Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Metadon och SD är inte en optimal blandning

Jag tar för givet att ingen av er som brukar läsa min blogg har missat nyheten om Sverigedemokraternas första politiska vilde i Riksdagen, William Petzäll. Inget som förvånar alls, men jag trodde faktiskt inte att läget var så allvarligt som det uppenbarligen är för grabben.

Att bli LVM:ad är inget som bara sker för att någon känner för att jävlas med en ung kille med missbruksproblem. Jag vet av erfarenhet att det ska mycket till innan någon blir LVM:ad (Lagen om vård av missbrukare) När vi var unga så spårade ett par av mina vänner ur rejält. Och jag har inte än idag glömt deras föräldrars kamp om att få sina barn omhändertagna. Det skulle till så otroligt mycket innan man ens tänkte tanken att omhänderta en myndig person.

Så det är med andra ord ett faktum att William Petzäll är så illa däran som någon bara kan bli.

Jag skrev tidigare i år om samma grabb och samma missbruk. Jag är ledsen å hans vägnar att han inte tog chansen då och lämnade SD för att fokusera på det enda viktiga, hans tillfrisknande. Vi har bara ett liv.

Man ska inte vältra sig i andras människors personliga olycka för att samla billiga pluspoäng så jag ska inte orda så mycket om killens tillstånd. Det enda jag hoppas på just nu är att William inte släpps ut från tvångsvården innan han bedöms så pass frisk att han på egen hand med stöd kan greja detta. För stoppar man i sig metadon då är man jävligt illa ute.

När det gäller hans riksdagsplats. Den ska han lämna över till SD, de som faktiskt äger mandatet för den. För SD och Sveriges riksdag kan aldrig någonsin hjälpa Petzäll tillbaka till ett värdigt och friskt liv. Snarare det absolut motsatta.

William har en lång kamp framför sig, och jag hoppas att vi alla slipper läsa och höra om hur folk har så låg empatiförmåga och humanism i sig att det kommer att använda detta emot killen.

Annonser

10 comments on “Metadon och SD är inte en optimal blandning

 1. blofeldt
  24 oktober, 2011

  Egen lycka är guld värd, andras olycka är inte heller att förakta.

 2. janrume
  24 oktober, 2011

  Varför ska han lämna sin plats till SD ?

  • Camilla
   25 oktober, 2011

   Av den enkla anledningen Jan att så länge han håller fast vid platsen så kommer han inte kunna gå vidare. För mig handlar det om psykologiskt tänkande mer än än att SD ska ha tillbaka platsen.

   • janrume
    25 oktober, 2011

    ok 🙂

 3. OveRFalun
  24 oktober, 2011

  Det är inte så att en missbrukare lever ett liv som på något sätt är taskigt, tvärtom, de har det ofta ganska bra förutom när drogerna sinar, då är det ett helvete fast det helvetet brukar vara ganska korta stunder, speciellt för en som drar in upp emot hundra tusen i månaden utan att anstränga sig.
  Då har man råd att köpa ganska mycket av det lyckobringande medlet som innan det når brukaren har kostat så många människor ett enormt lidande.
  När svinen Persbrandt och Lindholm drar en lina tillsammans med sina polare så är de direkt skyldiga till mord, misshandel, kriminalitet och elände för hundratusentals oskyldiga människor som på grund av rådande världsordning tvingas till att syssla med denna hantering för att kunna överleva.
  Det är inte ett djäkla dugg synd om missbrukarna, tvärtom.
  Däremot är det synd om alla de som drabbas av dessa hycklande tyckasyndomsigsjälvaidioter som utan skrupler försätter hela sin omgivning i en olidlig ångestsituation.
  Föräldrar allra främst, syskon, släktingar, arbetskamrater, kompisar, grannar, oskyldiga människor som kommer i deras väg och hela samhällsapparaten som får bekosta all den skadegörelse och vård som dessa superegoister ställer till med och kräver.
  Petzäll är superfokuserad på sig själv och sitt missbruk, har inte en tanke på att ge upp det och anser att vi, vi som valt att inte hulkande sitta där och kräva hela världens uppmärksamhet, kan fara åt helvet.
  Sluta snyfta ihop skriverier om dessa svin, hylla dem som istället som har valt att inte supa sig fulla vid varje motgång eller dra i sig en macka varje gång det är lite uppförsbacke.
  Petzäll är en supersvikare, skulle ha en rejäl omgång och kedjas fast vid en påle någonstans vid ett kanalbygge där valet skulle vara enkelt, gräv eller dö.
  För ärligt talat, varför ska vi gråta över all denna spilld mjölk när så många ärliga schyssta reko killar och tjejer sliter häcken av sig på dåligt betalda arbeten utan att en enda gång få en klapp på axeln och ett stort tack för att just de finns på det som de gör utan att förpesta tillvaron för hela sin omgivning.

  • Camilla
   25 oktober, 2011

   Jag vet inte vad jag ska svara dig Ove.. Jag tror faktiskt jag gör bäst i att låta bli…

   • OveRFalun
    30 oktober, 2011

    Det blir så ibland, att man inte kan svara för problemet är så in i baljan komplext och de som löser det ser inte enkelheten i det.
    Läs boken ” Att gå över en å”. Visserligen en barnbok men ändå mycket tankeväckande eller kanske just därför.
    Idag dras vårt samhälle sakta nedåt av alla dessa tycksyndomsigsjälv-proffs som har, under allmänhetens jubel, dragit upp den ena hiskeliga storyn efter den andra där målet uppenbarligen är ett överträffa alla andra tycksyndom-proffs, eller underträffa kanske är ordet.
    Vem farao har inte vuxit upp i en liten trasig låda placerad i en septiktank mitt på motorvägen?
    Skolvägen var en uppförsbacke i motvind och om inte föräldrarna slog ihjäl en så hade de i alla fall den goda smaken att spika upp en på laduväggen.
    Det har gått inflation i diskussionerna om vem det är mest synd om och när Petzäll väljer att ömkligt vädja till alla ömmande modershjärtan genom att förvandla sig till ett hjälplöst spädbarn så slår han ju onekligen ganska många andra med hästlängder för vem kan stå emot ett dräglande kräk.
    Jag insisterar på att människor som uppträder som han skulle få en grundkurs i ärlighet, rekorderlighet och kamratskap.
    Man gör inte som han, skämmer ut sig själv, sin familj, sin släkt, sina grannar, sina kompisar, sina vänner, sitt grannskap, sin kommun, sitt landskap som är Dalarna och där jag bor, sitt land, sin världsdel, sin kontinent, sin planet, sitt solsystem, sin galax.
    Man gör det bara inte.
    Man kan säga pitt offentligt och räkna med överseende, man kan visa den och räkna med förståelse men man sviker inte dem som man gett ett löfte, inte på det sättet som han gör.
    Då har man ett tomt byxarschel och saknar moral.

 4. bloggare på icedaniel.se
  24 oktober, 2011

  Bäst han avsäger sig riksdagsplatsen och försvinner från rampljusset, för det verkar inte bra för honom.

  • Camilla
   25 oktober, 2011

   Helt rätt, så länge han hänger sig kvar där så blir han aldrig frisk. Man måste börja om från absoluta början och bygga sig vidare uppåt.

 5. Dragan Klarić
  25 oktober, 2011

  Jag kan hålla med dig Camilla om att Petzäll borde lämna sin plats i riksdagen för att således ha större chans till att bli frisk. Men jag tvivlar på att detta kommer att ske. Orsak, ja om man håvar in närmare 60k i månaden med fri bostad och fria resor samt andra förmåner så är man nog bara dum om man ger avkall på detta. Killen är ung, ingen arbetslivserfarenhet och skulle med största sannolikhet hamna hos socialen om han lämnade sin plats i riksdagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 24 oktober, 2011 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: