Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

SD anser att Allah måste assimileras

Det sker mycket konstiga saker inom Sverigedemokraterna på olika håll och av olika grader. Ett ställe där tokerierna aldrig tycks få ett stopp, oavsett hur jäkla vansinnigt resten av befolkningen tycker det är, så är det i Värmland. Under Runar Filpers allsmäktiga styre. När en distriktsordförande kan skicka ut dokument som tydligt klargör att Allah ska assimileras utan att riksorganisationen skriker rakt ut så undrar i alla fall jag vad för hållhake den mannen med sina lierade kan ha på partitoppen. Bara för att nämna en sak i raden av många.

Jag är ingen expert på Islam och jag tillhör även dem som inte heller lever i tron att vi om 15 år kommer att tvingas bära burka i hela världen och leva efter sharialagar. Däremot så undrar jag om det är så klokt av en Sverigedemokratisk ordförande att inför ett kyrkoval (det senaste) skriva stort att “ Allah måste assimileras. Här härskar Jesus.”

Jag såg en kommentar på sunnebloggen (som alla bör läsa) som tog upp något som jag reagerade på. Nämligen detta att Filper med sin uppmaning faktiskt utsätter alla Sverigedemokrater för potentiell fara då vi alla tyvärr är medvetna om att det finns extremister inom Islam som utan tvekan skulle kunna kräva en Fatwa för detta.

Okej att han köper sig röster för att behålla makten och att han stödjer personer som uppenbart är antisemiter och utan problem tar Nationaldemokrater i försvar när andra medlemmar reagerar över deras närvaro och säger att SD och ND i princip är samma sak.

Jag vet att de mest inbitna SD:arna hejar på Filper när han kommer med dessa uttalandena, men resten då? De som har vett bakom pannbenet och inte lever med en foliehatt på sig? Borde inte Filper efter så många år inom SD veta vart gränsen går? Borde han av alla inte förstå att det kan finnas en potentiell risk med sådana krav?

Återigen, vad har den mannen för hållhakar på toppenskiktet i Sverigedemokraterna som utan någon form av avståndstagande låter galenskaperna få fortsätta?

Klicka gärna på länkarna i texten för att få en bättre översikt om vad jag pratar om

 

Klicka för större bild:  Dokumenten kommer från sunnebloggen.wordpress.com

 

 

 

 

Annonser

10 comments on “SD anser att Allah måste assimileras

 1. Pingback: SD upp och ner som en JOJO | Jan Rume´s Blogg

 2. janrume
  17 juni, 2011

  Tok-Runar … 🙂

 3. janrume
  17 juni, 2011

  Tack Camilla du har räddat min helg, ja skrattar lika mycket som ja gjorde när du gjorde postningen om byxorna 🙂

 4. Camilla
  17 juni, 2011

  😀

  Ja, kan man göra något annat än att skratta åt eländet..

 5. Betraktare
  18 juni, 2011

  Ja underhållande är han i alla fall. Men som du tog upp är han ute på ytterst tunn is med sådana uttalanden. Hur än man kan tycka om Islam måste vi givetvis skilja på extremister och normala moderata muslimer. Lyckligtvis är nog de flesta muslimer likaväl som kristna främmande för våld och terror men inom varje religion finns dårar som inte skyr några medel. Så visst utsätter denna tragikomiska existens inte bara sig själv utan även sina partikamrater för livsfara. Helt obegripligt att partiet låter denne självutnämnde kors/kåk-farare som inte ens kan ta på sig byxorna rätt men han har väl ett punggrepp på några i partistyrelsen. Bara det faktum borde göra att varje normalt tänkande person skulle sky SD som pesten. Men fasen så underhållande är det i alla fall. All heder till dig att du rakryggat vågar stå för sanningen Camilla. Vi skulle behöva flera sådan i samhället.

 6. Camilla
  19 juni, 2011

  @Betraktaren:

  Ja, för att vara ett parti som konstant höjer sin röst om hur odemokratiskt de blir behandlade av resten av ”världen” så finns det mycket som bevisar att de själva inte vet vad demokrati är för något. För inom SD råder inte demokrati, så varför ska de bli behandlade demokratiskt tror de? Den logiken går inte ihop för mig.

  När det gäller detta med assimilering av Allah så blev jag faktiskt själv chockad av dokumentet. För jag borde själv ha sett detta men av någon anledning så har jag aldrig fått ta del av dessa. OM det inte ligger i mailformat på datorn och jag av tristess aldrig öppnat det, ..måste kolla nån dag.

  Det är precis som du säger, majoriteten av alla människor, oavsett religion eller avsaknad av religion är fredliga människor. Men tyvärr finns det galningar. Det var just detta jag reagerade på, hur man från SD:s håll vågar provocera så starkt och onödigt.

  Kanske var det dumt av mig att ta efter sunnebloggen och publicera detta vansinniga dokumnet. MEN, jag anser att kan man sätta sånt på pränt och kan man skriva under det som ytterligare två personer gjort (måste ha varit justerarna) så får man också stå för det.

  Jag har jämfört andra distrikt med värmland, och även om vissa saker kan vara tokiga så slår värmland och Filper alla med hästlängder. UTAN minsta anmärkning. Så återigen, vad har han för hållhake på toppen? Inte utan att man blir nyfiken…

 7. janrume
  19 juni, 2011
 8. janrume
  20 juni, 2011

  lite mer att skratta åt, hur var det nu . ligger Göteborg i Landskrona eller var det tvärtom 😀

  http://janrumes.wordpress.com/2011/06/20/sverigedemokraterna-far-en-att-le/

 9. Camilla
  20 juni, 2011

  Men vad skönt! Nu slipper ju Runar Filper skämmas för att vara den enda som plagierar sånt här.

  http://sunnebloggen.wordpress.com/2010/05/18/var-ar-sd-varmlands-landstingsprogram/

  Svårt att komma på egna saker tycks vara ett genomgående tema inom SD

 10. janrume
  20 juni, 2011

  Sigvard Marjasin (s) framstår som en amatör när det gäller klippa och klistra 😀

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 17 juni, 2011 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: