar växa sig stark.

  Sen kan du väl glömma din personliga aversion mot SD och skriva lite om deras politik i stället, för det är ju därför de finns, för att föra ut sin politik i syfte att åstadkomma förändring. Grundorsaken till att de finns i riksdagen är att samhället fått stark slagsida och riskerar att kantra och upplösas, och det märker folk mer och mer. Det är ju SD:s politik som påverkar oss, vare sig vi gillar den eller inte, och inte deras interna arbetssätt. 7-klöverns mygel är inte internt, för den syftar till att bevara den gamla ordningen, och påverkar därmed hela Landet.

  Varför skriver du inget om (fd?) knarkarna i MP, och deras lämplighet som politiker, och deras hycklande om invandringspolitiken? T.ex. Södertäljes miljöpartisters ovilja att ta emot invandrare trots att det står inskrivet i deras partiprogram. Eller Socialdemokraternas odemokratiske ledare ”som samarbetar med alla utom SD”?)

  Det finns, och har alltid funnits en sak som Svenska politiker är livrädda för, och det är demokrati, och med demokrati menar jag att man ska ta hänsyn till alla åsikter, även om man inte gillar dem, och det har maffian som styrt Sverige genom alla tider ALDRIG gjort! De har lärt sig alla knep inom myglandets konst, och genom decennierna har de byggt upp en koloss som består av föreningar, organisationer, media osv. som alla har samma åsikter, och för samma politik. Allt för att kontrollera och styra Svenskarnas åsikter. Sen skriver de lagar, och ändrar grundlagen utan att fråga vad folket tycker, och varför ska de fråga när de vet att de inte behöver? De har ju ändå allt under kontroll. När så ett litet parti lyckas ta sig över spärren för inträdet till riksdan, så börjar den där enorma kolossen skaka, och paniken sprider sig.

  Vad gör de i ett sånt läge? Jo, de använder sig av sin enorma makt och erfarenhet av mygel för att med alla medel stoppa allt nytänkande i Svensk politik. Nu har den där jättekolossen fått lerfötter tack vare SD, och det är vämjeligt att lyssna på Svensk medias lögner och vinklingar, för att bevara de stängda dörrarnas politik. De förmår inte skiljas från de gamla kungarnas Sverige, där kungen var staten och nåde den som hade en annan åsikt.

  Nej, jag håller inte med i allt som SD säger, jag gillar t.ex. inte att de i sin iver att bli ett ”rumsrent” parti har dagtingat lite med sin ideologi. Där kan jag ha fel, men jag uppfattar dem så. Jag tycker de ska fortsätta med den politik de gick till val på, för då kommer de att sparka omkull den där jättekolossen på lerfötter, som Svensk politik alltid utgått från, oavsett vilket/vilka partier som suttit vid makten.

  No hard feelings Camilla, ta en kanelbulle o fika nu, för du bakade väl igår? ;D

 4. klotis
  15 oktober, 2012

  camilla vet du om det är på gång nån maktkamp bakom kulisserna i värmland. det ryktas från ett annat län att nåra kvinnfolk tänker litet längre och vill ta över? vad vet du? kan det va ren rening på gång i sd värmland?

  • Camilla
   15 oktober, 2012

   Ingen aning, men det hoppas jag på. SD i Värmland har en hel del kloka kvinnor och där behövs det verkligen ett nytt namn vid rodret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 4 oktober, 2012 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: