Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Är snarorna i Bollnäs till politikerna eller våldtäktsmännen?

Igår skrev jag om demonstrationen i Grums och intresset kring den var stort om man ska gå efter antalet besökare. I en av kommentarerna som jag fått efteråt så kunde man uttyda att det är helt fel av mig och andra att skriva om detta. Åtminstone sanningsenligt eftersom det inte fanns något som helst att kritisera. Nu heter det att man lyfter fram den högerextrema sidan i positiv dager, hade det blivit som många av oss förutsatt så hade man gjort nåt bra. Eftersom man då hade skrivit om det hemska istället. Och då gjort dem till onda människor.

Jag gillar att skriva om saker andra helst vill slippa se. Sånt som många tycker vi ska blunda för och låtsas att det inte existerar. Jag tror att det bara är nyttigt för folk att vara medvetna, både om bra och dåliga saker. Och vilka skillnader det finns mellan olika grupper och vid olika tillfällen.

Sen är det upp till var och en att på egen hand bestämma vad man tycker, jag har inte ambitionen att tala om för någon vad man ska anse vara rätt eller fel. Individen kan själv.

Jag ska ge er ett annat exempel på en demonstration som även den tog plats igår.

I Bollnäs skedde för en tid sedan en gruppvåldtäkt som många reagerat starkt på. Vilket man ska göra, för det finns inte mycket som är vidrigare än att bli utsatt för en sådan fruktansvärd händelse. Barn, kvinna eller man. Det är lika sjukt och vidrigt.

Vi kallar gärna folk som är nationalister för nazister i tid och otid. Denna gång är det en korrekt benämning för de som anordnade demonstrationen/aktionen i Bollnäs igår är den öppet nationalsocialistiska rörelsen SMR.

SMR är kända för att inte hymla med sina åsikter. Man anser att alla som är för ett mångkulturellt samhälle är landsförrädare av stora mått. Värst är nog våra politiker och därefter journalister om jag fattat dem rätt. //efter att ha pratat med en person från SMR så känner jag att det är rätt att tillägga att man gör skillnad på svensson som vill ha multikulturellt men inte aktivit arbetar för att det ska ske mot en politiker som tar beslut som berör just detta.//

Igår under den icke tillståndsgivna aktionen var man riktigt provokativa. Så pass mycket att även jag som är relativt härdad vid det här laget rent känslomässigt fick en känsla av starkt obehag när jag såg bilden från igår på killarna som var där.

Den, i samband med texten skriven av Henrik Pihlström gav mig en tacksamhets känsla över att jag var i Grums igår och inte i Bollnäs. Rubriken är “Måltavla : förrädare “

De ytterst skyldiga till gruppvåldtäkten på Långgatan är dina lokala förrädare: kommunpolitiker, fastighetsägare som gör affärer med Migrationsverket, flyktinggömmare från kyrkosamfunden, skolrektorer, fackrepresentanter, journalister på Hela Hälsingland och så vidare. Nu är det slutdaltat! Konfrontera samtliga som håller det påtvingade mångkulturella djävulssystemet under sina armar.

Jag har ingen aning om vem snarorna är menade för enligt SMR. Men jag tror vi alla göra liknande association.

Vad jag vill visa er på här är att det finns olika grader av helvetet. Och när värmen i helvetet faktiskt är på kylning som det var i Grums igår så ska man inte leta orsaker att få hetsa. Och betänk att i går var det en salig blandning människor som tillsammans gjorde gemensam sak. Alla var inte högerextrema eller nationalister, inte ens rasister.

Hade jag skrivit om Bollnäs på samma sätt som om Grums, ja då banne mig var kritik berättigat. Jag vet att det är jobbigt när det man är motståndare till får bra cred, men det är så det ska vara. Kasta aldrig skit där skit inte ska vara. Spara på den till rätt tillfälle.

Annonser

7 comments on “Är snarorna i Bollnäs till politikerna eller våldtäktsmännen?

 1. conny
  15 juli, 2012

  Du tänker, och gör helt rätt när du skriver om demonstrationen i Grums. Det kan aldrig vara fel att lyfta fram det positiva. Nu gick ju demonstrationen lugnt och städat till, och det är bra, och det är också bra att folk får reda på det. De som kritiserar dig för den artikeln vill att man alltid ska dölja det som åsiktsmotståndarna gör, om det är nåt bra, och att man ska lyfta fram det de gör om det är dåligt. Precis så gör 7-klövern, och vi har ju sett vad det leder till; en uppdelning i ”vi och dom” och ett splittrat samhälle.

  Även om många kommentarer är ”syrliga” och man har en grundmurad åsikt, så måste man lyssna på vad andra har att säga, och varför. Det är här en stor del av problemen finns, dvs att det är svårt att hålla isär sak och person. Det är mänskligt att det är på det viset, vi är inte mer än människor, men jag tycker att de högsta ansvariga för landet ska kunna diskutera sakfrågor med alla, oavsett vilken politisk falang de tillhör. Det kan de inte i dag, och därför skapar den här regeringskoalitionen problem och motsättningar helt i onödan.

  Om någon tycker att invandringen är för stor i relation till landets absorptionsförmåga så har ju inte det något med främlingsfientlighet att göra, även om denne någon kan vara främlingsfientlig också. Jag menar alltså att det är det man säger som ska diskuteras, inte vad man har för åsikter generellt.

  Människor är inte onda innerst inne, men om man aldrig lyssnar på dem som har andra åsikter så blir de självklart frustrerade och framstår som onda, och då tänker jag t ex på bilden ovan. Om man sätter sig ner och diskuterar med en människa som man uppfattar har åsikter som helt skiljer sig från de egna, så är det faktiskt mer som förenar än som skiljer. Alla vill vi ju att samhället ska vara så bra som möjligt, och att vi ska få ett så bra liv som möjligt. Prestige hindrar folk från att se det uppenbara, och är ett av de största hindren när det gäller att lösa problem, både i stort och smått.

 2. blofeldt
  16 juli, 2012

  Samma nazistgäng som var i Bollnäs kunde lika gärna deltagit i nazistmarschen i Grums. Det är snarast en gradskillnad än en artskillnad som skiljer.

  På nazistsajterna jublar man över att avhoppade SD personer kunde förena sig med folk från NNS (nordiska nationalsocialister) och personer från SvP (fd. nationalsocialistisk front) ledd av självaste führen Daniel Höglund. Det är en orgie i firande bland kommentatorerna på Nationell.nu

  Tråkigt att Grumsborna inte avvisade dessa handelsresande i nazism som dyker upp överallt för att sprida sitt hat och rasism. Dessa kriminella psykopater med grava narcisstiska personlighetsstörningar har noll empati för dom svenskar som blivit vräkta från sina bostäder i Grums.

  Jämför med SDU som tillsammans med moderpartiet visat sig vara ett seriöst invandrings- och mångkulturkritiskt alternativ i den svenska politiken, vilket ledde till att SD kom in i Sveriges riksdag 2010. När SDU höll en demo i Göteborg förra året så höll man rent i leden. På avstånd höll en splittrad skara aktivister från det nazistiska SvP upp en banderoll ”För ett tryggt svenskt Sverige – Svenskarnas Parti”. Tryggheten skulle alltså finnas sig i det mångkulturella Sverige bara demokratin avskaffas och eliten inom det nazistiska partiet blir enväldiga diktatorer i landet.

  Men en liten nazistisk skara vill fortsätta dumförklara svenska folket för att de inte insett denna genialitet och som straff ta bort svenskarnas rösträtt .

  SDU i blågula färger ville ha sin demo exklusiv för förbundets medlemmar och de som vill arbeta seriöst för en förändring i samhället. Polisen fick eskortera flera aktivister från SvP bort från platsen.

  • Camilla
   16 juli, 2012

   @ Blofeldt Jag tar inte nazister i försvar, inte heller radikala nationalister när det gäller deras åsikter,eftersom jag inte delar dem. Däremot är jag för yttrandefrihet och åsiktsfrihet. Det är två skilda saker.

 3. Vi måste ha både yttrande, åsikts- och pressfrihet i landet annars går det, kortfattat, åt helvete.
  Man kan se liknande beteenden inom vänsterrörelsens yttre falanger. Skyltar med motbjudande budskap o.s.v.
  Förkastligt, vilken ”sida” man än tillhör.

  PS: Något mer svenskt än bilden på dig i en vit sommarklänning finns inte DS

 4. Pingback: Bollnäs, orten alla vill äga. « Tankar åt alla håll & kanter

 5. Pingback: Tillstånden klara inför Bollnäsmanifestationerna « Tankar åt alla håll & kanter

 6. Pingback: Pär Öberg (smr) svara på 10 snabba frågor. « Tankar åt alla håll & kanter

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 15 juli, 2012 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: