Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Känner ni den unkna stanken? Missilfabriker brukar ha den doften

Jag är ingen expert på utrikespolitiska frågor. Långt där ifrån. Vad jag däremot är i allra högsta grad, så är jag boende i Sverige. Således anser jag också att jag har all rätt i världen att få veta vad mitt lands regering pysslar med. Speciellt när det handlar om att dunka ryggen på en av världens värsta diktaturer genom att samarbeta som dagisbarnen gör när de bygger lego, skillnaden här är dock att legot är utbytt mot missiler.

Fint va?

Uppenbarligen anser inte vår regering att vi här i Sverige är betrodda att få veta vad de sysslar med. Kanske för att många är som mig, inte hemma i smidiga politiska agerande och vägrar dunka rygg på länder som kränker sina medborgare och därför hade gett regeringen kalla handen om de försökt dra igång sitt missilprojekt med vår vetskap.

Jag är förbannad och chockad.

Två saker jag sällan blir. Fast bara till hälften om jag ska vara ärlig. För såpass länge har jag varit med nu så jag inte inbillar mig att ens lilleplutte landet Sverige inte har politiker som hellre sätter Mammon före normalt agerande. Och ja, jag vet att det inte är så bekvämt med aktivister som vill försvara andra människor. Speciellt inte i länder som Saudiarabien. Man måste ju kohandla med alla, beroende på vad man är ute efter. Så är tydligen politikens gyllen regel. Se bara på utrikesminister Carl Bildt och hans populära tysta diplomati. Jag börjar ana att den tystnaden döljer mer än diplomatisk strategi.

Jag ser fram emot att få ta del av de svar som måste komma socialdemokraternas håll om varför man ens en gång slöt detta avtal med en diktatur. Och ännu mer vill jag veta varför nuvarande regering gång på annan har förlängt avtalet.

Carl Bildt påstår att man måste fullfölja avtal som annan regeringen påbörjat, det tillhör god sed. Visst, men ingenstans i avtalet står det att Sverige var tvungna att bygga upp en missilfabrik åt denna diktatur. Ingenstans. Så här ljuger vår käre Carl Bildt.

Och jag kommer även att se fram emot att få veta hur det är möjligt att ett statligt bolag som FOI kan skapa ett bulvanföretag för att skydda staten?
Hur mycket pengar drar sådana här avtal in till staten? Tillräckligt för att det ska gynna Fredrik Reinfeldts mani på att sänka skatterna och kapa tryggheten för dem som verkligen behöver den?

Som sagt, jag kan inget om utrikespolitik. Jag är bara en vanlig arbetslös nobody som betalar skatt och är betrodd att få rösta. Så vad vet jag?

Allt jag med säkerhet kan säga är, jag gillar inte stanken som bubblade upp i dag från rosenbad. Tack vare fantastiska journalister på SR.

Annonser

3 comments on “Känner ni den unkna stanken? Missilfabriker brukar ha den doften

 1. blofeldt
  7 mars, 2012

  Den här missilfabriken i Saud-Arabien måste vara Jimmie Åkessons fel.

 2. DIF117
  8 mars, 2012

  Vem fan är förbannad och chockad? Inte jag i alla fall, det är smått komiskt hur en massa tyckare helt plötsligt blir helt till sig i brallan över denna pseudohändelse och börjar ropa på svar, ärlighet och ”korten på bordet” från våra kära politiker vad gäller denna lilla ”missilfabrik” och lite export av svensk vapenteknologi till de grymma muslimska araberna i Saudi!

  Samma jönsar som nu gapar sig hesa om detta är ofta lustigt nog samma bombliberaler och bombvänster som spyr sin galla över att Ryssland och Kina stödjer regeringen i Syrien.
  Vad dessa vänster/liberala krigsmånglare skiter i att nämna är att Saudi står bakom de Wahabiter/Sunni terrorister som försöker att störta Assad, då duger det att hålla käften om Saudi och deras extrema Wahabism, och billig olja från Saudi det vill vi väl alla ha. Patetiskt!!

  Svensk vapenexport har alltid varit tvivelaktig Camilla och dina socialistkompisar är ingalunda oskyldiga, fråga dig varför Stasi-listorna inte offentliggörs trots att dessa listor innehåller namn på svenskar som begått högförräderi mot både det svenska folket och mot Sverige, dessa förrädare finns säkerligen på div maktpositioner av olika dignitet i samhället idag, skyddade av media och riksdag i en skön samverkan, lite ljus på Sveriges vapenhandel med socialisterna i DDR vore sannerligen uppfriskande.

  Kolla upp morden på journalisten Catz Falck och hennes väninna Lena Gräns istället, då kommer du att förstå Camilla att lite pyssel med Saudi är en storm i ett vattenglas och inget att bli förbannad eller chockad över.

  Jag tycker det är trevligt med Saudi och lite vapenhandel, och jag hoppas att riksdagen fortsätter tillåta att Saudi får finansiera moskèbyggen i Sverige, jag tror att vi behöver lite Wahabism här i landet..

  mvh Christian

 3. N.C
  23 augusti, 2012

  Det skulle vara bättre om du drog lite parallella linjer med Israel och tog upp med lite mod vem som ligger bakom svensk representant i FN. Herr bernadotte.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 6 mars, 2012 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: