Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Nordisk Ungdom anordnar avskedsmiddag för Annie Lööf (c)

 

Fick nyss ett pressmeddelande utskickat från den nationella grupp som jag anser är snabbast på att anordna olika live-aktioner. Nämligen Nordisk Ungdom.

Att vår näringslivsministers agerande sista tiden har orsakat känslor hos skattebetalarna kan inte ha undgått många. Frågan är hur lång tid hon har kvar med sviktande siffror och skandaler.

I morgon kommer Nordisk Ungdom att anordna en avskedsmiddag för Lööf i närheten av hennes hem. Man kan tycka vad man vill om detta, men det är reaktion på hur politikerna idag slösar med väljarnas förtroende.

Här är pressmeddelandet i sin helhet:

Lördagen den 18:e augusti, klockan 16.00 så kommer Nordisk Ungdom hålla en avskedsmiddag för näringsminister Annie Lööf i anslutning till hennes bostad i Nacka utanför Stockholm. Uppdraget som en näringsminister har ålagt sig är att skapa ett gynnsamt klimat i Sverige både för företagare och arbetstagare. Vi anser att detta rimmar illa med hur Annie Lööf har betett sig under sin tid som statsråd. 
Det är inte förenligt att berika sig själv och sina närmaste medarbetare
med skattemedel då dessa helt naturligt kan användas på bättre sätt. Eftersom ministern också var väldigt snabb att entlediga Christina Lugnet på Tillväxtverket när liknande händelser genom massmedia blev offentliga så
borde hon göra klokt att att entlediga sig själv, enligt principen att leva som man lär.

Nordisk Ungdoms talesman, Andreas Johansson, har idag 16/8 sökt nå ministern per telefon för att på så sätt
invitera henne till middagen, dock utan resultat. Istället har inbjudan framförts på liknande sätt till hennes
pressekreterare.

I skrivandets stund så pågår en pengainsamling som avser ministerns avgångsvederlag runt om i Sverige. 
Eftersom vi anser att hon har slösat nog med skattebetalarnas pengar så tycker vi inte heller att hon borde ha mage att ta ut sitt vederlag som också skulle utgöras av skattemedel. Istället bör hon avgå utan att belasta skattebetalarna något mer. 
Pengainsamlingen kommer att överlämnas under högtidliga former vid middagsbordet och ska ses som en hjälp på traven inför Annie Lööfs svåra tider innan hon hittat ett nytt jobb.
För mer information:
Andreas Johansson, talesman för Nordisk Ungdom
Direkt 070-4062023

 

Annonser

4 comments on “Nordisk Ungdom anordnar avskedsmiddag för Annie Lööf (c)

 1. conny
  17 augusti, 2012

  Man kan skratta åt det hela, eller inte. Något som är mindre skrattretande är att Annie Lööf överhuvudtaget blev näringsminister. Hur kan någon vara så ansvarslös att de utser en 27-28 årig jänta till minister? En flicka utan livserfarenhet, som aldrig haft ett jobb, och i stort sett bara umgåtts med sina partikamrater.

  Fast å andra sidan har 7-klövern visat att de inte vill ta ansvar för nånting. I stället har de som stående åsikt att det är andras fel när deras politik leder till mer och mer förfall.

 2. Camilla
  17 augusti, 2012

  Håller med dig Conny. Jag tror hon är en jäkel på att prata och dölja att hon inte är så kompetent nog.

  Men men.. Finns det inte täckning för det man säger sig kunna så brukar det falla rätt snart.

 3. blofeldt
  17 augusti, 2012

  Annie Lööf är på intet sätt specifik för dagens degenererade svenska politiker. Förflackningen inom svensk politik är total. I skrivande stund står Annie inför rakning. Fler finns att nämna av den nya tidens politiska broilers, som kommer att få svårigheter att klara sig i det alltmer turbulenta samhällsklimatet.

  Till exempel Mikael Damberg (oberstgruppenführer der riksdagsgruppen S), en politikerbroiler av högsta rang, ett praktexemplar av arten Socialdemocratikus. Noggrant framavlad i Das Parteis plantskola. Den mannen har icke förmågan att klämma fram en självständig tanke utan rapar bara fram floskler.

  Till sist det här lilla irriterande krypet Erik Ullenhag (FP), helt utan tillstymmelse till manlighet, pondus och karisma. Exakt den typen av undflyende, blodfattiga, äckliga byråkratsvin som den svenska medelklassen dyrkar, samt parasitoidmassorna lyssnar till med den varmaste tillförsikt. Erik Ullenhag irriterar mig möjligen ännu mer än Billström, som åtminstone är oförvägen och nästan öppen med sin byråkratiska cynism och sitt hånfulla förakt.

 4. bittergubbe
  18 augusti, 2012

  Att leda en nation och folk har blivit ett steg i karriären för kreti och pleti,
  att vara folklig och småkorkad ses som en merit istället för ett förfall.

  Fredrik Reinfeldt går stolt ut med att han gärna läser Läckenberg och andra
  skönlitterära skräpförfattare.
  Inget ont i detta, det gör jag med, men mitt jobb är inte att leda nationen Sverige heller.

  Jag vill bli ledd och styrd av personer smartare och starkare än mig själv.

  Vart är mänskorna som kan deklamera Homeros, citera Xenophon, eller hålla lärda utläggningar om de politiska förhållandena och förvecklingarna i romerska principatlet? eller har tillägnat sig en klassisk humanistisk bildning och har ni en adekvat utbildning för att deltaga i nationens styrelse?

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 17 augusti, 2012 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: