Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Snabbsummering av SD i Almedalen

 

Så var Almedalsveckan över, för flera dagar sedan men jag ligger lite efter tidsmässigt men kan inte låta bli att kommentera lite åtminstone.

 

Det jag väntade på var sista dagens tal av SD:s Jimmie Åkesson. Inte för att jag var intresserad av vad han skulle säga, för precis som jag anade var det inte mycket nytt eller oväntat. Jag var mer intresserad av att se hur media skulle hantera partiet.

 

Glädjande nog så var till och med Lena Mellin först tvungen att vara positiv. Hon sträckte sig så långt att hon ansåg att Åkesson hade gjort ett bra tal. Jag undrar i och för sig hur många av hans tal hon missat när hon påstår att han brukar vara en trist talare. Jimmies unika förmåga, den som var en stor anledning till varför SD sitter i riksdagen är just hans förmåga att tala. Killen är “farlig”, för man kan inte låta bli att gilla honom när han öppnar munnen.

 

Lustigt nog höll jag inte med Lena Mellin när hon tyckte det var ett smart drag av Åkesson att använda sig av Per-Albin Hansson och “folkhemmet”. Tydligen har hon missat att detta varit SD:s lockbete bland gamla sossar, men med facit i hand så har de ju bevisat att de skiter i folkhemmet, OM det nu inte är som så att Åkesson har en annan definition av det, för det finns flera varianter. Läs här: Lena Mellin om Åkessons Folkhem.

 

Skönt var det att höra Åkesson erkänna att de måste bredda sin politik, för ärligt, har de någon annan agenda än en? Låter fint i partiprogrammet men i riksdagen har det visat sig att okunskapen är stor. Så bra gjort SD, för att växa måste man kunna erkänna att man är liten.

 

Men tyvärr så kvittar det hur bra Åkesson och hans närmaste jobbar, smolket i bägaren dyker ändå upp i form av andra partimedlemmar. Inte alls förvånande så sprang nån SD-snubbe från södra Sverige runt och fotograferade folk som inte gillar SD. Hallå.. Det rimmar jävligt illa med gnället om hur odemokratiskt behandlade de blir då de beter sig lika bedrövligt.

 

Nu kan man påstå att ledningen inte har något med detta att göra. Och jag tror inte att man har bett honom göra detta rakt ut. Men, det är accepterat av många i toppen, de riktigt radikala … de finns och de är mycket “speciella”. Förhoppningsvis för Åkesson kommer det aldrig fram vad de pysslar med. Menar nu inte att det är något världsomvälvande, men tillräckligt lågt beteende så de flesta skulle slå sig för pannan om de visste vilka som driver sk ful-bloggar och beter sig grymt fult på nätet under alias.

 

Skit samma, Åkesson gjorde bra ifrån sig. Ska bli spännande att se vad de får för siffror i nästa mätning, för den som kom strax innan hans tal i Almedalen var ju skrämmande låg: bara 4,2%. Men man ska aldrig stirra sig blind på sånt här. Om det inte håller sig på samma nivå under en längre tid.

 

 

 

Annonser

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 12 juli, 2011 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: