Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Bollnäs får nya nattvandrare. Social strategi från SvP?

Bollnäs, the never ending story. Så känns det åtminstone. Att man engagerar sig i samhället är bra. Oavsett vad man har för politiska åsikter. Jag tillhör inte dem som får panik när de som vi förenklat kallar för extremhögern också gör det. För det ligger i deras ideologi att värna och skydda folket. Sen kan och har jag synpunkter på vilka de vill värna och synen på andra människor utöver den traditionella svensken. Men det får stå åt sidan.

Jag skrev i förrgår om att det verkar som om SvP kommer att satsa på att etablera sig som godhetssamariter i Bollnäs. Man agerar precis så som väntat. Att Skillt skulle resa till Bollnäs och random prata med människor ,som är oroade är lika osannolikt, som att det är en slump att Realisten nu har en artikel som skriver om en grupp oroade medborgare som startat en Nattvandringsgrupp och låter sig interjuvas (utan namn) i Realisten. För hur det än är så har vanligt folk en naturlig säkerhetsspärr mot att sammankopplas med den nationella rörelsen.

Det finns nämligen redan en nattvandringsgrupp i Bollnäs. Detta vet ju alla Bollnäsbor om rimligtvis, så varför starta en till? Varför inte haka på den befintliga?

Jag säger inte att det är fel att man engagerar sig, vare sig man är supervänster, mitten, Reinfeldtare eller nationalist. Alla har rätten att delta för att göra samhället tryggare.

I Grums såg vi hur man demonstrerade “opolitiskt” . Även fast det fanns med flera tunga namn inom den nationella rörelsen. Jag vet att ytterst få skulle kunna göra gemensam sak med just den gruppen, det är ett outtalat tabu. Personligen är jag ju så pass liberal att jag kan acceptera att människor gör det. För man kan faktiskt dela åsikt om enstaka fall.

För mig verkar det som om man vill göra det samma här. Verka vara opolitiska men frågan är om det kommer att funka? Hade kanske gått om det inte redan fanns en Nattvandringsgrupp. Hade nog även gått om man inte visat så tydligt att man engagerar sig i Bollnäs. Nu blir det mer att man misstänker att man från, vad som det verkar, SvP:s håll försöker ducka istället för att rakt och hederligt säga “Ja, vi tänker ta vårt ansvar och vi gör detta”

Det är mycket möjligt att SvP inte är inblandade på något sätt. Och även om de är det så är det inte en livskris. Det som blir väldigt snett är om man försöker mörka sin delaktighet. Varför då, blir följdfrågan många kommer att ställa.

Social strategi vill jag kalla det. Inte alls märkligt på något sätt. Snarare rimligt. Men hederligt? Nja.

När man kallar något för opolitiskt och öppet deltar är man ärlig. Finns ingen anledning att ana något annat.

Jag tvivlar dock på att SvP kan vinna något på detta om de är inblandade. För vill man från underläge vinna människors förtroende måste man visa att man är rakryggad och går att lita på. Så mest troligtvis har jag fel om deras inblandning, för jag har faktiskt mer tro på att Höglund vet vikten av att sköta korten väl.

Ni som vill kontakta den redan existerande nattvandringsgruppen når dem på:  0735-537553

Den nya gruppen når ni på: 0769-168323

Annonser

3 comments on “Bollnäs får nya nattvandrare. Social strategi från SvP?

  1. Pingback: Svenska Motståndsrörelsen kommer till Bollnäs « Tankar åt alla håll & kanter

  2. Pingback: Tillstånden klara inför Bollnäsmanifestationerna « Tankar åt alla håll & kanter

  3. Pingback: Pär Öberg (smr) svara på 10 snabba frågor. « Tankar åt alla håll & kanter

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 25 juli, 2012 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: