Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Planerar Leandersson (SD) att bryta sig ur Syd?

Vad är det som sker i SD:s största distrikt egentligen? Följer man den forne distriktsordförande Jens Leandersson på Twitter bland annat så går det inte att undvika att se hur hans agg mot nuvarande ordförande Mikael Eskilandersson frodas. Stämmer kanske ryktena om att Leandersson försöker starta ett nytt distrikt på grund av sin maktfullkomlighet? Stämmer det att han utnyttjar sin makt via SD-kuriren ? Jag ska försöka att sammanfatta det jag fått veta genom mina källor inom partiet.

Leandersson hade svårt att ta att han förlorade makten över Syd, det kan vem som helst förstå. Men han visade sig mycket svagare än nuvarande ordförande då han slog Eskilandersson på käften för att tala klarspråk enligt källor till Expo och Eskilandersson hade förnuft nog att inte blåsa upp det.

Leandersson försökte sig på att bilda SD i Öresundsregionen i förhoppning om att kunna få makten tillbaka, detta föll dock.

Den 4 September är det kallat till ett möte där man enligt mina källor ska ta beslut om man ska bryta sig ut ur dagens distrikt eller inte. De kommuner det främst handlar om skulle i sånt fall vara de som tillhör den södra valkretsen. Detta är logiskt, då man på så sätt kan tillsätta sina egna kandidater inför nästa val samt även gå emot riks när det gäller valsedlarnas utformande inför nästa riksdagsval. För det svider än bland många att det var sån orättvisa över vilka som fick kandidera till riksdagen och inte. Än värre har det blivit så här efteråt när man insåg att inga pengar tillfallit gräsrötterna, enbart toppen och nån enstaka anställd partiombud.

Det är mycket som står på spel, speciellt inom ett parti som är kända för att ha egocentriska personer som lever för makten och vill ha större bit av kakan.

Hur uppnår man då detta?

Självklart genom tillåtet fulspel. Leandersson besitter ju t.ex. makten att styra bilden utåt av vad som sker i distriktet via SD-kuriren. Det syns tydligt för dem som läser den att det Eskilandersson och de som är lierade med honom har stängts ute. De enda aktiviteter som lyfts fram är i stort sett utförda av Leandersson-klanen. Smart drag där av SuperJens som han kallar sig själv.
Jag fick ta del av senaste ordförandebrevet från distriktet. Och jag blev förvånad över att se hur mycket aktivitet man bedriver men som inte lyfts fram. Det kommer fram en tydlig bild av att någon vill skapa ett missnöje mot nuvarande styrelse genom att få dem att framstå som handfallna. Lägg sen till SuperJens twittrande där han inte ens drar sig för att vara spydig när jag svara på en tweet han skrivit om hur många idéer han har men så lite tid, jag ger honom tipset att vända sig till Eskilsandersson för hjälp vilket är brukligt. Svaret som kommer talar sitt tydliga språk.

Leandersson kommer även att enligt egen utsago hoppa av från politiska uppdrag då man inte får sitta på dubbla stolar. Och med en antydan om att detta följs minsann inte av Eskilandersson, men SuperJens han gör minsann rätt. Helt tillåtna medel förvisso, men det sker så uppenbart att man inte kan undgå att se det interna kriget som Leandersson nu bedriver. Martyrskapet är ett faktum som spelkort.

Det kommer att bli intressant att följa utvecklingen, för jag har svårt att se att SD gynnas av en sådan här utbrytning då det kommer att slå tillbaka mot dem själva vid nästa val.

 

Annonser

9 comments on “Planerar Leandersson (SD) att bryta sig ur Syd?

 1. Dragan Klarić
  24 juli, 2012

  För Jens falangen så handlar det mest om att försöka ta över VB i syd 2013. Lyckas de inte med det då riskerar de att åka ut med arslet först 2014. I andra hand så kommer de att försöka splittra syd i mindre delar men detta är något sd-toppen inte kommer att gå med på då de vill inte att Jens ska kunna manipulera utvecklingen 2014. Hade medlemmarna visst bråkdelen av all den skit som pågår bakom kulisserna i sd då hade de utan en sekunds tvekan lämnat detta kalle anka parti 😀

 2. conny
  27 juli, 2012

  Ja du Dragan, visst är det kul att skriva kommentarer och känna sig betydelsefull! 😀

 3. Dragan Klarić
  28 juli, 2012

  @conny, oavsett man känner sig betydelsefull eller inte så är tydligen sanningen alldeles för obekväm för vissa i sd leden 🙂 Kanske dags för dem att vakna upp och inse att sd inte är mycket bättre än de andra skojarna i svensk politik 😉

 4. conny
  28 juli, 2012

  ”skojarna” är ett mycket bra ord i politiska sammanhang. 🙂

 5. feminix
  3 augusti, 2012

  Finns det inte viktigare saker att bekymra sig om? Islamiseringen t.ex?

  • Camilla
   3 augusti, 2012

   Den biten sysslar andra så bra med så jag finner inget intresse alls i att skriva om det.

   • feminix
    3 augusti, 2012

    Camilla, finns du verkligen på riktigt?

    • Camilla
     3 augusti, 2012

     Nej, jag är ett alias. En avatar.

     • feminix
      4 augusti, 2012

      Inte visste jag att du hade en humorblogg! Dagens Skratt – borde den väl heta?

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 24 juli, 2012 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: