Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Enkel förklaring till medlemsraset inom SD

 Midsommardagen till ära ska man hålla sig till lätta ämnen som inte kräver mycket tänkande eller analytiska kraftansträngningar. Då kom nyheten om det stora medlemsrast inom Sverigedemokraterna som ett brev på posten.

 Personligen blir jag inte alls förvånad och jag köper inte partiets lama förklaring till vad orsaken är.

 Det är lika enkelt att förstå som att röra ihop en sockerkakssmet. Partiet drog till sig massor med missnöjesröster inför valet, det var dessa som tog dem till riksdagen. Dessa blir aldrig långvariga, speciellt inte när de inser att SD nog inte var vad de trodde. Sen har vi två grupper som kan bakas ihop till en på något sätt. Det är mer traditionella nationalister, som har endera insett att SD inte alls är så nationalistiska som de önskar och kommer att gå vidare till något mer högerextremt parti eller så är de av den äldre stammen som tröttnat på ungtupparnas totala maktkoncentration.

 Jag tycker det är synd att dessa lämnar (många blir iofs uteslutna för att de vågar opponera sig) för de hade kunnat se till på Landsdagarna att man byter ut partistyrelsen mot helt andra personer.

 För det är märkligt att samma personer som sitter i riksdagen i majoritet sitter i partistyrelsen samt besitter otroligt många tunga poster inom partiet utöver riksdagen och partiledningen.

 Jag tycker att de som sitter i riksdagen minus en del namn gör ett bra jobb oavsett vad man tycker om politiken. Men det kan inte vara sunt om man vill ha tillväxt att endast en handfull oerfarna människor ska styra allt med undantag för ett fåtal 30 plusare.

Detta är bara början för SD oavsett vad partiets hysteriska försvarsdrönare kommer att gapa sig hesa om idag, för det är redan foliehatt-varning på vissa.

Tilläggas ska att det finns iaf ett distrikt som inte har några problem med att ur ordförandes egna plånbok betala folk att ställa upp som medlemmar på pappret även om de är allt annat är Sverigedemokrater.

Nu kommenterar Björn Söder detta med en märklig förmåga att sia om hur många medlemmar de kommer att ha i höst (för att ta bort fokuset på att man faktiskt har tappat medlemmar) samt kör sin och Filpers patetiska rättshaveristsvada i form av ett försök att smutskasta Olle Larsson som lämnade partiet och sin plats i partistyrelsen.

Annonser

24 comments on “Enkel förklaring till medlemsraset inom SD

 1. Pingback: SD lever en tynande tillvaro | Jan Rume´s Blogg

 2. Pingback: SD förlorar sina medlemmar | Jan Rume´s Blogg

 3. Mikael Valtersson
  25 juni, 2011

  Jag är ledsen att göra dig besviken Camilla, men vi tappar alltid 20-25% av medlemmarna när medlemslistorna rensas på våren. Vi hade rekordmånga (över 6000) medlemmar i slutet på förra medlemsåret 31/3 och i början av det nya medlemsåret (ca 4300).
  Går det som tidigare år så kommer vi antagligen ligga på 500-1000 fler medlemmar än förra året vid årets slut.
  Jag kan också meddela att vi i Stockholm fått en mängd nya och duktiga medlemmar som blivit aktiva både inom SD och SDU. Mitt eget mål är att femdubbla antalet aktiva till nästa val i Stockholmsregionen och att ha aktiviteter nästan varje dag mot slutet av mandatperioden.
  Lyssna inte på David Baas han vill bara hitta och överdriva negativa nyheter om SD.

  Trevlig midsommarhelg!

  • janrume
   25 juni, 2011

   Mikael Valtersson måste vara dagens skämtare nr 1 🙂

  • boxershorts
   25 juni, 2011

   Mikael Valtersson.

   Så den korrekta, sk ”avräkningsdagen” för medlemsräkningen bör vara typ 15 april?

   http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1503290/SD-tappar-medlemmar.html

   I april i år stämmer det alltså att det fanns knappt 4 400 medlemmar i SD?

   I så fall är den korrekta jämförelsen 15 april 2010. Vad var siffran då? Det är ju den siffran som saknas i den här debatten. Skulle verkligen klargöra om du kunde ge den siffran.

   Och nästa 31 mars, om nio månader, tror du att SD har uppåt 7 300 medlemmar? Du inser att du då säger att SD ska få in nästan 3 000 inbetalningar. Ursäkta, det är alltid fint med optimism, men tror du själv på detta?

   Att vara SDare är ibland att vara optimist.

   • boxershorts
    25 juni, 2011

    Mikael V igen. Har kollat som jag såg du skrev Therese Borgs blogg. Borg hänvisar till Söders blogg.

    Jag räknar på perioderna 1 april till 31 mars året därpå.

    Så vitt jag kan utläsa är det en ökning mellan 2009-2010 med 1630 medlemmar, och alltså mellan 2010-2011 (samma period förstås) med 1299 medlemmar.

    Det är en bra ökning men relativt de andra partierna från en mycket låg nivå. Man kan se det som ett varningstecken att SD under året med valet minskar ganska avsevärt i tillväxtakt.

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_politiska_partier_i_Sverige_efter_antal_medlemmar

   • Mikael Valtersson
    26 juni, 2011

    1/4 2010 hade SD 2876 medlemmar och 1/4 2011 hade SD 4175 medlemmar. 30/4 2011 var det 4340 medlemmar och idag ca 5000 medlemmar

 4. Camilla
  25 juni, 2011

  Nja, nu är inte verkigheten lika underbar som ni på riksdagskansliet vill att det ska vara.. Så även om siffrorna ökar och sjunker så kvarstår en sur verklighet som jag har beskrivit.

  Och även om Baas gärna skriver om SD:s smutsiga byk betyder inte det att han alltid har fel-

  ;Men roligt att ni från riksdagskansliet tar er tid att läsa vad jag skriver och kommenterar det 😉

  Trevlig Midsommar till dig oxå!

  • janrume
   25 juni, 2011

   Dom svetta nu Camilla när sanningen börjar nosa dom i röven och klart partitoppen nu börjar bli oroliga 🙂 stackars lille Söder han flaxar och slår kring sig.

   Men siffrorna är missvisande enligt partisekreterare Björn Söder.

   – Det är helt lögnaktigt, säger han till TT.

   • Camilla
    25 juni, 2011

    Svarade dig på just detta i det förra blogginlägget 🙂

    • janrume
     25 juni, 2011

     haha ja nu såg ja det , precis visst är det så man behåller folk som inte vill vara med på sina listor så det ger sken av att man har många medlemmar. I Blekinge vet ja man ansåg sig ha runt 100 talet medlemmar sen när mötena eller delning av partimaterial eller annat partiarbete skulle utföras var det ”järngänget” Jag Jomshof Werner Per & Per som fick göra jobbet. Likaså vid mötena var det vi som var samlade inte en medlem förutom vi kom detta skedde även i de andra kommunerna här nere.

  • Mikael Valtersson
   25 juni, 2011

   Camilla, du vet ju att jag läser vad du skriver 😉
   Läs gärna på Therese Borgs blogg så får du de exakta siffrorna som jag inte orkat ta fram idag.

   • Camilla
    25 juni, 2011

    Sant..men jag var bara tvungen att glänsa lite med att du gör det ;).. Ska leta upp hennes blogg senare o ta mig en titt.

 5. Camilla
  25 juni, 2011

  Tänk dig då när Åkesson stod på Värmlands DÅ 2010 och gratulerar Filper för att hans hemkommun Sunne är partiets medlemstätaste stad per capita..Vilket inte var konstigt eftersom en viss herre med hjälp från vissa andra övertalat folk att få regga deras namn som medlemmar o betalade deras avgifter ur egen ficka för att vinna det ^DÅ_et..hehe.. Och jag har hur mycket bevis som helst, men tror nån att riks varit intresserade av att få ta del av detta? Nops..man accepterar köpta röster, bara det ser ut som om man har många medemmar.

 6. Camilla
  25 juni, 2011

  @Boxershorts:

  Ja, deras räkning och uppskattning om hur många medlemmar de kommer att ha i höst är lite märklig.. Men tyvärr så drar Söder åter igen i stora ”rättshaveristspaken” och försöker svartmåla Olle Larsson. Varför? Jo, för att vem kan tro på en avhoppare? Trött man blir på den låghet de aldrig släpper.

  http://sverigedemokraterna.se/2011/06/25/kommentar-kring-pastatt-medlemstapp/

 7. Dragan Klaric
  25 juni, 2011

  Som vanligt så bankar du in huvudet på spiken direkt 🙂

 8. pelle
  26 juni, 2011

  Therese Borg karriäristen som ville ha jobb? Därför gick jag med i SD skriver hon hahaha yeeaaah right

 9. janrume
  26 juni, 2011

  Skandalerna fortsätter för stackars SD och denna gång är det bröderna pajas ”Ekeroth” som ser till att ytterligare folk kommer att lämna SD 🙂

  http://absolutebanana.blogspot.com/2011/06/politiskt-inkorrekt-busted-by-fate.html

  http://rodaberget.wordpress.com/2011/06/26/har-kent-ekeroth-deklarerat-de-insamlade-medlen-till-pi/

 10. Helena
  26 juni, 2011

  Så du Camilla har en gemensam klubb för inbördes beundran med Jan Rume. Varför är ni egentligen så engagerade i vilka medlemstal SD har. Skit i det och ta hand om ditt barn ,nu när han behöver dig.
  Otroligt att en vuxen nybliven mor är så på att hata. Älska dig själv så att du även kan älska ditt barn!

 11. Helena
  26 juni, 2011

  Ordförrådet typ pajas osv hör inte till civiliserade sidor, därav avlutar jag mina vidare kommentarer på din sida. Rädd att få virus !

 12. Helena
  26 juni, 2011

  Är de här någonting nytt. Hatsidor mot SD av värsta sorten? Helt otroligt.
  SD 2014!

 13. habab
  26 juni, 2011

  Och vem skulle vilja bli bespottad och av med arbetet för några hundringar?? Ert påstående är helt ute, så infernaliskt dumt, att det igentligen borde lämas utan kommentar!! Men kanske du inser själv efter lite självrannsakan hur illa det verkar!!

 14. Camilla
  26 juni, 2011

  Jag tror jag skrattar ihjäl mig Helena 😀

  Så.. om man inte skriver enbart positivt om SD är är det 1: en hatblogg 2: Så ska man inte skriva alls?

  Bara så du vet Helena, alla i hela världen har rätt att tycka vad man vill. Passar det inte dig vad jag tycker så behöver du inte läsa min blogg, än mindre ödsla din tid på meningslösa kommentarer.

  Ps! Inte för att du har med det att göra men jag är inte nyblivien mamma. Och du..dra aldrig in min familj i dina kommentarer.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 25 juni, 2011 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: