Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

EDL , Nazister och Pride

Idag har det varit en mycket speciell dag. Aldrig förr har väl kontrasterna varit så tydliga. Å ena sidan så var det den stora Pride-paraden idag. All about love för att enkelt beskriva den. Jag har sett så många fina bilder där ifrån och läst vackra ord om stämningen. Kärlek från början till slut. Helt fantastiskt. Samtidigt, inte långt därifrån var det hatets parad. EDL fick sina minuter i demokratins anda och fick spy ut sin galla över islam. Självfallet så möttes detta av motdemonstranter.

När såna här demonstrationer infaller så ska man egentligen knipa käft. För folk är så på helspänn känslomässigt att ytterst lite sans finns att uppbringa. Jag förstår detta, jag är också en känslomänniska.

Tyvärr som alltid så lyckas inte vänsterdemonstrationen (kallar den så för enkelheten skull, även om det var människor med från alla kanter) inte heller denna gång avlöpa utan tumult. En polisman ska ha träffats av någon form av smällare i ansiktet och fick åka med ambulans till akuten.

Varför inte respektera mötesfriheten som råder här? Vill människor få lyssna så ska de ha den rätten. Nu fick ju EDL som de ville, ett kvitto på att det de hävdar stämmer. Åsiktsfrihet och yttrandefrihets finns inte.

Men det händer mer saker.

Nånstans i skogen i trakterna av Kvarnviks Bygdegård håller Svenskarnas Parti sitt sommarläger “Nordisk Vision” Med förra årets händelser i minnet så var det väldigt hemligt vart detta skulle ta plats. Vilket jag förstår. Man skrev i medierna att man höll nazistläger för barn och liknande saker. I år är det lite liknande. Det har funnits många som lagt ner hårt jobb på att lokalisera vart de fått hyra in sig. För gud nåde om ett högerextremt parti skulle få träffas och umgås med likasinnade. (länk)

Man kan utan att överdriva kalla detta åsiktsförföljning. Återigen, vi lever i ett demokratiskt samhälle.

I Bollnäs sker det också saker. Ingen som på allvar trott att det skulle självdö?

Just nu har Svensk Motståndsrörelse ( SMR ) ett föredrag där som handlar om “Massinvandringen: En tickande bomb

Det oroar mig inte att SMR håller föredrag. Det får de göra, vill folk lyssna så är det ju upp till dem.

Det som oroar mig är att folk inte fattar vilka SMR är. Jag tänker inte sitta och måla upp nån hemsk bild av blådårar som springer runt med vapen under skjortan och slår ner folk i parti och minut.

De är nationalsocialister. De lever och andas nationalsocialismen. Det handlar om så mycket mer än enbart rasbiologi och judehat. De tror så starkt på sitt vägval i livet att de blir riktigt trevliga. Inte alls i närheten av 90-talets skinheads som bara var en böld på alla sätt och vis. De här går det att diskutera med, de har argument. De kan ge alternativ som passar i de flestas öron. Så länge de håller tyst med ord som rasfrämlingar och pratar om att politiker ska hängas i snaror från lyktstolpar. Och hoppar de över att kalla journalister för pissluder så blir de snart riktigt mysiga pojkar och kvinnor.

Det är så lätt att förföras.

Jag läste en text igår skriven av deras ledare Klas Lund. Han beskrev hur en sann nationalsocialist ska leva. (länk)

Om jag hade raderat alla bitar som handlade om judehat, kapitalismen och det där som ger riktiga sektvibbar så hade Klas där beskrivit många av mina tankesätt omkring livet. Först skrattade jag gott åt det, för jag såg det komiska i det. Men så tänkte jag efter lite. Jag ser på videoklipp och bilder hur de ser ut, hur de för sig. Jag pratar ofta med en del av dem och jag har inget att anmärka på. De framstår inte som några monster över huvudtaget. Jag tror att många möter dessa unga killar uppfattar dem som just trevliga grabbar som värnar om folks välmående.

De är lagom rappa i käften för att folk ska kunna skratta åt ironin har jag sett. De är även obevekliga i sina argument och åsikter. Det är ytterst lite svammel utan raka rör.

Faran här är att man inte lyssnar på allting. Man hör inte det som man bör höra. Pratet om ett enat Norden. Pratet om rasfrämlingar som inte bara är de som SD vill stoppa utan alla adopterade, alla barn med föräldrar av svenskt och annan nationalitet. Man gör inga undantag. Är du inte vit så är du inte vit. Ganska logiskt.

Jag skrev för en tid sen en framtidskrönika med just dessa i åtanke. Och reaktionerna jag fick på olika sätt var i majoritet detta: Men åh vad skönt att få leva så. Detta sagt av människor med huvudet på skaft och absolut inga rasister. Men de föll för det vackra. Lite blinda nästan.

Varför oroar jag mig så över en relativt liten grupp? 

Jo, för i och med händelsen i Bollnäs så har folk retat upp sig. Det är allt ifrån den sävlige Bodensaren i norr till skåningen i söder. Man ser det som syftet var. Att påvisa att man skiter i våldtagna unga flickor och istället så manifesterar man för mångkulturen. Nu är verkligheten inte sån, men folk som inte är lika insatt som en annan är ser bara det som man vill se. Och får man sen då hjälp av en riksdagsledamot i form av Kent Ekeroth så är det ju klappat och klart. Detta är okej.

När Kenth Ekeroth sitter i Sun News och kallar nationalsocialister för högerextrema blir det väldigt fel. För SD, hans egna parti, kallas också för just detta. Och folk i allmänhet ser inte SD som några högerextrema, och vet de då inte vilka SMR så är det med ens väldigt lätt att köpa deras argument. Gör en jude ett gäng nazister till högerextrema, vad kan då vara farligt med dem?

För det är som så, i Bollnäs är det SMR som äger frågan. Så det är aldrig prat om andra än just dessa.

Vi får se vad som sker den 25:e när det är dags för manifestationen mot rasism. För känner jag Motståndsrörelsens arbetssätt rätt så lär de inte ha någon motdemonstration iallafall. Frågan är om man kommer att samla ihop hela den nationella rörelsen och göra gemensamsak av det eller inte. Just den dagen är jag inte det minsta brydd i SMR:s del utan av helheten. Jag är tämligen säker på att det kommer att bli mer kalabalik än man räknar med. Eller så blir det absolut ingenting. Men något mellanläge tror jag definitivt inte på. Det är sorgligt att Bollnäs ska bli symbolen för hatet mot mångkulturen. Att det ens ska behöva finnas fog för att få en symbol för det. 

Avslutningsvis så vill jag förtydliga att jag inte på något sätt tar de män som utsatte flickan för våld i försvar. Min önskan är att dessa ska finnas och straffas. Så inga kommentarer om att jag är ett pissluder som tar våldtäktsmän i försvar. Detta handlar inte ett dugg om det. Vilket varje sansad läsare nog redan förstått.

Annonser

11 comments on “EDL , Nazister och Pride

 1. manen
  4 augusti, 2012

  jävligt bra blogginlägg, respekt.

 2. blofeldt
  4 augusti, 2012

  Kul att du skriver och håller koll på ”nassarna”. Man får en hyfsat bra sammanfattning av vad som händer inom ”rörelsen”.

  Idag bevistade jag personligen demon som EDL höll på Norra bantorget. Ytterst sällan som jag besvärar mig att stå och lyssna på tal. Råkar bo alldeles i närheten, därav min närvaro. Nu kunde man inte höra talen för vänster mupparna blåste i vevzuelor och störde mötet. Det var dock ganska lustigt på Norra bantorget. Jag såg en banderoll modell större som det stod ”Stoppa Nazisterna” på. Rent komiskt, att på EDL-s podiet vajade den israeliska flaggan.

 3. Camilla
  4 augusti, 2012

  Nu chockar du mig Blofeldt. Du brukar ju alltid banna mig annars för att jag gör det? Har du insett värdet av det nu äntligen? 😉

  Jag har hört talas om det där med ”stoppa nazisterna” och flaggan. Blir komiskt å det grövsta. Folk saknar så mycket kunskap alltså. Det är väldigt viktigt att man kan skilja olika rörelser åt.

 4. bograhn
  4 augusti, 2012

  Det finns en väldigt snäv gräns för vad man får säga och inte säga. Vi kan ta detta med Pride. Så fort nån har en negativ synpunkt så blir det omedelbart en stämpel i pannan: ”Homofob!”. I ett sånt debattklimat så skapar det i värsta fall farliga ytterlighetsgrupper/personer. Tänk på det själv hur du är med och skapar de som du sen klagar på. Du har ett ansvar!

  • Camilla
   4 augusti, 2012

   Öh.. Nu är det väl som så att jag låter folk säga väldigt mycket mer än andra gör. Vad pratar du om egentligen Bograhn?

 5. conny
  4 augusti, 2012

  Vad spektaklet i Stockholm anbelangar så kan jag väl sträcka mig till ett kvack kvack! Bögar och flator visar upp sig, andra protesterar. Same prosedure as every year! 😀

 6. bittergubbe
  6 augusti, 2012

  ” Samtidigt, inte långt därifrån var det hatets parad”

  Var det verkligen hatets parad?
  Jag skulle mer beskriva det som rädslans och förnuftets parad.
  Jag går inte omkring och hatar, jag går omkring och är rädd, rädd för det samhälle mina döttrar kommer att växa upp i!

  Måhända har Islamistvurmarna rätt? MEN jag tänker banne mig inte chansa och spela med mina barns framtid, bara för att det kanske skulle kunna fungera

  Vad är det för fel på den säkrare vägen? vad är det för fel på vårt dåvarande samhälle då det vilade på en kristen värdegrund?

  kan ni, bäste Camilla, garantera för mig och mina barn att implementeringen av islamska värderingar i det svenska samhället ej kommer att påverka dem negativt om 20 år?

  • Camilla
   7 augusti, 2012

   @bittergubbe Nej, jag kan inte garantera något. Och jag vet precis som alla andra att det inom islam finns fundamentalister. Det har begåtts hemska terrordåd i religionens namn, och det kommer att ske ännu fler. Det är jag tyvärr helt säker på.

   Men problemet är att det slår så fel ut gentemot alla muslimer som är fredliga. Vi bygger upp ett hat mot miljoner människor som är obefogat. Och vad händer med människor som känner sig hatade? Jo, risken ökar för fler som väljer att radikalisera sig och vi får människor som inte gör det men som kommer att leva olyckliga. Är det rätt väg?

   Att man ska vara tydlig med att som i Sverige är man sekulariserad är bra anser jag. Religion för mig är något privat.Och vi måste alla jobba på att modernisera saker som inte hör hemma i vår tid. Men vi ska akta oss för att ta ifrån människor rätten till den gudstro de valt att följa.

   Det är svårt. Jag har ingen lösning. Men att hata och hetsa mot så många miljoner människor tror jag inte är lösningen.

 7. conny
  7 augusti, 2012

  Det hela är egentligen mycket enkelt, men den mänskliga arten har en vana att komplicera tillvaron i onödan. Världen består av ett par hundra olika kulturer, varav den Svenska är en. Det sjuka består i att de styrande i Sverige vill radera den Svenska kulturen till förmån för nån sorts utopisk världskultur.

  Varför ska vi överhuvudtaget bygga moskeer i Sverige, och införa särskilda regler för olika grupper? Det är detta som skapar grogrund för hat och segregation. Det här är Sverige, och de Svenska reglerna måste gälla alla, annars får vi det hatfyllda samhälle som vi har nu.

  Om man inte accepterar de Svenska spelreglerna så ska man överhuvudtaget inte fundera på att komma till Sverige.

  När Svensk TV visar dokumentärer från olika delar av världen så talar man om ländernas kulturer med respekt, och något som är värt att bevara, men den Svenska kulturen ska rivas ner och förstöras! Är det då konstigt att folk reagerar?

  Jag har sagt det många ggr förr; det är den Svenska överheten som förstör sammanhållningen mellan Svenskarna, och mellan Svenskarna och invandrarna och skapar det hat vi ser prov på allt oftare. Behöver jag ens nämna den hjärndöda Mona Sahlins uttalande om den Svenska töntiga kulturen?

  Med hjälp av SVT, TV 4, papperspressen, EXPO, fackföreningar osv gör den Svenska regeringen med tillhörande stödpartier allt för att ta ifrån Svenskarna deras värdighet, och skapa ett samhälle som aldrig kommer att fungera, och som ingen bett om.

  Det är mot bakgrund av detta som hatet ska ses Camilla.

  Det handlar inte om raser, hudfärg eller gudstro. Det handlar om överhetens ideliga kränkningar av den egna befolkningen.

 8. Pingback: Svenska Motståndsrörelsen kommer till Bollnäs « Tankar åt alla håll & kanter

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 4 augusti, 2012 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: