Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

SD är inte ansvariga för rasister på internet.

Sverigedemokraterna är och förblir det parti som många kan samlas runt av olika anledningar. Man kan sympatisera med dem, man kan hata dem och man kan stå mitt i mellan dessa två grupper. Men oavsett vart man står så är det just det man gör, man står där och trampar runt i ett till synes aldrig sinande diskussionsämne. Varje dag skapar SD själva orsaker till heta debatter och känslor, eller så gör nån annan det. Oftast är det ju Expo som står för den sista biten.

Igår skrev Expos Daniel Vergara en artikel som många jublade över. Man ansåg att nu minsann var sanningen avslöjad. Sanningen som “alla” så klart visste om, att SD medvetet och med väl planerad strategi styr alla tänkbara forum där partiet kan tänkas vara på tapeten på olika sätt.

Daniel Vergara hade i sin artikel samlat på sig flertalet kommentarer Erik Almqvist skrivit på olika forum på nätet om hur han vill se det politiska arbetet pågå på just nätet. Helt i sin ordning, Erik har koll på trender och vart man bäst hittar sina väljare och potentiella sådana. Att vara aktiv på nätet är inget konstigt, det vore märkligare om man inte tog till vara på den enorma marknad internet erbjuder alla.

Artikeln är inte alls uppseendeväckande egentligen. Om det inte vore för sensationsrubriken Expo valt till den “ SD:s partisekreterare mörkar IT-strategi”

Varför väljer man att få det att låta som att detta skulle vara något förbjudet och bevis på .. Rasism kanske? Jag vet faktiskt inte vad syftet var. Jag kan bara göra bedömningen att det var väldigt snett.

Jag vet att man inom SD är fullt medveten om internets effekt. Där finns många av deras väljare. Jag vet också att man aldrig formellt tagit ett beslut om att alla som är SD:are måste vara aktiva på nätet och agera som deras motståndare hävdar ( och med denna artikels hjälp nu anser sig fått bevis för) ha dubbla konton och att det finns människor som är betalada av SD för att ägna 24 timmar om dygnet för att trolla runt på nätet. Det om nåt är faktiskt konspirationsteorier som bara den troende kan köpa och känna att de är stabila.

SD är för snåla för att avlöna nån. De lever för sjutton på envisheten hos gräsrötterna. Det är precis så som Söder säger i artikeln att det som sker på internet är utom partiets kontroll.
Jag förstår frustrationen hos många människor över mycket som sker på nätet som man så gärna vill koppla direkt till partiet. Men, man måste faktiskt inse att man måste skilja på aktivister och förtroendevalda. Sen att det inte tas avstånd från partiet på ett betydligt hårdare och konsekvent sätt är beklagligt. Det är mycket som så att SD behöver sina nyttiga idioter som på eget bevåg sprider sin retorik om människor och politiska beslut likt en vämjelig spya. Det är dock inte samma som att det ÄR sverigedemokraterna som står bakom det, man väljer bara att inte ta avstånd från det beteendet.

Jag beundrar alla som för sin kamp mot det man anser är främlingsfientligt. Det som är intolerans. Det som kränker andra människor och så vidare. Fortsätt, sluta aldrig. Men ett tips är att lägga er energi på saker som går att förändra. Saker som faktiskt ger mer stabilt resultat än saker som detta.

För oavsett vad man tycker om Avpixlat och internettrollande så kommer det aldrig att skada SD.

Man väljer SD i huvudsak för en enda fråga. Och det är att man är emot mångkulturen och alla (enligt dem själva) idiotiska beslut vår regering tar. Inbilla er inte att ett avslöjande om vem som står bakom Avpixlat eller om ni kan hitta nån SD:are med dubbla konton på Twitter skulle påverka dessa väljare.

Satsa på att få dessa människor att våga öppna sina sinnen istället och sluta vara så rädda. Satsa på att våga själva att låta människor vara emot öppna gränser och för utvisningar av tunga kriminella. Ni behöver inte hålla med. Men intolerans ska aldrig mötas av intolerans. Ni vinner mer på att lyssna och samtala än att vara emot på ett sätt som får motparten att känna sig utstött. Man ska aldrig behandla andra efter hur de själva behandlar folk, visa dem en annan väg. Det är svårt, men det lönar sig oftast. Jag säger inte att ni inte ska vara tydliga i vad ni är emot, men använd era energidepåer på bästa sätt.

För hur vi än vrider och vänder på det så har alla rätt till sina åsikter. Alla.

Annonser

2 comments on “SD är inte ansvariga för rasister på internet.

 1. Sara
  10 juli, 2012

  Jag tänker som så att tar Sd avstånd från troll är det indirekt att erkänna den påstådda kopplingen. Tror för övrigt inte en sekund på konspiratoriska tankar av den typen expo nu torgför. Skulle expos kritik mot Sd inte stå sig utan dessa sk bevis på att Sd är ett absurt extremt parti. Varför presenterar de ej sina bevis på att trollen i själva verket är aktiva eller stöder Sd. Därför att det inte går. En rasistisk åsikt kan likväl tyckas av såväl Sd som moderater eller nationalister. Svårt föra i bevis att de kommentatorer man refererar till är kopplade till en påstådd it-strategi. Så därför chansar expo och utnyttjar därmed den journalistiska dogm som säger att man inte behöver vara saklig då det gäller att granska och få fram info om Sd. Riktigt lågt, expo.

 2. conny
  10 juli, 2012

  Expos Daniel Pohl är väl komiker såvitt jag förstår. Så här säger han bl a i en intervju:

  ”Från
  Expos perspektiv är antirasism
  att alltid stå upp för ett
  öppet, tolerant samhälle.”

  Hahahaha…Expo talar om öppet samhälle! 😀 Inget fel på hans humor hi hi…:))

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 10 juli, 2012 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: