Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Juholts ledarskap: Åkessons bästa vän.

Igår trodde jag faktiskt att det var 1 April. Vad skulle man annars tro när socialdemokraterna dominerade medierna på ett sätt sällan skådat? För lunch hann Juholt åka dit för bidragsfusk och bete sig otroligt oprofessionellt genom att tillsammans med Ohly vägra acceptera vart man skulle stå i söndagens partiledardebatt. Kommer hem från jobbet och slår på datorn och möts av (S) största tabbe hittills: A och B-medborgarskap skriks ut i etern. Ridå helt enkelt.

Man kan utan att överdriva ge tillägna gårdagen till Sverigedemokraterna. Dels ger deras största politiska motståndare dem rätt samtidigt som de får stor del av svenska befolkningen att slå sig för pannan och idiotförklara (S). Det är det bästa SD vet när det sker. Och i detta fallet förstår jag dem till fullo.

Jag sa i en intervju i LO-tidningen att jag hoppades (sa kanske till och med ”tror”) att Håkan Juholt var rätt val efter Mona Sahlin när det handlar om att ta debatten med Jimmie Åkesson och hans parti. Börjar ana oråd. Får känslan att jag hade monumentalt fel.

Om vi skiter i bidragsfusk och barnsligt beteende inför en debatt där placeringen inte är legal för någon utan vad som sägs, och fokuserar på utspelet om A och B-medborgarskap så vill jag ge både rätt och fel till (S).

Största felet man gjorde igår var att frångå det som är deras signum: Allas lika värde.

Hur tänkte mannen i Skåne och Morgan Johansson ,som är bland annat ordförande i riksdagens justitieutskott och talesman för sossarna i rättspolitik, när man påstår att lösningen på kriminalitet bland invandrare skulle vara olika typer av medborgarskap? Vet de ens vad ett medborgarskap innebär? För mig innebär det iaf att alla har samma rättigheter och skyldigheter oavsett om vi har varit medborgare sen BB eller ett år. Vi är exakt vad ordet säger: Medborgare!

Jag skrev i början att det var SD:s dag igår på grund av detta. Anledningen till det är att det är deras område detta, helt klart. Man anser att om man kommer till Sverige och begår grövre brott ska man kunna utvisas. Man har helt sonika förverkat sin rätt att ta del av vår välfärd. Man är väldigt konsekvent och hård när det gäller detta.

Varför var inte Ilmar Reepaul så smart att han istället la upp det på detta sätt: Vi ska kanske vara lite mer restriktiva med att ge människor medborgarskap, istället blir vi mer generösa med att ge uppehållstillstånd. Skulle någon person under denna tiden begå ett brott som klassas som grovt så riskerar han/hon att få uppehållstillståndet indraget.

Stor skillnad. Och faktiskt inte något som är helt ovanligt. Det finns många som blivit dömda till utvisning efter att ha dömts för olika brott.

Men att vara så otroligt inkompetent och inhuman att man vill ha olika typer av medborgarskap är för mig obegripligt. Hallå, inte ens Björn Söder har med illrött ansikte gapat sig hes om något liknande!

Ta debatten istället med Jimmie Åkesson och hans parti. Bevisa att ni har en politik som tilltalar och håller.

Förstör inte era chanser att peta bort alliansen 2014, för det finns allt för många människor som är beroende av er politik tack vare alliansen. Men håller ni på så här så kommer Fredrik att få ytterligare en mandats-fjäder i hatten 2014. Och bredvid sig har han ett ännu starkare SD.

Annonser

4 comments on “Juholts ledarskap: Åkessons bästa vän.

 1. Erik
  8 oktober, 2011

  Juholts ambitioner kan bara varit att hämnas för att han petades av Baylan som partisekreterare. Det handlar om ekonomisk brottslighet och inte korruption.
  Att S o V inte vill ställa upp i debatt där SD medverkar är svepskäl eftersom bidragsfusket
  skulle komma upp i samma tillfälle.
  Juholt har sagt att han har högre ambitioner oavsett vilka frågor som förelegat.
  Nu vet alla hans ambitionsnivå.

 2. sveket
  8 oktober, 2011

  Det är nu även bevisat sossarna är dom största rasisterna, försvarar kriminella invandrare som ska utvisas med snabbare medborgarskap!

  https://www.flashback.org/t1679176

 3. Aldrig mera sosse
  8 oktober, 2011

  Det är bra att sossarna visar sitt rätta ansikte, dom har ju alltid delat upp människor i en A och B klass. Helt klart behöver Juholt sitt bostadsbidrag !! Som gammal pensionär ska man inget ha men nu kommer vi att rösta på Åkesson o SD ty det är vår enda chans att överleva i landet vi en gång byggde.

 4. Christer
  8 oktober, 2011

  Om jag som vanlig samhällsmedborgare, lämnar falska uppgifter år efter år och lurar ”systemet” att betala mig 3 400 kr varje månad skattefritt – vad händer då? Skulle ”systemet” dvs myndigheterna bara dra ett streck över det hela och acceptera min förklaring att ”jag hade faktiskt ingen aaaning”??
  Jag är ganska övertygad att den vanlige samhällsmedborgaren drabbas av dryga böter och kanske fängelsestraff, om det har pågått tillräckligt länge.
  Bär man mustasch och är partiledare för (S), då räcker det visst om man säger offentligt i tv att ”jag hade faktiskt ingen aaaning” – ELLER ???
  Sambon har tidigare begått ekonomiska oegentligheter på sin förra arbetsplats. Nu är Juholt på samma nivå.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 8 oktober, 2011 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: