Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Våldtäkt är ett vidrigt brott. Ta kampen mot det, på rätt sätt.

Jag skrev häromdagen om demonstrationen den nationalsocialistiska organisationen SMR hade i Bollnäs. Sen dess har det varit kaos, åtminstone på nätet och det är många gånger värre och mer effektfullt än vad det är ute i verkligheten. Kaoset har bestått i att den nationalistiska, rasistiska och nazistiska sidan har gjort gemensam sak och startat ett ilsket motangrepp mot i huvudsak tre 17-åringa flickor från Bollnäs. Den ena är även av judisk härkomst om man ska tro nationell.nu och detta har varit viktigare att påpeka än att bete sig vuxet.

Jag förstår att människor är upprörda över alla våldtäkter som har skett på kort tid. Och ja, många av dessa har begåtts av invandrare.

Jag förstår även att offret och hennes familj kanske inte alls känner att det är rätt med en manifestation just nu. Deras ilska är förstålig, och man kan inte begära att den ska lägga sig riktigt än. (det florerar uppgifter på flera sajter att en anhörig till offret ska ha bett den antirasistiska gruppen att inte ha en demonstration  nämligen)

Jag förstår att en del uppfattar det som att den motdemonstration dessa flickor vill och kommer att genomföra den 25:e augusti skulle vara till stöd för de som våldtog flickan i Bollnäs.

Jag förstår även att en del väljer att tro att man hellre demonsterar mot att SMR dök upp där och spred sin propagande mot invandringen med våldtäkten som ett slagträ än att demonstrerar mot våldtäkterna i sig.

Det är detta jag menar med att det har brutit ut ett kaos.

Det verkar som ingen från den nationalistiska sidan begriper att vad dessa flickor vill göra, tillsammans med många andra, är att använda sig av sin medborgliga rättighet. Att ta ställning. Att stå upp för vad de tror på. Nämligen alla människors lika värde. Detta kan man göra samtidigt som man fördömer alla brutala våldtäkter, oavsett nationalitet på förövaren.

Det ena utesluter inte det andra.

Att vara sjutton år och mötas av denna retorik som förs kan fan inte vara lätt. Jag som ändå är hyfsat garvad och van skulle må sjukt dåligt och bli rädd. Detta tror jag flickorna drabbats av, men jag hoppas innerligt att jag har fel.

Hur kan vuxna människor som säger sig vara drabbade av att yttrandefriheten stryps för dem agera så här hatfullt? Ingen eftertanke när man kallar ungdomar med gott hjärta för landsförädare och tillåter kommentarer till sina artiklar där man uppmanar folk att nu agera på allvar med våld och sätta semtex under brunnslocken på vägen där de ska vara för att spränga dem osv? Fattar ni vad ni gör?

SMR fick ha sin demonstration i fred. Låt denna demo också få gå igenom utan bråk och tjafs. Eller ska yttrandefriheten helt plötsligt bara gälla nationalister och nationalsocialister?

Ta er ilska över våldtäkterna och gör nåt konstruktivt av energi istället. Jobba för att minska antalet våldsbrott på olika sätt. Men försöka aldrig att visa er på styva linan genom att ge er på ungdomar. Det är bara för mycket.

Jag är ganska liberal när det gäller meningsmotståndare. Jag tar gärna deras rätt till yttrandefrihet i försvar. Varför kan inte just denna grupp vara lika vuxna och låta dem som anser att man inte ska straffa alla invandrare för att det finns idioter bland dem?

Jag önskar att ni nationalister mfa tänker till lite. Försök att inse vad ni ställer till med. Ni het gett er på 17-åringar. Privatpersoner. Inte några politiker som har betalt för att riskera att det blir konflikter.

Ni lär inte vinna mycket på detta. Vad ni gör istället är att ena folk. 

Tyvärr så är jag relativt säker på att detta inte kommer att sluta vare här för att jag skriver om det, inte heller under veckorna fram till manifestationen. Och ännu värre, inte ens efter den är det över. Detta är bara början.

Annonser

22 comments on “Våldtäkt är ett vidrigt brott. Ta kampen mot det, på rätt sätt.

 1. Magnus99
  18 juli, 2012

  Vad gör man när man ogillar nazisternas demo och de vänsterradikalas demo. De är lika vedervärdiga bägge två. Grundproblemet är att flertalet våldtäkter utförs av invandrare och gällande GRUPPvåldtäkter att siffran nära nog 100%.

  Jag kommer rösta på SD 2014 för en strama invandringspolitik, inte för min skull utan för mina tre flickor.

  • Camilla
   18 juli, 2012

   Man ska absolut ta tag i detta problem, för det är ett verkligt problem. Det viktiga är bara att man gör det på ett ansvarsfullt sätt. Sen skiter jag faktiskt i vem som lyfter frågan. Men ansvarsfullt är nyckelordet

 2. Church
  18 juli, 2012

  Jag tror folk blir förbannade för att det ALLTID slutar så här.

  När en svensk man blivit misshandlad, nästan till döds, av ett gäng araber i Kortedala, slutade med stora manifestationer mot SVENSKARNAS rasism.

  När svenska tjejer blir gruppvåldtagna av invandrare slutar det jämt med demonstrationer mot att ”rasisterna utnyttjar”.

  När det sker muslimska terrordåd, lyckas debatten alltid landa i oro över ”ökad islamofobi”.

  Varför, oavsett vad som sker, så lyckas debatten alltid sluta med den svenska rasismen?

  Vore det inte mer naturligt efter ännu en gruppvåldtäkt med invandrare på en svensk tjej, om det blev manifestationer mot svenskhat och debatt om det?

  Nej, istället vrids hela händelsen till ännu en ursäkt för att ytterligare skuldbelägga svenskar, trots att det är svenskar som blir våldtagna.

  Tänk om det vore tvärtom nu under rättegången mot Mangs. Hela debatten handlade om hur synd det är om svenskar som nu är rädda att hatet mot dem ska öka.

  Ganska osmakligt va? Svenskar som står i blodpölarna av invandrade offer, och begär att samhället ska tycka synd om dem!

  Så är det med gruppvåldtäkterna. Det slutar alltid med att svenskar ska tycka synd om invandrare.

  Det är faktiskt inte konstigt att folk till slut blir förbannade. Särskilt när dessa 17-åriga tjejer väljer att radera inlägget från offrets pappa på deras facebook-sida. När han förklarar hur kränkande det är att hans dotter blivit våldtagen av svenskhatande invandrare. Och nu ska det bli manifestation om hur synd det är om invandrare.

 3. Erik
  18 juli, 2012

  + 1 SD är ett sansat mitten-alternativ 2014.

 4. Camilla
  18 juli, 2012

  En person vid namn @alemand skrev en kommentar som hamnade i skräpfiltret. Jag väljer att inte godkänna den då det var en kopia på vad pappa ska ha skrivit i en kommentar. Gör detta då jag själv inte har bevis för att så skett, men jag länkar till annan media som skrivit om just detta. På så sätt så kommer alla detaljer i denna klet fram och med.

 5. Martin
  18 juli, 2012

  Minst en av de 17-åriga tjejerna är i alla fall politiskt engagerad om än inom utomparlamentarika grupperingar. Flitig medlem på anakistforum och AFA-medlem.

  Själv tycker jag det blir snedvridet när extremhögern eller vad man nu vill kalla dem alltid får skulden för att utnyttja tragiska händelser till propaganda medans dessa tjejer(där minst en är AFA-medlem) framställs som vanliga tjejer trots att de utnyttjar våldtagna kvinnor för att sprida sin propaganda och framställer det som om de 15 personer som demonstrerade skulle vara något bevis för en generell rasism inte bara i Bollnäs och Sverige utan i hela Europa.

 6. Hane
  18 juli, 2012

  Varför agerade inte de här stackars 17-åringarna, som antagligen hör hemma på vänsterkanten, mot att det skett en gruppvåldtäkt??
  De anser det viktigare med mångkultur än att visa avsky mot våldtäkterna! Vilka signaler sänder det till de invandrare som blir skogstokiga av att se kvinnliga konturer?

  • Camilla
   18 juli, 2012

   Jag tycker jag är tydlig nog när jag beskriver varför de ville ha en manifestation. Minst lika tydlig är jag på att påtala det faktum att bara för att man är emot rasism så är man INTE för våldtäkterna.

   Det är två skilda saker.

 7. allemand
  18 juli, 2012

  Jaha fastnade i skräpfiltret så lämpligt. Det är brevet som flickans pappa skrev som du ifrågasätter genom att påstå att det är ett rykte.

  Tjejen har blivit våldtagen, är det då inte naturligt att någon protesterar mot detta?
  Vad gör vänster-nissarna, ja inte demonstrerar de för tjejen som blivit våldtagen utan något helt annat.

  Är det så svårt att förstå för vem som helst att folk undrar vad de håller på med?

 8. Camilla
  18 juli, 2012

  Hööru du @allemand Ska du vara spydig kan du vara det nån annanstans. Jag vet inte om du är medveten om att jag har ett ansvar för ALLT som publiceras på min blogg? Även kommentarerna. Jag tänker inte åka dit för något som sprids på högerextrema sajter som jag själv inte kunnat verifiera. Punkt!

 9. allemand
  18 juli, 2012

  ”Minst lika tydlig är jag på att påtala det faktum att bara för att man är emot rasism så är man INTE för våldtäkterna.”

  Hur vet du det? Har du talat med de sjutton-åringarna som inte har mycket annan erfarenhet än vad de deras föräldrar talat om för dem.

  Du drar märkliga slutsatser i din blogg. Förra gången när jag ville att du skulle förklara dig hänvisade du till en annan blogg fast jag ville ha svar av dig.

 10. allemand
  18 juli, 2012

  Bra att stavade mitt namn rätt denna gång. Spydig, bara för att jag ifrågasätter ditt sätt att skriva? Då påstår att saker är rykten när de är validerade av pappan.

  Tycker att du skall fundera på hur du skriver saker och också vara beredd på att folk ifrågasätter ditt skrivande annars är det lika bra att du lägger av.

  • Camilla
   18 juli, 2012

   Du är förvisso välkommen att både läsa och kommentaera här, men försök inte att läxa upp mig på min egna blogg. Du var spydig när du ironiserade över det faktum att ditt inlägg hamnade i skräpfiltret. Eller menar du att det var att ifrågasätta mitt skrivande? Kanske du som bör lägga ner istället?

 11. Stig Hansson
  18 juli, 2012

  Denna debatt påminner om när magistern i skolan frågar hur bråket började;
  ”Det började med att Kalle slog tillbaka”,defacto måste man väl konstatera att
  våldtäkten är upphovet till den uppkommna situationen utan den hade det väl inte varit synd om dessa invandrare och man hade inte haft nån manifestation eller???
  Tragiskt bara att en enskild svensk måste behöva utstå detta för att manifestation
  skall komma till stånd.

 12. Sofia
  18 juli, 2012

  Camilla,

  Den planerade anti-rasist demonstrationen i Bollnäs vill i grund och botten att man inte ska dra alla invandrare över en kam. ”Bara för att en del invandrare våldtar svenska kvinnor betyder inte det att ALLA gör det”, argumenterar de.

  Och det stämmer ju.

  Men det hade ju stämt även om 99% av alla invandrare regelbundet skulle våldta svenska kvinnor. Vid vilken %-siffra tycker du att det börjar bli lite struts-aktigt att hålla en demonstration för att påtala att alla invandrare minsann inte våldtar?

  Att låtsas som att alla män våldtar svenska kvinnor i samma utsträckning när det finns statistik från våra grannländer som är ganska otvetydig (Norge) är att blunda för problemen och därmed att svika de kvinnor i Sverige som får sina liv förstörda.

  Varför inte föra en egen statistik i Sverige, få tydlig fakta på bordet, för att kunna addressera problemet med att Sverige ligger så högt i våldtäktstatistiken?

  Om nu utom-europeiska män och svenska män är precis lika våldtäktsbenägna, så kommer ju ordentlig statistik att kunna visa det.

 13. Martin
  18 juli, 2012

  Man kan inte se ”demonstrationen mot rasism” som en enskild händelse. Den måste sättas i sammanhanget att den tillkom som en motreaktion mot att ”fel” grupp visade sitt stöd till ett våldtäktsoffer. Det finns 365 dagar om året att demonstrera om man vill, att man då väljer att ha sin utgångspunkt mot de som stöttat offret är direkt osmakligt.

  Själv stöttar jag hellre våldtäktsoffer och riskerar att gå i samma tåg som vem tusan som helst än att begå en andra våldtäkt på offret och få en klapp på axeln av Anders Lindberg.

 14. allemand
  18 juli, 2012

  Vad vet tre sjuttonåringar om livet? Som jag skrev tidigare, ungefär vad deras föräldrar talat om för dem. När dessutom en av dem har hunnit med att bli AFA-medlem kan det bara bli fel.

  De trodde att de skulle bli berömda och få klapp på axeln och det fick de också, men av vilka? En av de som twittrade hänfört var han som inte kan se en motståndare i ögonen utan att häva ur sig osmakligheter på valnatten. Glöm aldrig att de han beundrar har mördat mer än 20 miljoner människor. De om några borde gå i demonstrationståg.

  Om du inte är kommunist när du är ung har du inget hjärta, är du kommunist när du är äldre så har du ingen hjärna.

  Självklart så skall samhället precis som Sofia säger visa upp den statistik som finnes men som säkert är hemligstämplad och därmed få ett slut på debatten eller så vi får vi alla gå ut och verkligen kräva att samhället gör något.

  Att snacka om medborgerliga rättigheter är magstarkt med tanke på den stackars våldtagna flickan som fått sitt liv förstört.

 15. blofeldt
  18 juli, 2012

  Om det nu blir en motdemo mot dessa tre PK fittors löjeväckande initiativ till att demonstrera mot rasism och främlingsfientlighet så får man hoppas att nazisterna håller sig borta, och att respektabelt och rumsrent folk håller i trådarna.

  SMR försöker nu skära pipor i vassen på en ytterst tragisk händelse. Dom gravt mentalt störda psykopaterna inom SMR har noll empati för brottsoffret och deras enda intresse för händelsen är att själva kunna saluföra sin sjuka ideologi. Vem fan vill ha en dråpdömt bankrånare som språkrör för Sveriges folk?

  Samma ruttna ideologiska skit återfinns inom dom nazistiska sekterna SvP och ND. Dessa WT människor bör man ta avstånd från. Tacka fan för att dom kan upplevas som trevliga människor så där på tu man hand. Men vilken försäljare är inte trevlig? Psykopater är ofta trevliga människor.

 16. xmaverickx
  19 juli, 2012

  Psykopaten den charmige och vältalige och attraktive Ted Bundy, sa när han försökte skjuta upp verkställandet av dödsstraffet som han dömdes till för mord på 36 (eller om det var 37 eller 136, för han svarade på en fråga han fick hur många han tagit livet av, ”-lägg till en siffra.”) flickor/unga kvinnor, att han skulle berätta var han begravt kropparna.

 17. Pingback: Bollnäs, orten alla vill äga. « Tankar åt alla håll & kanter

 18. Pingback: Tillstånden klara inför Bollnäsmanifestationerna « Tankar åt alla håll & kanter

 19. Pingback: Pär Öberg (smr) svara på 10 snabba frågor. « Tankar åt alla håll & kanter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 18 juli, 2012 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: