Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Hur tänkte Expo & SR här?

Det finns en vecka per år då jag blir absolut nollad när det gäller engagemang i politiska frågor. Och det är nu, när Almedals-veckan är i full gång. Då blir det så intensivt att jag inte riktigt orkar ta till mig allt man får höra och bevittna. Men idag såg jag något som fick mig att reagera. Mest på grund av det otroligt dumma fokuset på fel sak.

Sveriges Radio har en fet rubrik som lyder “ VITMAKTSCENEN VÄXER IGEN”

Jag börjar läsa en interjuv med Expos David Lagerlöf. Rätt intressant om än inget speciellt. Klart att de högerextrema återigen satsar på musiken eftersom man är inne i en tillväxtperiod.

Men så kommer ett stycke, ett par få rader mitt i, som verkar vara en bisak i hela artikeln.

I helgen attackerades två personer i Jönköpingstrakten av det internationella vänsternätverket AFA, Antifascistisk aktion, och attackerna föregicks av en konsert med rasideologiska förtecken.
En bil stacks i brand och en rökbomb kastades in i en bostad och enligt uppgifter till Radio Jönköping var de attackerade på konserten. En av de drabbade männen tror att attacken hänger ihop med konsertverksamheten

Sen fortsätter artikeln att handla om viktmaktmusik och Expo-killen fortsätter i samma ton som inledningsvis.

Hallå?

Hallå?

Vore det inte på sin plats att skriva med stora bokstäver att människor utsatts för hemskt våld som verkar vara politiskt i allra högsta grad? Varför fördömer Expo-killen inte AFA:s dåd med kraft? Varför är tragglandet om viktmaktmusik det primära?

Det är sånt här som får inte bara mig, utan vanligt folk också att tröttna. När man så tydligt kan se att man nonchalerar det viktigaste och gör det till en bisak just så att man kan få berätta om vad hemska de högerextrema är.

Det vet alla redan. Tror ingen idag inte vet att man vill ha ett rasrent Sverige. Det är illa, men det är även illa att vi tycks acceptera politiks våld från visst håll men inte annat? Och nej, det räcker inte med att man säger lite lamt nån gång då och då att man tar avstånd från våld även inom den antirasistiska rörelsen. Det som krävs är att man börjar visa att man inte gör skillnad och att man även arbetar för att få bort det våldet lika väl som man gör mot den andra sidan.

 

Annonser

8 comments on “Hur tänkte Expo & SR här?

 1. allemand
  5 juli, 2012

  Vilka menar du när helt sonika pratar om vit-makt? Kan du precisera vilka du menar vill ha ett rasrent Sverige. Din artikel var alltför ambivalent för att den skulle passera utan kommentar.

  Vad gäller AFA så är det Expos lakejer varför skulle de kritisera sina egna?

  • Camilla
   5 juli, 2012

   Testa att läs original artikeln som är länkad.

 2. allemand
  5 juli, 2012

  Jag frågar dig om det du skrev inte originalartikeln.

  • Camilla
   5 juli, 2012

   För att det står inte mer än så i original artikeln ens i princip. Och jag har ingen lust att göra en lång utläggning om det.

 3. conny
  5 juli, 2012

  Ja du Camilla, det är inte så svårt att räkna ut hur Expos enkelriktade kommunisthjärnor fungerar. De tycker självklart att våld är bra, om det drabbar folk som inte har samma ärthjärneåsikter som de själva har. Det har alltid funnits diktaturanhängare i Sverige, men det som är oroväckande är att Svenska folket inte ser sambanden mellan 7-klövern och samhällsomstörtande organisationer som Expo och liknande drägg. Det visar sig om två år om Svenska folket tagit del och förstått den information som numer finns tillgänglig på nätet, eller om den halvkommunistiska attityden sitter för djupt inne i själen hos Svenskarna. Efter valet vet vi om Sverige kan bli en fullvärdig demokrati, eller om det krävs en våldsam revolution för att skapa ett demokratiskt samhälle.

 4. Anders
  16 juli, 2012

  En sådan marxistisk förening är en skamfläck för ett land som påstår sig vara demokratisk. Där tappade Sahlin det sista mikroskopiska förtroendet jag hade kvar hos henne. En sådan sk förening måste helt klart granskas det kan bli otäckt.

 5. Kenneth
  19 juli, 2012
  • Camilla
   19 juli, 2012

   Den där skitsajten vägrar jag besöka. Enligt dem är ju jag expo-supporter och sen står det en massa nonsens där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 5 juli, 2012 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: