Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Insamling till en synonymbok åt SD?

 

Är hemma med en sjuk liten kille idag och då får jag alltid så långtråkigt. Men, självfallet så är ju internet ofta en bra källa till små förnöjsamma trevligheter. Speciellt om man är ute efter små, och egentligen obetydliga, men som kan ge orsak till ett gott litet skratt.

 

Björn Söder (SD) gläds över hur sk rättshaverister tycks ha en förmåga att hitta varandra. Runar Filper, Värmlands starke man inom Sverigedemokraterna hakar så klart på och går lite längre. För enligt Filper så är en rättshaverist psykiska hälsa och stabilitet “högst oklar”.

 

Detta med rättshaverister är ett nytt begrepp inom SD, för använde man benämningar som bittra och avundsjuka. Jag har på känn att man insett att det är allt för många som fått det epitet och man måste förnya sig lite.

 

När jag och resten av världen pratar om rättshaverister så menar vi följande definition av en person:

 

Den har ett pedantiskt begär att alltid ha eller få rätt. Har en benägenhet att envist och påstridigt hävda och fasthålla vid en viss ståndpunkt och anser denna är den enda rätta eller att envist även också påstridigt hävda sin rätt även om i fråga om obetydligheter. En rättshaverist ger sig aldrig, hur fel han eller hon har egentligen.

Läs mer på wikipedia

 

Men inom SD är en rättshaverist något helt annat. Det är en sån där landsförrädare ni vet, en ”avhoppare” som en har mage att berätta saker och det farligaste av allt: kritisera.

 

Jag skrattar så jag gråter när jag tänker på hur hemskt dåligt Söder och Filper måste må när de har ett behov av att kalla människor som tycker olika för psykiskt instabila (Filper) eller som Söder, lite mer neutralt, jämt yppa med fritolkningsrätt att ”nu är folk dumma mot oss igen som vågar gå samma och klaga på oss i toppen”.

 

Känner man till SD mer på djupet så är det så uppenbart att många ömma tår har fått fler än en kläm.

 

Jag, Dragan Klaric, Jan Rumé, Anna Hagwall, Per-Arne W mfa är just de sk psykiskt instabila rättshaveristerna man åsyftar på FB den 14 Juni.

 

Och jag blir så glad! Det betyder alltså att det är lite svettigt för vissa ibland, det man gör och säger passerar inte obemärkt.

 

Men snälla Söder och Filper, gilla läget och sluta grina J

 

 

 

Annonser

17 comments on “Insamling till en synonymbok åt SD?

 1. Goop
  21 juni, 2011

  Bästa på länge! Du glömde att skriva att alla journalister och författare också är rättshaverister för dom granser ju också partiet och alla deras företrädare. Har dom tänkt så långt när dom börjar säga sånt här?!?!?!

  :D:D:D:D:D:D

 2. Camilla
  21 juni, 2011

  haha

  Ja.. det missade jag visst.. Jag tycker nästan lite synd om dem, speciellt när man märker på de som borde kunna hålla inne med vissa saker (Söder) att ilskan håller på att pysa ut 🙂

  Fattar inte detta med att de aldrig växer upp och tar kriktik som män? Är sanningen så besvärlig att man måste gömma sig bakom nån form av mur trots riksdagsinträdet? Okej att de levde efter måttot att alla är emot dem och bara ljuger förr..det drog folk, men idag..hallå..det finns ju svart på vitt, hur mycket bevis som helst på att vissa inte ska ha uppdrag de har osv..Men men.. Inte mina bekymmer, jag undrar bara när de ska växa upp och bemöta kritik och uppenbara bevis på ett moget sätt.

 3. Magnus Gabriel
  21 juni, 2011

  Att just Runar Filper med sin historia som ledare för det dysfunktionella stolle-distriktet SD Värmland här kramar chefen Björn Söder ser märkligt ut – för Söder alltså. Söder har fortfarande något att förlora, vilket Filper faktiskt inte har i hemmalänet. Denna Filperska närgångenhet skämmer Söder.

  Filpers 15 åriga sejour av kriminalitet är följt av 10 år av clowneri i SD-dräkt kommer aldrig att glömmas i Värmland. Den mängd fiender Filper skaffat sig i Värmland är unikt för SD i Sverige – och synnerligen välförtjänt.

 4. Camilla
  21 juni, 2011

  Ja, han är ju lite unik i varje sammanhang.. Men jag tror att alla har fattat att enda anledningen till att man behåller honom trots alla fadäser beror på hållhakar. Absolut inget annat,.För vem annan har lyckats driva det mest framgångsrika distriktet på vissa plan rakt ner i skrattträsket?

  Personligen hoppas jag att det blir på Landsdagarna som vissa vill, det kommer att innebära att Filper aldrig kommer att förlora ”makten” och så länge han sitter där så kommer vi ha mycket roligt att skratta åt..Sen när man vill ha lite mer seriositet så kan man blicka mot riks istället.

  • Magnus Gabriel
   21 juni, 2011

   Filper kallar folk ”bittra” och kommer med allsköns anklagelser.

   Alltså Filper har ALLTID bemött intern kritik med förolämpningar och hotelser om uteslutning Det är bara att googla för den som undrar. Vad som hänt senaste året är att folk i SD Värmland eller folk som tröttnat och lämnat detta sjunkande skepp helt tröttnat på den obefintliga etiken i SD internt, att det överses med denne känguru i glasbutik som kommer i konflikt med allt och alla och inget åstadkommer än dålig PR för SD. Av alla de vidrigheter som avslöjats ha skett i Värmland senaste åren har Filper ALDRIG tagit på sig något ansvar. Det är ALLTID de andra ”bittra” personernas fel. Det är en rädd liten man.. Det är i det perspektivet Filper kommentar ska ses.. Här ett citat från Sunnebloggen om vad Filpern sysslat med senaste åren::

   http://sunnebloggen.wordpress.com/

   ————————————————–

   1. SiV-skandalen. Filper lägger ut Sjukvårdspartiets landstingsprogram på SDs hemsida som varande SD:s.

   2. Tappar majoriteten av de seniora aktivisterna vid årsmötet 2010 som denne överlever med ofattbart grova manipulationer och i samröre med enmansvalberedaren i distriktet. Båda de enda fungerande grundorganisationerna stryker med på kuppen. Filper spyr galla över de som lämnar av, flera med 8 år bakom sig med många förtroendeuppdrag.

   3. Mängder av oegentligheter före valet där en handfull kandidater på valsedlarna inte visade sig bo i de kommuner de kandiderade som ”valorganisatör” Filper ansvarade för

   4. Filpers närmaste, Britt Engqvist, schavotterar 2010 i media för systematiska upphovsrättsbrott, men inget åtal.

   5. Hela affären med Erik T Johansson, som Filper på något outgrundligt vis lyckas rädda nacken på, trots uppenbar antisemitism och allmän problematisk profil. Filper sanktionerar Johanssons nämndemannauppdrag och ledamotskap i Karlstads SD-förening. Så vitt känt har Johansson, vars aktiviteter i detalj redovisats av Sunnebloggen, överlevt uteslutningshotet i SD.

   6. Vätebombar-Wärmler-affären.

   7. Levi ”spika upp grishuvuden” Klausen-affären. I första ledet försvarade Filper Klausens skriverier.

   ————————————————–

   Dessvärre för SD visade det sig nu alltså att Filpers framfart fått konsekvenser. Förolämpningarna och oegentligheterna från denne karikatyr av politiker accepteras inte längre utan vedergälls – med information till medborgarna. Det svider och Filper kör ”bitterhets”-racet ett varv till. Vi kan meddela honom att det slutat fungera – för länge sedan.

 5. Camilla
  21 juni, 2011

  Ja, att Runar kör sin invanda stil och kallar folk för psykiskt psjuka bara för att de kan bevisa att han borde pyssla med andra saker än politik är inte någon större ögonbrynshöjare. Men att Söder däremot sänker sig till en oprffsig nivå är det intressanta.

  Undrar hur det känns att leva i en låtsasvärld där man tror att man har anseende och inflytande? man ska nog ha visst överseende med detta, för vad är det man säger? ”Som man känner sig själv känner man andra…” Syftar då på vad Filper till Söder.

 6. janrume
  21 juni, 2011

  Kan man annat än att skratta åt Fortkörar-Söder och Byx-Runar även Tok-Runar i folkmun 🙂 Havererar ja det är vad hela SD håller på att göra och i Blekinge ska vi inte bara tala om är bara en tidsfråga när partiet löses upp.Synd bara att fakta inte når ut till alla som låter sig grundluras av partitoppens agerande.

  not: Ja det är jävligt allvarligt gjort av Söder att köra för fort utanför en skola så skälet till hans indragna körkort är mer än väl befogat och synnerligen oansvarigt för en person i Söders ställning samt svärtar ner partiet.

  http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/556259-nya-internbrak-skakar-sd

  http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/548329-avhoppen-fortsatter-kaos-inom-sverigedemokraterna-efter-arsm

  http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/544591-sverigedemokraterna-avhopparna-kritiska

 7. surkilleroberth
  21 juni, 2011

  Jag råkade skriva lite där

 8. OveRFalun
  22 juni, 2011

  Som rättshaverist så får man finna sig i att den kritik man riktar mot olika företeelser i samhället bemöts med just detta försvar, du är en rättshaverist.
  Då kan man alltid välja.
  Att fortsätta kritisera och stå ut med infantila påhopp eller gömma sig bland alla andra tysta människor som oftast kliver fram 6 år efter det att de slutat sin verksamhet och då riktar svidande kritik mot personer som ofta glömt vad saken handlar om eftersom de hela tiden pågår nya knasigheter.
  Men, ett nytt parti skulle kanske fresta, ” Rättshaveristerna”.
  För övrigt vill jag tipsa om Ulla Karlsson, prästen i Aspeboda, en annan aspirant till epitet rättshaverist men i mer profana sammanhang.
  Man kan ju alltid ta sig en funderare över om man ska gå med i kyrkan igen, men då ska banne mig hon va biskop eller vad nu högsta hönset heter inom det företaget.
  Länk till artikel, javisst, här http://www.dt.se/nyheter/falun/1.3628482-ulla-karlsson-kom-inte-till-mote

 9. janrume
  25 juni, 2011

  Nu börjar visst partitoppens agerande ge resultat och vi får ju hoppas folk lyssnar lite på oss ”rättshaverister” som talar om hur illa det ligger till med partiet och fortsätter att sluta betala in medlemsavgiften till detta parti som inte drivs av politik utan en hop stollar som skor sig. Lika illa är det att SD skyller på medlemmarna när det gäller den läckta medlemslistan ,men kan man få annat resultat när man sätter pajasbröderna Ekeroth till att sköta datasäkerheten.

  http://janrumes.wordpress.com/2011/06/25/sd-lever-en-tynande-tillvaro/

 10. Pingback: SD lever en tynande tillvaro | Jan Rume´s Blogg

 11. Camilla
  25 juni, 2011

  Det är så skamligt att jag skäms å Filper och Söders vägnar faktiskt. Många uppfattar det som att de är barn på ett dagis och nån har tagit deras favorit bil i sandlådan 🙂

  Men föga förvånande att det kommit ett medlemsras.

  • janrume
   25 juni, 2011

   haha lille Söder svettas nu verkar de som…

   Men siffrorna är missvisande enligt partisekreterare Björn Söder.

   – Det är helt lögnaktigt, säger han till TT.

   • Camilla
    25 juni, 2011

    Ett problem de har som kan ge dem möjligheten att påstå att det finns fler medlemmar är deras oförmåga att radera folk från deras register. Vet om flertalet personer som ideligen får påminnelser att betala avg trots att de inte är intresserade. Sen återfanns dessa personer på en klantigt skickad maillista från riksdagskansliet. Man behåller alltså icke betalande personer i registren av ngn anledning (dock så klart inte registret över betalande personer)

 12. Pingback: SD förlorar sina medlemmar | Jan Rume´s Blogg

 13. Gurkan
  26 juni, 2011

  Läste nyss ett gediget svammlande om ditt inlägg hos den där Wärmler. Hon är för skön asså när hon ska försöka ta mannen som sätter byxan bak och fram 😀

  Det fina med internet är hur man kan följa reaktionskedjan som uppstår så fort någon inom detta unkna parti får stå till svars. Har läst ordet drönarmob ofta och börjar nu inse vad som åsyftas.

  Tack för att du med många andra förgyller vår fritid med rolig läsning. Man inser ju att dom s.k fördomarna om företrädare för detta parti allt som oftast stämmer och det är skrattretande nog dom själva som bevisar detta. 😀

 14. Camilla
  26 juni, 2011

  Om vi säger så här Gurkan: Jag läser aldrig hennes blogg längre, för den har gått från att vara en väldigt gemytlig blogg till en väldigt typisk SD-blogg tyvärr. Men jag kikade in och jag orkade inte ens läsa det hon skrivit. Jag ägnar 10 min var tredje dag på mitt bloggande, för mig handlar det om roande tidsfördriv..för vissa andra uppenbarligen liv eller död 😉

  Jag kommer aldrig att ödsla någon tid på att jaga efter Wärmler av en anledning jag har svårt att sätta ord på..Men låt oss hypotetiskt säga så här: Vilken känsla skulle du Gurkan få för en person som tex ringer dig flera dagar efter riksdagsvalet och frågar om ditt parti kom in? En sådan person skulle inte inge stort förtroende och man skulle på ngt sätt ömma för den samme.. Nu är detta hypotetiskt, men en känsla lik den har jag inför henne..så vill hon ägna mig så mycket uppmärksahet för att försvara Filper och hans uttalande om psykisk ohälsa (går att läsa ett par inlägg längre ner) så får hon gärna göra det. Jag ..ja, jag förstätter att fullkommligen strutna i vad de pysslar med..förutom när jag har långtråkigt 🙂

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 21 juni, 2011 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: