Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Inte alls konstigt att Gyllene Gryningen växer

Sista tiden har det pratas mycket om Gyllene Gryningen ( Golden Dawn) i olika sammanhang. Det största bör vara det faktum att polisen i Grekland tydligen har hänvisat en del människor dit istället för att själva kunna hjälpa utsatta med det de borde få från polismyndigheten. Gyllene Gryningen kom in med en oväntad skräll i det Grekiska parlamentet och tog 18 stolar av 300. Skulle det vara val idag så skulle dessa platser vara betydligt fler.

Gyllene Gryningen är ett kvitto på vilken tid Grekland befinner sig i. Människor svälter och polisen har svårt att hålla ordning bland de kriminella. Skulle vi uppleva samma elände här så skulle vi också få vårt egna GG. Många säger att det skulle vara SMR men jag tror mer på SvP om man utgår från att de redan är aktiva när det gäller att ställa upp med social verksamhet. Sen om de i en sådan situation skulle kunna leverera den hårdförda aktivismen som Gyllene Gryningen också bistår med är kanske lite oklart. Däremot så är konceptet att hjälpa utsatta allt annat än obekant för de nationella rörelser som vi har här i Sverige. De uppskattas av människor men möts av patrull av dess motståndare. Helt logiskt. Detta är egentligen ointressant fritänkande från min sida, det som jag egentligen hade på tungan var varför människor väljer att ta hjälp från ultranationalister istället för polisen.

Varför kan människor som egentligen inte är radikala tänka sig att vända sig till människor som är just det?

Jag går just nu igenom en sådan sak som utan problem skulle kunna få många att i sorg, ilska och desperation vända sig till dem som ger en den lösning samhället inte klarar av. Jag kan förstå dem som väljer det alternativet. För det suger som fan när systemet står på den dåliges sida istället för offret. Men, det handlar i mitt fall om att rättssäkerheten fungerar. Vare sig jag vill det eller ej. Dock är detta tillräckligt för att jag kan förstå hur enkelt det är för nationella grupper att dra till sig människor i nöd.

Det är just detta vi bör tänka på, speciellt våra politiker som är ansvariga för att det inte finns tillräckligt med skol/dagispersonal, poliser, människor inom vården med flera. Detta drabbar förr eller senare alltid någon. Och när denna någon upptäcker att systemet på olika sätt inte vare sig kan eller tänker hjälpa dem så är det ett steg närmare en form av radikalisering. Ska vi fortsätta med att utförsäkra människor, skära ner på viktiga instanser så bäddar vi för dessa grupper. Dock inte sagt att GG en dag står och viftar med en syster-flagga till någon nationell grupp som tar den, men ändå. Var lite eftertänksamma. Försök förstå varför vanliga människor i allt större utsträckning inte ser nationella grupper som livsfarliga för demokratin.

Ser vi lite längre än näsan räcker så finns ofta svaren där. Dem som vi behöver idag för att inte stå som fån och inte fatta vad som hände lite längre in i framtiden.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 2 oktober, 2012 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: