Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Är nationalism den kärlek du söker?

När jag var tonåring, för en evighet sen om man ska kolla kalendern men bara en kort stund om jag själv får bestämma, så lärde jag mig saker. Saker jag trodde var historia eller skulle förpassas till historien, allt i och med att tiden fick ha sin gilla gång. Tyvärr känner jag viss oro över att jag kanske haft fel.

Uppdatering: Då väldigt många nationalister inte riktigt förstått hur gammal jag är och tror jag är typ 21 med tanke på ilskan över att jag skriver att skinnheads stod på stan och heilade, så ska jag berätta att denna dam har hunnit fylla 38 år. Kanske ni nu förstår att jag pratar om 90-talet. 

När jag var 15 år läste vi mycket om nationalsocialismen och vad Hitler gjorde mot judarna. Samtidigt som flera av ens vänner började raka skallen och klädde sig i bombarjackor. Vi tog dem inte på så stort allvar. Gav dem mest fingret och talade om för dem vilka förlorare de var.

Åren gick.

De där killarna med bombarjackor sågs lite här och var. Lika förbannad på dem blev jag varje gång de stod med sina megafoner och gapade till synes helt ostrukturerat om att svartskallar ska dö och länge leve Hitler. Det gick bara inte att ta dem på allvar. Fast, det gjorde alla som blev drabbade av deras hatiska våld. Alla mammor och pappor som såg sina barn förvandlas till tickande bomber.

Många av dessa killar försvann bara. En del fick långa fängelsestraff, en blev buddist och resten utvecklades.

Utvecklades till mogna unga män. Unga män som inte släppte sina nationalsocialistiska åsikter.

De slutade att slåss på gatorna. Man satte på sig skjortan eller arbetsbyxorna och blev en familjeförsörjare. Kram och tjena sa man när man möttes. Kallpratade lite om åren som gått. Man blev glad över att ses. Glad över att det våldsamma som en gång var dem personifierat verkade ha varit en övergångsfas.

Av allt annat än slumpen så har jag sökt upp en del av dessa grabbar. Vi har ägnat timmar åt att snacka, både om gamla minnen och om framtiden.

De ger mig samma bild som jag skaffat mig på nätet. Där jag läst hundratals blogginlägg, kommentarer, haft otaliga diskussioner med människor som besökt min egen blogg osv.

Nationalismen är större än nånsin.

Den har förändrats. Borta är bombarjackorna, borta är heilandet och man ser inte skymten av blodiga knogar.

Den handlar om kärlek idag. Man pratar så mycket om kärlek att den opåläste lätt skulle kunna falla för det vackra nationalismen erbjuder. Man pratar dock sällan om att det finns miljoner människor som står utanför denna kärlek. Att dessa människor inte är värda att få dela det vackra man idag förespråkar.

Istället för att hota och slåss så pratar man kärlek.

Och visst är det kärlek, jag påstår inget annat. Men man bör vara medveten om att det är en kärlekssaga som inte är av den typen vi läste om i våra sagoböcker som små. Den är mer som den kärleken våra historielärare drog för oss i unkna SO-salar på högstadiet. Där törnrosa byts ut mot stängda gränser.

Den har bara bytt skepnad.

Och den växer. Tro inget annat. Om någon säger till dig att de radikala nationalisterna inte är här för att stanna så är du naiv och lättlurad. Och den som lär dig det är precis det samma.

Det är dock helt upp till dig att bestämma dig för, vilken typ av kärlek du vill våra nationer ska bygga på.

Den nationalistiska som utesluter människor som inte är etniska medborgare, eller den som ser alla människor som unika individer med samma rättigheter och värde. Jag tar inte ifrån någon rätten att själv välja, bara man har tänkt igenom konsekvenserna riktigt noga. För de kommer att bli en del av ditt val.

It´s up to you.

Annonser

13 comments on “Är nationalism den kärlek du söker?

 1. conny
  9 maj, 2012

  Din beskrivning är fel. Det handlar inte om att utesluta. Det hela är lika självklart som enkelt. För det första handlar det om att ha en ansvarsfull invandring. Inget land kan ta emot fler invandrare än det finns plats för, med tanke på vad som krävs för att en människa ska kunna leva ett anständigt liv.

  För det andra måste självklart de som kommer anpassa sig till det nya landets lagar och kultur. Vi kan inte ha parallella samhällen. Vill man inte vara Svensk så finns det ingen anledning att bo i Sverige. Det är lika dumt som om jag skulle flytta till ett land fast jag hatar kulturen där, och samtidigt kräva att landet anpassade sig efter mina önskemål.

  Ni som tror att globaliseringen kan forceras fram vet inte vad ni talar om. På sikt är en sån utveckling ofrånkomlig, men det kommer att dröja många tusen år. Länder skapades just för att människor är olika, och nu tror globalisterna att vi kan blanda alla kulturer på jorden i ett enda fungerande samhälle. Hudfärg eller etnicitet spelar ingen roll, det handlar om viljan att acceptera vårt sätt att leva. Accepterar man inte vår kultur så begriper inte jag vad man har här att göra. Inte heller begriper jag varför 7-klövern envisas med att packa ihop olika religioner och kulturer, och till råga på allt kräva att VI ska anpassa oss. Är de inte helt förståndshandikappade så måste de veta vid det här laget att det inte fungerar. Så vad är det som ytterst driver den här sinnesjuka politiken? Svamlet om att vi behöver en folkökning för att vi på sikt ska klara vården av sjuka och gamla är det väl knappast nån som tror på längre. Inte heller kan det vara krig och svält, eftersom endast några få som kommer hit har flyktingskäl. Om anledningen var fattigdomen i världen, så är de vi tar emot en droppe i havet. Varför inte använda miljarderna som invandringen kostar och hjälpa människor på plats, i sina egna kulturer?

  För mig spelar som sagt hudfärg eller ursprung ingen roll, men vi kan inte hålla på och ösa in människor i ett litet land, som Sverige trots allt är, utan att tänka på konsekvenserna. Därför måste de ansvarslösa människorna i 7-klövern bort så fort som möjligt, innan samhället brakar ihop fullständigt.

  Ett land är en gemenskap där människor lever i harmoni i en kultur. Det är en gemenskap som visat sig fungera i tusentals år, och nu talar jag om demokratiska länder. Ett sådant land är ett starkt land, med förmåga att hjälpa andra kulturer i deras egna länder. Det försöker man nu ändra på. Jag vet inte om det är med vett och vilja, eller om det är bristande kunskap om Homo Sapiens historia och psykologi.

 2. nyskapande
  9 maj, 2012

  Globalisering är inte utveckling, nationalism är utveckling. Om världen hela tiden går mot mindre mångfald var kom mångfalden ifrån från början? Mer om det ämnet i länken under.

  http://nyskapande.wordpress.com/2012/05/02/143/

 3. Camilla
  9 maj, 2012

  @nyskapande

  Har läst er blogg och den är välskriven. Vi har alla våra olika åsikter om vad som är bra eller dåligt.

  Vi har alla också rätten att tycka olika. Jag tror inte på globalisering i samma utsträckning som många gör, men jag tror inte heller på nationalismen på samma sätt som många gör.

 4. conny
  9 maj, 2012

  När jag säger att världen så småningom kommer att utvecklas mot globalisering, lägger jag inget värde i ordet ”utveckling”. Om jag byter ut ordet ”utveckling” mot ”förändring” så blir det lättare att förstå. Men som sagt, det är en mindre evighet tills mänskligheten är ”redo” och det har inget med vad vi vill att göra, det är den aldrig avstannande evolutionen som smyger sig på utan att vi märker det, och därför kommer det inte att ses som något konstigt. Det är när människan försöker sätta sig över evolutionen genom flummiga tankekonstuktioner som mångkultur, kommunism osv. som det blir fel. Mångkulturen består i att vi har olika länder, försöker vi skapa mångkultur i samma land, så får vi inte mångkultur, vi får i stället motsättningar mellan olika kulturer. Det är detta mångkulturvurmarna inte begriper.

 5. Ralf Hedström
  9 maj, 2012

  Conny: ”Vi kan inte ha parallella samhällen”

  Av vilken orsak kan vi inte det?

  Och nu förutsätter jag naturligtvis att vi snackar utanför den juridiska delen, för den tänker jag är given, att alla som inte följer lagen får ta konsekvensen utav det.

 6. conny
  10 maj, 2012

  Det är bara att titta på situationen i Malmö, så förstår du vad jag menar. Tänk dig det x 100, eller tusen.

 7. conny
  10 maj, 2012

  Då kunde väl indianerna i USA också åberopa lagen när de vita invandrarna slaktade dem på prärien, så hade allt ordnat sig för dem?
  Ingenstans på den här planeten har diametralt olika kulturer kunnat leva friktionsfritt sida vid sida i samma land. Människan är en social varelse som är beroende av att leva tillsammans i en gemenskap som i allt väsentligt ser likadan ut. Därmed lägger jag ingen värdering på de olika kulturerna i sig i DET HÄR sammanhanget.

  Jag menar inte att vi ska stoppa invandringen. Jag menar att den ska skötas ansvarsfullt och i enlighet med landets absorptionsförmåga. Det som sker nu kan liknas vid ett experiment, och tycker man som Reinfeldt, Mona Sahlin med flera, att samhället blir mera spännande med massinvandring, så vittnar det om okunskap och oförmåga till empati gentemot människan på det individuella planet.

 8. Ralf Hedström
  10 maj, 2012

  Märkligt. Du menade inte att säga ”se BARA på Malmö” då?

  Själv har jag levt i 4 av 5 världsdelar (som är beboliga) och sett hundratals, om inte tusentals exempel på att mångkultur/parallella samhällen fungerar alldeles utmärkt.

  Ibland händer det att det inte fungerar, och då är nästan alltid den gemensamma nämnaren att den antingen tvingats på folk eller att ”någon” (ofta med makt/inflytande) kom och sa att ”det här går inte, för de är dummare/fulare än oss och/eller ett hot mot strukturen/naturen”.

  Det som händer i Sverige är ingen naturlig integrering, det är ett politiskt fiasko där man i det närmaste tvingar folk att leva samma – och på det viset ger personer med din grundsyn vatten på kvarnen och ett bevis för att din åsikt stämmer…när det för det mesta bara handlar om politisk idioti och simpel brottslighet, som i Malmös fall.

  När det gäller absorbtionen, ger det sig själv om ”fri rörlighet, inte fria bidrag” råder. Få människa reser tusentals mil för att bosätta sig där om det inte är ”lönsamt”.

  Människor är ingen fårskock, som historien så ofta visat att vissa människor tror, som ”måste” styras…

 9. conny
  10 maj, 2012

  Slopandet av kravlösa bidrag skulle hjälpa upp situationen avsevärt, men Ralf Hedström, varför ska vi ha parallella samhällen?

  Min ”grundsyn” är att vi ska ha fungerande samhällen, med fungerande demokrati. Människor ska rätta sig efter det lands regler och normer som de kommer till, sen skiter jag i om de kommer från ett annat solsystem. Det här är så elementärt att det egentligen inte ska behöva sägas. Det har väl inget med den fria rörligheten att göra!? Eller är du en extremistisk miljömuppe, som inte vill ta ansvar för nånting?

 10. Ralf Hedström
  10 maj, 2012

  Parallella samhällen, precis som subgrupper skapar ett intressantare samhälle och breddar ytan för ”alla”. Som det är nu finns det nästan bara PK och/eller speciel intrest-grupper. Ett jäkla ok för den fria människan och alltid någon som ”vet bäst” hur ”alla” borde leva.

  Knappast miljömupp, mera en klassisk liberal som både tagit del av livet/världen och tagit ansvar hela livet. Man skapar sig inte en plats på den här planeten med att bara vara rädd och möta olikhet med kontroll. Ömsesidig respekt för olikhet och gränssättning räcker mycket längre och ger upplevelser lång utöver vad man som människa ibland kan förstå.

  Vad är du då, Conny, en jävla ultranationalist? 😉 Normer…låter väldigt begränsande och tryggt, för vissa. Om du har behov av det, skapa dig det, men varför kräva att andra skall leva efter ”dina normer”?

  Sverige är INTE och har ALDRIG varit en unison enhet. Bara i din fantasi. Att alla, oavsett kön/hudfärg/nationalitet följer lagen är däremot självklart – Rule of Law.

 11. conny
  10 maj, 2012

  Hahaha…nej jag är en helt vanlig människa som inte har något emot invandrare! 😀
  Jag är emot den sjuka och ansvarslösa politiken som den sjuka och ansvarslösa 7-klövern bedriver.

  Du låter som Reinfeldt i din beskrivning av Sverige, är ni släkt? 😀

  Men nog har du väl Annie Lööf som idol i alla fall? :))

 12. Ralf Hedström
  10 maj, 2012

  Nej nej, du är helt fel ute. Jag tror på ansvarsfulla människor. Politikerna är bara våra representanter, inte våra ”föräldrar”.

  I grundfundamentet:
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Konstitutionalism
  http://no.wikipedia.org/wiki/Bill_of_Rights_(USA)
  och
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Maktdelningsprincipen

  Samt, om jag blir tumskruvad till att välja ett partipolitiskt organ:
  http://www.liberalapartiet.se

 13. Magnus
  19 maj, 2012

  Tycker både Ralf och Conny i grunden har nästan samma synsätt men ni pratar förbi varandra.
  Båda vill ha en ansvarsfull politik vilket Sverige idag INTE har med det invandringsexperiment som fortgår.
  Försök förstå varandra istället för att motprestera… 🙂

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 9 maj, 2012 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: