Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Svenska Motståndsrörelsen kommer till Bollnäs

 

Jag brukar sällan ha fel. Men den här gången hade jag det. Svensk Motståndsrörelse kommer att anordna en motdemonstration i Bollnäs den 25:e Augusti. Detta var oväntat eftersom de är kända för att inte göra så här. Men samtidigt relativt logiskt då de annars hade sett ut som att de gett upp kampen som de bedrivit under så lång tid.

Så här skriver de på sin hemsida nordfront.se

Motståndsrörelsen ägnar sig normalt sett inte åt motdemonstrationer. Vi tycker dock att de så kallade antirasisterna har agerat mycket smaklöst i detta fall. Varför väljer man just Bollnäs till att manifestera massinvandringens förträfflighet? Särskilt nu när pappan till den gruppvåldtagna kvinnan öppet har fördömt en demonstration för massinvandring.

 

Jag vet att man har ägnat mycket tid åt att informera ortsborna på olika sätt. Senast i helgen hade man en tillsynes välbesökt informationsträff om massinvandring ledd av Pär Öberg. Det gjorde några försök inledningsvis av Svenskarnas Parti att bygga mark i Bollnäs, men det verkar ha avtagit. Varför är svårt att spekulera i. Min teori är att det beror på att man inte kan samarbeta av olika anledningar,

Vad kan hända då den 25.e ?

Jag är övertygad om att Motståndsrörelsen kommer att vara enormt provocerande. Det jag hoppas på är att det inte dyker upp människor som tillhör motståndssidan som går till attack på samma gamla vanliga sätt. Då kommer det att bli en konfrontation. Men avstår man ser jag ingen anledning att detta inte skulle kunna utlöpa smärtfritt.

Tycker jag att det är rätt eller fel att SMR gör detta?

Både och måste jag faktiskt säga. Det beror helt på från vilken synvinkel man ser på det. Har man följt detta på så nära håll som jag har gjort så kan jag förstå varför det inte finns något annat alternativ för SMR än att göra detta.

Däremot hade jag hoppats att de skulle ha avstått.

Kommer andra organisationer att dyka upp som tillhör den nationalistiska rörelsen eller vill man inte ställa sig sida vid sida med nationalsocialisterna?

Vi får se.

 

 

Annonser

7 comments on “Svenska Motståndsrörelsen kommer till Bollnäs

 1. Rickard Pekkarinen
  9 augusti, 2012

  ”Det gjorde några försök inledningsvis av Svenskarnas Parti att bygga mark i Bollnäs, men det verkar ha avtagit.” skriver du. Varför tror du att det har avtagit?

  För övrigt så önskar jag SMR lycka till på deras demonstration och jag hoppas att det blir riktigt många som sluter upp. Själv har jag inte möjlighet att delta då vi ska ordna en debatt mot vänsterpartiet i regionen angående svenskheten.

  • Camilla
   9 augusti, 2012

   Jag tror inte alls att det har avtagit, precis som jag skriver i slutet så undrar jag om fler kommer att ställa sig vid deras sida. Däremot så har deras offentliga deltagande avtagit, så det är en normal frågeställning.

 2. conny
  9 augusti, 2012

  Vilket konstigt land Sverige är, och vilka konstiga människor det bor här! Somliga demonstrerar för massinvandring! Varför gör de det? Tjänar de nåt på det, eller vad är drivkraften? Finns den här egondomliga företeelsen i något annat land i världen?

  Jag är allmänbildad, och brukar förstå det mesta som sker i samhället, åtminstone i stora drag, men här går jag bet. Kan det vara så enkelt att de här människorna bara är mindre begåvade än genomsnittet? Varför skulle de annars komma på en så konstig ide som att demonstrera för massinvandring? Vad ska de i så fall ha alla människor till som kommer hit? Finns det forskning på varför somliga beter sig så här?

  Camilla, har du nån ide om detta minst sagt egendomliga beetende?

 3. Eh!
  15 augusti, 2012

  ”Vi tycker dock att de så kallade antirasisterna har agerat mycket smaklöst i detta fall.”

  Dom s.k. ”antirasisterna” agerar ALLTID smaklöst. Det är liksom deras taktik att på ett odemokratiskt sätt förstöra och tysta med våld vid torgmöten och demonstrationer. Precis som man gjorde i Sovjetunionen när det begav sig. Det ligger liksom i kommunisternas förhållningssätt. Inget nytt….

 4. John
  16 augusti, 2012

  Mångfald med avseende på politisk uppfattning är inget vidare alltså, när vi ser vilka konsekvenser det får.

 5. Pingback: Tillstånden klara inför Bollnäsmanifestationerna « Tankar åt alla håll & kanter

 6. Pingback: Pär Öberg (smr) svara på 10 snabba frågor. « Tankar åt alla håll & kanter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 7 augusti, 2012 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: