Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Öppet brev till Jonas Inde

Hej Jonas!

Egentligen har jag inte tid med dig och dina fantasier, för idag är det något annat som är mer viktigt än det mesta. Inledningen på rättegången mot Ander Behring Breivik. Jag borde fokusera på den egentligen och låta dig vara, för jag förstår ju att du inte alltid kanske mår så bra.

Men så inser jag att denna dag, dagen då vi får höra namnen på alla som mördades av Anders B Breivik är ytterst passande. Varför det? Jo för det var just denna grymma man som väckte mitt intresse för extrema tankebanor. Jag skrev dagen efter Utöya en text som jag vet har påverkat många människor likväl som den har påverkat mig också, trots att jag var författaren till texten.

Den handlade mycket om att vi alla har ett ansvar för vad som sker, hur situationer byggs upp baserat på hur vi agerar mot andra människor. Jag ska citera en mening som kom att betyda mycket för mig, jag gör det rakt från minnet så ber om ursäkt om den inte är ordagran.

“Hat föder hat, och är man inte beredd på att ta konsekvenserna så ska man inte vara delaktig i att sprida det”

Jag bestämde mig den dagen för att göra vad jag kan för att bidra till ökad tolerans, öppenhet och förståelse. Speciellt gentemot de människor som är utsatta för rasism och andra fientligheter.

Jag lever efter devisen att så som man bemöter människor blir man även bemött tillbaka. Om jag vill att människor ska se att det finns andra alternativ att se på världen så gör jag inte det genom att hata dem, vara hotfull, nedvärderande eller liknande. Jag gör det genom att lyssna på dem, lära mig hur de tänker och vad som är viktigt för dem. Jag gör det genom att bygga relationer, jag gör det genom skratt och vänskap.

Och viktigast av allt, jag bemöter alltid deras teorier och åsikter rakt.

Du sitter just nu på Twitter och anklagar mig för att vara en nazistgroupie.

Jag får bita mig i tungan för att inte sjunka till din låga nivå. Jag har tigit de andra gångerna då du har av obegriplig manisk intensitet hetsat runt mitt namn. För så är det, jag respekterar allas rätt till att framföra sina åsikter. Även din rätt, trots att du vill svartmåla mig. Samma rätt ger jag till dem som valt att hänge sig åt den nationalistiska ideologin. För samma regler gäller för alla. Jonas Inde likväl som för Klas Lund.

Varför tar jag då bladet från munnen nu trots att jag tänkt avstå?

Svaret är enkelt, jag kan inte vara tyst när jag ser hur okunskap sprids. Du försöker utmåla en nationalist betonad ungdomsgrupp för nazister. Medan du avstår från att attackera de jag pratar med som verkligen är nationalsocialister. Och än värre, både tillhör och har tillhört Svensk motståndsrörelse. Du väljer även att haka upp dig på att jag ger mitt stöd till Nordisk Ungdoms ledare Patrik Forsén då dessa valt att dansa på gatan runt Stureplan för att på ett fredligt sätt visa sin åsikt om droger. Medans de riktiga nazister hyllade Cullas död.

Du vill göra gällande att jag har en sexuell fetisch för nazismen.

Du skriver att du vill ha en automatisk app som skriver “ Get a room” varje gång jag lägger till en smiley i en tweet till Patrik Forsén.

Hur sjukt är inte det om du tänker efter?

Varför vill du inte hellre ha en app som RT:ar mig när jag ställer på hard core-grabbarna istället om varför journalister hotas till livet när de gör sitt jobb och skriver om rörelsen? Som jag gjorde igår vilket du borde sett men tiger om.

Nej, istället antyder du att jag vill ligga med nazister, som inte ens är nazister. Du har noll koll, du är skrämmande opåläst.

Hade du haft mer koll så hade du skrivit om min diskussion igår mellan NU:s Patrik Forsen och lite mer garvade nationalsocialister om våld. Den du pekar ut som min våta dröm och kallar nazist tog starkt avstånd mot våldsbejakande aktioner som de andra var för.

Du skjuter mot öppet mål Jonas Inde.

Jag ska låta dig fortsätta ditt korståg mot mig. Men jag ber dig, ha bättre koll på läget innan du fortsätter.


Puss och kram Camilla “nazistgroupien som vågar ta debatten med alla”

Ps! Här kan du läsa om hur Breivik påverkat mig och här kan du läsa om varför jag pratar med alla, även nationalsocialister som Pär Sjögren 

Annonser

18 comments on “Öppet brev till Jonas Inde

 1. blofeldt
  16 april, 2012

  Du rotar rotar och botaniserar lite väl mycket i dom här nazisiska kretsarna för att jag inte skall hålla med om att du är en nazistgropie.

  Gör som jag, släpp skiten inom extremismen, och engagera dig i Liberala partiet istället, där kommer du att hitta normala och sansade människor. Jag har erfarenhet av extremism, men det var åt det andra hållet. Extremism vare sig de gäller höger eller vänster ger en bitter eftersmak.

 2. manen
  16 april, 2012

  sexuella anspelningar är de mest effektiva för att smutsa ner någon med åsikter man inte har, Jonas Inde bör skämmas!

 3. Saxat från Indes twitter tidigare:
  ”@AndraAnais Sällar sig därmed till de otaliga som säger att jag är ”sjuk” när argumenten tryter. Ja, ja, jag vet ändå att jag gick överstyr.”

 4. Camilla
  16 april, 2012

  @blofeldt

  Säger du så till Expo, Hamrud och Lodenius? Jag ska tala om en sak för dig och det är att jag gör exakt vad jag vill och på vilket sätt som passar mig. Mår du illa av det?

  Är det så att det är jobbigt för dig och Jonas Inde så är det inte mitt bekymmer iallafall.

  @manen Ja det är ju det. Men saken med Jonas Inde är som en följetång. Det han har sysslat med under lång tid är sjukt. Och om han tror att jag inte tar illa upp eller att det kan skada mig då han har över 6000 följare på Twitter så har han fel. Men angrip mig så får man tillbaka.

  @beelze Tog inte långtid innan han skrev detta:

  ”Kvallsoppet Står ni bakom @cissiwallin när hon sluter upp vid SD-vännen och nazistsympatisören @CamillaRagfors sida här på Twitter?”

 5. Suck… Ja, jag såg det.

 6. blofeldt
  16 april, 2012

  @Camilla

  Må illa gör jag väl inte. Skiter fullständigt i hur du tillbringar din tid och vilka prioriteringar du gör. Sitter bara och fluktar in twitterflödet och lite annat godis och ser att du verkar vara uppmärksammad i diverse obskyra sammanhang. Du verkar ha kontakter inom den mest extrema formen av extremism både till vänster och höger. Spännande va?

  Visst får du göra vad som passar dig bäst, vi lever fortfarande i ett relativt fritt land. Jag kom bara med ett råd att släpp det här skiten med vänster och högerextremism och engagera dig i stället åt problemen i samhället, och det görs bäst utanför dom här kretsarna.

  Högerextremism och vänsterextremism är det bara att byta flagga på!!

 7. Camilla
  16 april, 2012

  @Blofeldt

  Det är inte så att jag inte uppskattar dina råd- kan berätta för dig (och alla andra som läser) att jag gör det för en saks skull. Jag håller på att skriva en fördjupad grej om dessa rörelser, och jag är ointresserad av att kopiera information från det som redan är skrivit. Jag gör min egen grej helt enkelt.

 8. blofeldt
  16 april, 2012

  @Camilla

  Skriva en fördjupad ”grej” om dessa rörelser låter spännande, som om inte någon tidigare har gjort det?

 9. Pingback: Komikern Jonas Inde: ”Rasisterna dikterar villkoren på Twitter” | Nationell.nu

 10. Camilla
  16 april, 2012

  @bloefeldt

  No shit? Det menar du inte?

 11. Josef Boberg
  17 april, 2012

  ”…Jag bestämde mig den dagen för att göra vad jag kan för att bidra till ökad tolerans, öppenhet och förståelse. …”

  Väl talat – Camilla – och 2012 ser ut att bli ett intressant år på många sätt – som jag ser det.

 12. Christopher Pedersen
  18 april, 2012

  Ähh Camilla, vem kan klandra dig för att du blir lite upphetsad av riktiga män i uniform? Haha nej men ärligt talat vilket spärrmongo han är.

  För övrigt, hade inte du kommit ifrån generaliseringen om ”riktiga nazister” som du kallar de som deltog vid Cuula-manifestationen för? Vi gick ju ingenom det där med nationalsocialism tidigare och mig veterligen var varken SMR eller NNS på plats vid manifestationen.

 13. Camilla
  18 april, 2012

  @christopher

  Erkänner att jag har en svaghet för stora starka män i uniform, helt klart..men de är i regel brandmän eller poliser utan större engagemang i politiska frågor 😉

  Jo jädrar. Det hade jag faktiskt missat. Tack för påpekandet.

 14. blofeldt
  18 april, 2012

  Vem blir inte impad av stukningen på uniformsmössan som SS bar på. Vem fan skulle komma på den grejen om inte tyskarna.

  Den här manifestationen som hölls för Hallberg-Cuula får mig att spy. En idiot som sprängde sig själv med en rörmina. i mina ögon är han ingen folkhjälte. Men där går nassarna i sina led med fanborgar och annat pynt, och precis som deras föregångare hyllar dom de döda. Nazisterna förstod sig inte på livet, utan ständigt var det bländverk där man hyllade de döda.

  Historien upprepar sig.

 15. Pingback: Nordisk Ungdom bryter med den nationalistiska rörelsen « Tankar åt alla håll & kanter

 16. Pingback: Intolerans ska inte bemötas med intolerans. « Tankar åt alla håll & kanter

 17. Pingback: Att inte demonisera oliktänkande är en tuff nöt. « Tankar åt alla håll & kanter

 18. Stefan Månsson
  26 september, 2012

  Blofeldt: Vem fan e du att sitta och leka diktator? Liberala partiet behöver nog växa till sig för att inte vara ännu klenare befolkat än nazzarna. Låt nu camilla skriva och tänka som hon vill och lägg ner det där självpåtagna polisarbetet , du gör dig faktiskt lite löjlig och det drabbar även ditt sk parti (Det är väl knappast ett ”riktigt” parti)
  Lika marginella och övertygade om sin egen bnödvändighet är tramspartiet Liberaldemokraterna. ett lika obetydligt ”parti” där nån halvkändis försöker leka parttiledare trots att man inte har några väljare.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 16 april, 2012 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: