Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

SD kastrerar förtroendet för Jens Leandersson

Jens Leandersson, mannen som länge varit SD Syds starkaste man och som vägrar att släppa den positionen, får en riktigt svidande örfil i revisionen som kommer att lämnas till Distriktårsmötet den 25 Mars. Aldrig förr har jag läst en rapport som verkligen smular sönder en politikers all framtida karriär inom ett parti.

SD Syd är Sverigedemokraternas starkaste fäste. Jag vill även anse att det är där man också gör det mesta arbetet. Som resten av landet sedan kan rida lite på. Eller ganska mycket till och med beroende på vilket distrikt man pratar om.

Med tanke på den makt detta distrikt sitter inne med, räknat på antal medlemmar, röster i val och pengar så är det inte svårt att förstå att detta är mittpunkten för odemokratiska spelare. Jens Leandersson har länge utpekats som en sann odemokrat inom partiet enligt källor inom partiet.

Redan 2010 försökte man i sann demokratisk anda att avsätta Leandersson tillförmån för Mikael Eskilandersson. (Läs mer om detta i revisionsrapporten) Då M.E klev av som kandidat som DS-ordförande den gången fick Leandersson ytterligare ett år på sig att köra sin variant av fair play inom SD.

Med stöd av tunga namn så som Carina Herrstedt (riksdagsledamot) Stefan Olsson (sambo med Herrstedt samt medlem i Landskronas styrelse) Helmuth Pedersen, Per Klarberg, Pontus Bergqvist samt Per-Arne Wahlberg, Alla framstående namn inom distrikt Syd. Samma gäng stod bakom Jens Leandersson vid det mycket tumultartade årsmötet 2011 då han avsattes till förmån för tidigare kandidaten Mikael Eskil Andersson. (Läs mer om detta i revisionsrapporten)

Många källor inom partiet som stödjer Jens Leandersson säger att detta är en konspiration från toppen för att kunna få J.L att självmant lämna partiet eller en anledning till att kunna genomföra en uteslutning mot honom.

Personligen anser jag att man gjort helt rätt, man har visat på att man tar ansvar för distriktet och framförallt tar ansvar för vad stadgarna säger och värnar demokratin.

Det som står i rapporten får nog de flesta att häpna. Så ni bör ta er tiden att läsa den. Den är inte längre än att alla faktiskt orkar sig igenom den. Där får ni läsa om hur Leandersson örfilat upp Eskilandersson, hur han anställt Carina Herrstedt mfa utan att ha stöd från distriktet mm.

Vad kommer nu att ske i det tyngsta distriktet inom Sverigedemokraterna?

Jag har väldigt svårt att se att Jens Leandersson snällt och tyst accepterar denna revisionsrapport som ger alla ansvarsfrihet utom honom själv. Och vad kommer de distrikt som samarbetar med Leandersson att göra?

Det finns ytterligare problem i detta distrikt enligt trovärdiga källor. Man ska ha tystnat ner problemet för att få lugn och ro inför Landsdagarna som höll i höstas. SD Landskrona, som drivs av Stefan Olsson ( även Herrstedt satt med i styrelsen då man tog detta beslut enligt källor) , ska ha brutit mot stadgarna genom att vägra att betala 40% utav sina pengar till partikassan. Man valde att enbart betala mer rimliga 25%. Vilket senare på just Landsdagarna blev den nya procentsatsen alla distrikt nu ska betala in av sina pengar till riksorganisationen.

Om jag inte missförstår stadgarna helt och håller så borde en sådan aktion vara grund för uteslutning ur partiet. Men kanske man har förmildrande omständigheter i att det skulle se väldigt illa ut om en riksdagsledamot blev utesluten?

Låt mig avrunda med att väga gå händelserna i förväg och lova att distriktårsmötet den 25 mars kommer att bli värt att följa.

 

Aftonbladet om det (en dag efter)

Annonser

10 comments on “SD kastrerar förtroendet för Jens Leandersson

 1. Beelzebjörn
  29 februari, 2012

  RÄTT tung kritik, får man säga 😉

  • Camilla
   29 februari, 2012

   Det kan man ju lugnt säga 😉

 2. Pingback: SD Blekinge består mest av vildar « Jan Rume´s Blogg

 3. janrume
  1 mars, 2012

  Jisses 😀

  • Camilla
   1 mars, 2012

   Ja, detta var faktiskt lite magstarkt och förvånade 🙂

 4. janrume
  1 mars, 2012

  Ja det är väl det minsta man kan säga Camilla 🙂

 5. janrume
  11 mars, 2012

  Svensk media är en katastrof , först nu skriver man om detta 😦 http://hd.se/skane/2012/03/11/sd-regionrad-anklagas-for-orfil/

 6. Christer Wahlgren
  30 maj, 2012

  Dina källor är inte trovärdiga, då Carina Herrstedt inte suttit i SD Landskronas styrelse på över 2 år. Så din kompis Dragan har informerat dig fel!

 7. Pingback: SD tappar folk och röster « Jan Rume´s Blogg

 8. Mikael Fjord
  9 oktober, 2013

  Den där Jens verkar vara ett riktigt ointelligent, har jag hört från folk som tillhör båda falangerna i partiet (eller hur många de nu är). Dessutom är han liberal och älskar hbt-rörelsen. Är inte det att vara ”ideologiskt avvikande”? Han borde uteslutas ur partiet.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 29 februari, 2012 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: