Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Ska vi göra gemensam sak? För Syrien?

Jag tror på att människor kan göra gemensam sak oavsett vilken politisk färg vi har och från vilken del av världen vi kommer. I vissa frågor suddas sådana olikheter ut. I kampen för alla människors rätt att kämpa för den form av frihet de tror på. Idag är vi många bloggare som gör just detta. Gemensam sak för att få ett stopp på utvisningar till Syrien under rådande omständigheter.
 
”Sverige avvisar flyktingar till Syrien, trots det mycket allvarliga läget i landet. Detta är helt oacceptabelt. Europakonventionen förbjuder uttryckligen länder som undertecknat att avvisa människor som riskerar att utsättas för tortyr eller omänsklig och förnedrande behandling. Detta har dessutom understrukits i flera domslut i  Europadomstolen. Europakonventionen är inskriven i svensk lag.
 
Därför ska vi inte utvisa oppositionella, eller andra flyktingar, tillbaka till länder i krig eller intern konflikt. Ändå gör vi det ganska ofta av orsaker som mer har med internationell maktpolitik att göra, mindre med humanitära omsorger och respekt för svensk lag.
 
Arabvåren nådde Syrien mars i år och människor tog till gatorna i fredliga  demonstrationer för att protestera mot Assad-regimen. Sedan dess uppskattar FN att över 3500 människor har dödats, däribland hundratals barn. Rapporter om fler dödsoffer tillkommer varje dag. Till  regimens facit kan dessutom otaliga sårade och tiotusentals fängslade, hotade och torterade människor läggas. Regimen har bland annat särskilt riktat in sig på läkare som ger vård till skadade demonstranter. ( http://edition.cnn.com/2011/WORLD/meast/07/07/syria.secret.doctors/index.html )
 
Men antalet döda är troligen större. Det finns inget sätt att veta hur stort mörkertalet är, då oberoende journalister inte kan arbeta i Syrien. Men via internet kan vi se utsmugglade bilder på demonstrationståg som urskiljningslöst beskjuts av militären. Det framstår alltmer som att landet riskerar att kastas in i ett blodigt inbördeskrig.
 
Därför kräver vi att Sverige ska följa svensk och internationell lagstiftning enligt de åtaganden vi har gjort och har att rätta oss efter, och stoppar alla avvisningar till Syrien tills läget förbättrats.
 
Detta  är inte först och främst en fråga om svensk invandringspolitik eller ett krav på att någon specifik form av uppehållstillstånd måste utfärdas för alla som kommer hit från Syrien. Det är en enkel uppmaning till regering och myndigheter att se till att rådande lagstiftning  efterlevs.”
 
Jag varnar för MYCKET STARKA bilder i youtube-klippet nedan. Ibland är det tyvärr som så att vi människor måste se med egna ögon vad andra människor utsätts för, för att vi ska förstå.
 
 
 
 
 
Besök alla andra bloggare som idag tillsammans gör en gemensam sak för människorna på flykt från våldet i Syrien, listan fylls på allt eftersom de läggs upp på nätet:
 
 
 
 
Annonser

15 comments on “Ska vi göra gemensam sak? För Syrien?

 1. Pingback: opassande » Blog Archive » Stoppa avvisningar till Syrien

 2. Pingback: Stopp för utvisning av flyktingar till Syrien! « Sverige är inte världens navel!

 3. Pingback: Stoppa avvisningar till Syrien! | Annarkia

 4. Pingback: Stoppa utvisningen av syriska flyktingar! | Liberaldemokraterna

 5. Pingback: Stoppa olagliga avvisningar till Syrien « Markussa

 6. Pingback: Stoppa utvisningarna av flyktingar från Syrien | Nordic Dervish

 7. Pingback: Avvisa inte människor till Syrien | Frekar06 Blogg

 8. Pingback: Sverige måste stoppa utvisningarna till Syrien « Per pladdrar på

 9. Pingback: Stoppa de olagliga utvisningarna till Syrien! « Calandrellas blogg

 10. Pingback: Stoppa avvisningar till Syrien » Unileffum

 11. Pingback: Syrienuppropet. « Niklas Starow till Europaparlamentet 2014

 12. Pingback: Bloggsam » Upprop: Stoppa avvisningarna till Syrien!

 13. Pingback: Stoppa olagliga avvisningar till Syrien | Markus Kylberg

 14. Pingback: Stoppa olagliga avvisningar till Syrien « exekverat

 15. Pingback: Sverige måste stoppa utvisningarna till Syrien | Per Pettersson

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 22 november, 2011 by in Okategoriserade and tagged .
%d bloggare gillar detta: