Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Nordfront.se skapar debatt-forum för att expandera

När jag först läste att Nordfront tänkte skapa ett debattforum så var min tanke att man nu måste fått någon form av hybris eller så var det ett väldigt ogenomtänkt projekt. Efter att ha funderat lite över det samt läst Vejdelands text som förtydligar syftet så är det självklart att satsningen är allt annat än dum. Snarare väldigt bra. I mina ögon är detta ett ytterligare bevis på att man expanderar, man arbetar produktivt för att nå ut till en allt större skara med människor, likaväl så gör man sig mindre stängd och “farlig” för nyfikna människor som hört talas om Motståndsrörelsen men varit lite rädd för den. Och börjar sen Klas Lund att synas och höras mer så kan detta vara året då en NS-organisation går från väldigt liten till betydligt större. Kanske.

Att expandera och bli mer utåtriktade som den mest kända nationalsocialistiska organisationen ligger helt rätt i tiden. Vi ser runt om i Europa hur den nationalistiska rörelsen både växer och förfinar sina metoder. Ett Europa i svårigheter är en dröm för vissa, en mardröm för andra. Jag tror att även den nationalsocialistiska grenen kommer att kunna få allt fler anhängare i krisens spår. Så även i Sverige om den situation som råder idag skulle komma att bli ännu värre. Något jag personligen aldrig kunde ha drömt om bara för några år sedan. I mitt arbete att följa de strömningar som sker så möter jag dagligen vanliga människor. Det är dessa jag lyssnar på. Det är från dem jag hör hur attityden sakta förändras.

När Pär Sjögren (smr) lite halv-formellt utmanade mig att skriva en artikel om varför jag vill ha ett Sverige med olika kulturer så tror jag att han inte tänkte på den allt större skara svenskar som jag tillhör. Vi som utan problem kan leva granne med Mohammed och ha Fatima som chef. Det är inte människorna som är problemet allt fler ser, utan det är politiken och oron för ekonomin. För oss som inte brinner för att se ett etniskt svenskt samhälle väntar en stor utmaning inom en snar framtid tror jag. Den antirasistiska kamp som förts så länge jag har levt bygger på att alla ska vara välkomna. Har man invändningar mot minareter, kostnader för ensamkommande och bostadsbristen som bevisligen är enorm idag när det gäller asylsökande så är man rasist. Att prata om att grova våldsbrottslingar ska utvisas i allt högre utsträckning är lika känsligt som att prata om problem som illegala personer ställer till med i jakt på sitt uppehälle mm.

Anders Lindberg på aftonbladet kallade alla som är emot böneutrop från moskéer för islamofober. Jag blev en kväll på Twitter kallad för exakt det samma efter att jag sa att jag inte vill bo i närheten av en moské med den möjligheten, men jag har inga problem med att bo granne med en kyrka. För mig handlar det om vilken sorts ljud jag tål och inte. Inget annat. För det blev jag islamfob. Det är sådana argument som kan väga över för de nationellas fördel om vi inte aktar oss.

Vi kan leva i samexistens. Sida vid sida oavsett hudfärg och ursprung. Det vi däremot inte kan leva sida vid sida med är det debattklimat som råder idag och som blir allt tydligare. Det kommer att bli betydligt fler och hårdare diskussionsämnen med tiden, vi måste se till att ha svar och inte beskyllningar.

Jag ser det personligen väldigt kristallklart. Kan inte längre räkna antalet gånger jag har blivit anklagad för att “bytt sida” efter att ha skrivit flertalet artiklar om grupper från den nationella rörelsen utan att lagt in mina egna personliga åsikter. Det blir oerhört svårt för mig att byta sida, då jag har samma åsikter idag som tidigare. Detta är ytterligare ett stort misstag man gör från den sida som vill ha invandring, man ger sig på sina egna. Jag tror inte längre på att färga det jag skriver genom mina egna åsikter. Av den enkla anledningen som jag pratade om tidigare, den stora utmaningen som ligger framför oss. Benämningar som nazist och högerextrem fungerar allt sämre. Vi har överanvänt det. Vad vi missar att prata om och bemöta är åsikterna var för sig. Vi kan skrika oss hesa över att den och den är nazist eller har en fängelsedom på sig. Folk har börjat att sluta lyssna, de hör istället vad dessa grupper säger. De blir allt bättre på att leverera svar allt fler i hemlighet vill smaka på. Det fungerar heller inte längre att i texter om dessa grupper förminska dem och få dem att se obetydliga ut. Precis som Nordfront gör i och med detta så sprids budskapet. Och människor finner alltid det de söker, utan att behöva berätta för grannen om det. Inte ens SOM-institutet behöver man uppge det för. Sen kan Alex Bengtsson på expo håna mig på Twitter och påstå att min empiri för detta är byggd på gamla anekdoter. Vi får se vad det lider vem av oss som har rätt.

Lägg mindre tid på att jaga enskilda individer från den nationalistiska sidan, lägg istället mer tid på att ha bra svar till hands vid diskussioner. Jag stöter allt oftare på svaret “nja, jo, nä, jag vet faktiskt inte” när jag pratar med politiker eller antirasister. Så jävla farligt. Våga erkänn att allt inte är rosenrött. Mer än så krävs faktiskt inte många gånger. Sluta vara så rädd för vad andra ska tycka eller m någon blir “kränkt”. Sanningen och verkligheten funkar alltid bäst. Eller så finner ni i er att allt fler väljer SD och vidare in i denna sfär.

Annonser

One comment on “Nordfront.se skapar debatt-forum för att expandera

 1. conny
  1 oktober, 2012

  ”Antirasist” vilket sjukt ord! Det förutsätter att ”antirasisterna” ser människor med andra åsikter som rasister. Rasism är för mig en fullständigt omöjlig tanke, så omöjlig att jag inte ens kan tänka mig in i den, och då ska du veta att jag har en fantasi som inte går av för hackor. Ingen kan väl rimligtvis ha något emot människor för att de är av en annan ras!? Om jag var rasist så skulle jag vara emot Kineser, Indier, Negrer, Eskimåer osv. även om jag inte kom i kontakt med nån av dessa människoraser. Det går helt enkelt inte att vara rasist, även om man försöker, för då är det nåt fel.

  Däremot så kan, eller rättare sagt borde man kunna säga att det bland olika raser finns speciella beteenden som utmärker de respektive raserna. Men inte ens så kan man resonera i dagens Sverige, för då säger de som kallar sig ”antirasister” att man är rasist. Samtidigt som de vill ha mångkultur så försöker de radera alla kulturer, och säger att alla människor är lika. Man kan inte bevara kulturer samtidigt som man försöker utrota dem. Länder har uppstått just pga att folk är olika och på så sätt har kulturerna bevarats. Nu försöker man införa ett nytt begrepp; mångkultur!

  Det borde väl räcka med IQ-normal för att förstå att mångkultur inte kan fungera. Det som händer är att kulturerna slipas av mot varandra, och i slutändan får vi ett land utan kulturell sammanhållning, och ett sådant land faller obönhörligt ner i ett eldorado av laglöshet och korruption. För att ett lands koder och lagar ska fungera, så krävs det en samlande kraft, och den kraften är kulturen. Vi ser redan nu att i takt med att den Samlande kraften, den Svenska kulturen, håller på att brytas ner, och vad som händer i dess kölvatten. I skenet av detta är Mona Sahlins uttalande om den Svenska kulturen obegripligt. Till hennes försvar kan man väl säga att hon inte har en aning om den sammanhållande kraft som ett lands kultur är, tokkärringen.

  Det spelar ingen roll hur kulturen ser ut i ett land för att vara en enande kraft, det viktiga är att den bibehålls för att landet inte ska brytas sönder, sen kommer uppdatering på uppdatering av landets kultur allteftersom tiden går, medvetandet utvecklas även hos stenåldersmänniskor, vi har själva varit där, men den måste komma inifrån, och inte påtvingas utifrån som i Sverige.

  Så min självklara prognos för Sveriges del är att situationen kommer att bli allt sämre i takt med den sinnessjuka invandringspolitiken, och att alltfler inser faran och överger 7-klöverns destruktiva politik. Visst ska vi ha invandring, men den måste hållas på en sådan nivå att inte landets enande krafter förstörs, vilket iofs redan har skett I Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 1 oktober, 2012 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: