Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Tillstånden klara inför Bollnäsmanifestationerna

Nu har ansvariga myndigheter äntligen blivit klara med tillstånden för två demonstrationer i Bollnäs Lördagen den 25 Augusti. Det är dels en anti-rasist demonstration för mångfald som kommer som en reaktion på SMR:s aktion mot en misshandel och gruppvåldtäkt (våldtäktsanmälan nu nedlagd). Samma grupp (SMR) kommer att ha motdemonstration då man anser att det är fel att man väljer att reagera på att detta skulle handla om rasism istället för att ta upp fighten mot det ökade antalet våldtäkter, framför allt gruppvåldtäkter.

Det har varit en tid av oerhört mycket starka känslor och många nya upplevelser av negativ art som vissa inblandade har fått uppleva. Tre okända tonårsflickor som vill göra något de anser är bra hamnar helt plötsligt över en natt i en svärm av hat och personliga påhopp. Har svårt att tro att de ens anade vilka krafter det finns ute i samhället före detta. Är man omedveten om det så kan vem som helst räkna ut att det har varit en tuff tid de gått igenom. De har däremot stått på sig. All heder för det.

Man ska inte tolka in allt för mycket som skrivs på nätet, för som bekant är det alltid lätt att vara både tuff och lova saker när man sitter bakom en skärm. Så det är svårt att sia om vilket stöd SMR kommer att få i antal människor och det är även svårt att förutspå om det kommer att bli konfrontationer.

I Motståndsrörelsens officiella program framgår det att man planerar att träffas för fika efter deras demonstration, som är öppen för allmänheten, där man kan få träffa deras representanter och få veta mer om dem. Detta låter ju bra på pappret, men frågan är om de ens kommer att komma så långt?

Allt beror på hur människorna som är emot dem kommer att agera och vilka planer polisen har. Rimligt är att polisen så fort som möjligt vill få bort dem från Bollnäs centrum för att undvika konfrontationer. Det sämsta som kan ske för alla inblandade är att en enda individ inte klarar av att undvika att bli så provocerad av deras demonstration för att startskottet ska gå för ett rejält bråk. En sten är allt som behövs.

Manifestationen för mångfald har bjudit in vänsterpartisten Daniel Riazat från Falun. Han har tidigare en historia med konfrontationer med just SMR. Det var i samband med mordet i Ludvika på en småbarnspappa. Jag gissar på att just Daniel Riazat är en person som på egen hand kan få igång starka känslor bland hans antagonister.

Det är med blandade känslor jag ska åka upp dit för att bevaka båda demonstrationerna. För det känns i luften att det kan utlöpa precis hur som helst. Jag känner ett stort obehag, vilket jag annars sällan gör. Men, jag hoppas på att alla inblandade inser vikten av att hålla igen på sina känslor och agera vuxet och med förnuft. En konfrontation vinner ingen på.

 

Motståndsrörelsen har fått startiden kl 13.00 på Brotorget.

Manifestationen för mångfald startar kl 16.00 på Brotorget.

 

 
Jag ser fram emot att få träffa människor jag haft kontakt med under den här tiden, från båda sidorna. Ber alla om att göra vad man själv kan för att se till att detta blir en bra dag, trots heta känslor.

Annonser

One comment on “Tillstånden klara inför Bollnäsmanifestationerna

 1. conny
  21 augusti, 2012

  Det är nånting sjukt i ett samhälle där man demonstrerar för mångfald. Sverige har alltid haft invandring, och kommer alltid att ha det. Och så ska det naturligtvis vara, men när man demonstrerar för mångfald pga att folk är trötta på de många våldtäkterna, då är det nåt som är mycket sjukt.

  Vad händer i hjärnan på dessa människor när de får höra att någon protesterar mot våldtäkter och annan brottslighet? Vad vill de uppnå med sina demonstrationer? Vill de ha ett samhälle med flest våldtäkter i hela världen?

  Brydde de sig om invandrarna, så borde de i anständighetens namn demonstrera mot regeringens invandringspolitik. Landet tar emot fler människor än det klarar av, vem vinner på det? Fängelserna fylls av invandrare, medan aningslösa demonstranter skriker efter fler, utan att tänka på att dessa människor ska integreras, helst assimileras i samhället.

  Att demonstrera för mångfald är att avsäga sig ansvaret för såväl invandrarna som Svenskarna, och är inte av omtanke om människor. Så vad vill de uppnå? Om Sverige hade en normal invandringspolitik, så skulle integrationen fungera hur bra som helst, och vi skulle få ett samhälle med nationaliteter från hela världen, som tillsammans med de infödda Svenskarna bidrog till utvecklingen av nationen Sverige. Den nuvarande politiken splittrar samhället och vi har fått ett ”vi och dom-samhälle”.

  Situationen nu kan jämföras med en hink vatten, där hinken får representera samhället, och vattnet invandrarna. Man har för länge sen fyllt hinken ända upp till kanten, men man fortsätter att fylla på, och då kan det bara gå på ett sätt. Det som inte får plats i hinken hamnar utanför, och utanför i det här fallet betyder brottslighet, upplopp, motsättningar, utanförskap och oprovocerat våld. Ändå försöker man med alla medel att få plats med fler…varför? Och de aningslösa och oansvariga gapar och skriker att vi ska fylla på…fyll på..fyll på! Det kan inte beskrivas som annat än vansinne!

  I Sverige får man inte låtsas om att hinken är full, för då är man rasist, nazist och främlingsfientlig.

  Reinfeldt har fått storhetsvansinne och TV och press hejar ivrigt på. Från TV-sofforna får man höra uttalanden från inbjudna gäster som får patienterna på mentalsjukhusen att verka högintelligenta i jämförelse.

  Är förnuft för mycket begärt, står det längst upp på din sida. Ja, förnuftet är avskaffat i Sverige!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 21 augusti, 2012 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: