Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Politiskt Inkorrekt går i graven för att återfödas som..

Idag kom nyheten om att den mycket kontroversiella och omtalade sajten Politiskt Inkorrekt ska självdö från och med den 23:e Oktober. Utan att överdriva så fylldes min Twitterfeed väldigt snabbt med alla möjliga kommentarer om detta. Så visst är PI och deras anhängare älskade att hata.

Jag har ingen aning om varför PI väljer att lägga ner. Om jag skulle spekulera så är jag hyfsat övertygad om att deras förklaring att man inte längre har kapaciteten redaktionellt är ett svepskäl. Närmare sanningen ligger nog det faktum att man dels är nära att bli avanonymiserade och deras band till riksdagspartiet Sverigedemokraterna inte ligger just SD i fatet.

Jag är övertygad om att man redan innan denna “bomb” släpptes har långt gående planer på en liknade sajt. Och ska jag tolka SD:s Art Director på riksdagskansliet, Jörgen Fogelklou, korrekt i en tweet som löd “Arbete pågår på annat håll för att starta en sajt med liknande inriktning… Mer information om denna sajt kommer inom kort. ” så är jag inte fel ute. Intressant är även att man vet detta uppe på riksdagskansliet.

Hur som helst. PI har varit och är otroligt känsloladdat. Som jag inledde med, man älskar att hata dess existens.

PI har varit en stor källa till spridandet av näthat, även om de skyldiga själva inte inser det faktumet. Kommer vi nu att slippa detta? Knappast. De har för en kort stund förlorat sin trygga hemvistelse med likasinnade, och snart har de hittat en ny plattform för sina åsikter.

Det är väldigt enkelt att påvisa att PI fyllt sin ursprungliga tanke om funktion, att förmedla en bild av att mångkulturen är roten till allt ont. precis som svenskarnas parti nyligen i Västerås med sin Live-utställning. Det är även väldigt enkelt att påvisa att i PI:s regi har rasism och fördomar fått flöda i olika grader.

Men varför finns det ett sådant stort intresse för en sajt som PI?

Den frågan måste våra politiker ställa sig, för ingen rök utan eld brukar man säga. Och med det menar jag att så länge man inte lyssnar på även missnöjd människor så kommer SD att växa.

Vi får väl se vad som sker, men ett nytt PI kommer att dyka upp vilken dag som helst. Helt övertygad om det.

Till dess, allt gott!

Annonser

8 comments on “Politiskt Inkorrekt går i graven för att återfödas som..

 1. Marcus Nilsson (@SweRajmo)
  16 oktober, 2011

  Tråkigt att höra att den läggs ner!

  Förutom flashback var PI den enda källan till motvinklad information. Tyvärr var den just vinklad, om än åt andra hållet, vilket inte var speciellt bra för att kunna etablera som en alternativ nyhetskälla. Man kan dock inte ta ifrån dem det positiva med siten, nämligen att få fram den andra sidan av myntet ur många vinklade notiser från övrig media.

  Nu får vi förankra oss på helt på flashback istället…

  • Camilla
   16 oktober, 2011

   Ja, det är alltid viktigt att man får all information. Annars kan man inte ta ställning.

   Men som du säger, PI vinklade alltför mycket de också även om de inte insåg det själva.

 2. Dragan Klarić
  16 oktober, 2011

  Att PI lägger ner kommer nog inte som en överraskning. Med tanke på hur det florerat främlingsfientliga och rasistiska kommenterar på PI och det faktum att deras anonymitet börjat krackelera så väljer man nu att lägga ner för att slippa fortsatt rannsakning.

  Att det finns aktiva Sverigedemokrater bakom PI råder det nog inga som helst tvivel om, vi har ju bland annat sett hur Mats Dagerlind redaktionsmedarbetare på Sverigedemokraternas partitidning SD kuriren flitigt medverkat som skribent på PI och som du själv nämner Camilla så har Sverigedemokraternas Art Director på riksdagskansliet, Jörgen Fogelklou också uttalat sig om att något nytt är på gång.

  För de som är insatta i hur vissa skriver har kunnat skönja att det finns en del andra aktiva Sverigedemokrater bland PI:s skribenter, inga namn nämnda.

  I början när PI skapades så var jag glad att man skapade en sajt som motvikt mot det mediala etablissemanget, men efter hand som det började spåra ut på PI så hoppades man bara på att de skulle lägga ner.

  Jag ser gärna att det finns en motvikt mot det svenska mediala etablissemanget som sakligt presenterar artiklar väl värda att läsa, men när det går över styr och man tillåter främlingsfientlighet och rasism att fritt flöda bland kommentarerna då är man inne på fel spår.

  Nå nu har jag väl gjort mig till ovän med tillräckligt många för i kväll, de paranoida drönarna som sitter bakom sin datorskärm och sprider hat kommer nu att ha någon att hata för åtminstone en vecka fram.

  • Camilla
   16 oktober, 2011

   haha Ingen fara Dragan, de har redan fullt upp med att hata mig på Twitter.

   Men skämt å sido.. Håller med dig i det du skriver. Och visst är det så att man lär sig att känna igen folk genom hur de formulerar sig, även om man aldrig till 100% kan veta iofs.

   Ska bli intressant att se vad som står på tur.

 3. janrume
  17 oktober, 2011

  SD drönarna hatar alla , inget att bry sig om Camilla o Dragan och som Klaric säger de började få skamfilat rykte på PI 🙂

 4. Karpstryparn
  17 oktober, 2011

  PI återuppstår, men under nytt namn men med samma skribenter, samt ett antal till.

  Men denna gång är inga SD-politiker med i bakgrunden.

 5. blofeldt
  17 oktober, 2011

  Bra att PI lägger ned, kände mig faktiskt störd av den här samhällskritiska analysen. Nu får man äntligen i lugn och ro återgå till att suga på tummen, ligga i fosterställning och insupa den socialistiska tryggheten. (så länge skattebetalarnas pengar räcker till)

  Förjäkligt det här med att ifrågasätta skäggbarnens existensberättigande. Men vad fan ett och annat äldreboende kan väl få stryka på foten. Jag ser inget egenvärde i att våra åldringar som har betalt skatt hela livet skall få förmånen till ett värdigt slut på den yttersta dagen. Sjukvården kan också avvecklas andra importprodukter behöver den bättre än oss svenskar. Den viktigaste frågan för mig är att vi tycker synd om andra.

 6. Pingback: Den politiska inkorrektheten och varför den inte alls dog igår

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 16 oktober, 2011 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: