Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Svenska Motståndsrörelsen får internationell uppmärksamhet med SD:s hjälp

 

Jag har tidigare skrivit en del om vad som skett i Bollnäs efter att en ung flicka anmält en gruppvåldtäkt och att Svensk Motståndsrörelse dök upp där för en manifestation mot politikers beslut om att vi ska vara mångkulturella, och det är enligt SMR i huvudsak deras fel att denna typ av brott sker.

Jag hade inte väntat mig att skriva om Bollnäs igen fören den 25:e då det är dags för demonstrationen man fick skjuta upp vecken efter att SMT var där, på grund av säkerhetsrisker.

Så dyker en interjuv upp med Sverigedemokraternas charmtroll Kent Ekeroth upp. Det är Michael Coren från Sun News som bland annat pratar med Ekeroth om just denna våldtäkt. Och det (i deras ögon) bisarra i att man anordnar en demonstration mot de som tog strid för gängvåldtäkterna. Alltså SMR.

Vad Coren nog inte vet är att i Sverige har vi beröringsskräck. Detta borde dock vara känt av Ekeroth. Så att han inledningsvis kalla SMR för right wing får mig att tystna. Varför i hela världens namn säger han inte som det är? Att dessa grabbar är och förblir nationalsocialister, eller nazister om vi ska vara lite nedsättande. Det är inte okej för majoriteten av vanligt folk att en riksdagsledamot (speciellt inte från SD) sitter och gör reklam för SMR.

Okej, Ekeroth säger att han inte delar deras åsikter också vidare. Men ändå så väljer han aktivt att lyfta fram en grupp som hatar hela hans existens. För Ekeroth är ju jude. Hur tänkte du här grabben? Hade du inte förutspått vad som nu fylls i kommentarsfälten på olika forum?

Lite självbevarelsedrift borde väl även Ekeroth ha?

När senast fick en nationalsocialistisk grupp sån här uppmärksamhet? Detta måste ju ge Klas Lund ett leende sällan skådat. Även om Ekeroth tar avstånd från dem, även om det är fokus på motdemonstranterna osv. För hur det än är så är det SMR som är orsaken till att detta ens diskuteras ¨på Sun New.

Jag tror att vi kommer att få läsa mer om både Bollnäs och Svensk motståndsrörelse. Vare sig vi vill eller ej.

Jag rekommenderar alla att se filmklippet och lyssna noga. Och faktiskt ta in vad Coren ifrågasätter.

 

 

 

 

 

Annonser

15 comments on “Svenska Motståndsrörelsen får internationell uppmärksamhet med SD:s hjälp

 1. blofeldt
  1 augusti, 2012

  Intressant att se hur extremistgrupperingar jobbar med ”våldtäkten” i Bollnäs. Kollade lite på nazistsajten Nordfront. Där påstår man att det är judarna och sionisternas fel att det hände.

  Jävligt smart av Kent Ekeroth (SD) att vrida det här uppmärksammade fallet ur händerna på nazisterna.

  • Camilla
   1 augusti, 2012

   Det är just det han inte har gjort. Precis tvärtom.

 2. blofeldt
  1 augusti, 2012

  Dom är jävligt sura nu på Nordfront och Nationell.nu. Jobbat som fan har dom gjort med flygbladsutdelning och olika demon och arrangemang m.m. Och sen hoppar Kent Ekeroth ut som gubben i lådan och snor hela storyn mitt framför näsan på nazisterna.

  SD blir den gruppering som kommer att inhösta dom politiska poängerna på denna påstådda ”våldtäkt”. Kent Ekeroth är ett politiskt geni som vet hur en slipsten skall dras.

  • Camilla
   1 augusti, 2012

   Nej. Fortfarande inte, Du har så fel.

 3. conny
  2 augusti, 2012

  Camilla, lyft blicken lite från ditt ankdammsperspektiv! Kent Ekeroth samtalar här med internationell media, och använder formuleringar som står över det lokala nationella käbblet om grupptillhörighet osv, för att beskriva det Svenska sjuka samhället med utgångspunkt från våldtäkten i Bollnäs.

  Min kritik till dig går ut på att du ofta trasslar in dig i oväsentligheter, och glömmer bort det övergripande problemet. Det liknar ofta ett skvaller om vad olika grupper sa eller gjorde, när det i stället borde handla om det sjuka i att vilja anordna en demonstration mot rasism i omedelbar anslutning till en våldtäkt, begången av invandrare.

  Michael Coren lever i den stora världen, skild från ankdammen Sverige, och skulle inte förstå om Kent började gå in på detaljer inom den Svenska motståndsrörelsen, eller diverse Svenska grupperingar. Kent gör ett bra jobb som lyfter upp problemen på den stora arenan, och det är det som det handlar om.

  • Camilla
   2 augusti, 2012

   haha! Ankdammsperspektiv? Jo tjena.. Så kan ju den blinde välja att se det

 4. conny
  2 augusti, 2012

  Jag är inte blind Camilla, och jag läser bara vad du skriver. Om du varit mottaglig för kritik (sånt som du brukar leverera själv i lagom avvägda portioner) så hade du tagit fasta på vad jag skriver, i stället för att brista ut i tillgjord ironi. Nåt ska du väl tåla när du sticker ut hakan!?

  Det handlar inte om SMR, eller några andra grupper. Det handlar om den grogrund för rasism som Sveriges regering med stödpartier, samt SVT och Press skapat. Att då kommentera och vrida och vända på vad olika grupper säger i vissa frågor är att se hela invandringsproblematiken ur ett ankdammsperspektiv.

  När man diskuterar med internationella journalister och andra debattörer så kan man inte skvalpa omkring i vår lilla sfär av tjafs. Då måste man se till hela problematiken, och vad den bottnar i. Det är det Kent Ekeroth gör, och han gör det bra.

  • Camilla
   3 augusti, 2012

   Söta Conny, mot dig skulle jag aldrig vara ironisk. Man kan faktiskt skratta utan att det är menat som något nedsättande. Men saken är den att så fort det gäller SD och deras företrädare så kan de aldrig göra fel. Det kvittar vad det handlar om. Där i har ni blindheten,.

 5. Kenneth Karlsson
  3 augusti, 2012

  Bra conny!

 6. conny
  3 augusti, 2012

  Alla kan, och gör fel Camilla, ingen är perfekt. Inte ens jag är perfekt 😉

 7. feminix
  3 augusti, 2012

  Conny vinner debatten! Han står för sunt förnuft och logik.

  • Camilla
   3 augusti, 2012

   Nu pågår det väl inte ens en gång en debatt?

 8. Mats Dagerlind
  3 augusti, 2012

  fast genom att skriva detta och verkligen med eftertryck prata om Svenska Motståndsrörelsen och Klas Lund gör du ju dig själv till en ännu tydligare reklampelare för dem än de du kritiserar.

  • Camilla
   3 augusti, 2012

   Nu är det ju som så Mats att jag följer dem och skriver om dem. Jag är ingen riksdagsledamot. Vi har helt två skilda uppgifter samt ansvar. Men du vet kanske inte skillnaden mellan det?

 9. Pingback: EDL , Nazister och Pride « Tankar åt alla håll & kanter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 1 augusti, 2012 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: