Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

När fler sidor av verkligheten beskrivs och det blir ett hot, är vi fel ute.

 

Den senaste veckan har jag begått flera dödssynder när det gäller hur man behåller populariteten på sociala medier. Jag skrev en positiv artikel om SMR. Jag dissade EXPO för att de upprepade gånger offentligt dumförklarat mig. Som grädde på moset så gav jag en #FF igår till en nazist på Twitter.

För er som inte vet vad det innebär så är den enkla förklaringen att man brukar ge sina följare ett tips på andra att följa på Fredagar (FollowingFriday) Min motivering till den här personen var inte att följa på grund av hans åsikter, utan för vad han lärt mig under en lång tid av ideologiska skallebankar vi haft. Att se människorna bakom åsikterna. DET är viktigt anser jag.

Sociala medier är idag grymt viktigt.

Vill man nå ut så är det absolut bästa stället. Man kan om man är skicklig skaffa sig ovärderliga kontakter. För oss som vill veta vad som pågår och vad som är aktuellt för dagen är speciellt Twitter perfekt. Det jag uppskattar mest med just det forumet är att man kan nå både den såkallade eliten och vanliga människor.

Man ser så enkelt vad som går hem och vad som är rena dödskyssen. Finns inget ställe som kan förvandla en ironisk tweet eller en ren dumhet till ett drev utan dess like. Många gånger är det berättigat, men ibland drabbar det människor på ett orättvist sätt. Tack och lov är en annan inte i den positionen där man riskerar att drabbas av detta då man är en icke-person egentligen.

Vad jag däremot ser ofta är hur lite som behövs för att någon ska klassas som fiende trots att man står på samma sida om det handlar om frågor som rör intolerans, rasism och främlingsfientlighet. Självfallet även deras motpoler.

För mig som står i mitten så ser jag ju saker relativt tydligt. Ser hur de intoleranta som de kallas har betydligt mycket lättare att vara trevliga och sakliga mot mig i diskussioner än vad mina toleranta bekanta ofta är. Vi står på samma sida, men det är väldigt svårt att acceptera att det finns olika sätt att bete sig. Jag har fler ovänner idag bland antirasisterna än vad jag har bland den motsatta sidan. Då pratar jag om självutnämnda debattörer för respektive sida. Inga andra.
För mitt mellan dessa två grupper finns majoriteten. Vanligt hyggligt folk som vill lära sig mer. Som inte drivs av att sina egna dogmer måste få vara den enda rätta sanningen. De ser på verkligheten med väldigt klara ögon måste jag säga. De är varken rasister eller antirasister. Helt vanligt folk med andra ord.

Vad är problemet för speciellt antirasister? Varför sätter de sån prestige i att just deras sätt att vara och bemöta andra människor måste vara det enda som får gälla? Att de ens orkar med sig själva. De är minst lika splittrade som man anklagar den nationalistiska rörelsen för att vara.

Jag tror inte på allas sätt att arbeta, men jag vet att det gör nytta. Det fungerar på olika sätt. Precis som mitt gör. Jag stödjer det arbetet så länge man inte ger sig på mig direkt. Vilket har skett på olika sätt speciellt senaste veckan. Alla har sin gräns. Så även jag.

Ett hett tips till de antirasister som just nu på olika sätt agerar mot mig är att stanna till och tänka efter lite. Använd hjärnan. Vi står inför en helt ny tid då det sista man ska göra är att splittra ännu mer. Ni vet vilka ni är som ska ta åt er. Personligen struntar jag i det. Jag står över ert sätt att arbeta på. Däremot ska ni inte för en sekund tro att jag inte tar mig i försvar när jag har fått nog. En del av er är mindre smarta än andra, ni lämnar lite för många klumpiga avtryck efter i sanden.

Kan den nationalistiska rörelsen växa och ena sig borde det inte vara något problem för andra att göra det samma? Splittringar leder bara till än mer kraft åt dem som man anser vara de onda.

Jag kommer aldrig någonsin att göra skillnad på människor. För mig har alla individer samma rättigheter. Vad det innebär borde inte vara svårt att själva analysera fram för en tänkande människa så jag tänker inte hacka upp det i detaljer.

Om någon hoppas på att jag ska ändra mig så måste jag redan nu förstöra det kalaset. Det kommer aldrig att ske. Ta istället lärdom av det jag kan förmedla. Eftersom många andra väljer att stoppa huvudet i sanden och köra leken “ den som spottar mest syra i ansiktet på motståndaren vinner” Ni missar så mycket ni borde veta om.

Om jag ska kräva av andra att tänka på att det är människor de hetsar mot måste jag själv agera som föredöme och se människorna vars åsikter jag är emot. Handlar inte det minsta om att kräva att offer för hat ska älska sina antagonister. Det handlar om att hat föder hat. Gör det mig till nazist så säger det mer om er än om mig!

En annan sak som är väldigt intressant är det faktum att när jag häromdagen gjorde en genomgång av alla mina artiklar så såg jag något som jag inte tänkt på tidigare. Det som har läst mest är det som handlar om nationalism. Dessa ligger helt klart i topp. Så ja, det finns ett behov av att nån skriver om det. På ett annat sätt än vad Expo gör. För vare sig vi gillar det eller inte så finns det fler nyanser än bara en. För mig som en vidrig förespråkare av åsikt och yttrandefrihet är det viktigt att visa på det. Sen helt ärligt, hur många får den möjligheten som jag fick i Bollnäs? Att skriva om SMR på närmare håll än många kan drömma om? Förhoppningsvis får jag fler chanser. Även från de andra organisationerna som står utanför den nationalsocialistiska.

Värt att nämna i sammanhanget är detta att förra året skrev jag en artikel som på bara några timmar resulterade i över 37.0000 unika läsare. Där efter kommer det jag skrev om Bollnäs. Så vad ska jag göra? Avstå från att skriva om sånt folk läser? Oavsett om det läses för att man håller med eller för att man vill veta mer för att kunna bekämpa?

Avslutningsvis: Ni som läst detta och känner er förbannade över att jag är orättvis kan andas ut, det är inte er jag syftar på.

Glöm aldrig att sanningen alltid är viktigast.

Lev väl och kämpa på för allt ni tror på!

Annonser

2 comments on “När fler sidor av verkligheten beskrivs och det blir ett hot, är vi fel ute.

  1. Sofia
    2 september, 2012

    Vilken artikel förra året resulterade i 37 0000 unika läsare?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 1 september, 2012 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: