Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Åkesson vs Rap-eliten

När jag vaknade i morse hade jag en text klar i huvudet mer eller mindre. Jag skulle skriva några rader om Herman Lindqvist, nationell.nu och resten av tyckar-sverige. Den här texten försvann ganska fort då en rad olika saker skett under dagens lopp som jag har funderat en hel del på. Allt ifrån att återigen fått inse att detta med antirasism är lika sjukt infekterat som sammanhållningen inom den nationella rörelsen, till att återigen fått läsa spaltmetrar om rapparen Sebbe.

Ni minns Sebbe från Kartellen va? Killen som på Twitter mordhotade Jimmie Åkesson. Han, som även är en person med stort ansvar för ungdomar i ett Fryshuset-projekt.

Jag älskar hiphop. Även när jag inte alls håller med om det texterna förmedlar så älskar jag det sättet att framföra sina åsikter. Det är kraftfullt och det är medryckande. Och väldigt ofta sjukt provocerande. Det är underbart. Jag skrev om det här för en tid sedan.

Men ibland så blir det bara så fel. Trots att man älskar det.

På nationaldagen så släppte Sebbe, Promoe, Adam Tensta . Malcolm, Nimo och Moms en låt som heter “ Tystas Ner”

Jag ska göra det enkelt för mig och hänvisa er till frihetssmedjan som skrivit utförligt om det. Det jag vill tillägga är att jag blir besviken. Besviken på att Sebbe som fick en ny chans från alla tippar jag på, förstörde den genom att i videon ha på sig en T-shirt där man ser att Jimmie Åkesson spottar ut sitt egna blod. Då var vi tillbaka till det där jag alltid tjatar om. Ansvaret vi alla har att inte sprida hat. För uppmanar man till våld mot oliktänkande så kommer det alltid att finnas nån dåre som sitter där och tar på sig rollen.

Det finns så många exempel på detta. Hur många människor har inte blivit hotade efter att nån sajt skrivit en artikel och kommentarerna har fått löpa amok? Nån tar hatet på fasta och börjar terroriserar den artikeln handlade om. Vi har monstret i Norge. Vi har islamister. Vi har Mangs. Ska vi behöva en SD-mördare också för att vi ska bli nöjda på hat och våld?

Det handlar inte om att man inte får avsky SD:s politik.

Det handlar inte om att Sebbe inte är värd och kunnig på att visa ungdomar ett annat liv än det gatan erbjuder.

Det handlar inte om att stoppa folks åsikter.

Det handlar om att ta ansvar för det budskap man framför. Att inse att allt man gör får konsekvenser, och man ska vara jävligt beredd på att ta på sig del av ansvaret om man bidrar till hatiska situationer.

Att framföra en politisk åsikt är aldrig något som är fel. Den kan man aldrig lastas för. OM man inte aktivt uppmanar till våld vill säga.

Tänk på det.

Använd den gåva gud gett er, ni har makten i musiken och ert engagemang. Kasta inte det i soporna, använd huvudet. Gör något som gör er större än alla dem ni känner er trampade på av.

Hat föder hat, var aldrig delaktig i att sprida det om du inte är beredd att ta konsekvenserna. Exakt det skrev jag den 23 Juli 2011. Trodde jag skulle slippa skriva det igen, tyvärr är det en fras som blir allt vanligare.

Annonser

2 comments on “Åkesson vs Rap-eliten

 1. conny
  16 juni, 2012

  Det är en fullständig gåta att någon som den där sebbe tillåts att umgås med ungdomar. De försökte koppla Breivik till Sverigedemokraterna, trots att de tog och tar avstånd mot honom. Men våldsbejakande människor tar de till sitt hjärta och uppmuntrar. Är någon så hatisk mot människor som den där knäppgöken så borde denne någon tas in på psyket.

  I Sverige är det tillåtet att uppmana till mord och misshandel, om man hotar ”rätt” personer. Det här landet blir bara sjukare och sjukare.

 2. BG
  29 juni, 2012

  ”Det handlar om att ta ansvar för det budskap man framför. Att inse att allt man gör får konsekvenser, och man ska vara jävligt beredd på att ta på sig del av ansvaret om man bidrar till hatiska situationer.”

  Håller med. SD borde sluta sammankoppla pigmentering med brott.
  Jag, en svarthårig invandrare, har aldrig begått ett brott värre än en trafikförsyndelse.

  ”Att framföra en politisk åsikt är aldrig något som är fel. Den kan man aldrig lastas för. OM man inte aktivt uppmanar till våld vill säga.”

  Håller inte med. Man kan sprida hat utan att uppmana till våld, genom att ständigt lyfta fram individers dåliga sidor och direkt eller indirekt hävda att dessa är symptomatiska för en hel befolkningsgrupp, som SD gör.
  SD:s inofficiella anhängare gör det ännu mer via Avpixlat, Ekeroths skyddslingar.
  När jag går in på deras sida så ser jag mitt eget ansikte i varje bild som föreställer en brottsling, men aldrig en bild som liknar min etniskt svenske granne.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 15 juni, 2012 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: