Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Åkesson (SD) lovar att inte göra politik av ev framtida Islamistiska terrordåd (?)

Jimmie Åkesson (SD) använder idag ett mycket starkt ord för att komma från en toppolitiker. “Han är förbannad”. Jag vet inte om det vid första anblicken kommer att inge respekt, för detta handlar faktiskt inte om Jimmie Åkesson eller SD som parti. Men låt gå, han får använda ordet “förbannad” för jag kan till viss del förstå honom.

Åkesson är förbannad på gärningsmannen så klart och även på debattörer och vissa partikamrater (Erik Hellsborn och Jomshof måste det vara, männen som sa exakt samma saker men en fick straff den andra inte) som inte haft förstånd nog att hålla tyst utan valt att göra politik av denna hemska händelse. Han är även förbannad över bristen på empati.

Och så klart tar så når hans ilska helt väntat invandringsbiten. Inser inte karln att han gör politik av detta på exakt samma sätt som andra? Enda skillnaden är att Åkesson anser sig ha både empati och gud vet vad för egenskaper. Tydligen är det bara SD som får prata politik i denna fråga.

Man måste självklart tillåtas kritisera svensk invandringspolitik utan att hållas ansvarig för vad den här massmördaren har gjort. Den som säger något annat har som enda syfte att kväsa en viktig debatt. Det kan jag inte acceptera

 Den enda tröst i detta är ju det faktum att Åkesson i och med sin text om osmakligheten att göra politik av en tragisk händelse lovar att SD aldrig kommer att göra politik av en eventuell Islamistisk terroraktion i framtiden. Eller, gäller det kanske bara nu då gärningsmannen sorgligt nog skulle kunna ha platsat i SD om vi ser till exempelvis Islamhatet och hotet från mångkulturen?

Annonser

22 comments on “Åkesson (SD) lovar att inte göra politik av ev framtida Islamistiska terrordåd (?)

 1. Gäst
  29 juli, 2011

  Vill bara tacka för din blogg. Du gör ett bra jobb ska du veta. Och gissa vad? Är faktiskt sverigedemokrat så även dom av oss står bakom dig.

 2. Bittergubbe
  29 juli, 2011

  Politisera kan man göra mot de som applåderar dådet, eller i det tysta ej tar avstånd från det.

  Av Breviks vansinne kan man göra politik den dagen det visar sig att han tillhör en organisation eller religion med en vedertagen agenda som gör gällande att det är ok att döda blint till höger och vänster för att uppnå sitt mål.

 3. Claes Lundgren
  30 juli, 2011

  Såg just en artikel på Newsmill av Helena von Schantz som jag tycker passar bra för människor som har svårt för att få ordning på sina liv och som jag tycker Du bör ta till Dig, inte bara pga ditt politiska vinglande. En liten del av newsmillartikeln:

  Att vara medlem i ett parti är ett åtagande. Man tar på sig ett ansvar för politik, interndemokrati, samarbete och lojalitet. På så vis är det litet som när man gifter sig. Det kommer kanske som en missräkning att ens man dricker mjölk direkt ur paketet och berättar samma skämt hundra gånger, han kanske till och med spelar nätpoker för sparkapitalet eller drar vingarna av flugor, men varje dag man väljer sin partner ska man stå för sitt val. Att inte göra det är att vara illojal. Att inte göra det är också att fly undan sitt eget ansvar. Ansvaret för en framgångsrik relation och ansvaret för de egna valen.

  Jag tyckte det passade så bra på Dig.

  • Siegfried
   30 juli, 2011

   Claes Lundgren, lojal underhuggare till en sån som Filper har talar.
   Styrelseledamot i SD Värmland.

   Lundgren hade ett vandelsproblem som gjorde att denne inte kunde ställa upp som officiell kandidat till valet 2010, men fick lustigt nog (och passande nog för Lundgren) några få röster i Sunne som gjorde att Lundgren nu fungerar som regelbunden ersättare i Sunne fullmäktige.

   PS. Lundgrens citat är tänkt som ett angrepp på Rågfors. Men andemeningen i det för den som förmår läsa innantill handlar om ansvar och ställningstagande, och är det något som Rågfors gjort rätt så är det agerandet omkring SD Värmland – denna tragikomiska kompott av semikriminalitet och dyig moral. Där har hon klara papper, till skillnad från Filpers underhuggare, Claes Lundgren. DS

   • Patrik, Ängelholm
    14 augusti, 2011

    Jag skulle nog vilja uppmana Camilla att ta bort kommentaren ovan. Det kan vara förtal att anklaga någon för att ha ”kända personliga” problem, och att vidare göra insinuationer kring detta. Clas har väl iofs lagt upp lite för det genom div. spekulationer ang. Camillas liv, men det är sedan lätt att det blir en ond spiral där tonläget trappas upp.

 4. Camilla
  30 juli, 2011

  Du får ursäkta mig Claes Lundgren, ledamot i SD Värmland att jag inte anser att det går att stödja SD till 100%. Lite skrämmande att du från SD kommer hit och påtalar att jag ska vara lojal mot ett parti jag var med i i knappt ett år aktivt. Och detta när det det är över ett halv år sen jag tog beslutet att jag inte är intresserad.

  Så du anser alltså att om man en gång valt SD av olika anledningar måste ge SD sitt stöd resten av livet?

  Du anser alltså att man ska blunda när man inser att ett parti inte lever upp till de krav man har som privatperson?

  Borde vara bättre då att man tar det beslut jag tog och lämnar skutan till personer som är heljhjärtat partilojala.

  Men roligt att se hur SD ser på saker och ting, iaf från Värmlands håll.

  PS! Du har ju faktiskt rätt egentligen, för jag har alltid röstat på sossarna och kommer att göra det igen. Så jag har nog valt min partner och står fan i mig fast vid det valet

  PS2! Missade ju din inledning,.Den får 10 poäng för där fick du mig att skratta. Lägg ner, du känner inte mig överhuvudtaget så kom inte med några insinuationer om att du känner till mitt privatliv. Ni kan ta och sluta att diskutera mig på era små träffar, för jag har noll intresse av er. ¨Så väx upp och lev i nuet istället.

 5. Morgan
  1 augusti, 2011

  Om Herr Claes (sd)tar och läser och lyssnar på detta så borde även en sådan man inse att Camilla inte tänker jaga dig eller någon mer med brinnande fackla i röven. Anser att hon fan visar stil och hyfs som tar er i försvar fast ni era fån ger er på henne personligen.

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=4625615

 6. Claes Lundgren
  4 augusti, 2011

  Vilket vandelsproblem avses ?

 7. Claes Lundgren
  4 augusti, 2011

  Läser i allmänhet inte all skit och i synnerhet på denna blogg, men eftersom jag nu gjort det vore jag tacksam att också veta vilka mina personliga problem är förutom det ovanstående om personlig vandel.

  • Camilla
   4 augusti, 2011

   Skoskav kanske?

   Tänk vilken tölp Siegfried är insinuerar att du ska ha skoskav.. Tur att du inte gör samma sak mot folk Claes Lundgren. Eller just det, var det inte exakt samma sak du gjorde mot mig? Du kan ju passa på att prata ur nattmössan och förklara dig närmare.

 8. Erik
  4 augusti, 2011

  Hej Camilla. Har efter en längre utlandsvistelse börjat uppdatera mig i debatten efter det jävliga som hänt i Norge. Din artikel om hur du hade ABB på Facebook var väldigt bra och det är bara att inse hur annorlunda SD skulle ha varit om de hade premierat vettiga människor som du istället för tokar som dom som frodas på t ex PI.

  Denna vidriga artikel copa jag i morse som PI senare raderat av någon anledning:

  ”Något är ruttet i Norge – elitens anti-semitism”

  NORGE SUN TV i Kanada har kontinuerligt en frisk, anti-PK debatt i sina program. I väntan på sitt eget nya TV-program på SUN vikarierar Michael Coren för Ezra Levant på The Source. I inslaget talar han med Kathy Shaidle – som har bloggen fivefeetoffury.com – om Norges stora skam som allteftersom tiden går efter 22 juli uppenbarar sig för världen i all sin groteskhet: den utbredda anti-semitismen fr. a. inom Norges elit.

  Coren och Shaidle går igenom Norges systematiska anti-semitism på ett föredömligt sätt. De konstaterar att den högt uppsatte polis som under den tyska ockupationen var bäst på att samla ihop landets judar aldrig straffades. Jens Stoltenberg beslöt 2006 att de övervakningskameror som beskyddade synagogan i Oslo skulle avlägsnas. Oklart varför. Attacken mot synagogan kom som ett brev på posten. Skott avlossades, terroristerna hade planerat att halshugga den israeliske ambassadören till Norge. Den terrorattacken bedömdes som ”vandalism”.

  I norsk media finns inte sällan ”skämt-teckningar” där den evige juden framställs i enlighet med klassiska anti-semitiska föreställningar. Ungefär på det sätt som juden framställdes i Goebbels propaganda och i den gamla ryska anti-semitiska traditionen.

  Till och med Norges ambassadör till Israel; Svein Sevje, relativiserar terror och sa i en intervju i en israelisk tidning här förleden att den palestinska terrorismen i Israel inte alls är så allvarlig som den i Norge eftersom exempelvis hamas har definierade mål med sin terror och att den har att göra med Israels ockupation av västbanken. Med andra ord är terrorn mot Israel deras eget fel.

  Att terrorn mot Israel startade långt innan någon ockupation av en västbank hade skett, ja långt innan själva landet existerade betyder inget. Den första stora terrorattacken mot judar som hade levt i Jerusalem och Hebron i sekler, skedde 1929 när Stormuftin av Jerusalem beordrade en religiös terrorattack i vilken flera hundra djupt religiösa judar mördades. Terrorn mot judar fortsatte under 1930-talet, och med ännu större frenesi efter att Israel bildades och långt innan ockupationen ägde rum.

  Enligt den norske ambassadören i Israel gäller inte samma förhållanden terrorn mot Norge baserad som den är på en ideologi (Breiviks) som säger att Norge, och speciellt dess Arbeiderparti, ignorerat och satt den norska kulturen och traditionerna under en skäppa. Eliten verkar inte att förstå att den kan ha väckt ett stort raseri i folks djupa inre genom att vägra lyssna på motståndare till multikulturalism, islamisering och massinvandring av stora grupper av muslimer som inte har minsta behov eller ens intresse av att integreras i sitt nya land.

  Dagen innan terrorn var Utöyas sommarläger engagerad i en fullkomlig orgie i anti-Israeliskt hat. Norges utrikesminister Gahre-Störe besökte lägret och möttes med plakat som krävde en bojkott av Israel och han svarade med ett anti-Israeliskt tal till massans stora glädje. Är inte denna typ av hatindoktrinering potentiellt illavarslande? (Tänk på A.B. Breivik som klarade av att indoktrinera sig själv. Var han i verkligheten inspirerad av sitt eget samhälles förhållningssätt och hatfyllda tal, men drog en annan slutsats och bestämde sig för att bruka våld som sin enda utväg?) Oaktat vilket får Utöya-traditionerna en att associera till Sovjets ungdomsorganisationer och nazisternas hitlerjugend – inser Arbeiderpartiet det?

  Gahre-Störe möttes med ”bojkotta-Israel-plakat” på Utöya, men han skulle aldrig ha blivit mött med plakat som krävde bojkott av terrororganisationer. Gahr-Störe stöder alla islamistiska terror-organisationer. Han vill ha förhandlingar med al-shabaab i Somalia, han har redan talat med hamas-ledaren Khaled Mashal och kräver medling med talibanerna.

  Alan M. Dershowitz anser att Norge är det mest anti-semitiska och anti-israeliska landet i Europa idag. Han upplevde det under föreläsningssturné i Norge nyligen. Inget Universitet ville ta emot honom om han inte lovade att inte diskutera Israel. Norge förbjuder sedan 1929 judisk koscher-slakt, men tillåter muslimsk halal-slakt. Dess politiska och akademiska ledare uttrycker sig öppet och konsekvent enligt en linje där det egentligen inte finns någon skillnad mellan anti-zionism och anti-semitism.

  Exempel: när Barack Obama utnämnde en av sina gamla medarbetare från Chicago , Rahm Emanuel, till stabschef i Vita Huset kritiserades han av den norske utrikesministern för att ha utnämnt en ”jöööde” till stabschef. Det räckte med att höra den första, långa vokalen i ordet för att förstå vad den ministern tycker om den judiska folkgruppen. Uttalandet prisades häpnadsväckande nog i Norge liksom andra av samma kaliber kommande från eliten.

  Dershowitz anser att normänn behöver djupdyka i sina själar och ingående studera sitt lands smutsiga historia: 1. medlöperi med nazisterna under andra världskriget för att samla in judarna till gaskamrarna 2. medlöperi med terrororganisationen hamas i dess slutgiltiga mål att förinta staten Israel.

  Den norska regeringen smeker den muslimska folkgruppen medhårs inte minst nu, efter terrorn. Av någon anledning anses det oerhört viktigt för eliten att besöka moskéer dessa dagar. Jag har hittills inte sett dem i strålkastarljus besöka vare sig synagogan i Oslo eller i Trondheim där den lilla judiska folkspillran om 1000 individer i Norge kan tillbe sin gud.

  Anders B. Breiviks attack på AUF:s ungdomsläger på Utöya har enligt Daniel Greenfield i FrontPage Mag en möjlig förlaga i Maalot Massakern 1974 när palestinsk-muslimska män med vapen attackerade en israelisk grundskola, tog över 100 som gisslan och sedan använde automatvapen för att döda så många som möjligt. När två dagars belägring var över hade 25 personer, varav 22 barn, mördats. Likheten mellan Utöya och Maalot är mer än en tillfällighet. AUF som sköter sommarlägret har en lång historia av att stödja just den typ av terrorister som företog Maalot-massakern.

  Lars Gule är norsk filosof och har under hela sitt vuxna liv rört sig i vänsterextremistiska kretsar. Han var tidigare ordförande i den norska föreningen Humanisterna. Extremismens radikala lösningar på problem som Israels existens – nämligen våld, har han inte tvekat att använda sig av. Han greps 1977 på väg ut ur Libanon när han skulle spränga bomber å DFLP:s vägnar i Israel (DFLP är en marxistisk terrorgren som kämpar för frigörelse av palestina sedan 1969). Efter att ha varit på träningsläger i vapenhantering och bombtillverkning i Libanon försökte han få med sig ut sprängmedel gömda i bokomslag.

  Gule häktades, förhördes och hävdar att han även torterades. Han dömdes till ett halvår i fängelse i Libanon för ”innehav av sprängmedel”. Det kanske inte räknades som terror i Libanon när målet var Israel och dess civila befolkning? Denne stämplare till terrorism har därefter levt ett liv i frihet och gjort karriär i den norska akademiska eliten. (Han är också blond och blåögd.)

  Vid hemkomsten förhördes Gule av norsk polis:

  Den misstänkte hade informerat sina uppdragsgivare (DFLP) om att han ville ta israeliska civilas liv för att stärka palestiniernas moral och stridsvilja. Den norska akademiska eliten har sannolikt sett Gule i enlighet med talesättet ”den enes terrorist, är den andres frihetskämpe” och med denna relativiserande inställning till massmord kan inte Gules potentiella massmord alls vara lika fruktansvärd som A.B.Breiviks. Gule kämpade ju på den rätta sidan i sin egenskap av marxist och anti-semit. Och anti-semitismen är gammal och utbredd i Norge.

  Källor
  frontpagemag.com/2011/07/29/terrorism-against-israel-more-justified-than-terrorism-against-norway/
  frontpagemag.com/2011/08/01/something-rotten-in-norway/
  rubinreports.blogspot.com/2011/07/oslo-syndrome-and-terror-attack-in.html

  Länk: http://politisktinkorrekt.info/2011/…sm/#more-95563

  Själv gissar jag på att det är foliehattskonungen själv: Kent Ekeroth som har författat artikeln. Att han först jämför de mördade med Hitlerjugend och sedan blir förvånad med att SDs retorik jämförs med ABB är inte tecken på något annat än sekttillhörighet.

 9. blofeldt
  5 augusti, 2011

  I det nya Sverige har man inte så mycket att glädjas åt. Det som återstår är väl att kunna slänga lite skit på SD och dess företrädare. Alltid något, det behövs inte så mycket för att få en utlösning. Tänkte på ett citat som kanske passar in. ”Egen framgång är bäst, andars olycka är inte heller att förakta”.

 10. blofeldt
  5 augusti, 2011

  Jag ser hellre att vi har en massinvandring till Sverige än att satsa på en massa svennebanan fyllon som inte bidrar till samhällsförsörjningen. Ju förr det sjuka svenska bidragssystemet går i graven dess bättre. Vi måste få ett bokslut på dessa samhällsparasiter som belastar skattekontot. Det håller fan inte att försörja alla bidragsparasiter nu när aktiekursen sjunker och folk som betalar kapitalskatt förlorar sina pengar. Snart kommer Sverige oundvikligen att komma till ett läge där man inte kan lugga en flintskallig. Sanna mina ord vissa svenneparasiter som har snyltat på andra av vissa skäl (alla skäl verkar ha varit giltiga) kommer att få det jobbigt framöver.

 11. Oddjob Karlsson
  6 augusti, 2011

  Heja William,

  Är det något som inte stämmer med den här pellen?

  http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.692054-petzall-sd-smet-fran-taxinota

 12. Fredrik Andersson
  7 augusti, 2011

  Var inte sådan bitterfitta. Få ordning på ditt liv så kanske du mår bättre!

 13. Camilla
  8 augusti, 2011

  Varför är det bara inom SD man inte tål kritik eller att andra inte tycker som tex Fredrik Andersson?

  Ni är så söta 🙂

  • Dragan Klaric
   8 augusti, 2011

   Ja där ser man Fredrik Andersson har poppat upp som trollet ur lådan. Fredrik Andersson är ett Internettroll som tror att det räcker med att använda sig av ett fiktivt namn för att man ska vara skyddad.

   Camilla det bästa du kan göra är att skratta åt detta Internettroll, är man så feg att man gömmer sig bakom fiktiva namn då är man en patetisk liten skitstövel utan något som helst existensberättigande.

   • Camilla
    8 augusti, 2011

    hehe Det är just detta jag gör. Och just detta troll har vi båda stött på tidigare, så du vet säkert vad jag syftar på..

    • janrume
     8 augusti, 2011

     Vet vem denne ”Fredrik Andersson” är och det vet Dragan med då han bla. angrep Dragan på en fulblogg i söder där just mailadressen ( afa@speedmail.se) han använder figurerade. Att jag vet vem killen är beror på att jag skrev om honom och då hotade han mig på bloggen (avslöjade sig)och åter dök denna mail upp därefter har en rad märkliga anmälningar trillat in efter att jag skrev om just det , denna tunnhåriga SDare är precis som Dragan skriver ett simpelt SD internet-troll som bara är att skita i.

 14. Erik
  8 augusti, 2011

  ”Varför är det bara inom SD man inte tål kritik eller att andra inte tycker som tex Fredrik Andersson?”

  Jag personligen tror att det beror på att Sd är mer en sekt än ett politiskt parti. Det är den enda slutsatsen jag kan dra efter att ha tagit del av deras Sds spammande av olika bloggar och kommentarsfält.

  Fredrik utmärker sig ju tyvärr inte särskilt mycket inom Sd.

 15. Camilla
  8 augusti, 2011

  @ Erik: Detta med ”sekt” är faktiskt inte så långt ifrån sanningen. Men, det handlar om ett relativt begränsat antal människor. Men det är ett problem för SD om man vill få ökad respekt som politiskt parti.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 28 juli, 2011 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: