Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Laholm köper lyxvilla till ensamkommande.

Vi är i majoritet vi som inte har problem med att dela våra gator med människor som är av annan nationalitet. Det är vi som kan bidra till att rasismen inte får frodas. En väldigt viktigt part i detta arbete är faktiskt våra politiker. Det är deras ansvar mer än någon annan. Så varför sker det så ofta saker från deras håll som bara spär på intoleransen? Inser inte våra politiker att i takt med deras ogenomtänkta beslut så ökar föraktet många känner för dem och i slutändan drabbar det fel personer. Invandrarna.

I många städer idag så råder det bostadsbrist, även i Laholm. Allt fler människor tvingas att leva på socialbidrag på grund av utförsäkringssytemet. Vi har en hög arbetslöshet. Människor mår allt sämre.

Jag hör allt fler hyggliga människor sucka uppgivet när de funderar över hur det kan vara så illa när vi vi har råd att ta emot nya människor hela tiden. Man får inte matematiken att gå ihop. Det har inget att göra med människorna som kommer. Det handlar om politiska beslut. Sen blir det inte bättre av att många inte riktigt vågar prata högt om det, vågar kanske inte ställa de frågor som de skulle behöva få svar på. Rädslan för att bli kallad rasist sitter där och gnager.

En het potatis är detta med ensamkommande barn. Vi borde ha bytt namn på denna grupp för längesedan eftersom det är missvisande och enkelt ger en del grupper mat att föda sig med.

Jag anser att detta system med ensamkommande måste ses över. Det är en enorm tyngd på skattepengarna. Jag är för att ta emot dem men det måste till en stabil och kostnadseffektiv lösning. Man kan inte ha olika lösningar i varje kommun. Det ska fungera smärtfritt för alla och det ska inte vara en kassako för pengahungriga profitörer.

Viktigast av allt. Om man nu är intresserad av att inte öka på rasismen. Det får inte sticka i folks ögon. Så enkelt är det. För gör man som i Laholm, köper en lyxvilla med hela kittet bara en miljonär kan drömma om åt ensamkommande flykting barn så gör det mer än sticker. Människor som själva inte får bostad eller har råd att ta sina barn på semester drabbas av en känsla av orättvis behandling.

Snälla politiker. Ta er i kragen och bli lite handlingskraftiga. Våga ta beslut som funkar för alla. Sluta vara så rädda för att spara pengar på poster som är av känslig natur. För ibland verkar det för imbecilla enkla mig att man är rädd att kallas för rasist som politiker om man inte alltid sätter våra nya medborgare i första rummet. Jag säger inte att det är så. Men ibland funderar även jag.

Annonser

8 comments on “Laholm köper lyxvilla till ensamkommande.

 1. Kampman
  30 augusti, 2012

  Ja, men snart blir det frihetskrig. Då är lekstugan slut, varpå vi nordbor åter härskar i Norden. 😉

  • Camilla
   30 augusti, 2012

   Det får jag väl hoppas att vi slipper. Måste finnas betydligt enklare och bättre lösningar : )

 2. conny
  30 augusti, 2012

  Helt rätt Camilla! Det är 7-klövern som skapar rasism. Jag tror dock att den enda lösningen är att kasta ut hela 7-klövern. De jobbar som ett enda parti och borde kalla sig 7-partiet.

 3. manen
  30 augusti, 2012

  hur i hela helvete tänkte kommunen när de tog detta beslut?!? tror inte någon kommer försvara kommunens handlande i detta fallet, helt sjukt! Mental kortslutning någon?

  Någon som frågat kommunen vad de tänkte med?

 4. manen
  30 augusti, 2012

  snittpriset för villor, enligt hemnets statistik för två veckor sedan, är 1 428 636 Svkr

 5. conny
  30 augusti, 2012

  Det behövs en verklighetsförankrad ledning i landet. Ingen av de 7 partierna lever i verkligheten, och de som vurmar mest för mångkulturen bor i etniskt Svenska områden. Det är inget annat än hyckleri.

  Det är inte invandrarnas fel att Sverige har öppna gränser, men det är invandrarna som kommer att drabbas i slutändan. Det vore ett misstag att tro att politikerna på riksplanet inte vet vad de gör. Det är inte av godhet som de öppnat gränserna, det ingår i en strategi att slå sönder den Svenska kulturen och det Svenska samhället i grunden, för att sen bygga upp ett land där det inte finns några Svenskar, utan ett samhälle som består av världsmedborgare.

  Ett sådant samhälle är en ren utopi och kan aldrig komma att fungera, inte än på hundratals år, kanske tusen år. Vi gör oss själva och invandrarna en otjänst när vi försöker göra landet till en spegelbild av världen. Alla nationer måste få tid att utvecklas i sin egen takt, och tid att nå upp till den medvetandenivå som krävs innan vi kan försöka oss på nåt sånt. Det som sker nu är att de försöker stoppa ner alla världens kulturer i en gryta och röra om, vända upp och ner på grytan och se vad som kommer ut.

  Jag kan tala om vad som kommer ut: Ut kommer en explosiv blandning, och det är bara en tidsfråga innan blandningen hanteras lite oförsiktigt för att den ska explodera.

  Jag brukar alltid säga att man ska söka svaren på komplicerade frågeställningar i naturen. Naturen är oändligt mycket visare än människan, och när evolutionen ser att ett experiment inte fungerar, så överger den experimentet. Människan äger inte evolutionens och naturens logik, och när fel människor har makt att påverka livet och vardagen för den stora massan, så blir resultatet enligt samma logik fel.

 6. Kevin
  30 augusti, 2012

  Camilla, det är sant att politikerna hos sju (7) partier fattar vansinniga och fega beslut av rädsla för att stämplas som rasister av kommunist-media, MEN det är snart en merit i Sverige att vara politiker som sätter ner foten och säger ”nu får det vara nog”!!

  Exemplet om inköpet av lyxvillor till ”såna där” kommer att kosta dem åtskilliga röster.

  Ska bli intressant att följa upp liknande dårskap framöver…..

 7. Magnus99
  31 augusti, 2012

  Vi SD väljare vill passa på att tacka Laholms Moderata parti att på ett väldigt eminent sätt skicka enorma mängder av nya väljare till Sverigedemokraterna.Ni vet, det nya breda folkliga sunt förnuft partiet i mitten på den politiska skalan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 30 augusti, 2012 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: