Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

En politisk karriär över efter applåder åt nazister?

 Jag hade faktiskt inte höjt ögonbrynt nämnvärt om det hade stått /SD) framför Alexandra Brinks otroligt märkliga uttalande på både facebook och sen i Expo och inte (FP).

Det hela började med en diskussion på FB om att politiker från vänsterpartiet och Ung vänster blev attackerad av nazister i Sundbyberg i Lördags.

Självfallet så är ju alla emot våld mot politiker, det får aldrig sker. Oavsett partitillhörighet. Är det några som faktiskt fått utså massor av sådant är ju SD och dessa har försökt att få de andra partierna att agera hårdare mot detta, men det finns de som anser att det redan görs tillräckligt, t.ex. Beatrice Ask.

Så dyker den lokala Huddingepolitikern Alexandra Brink upp i diskussion och hör och häpna: Människan anser att det var bra att de fick smaka av sin egen medicin!

”I vanliga fall är det ju vänstern som står för olagliga våldsamma motdemonstrationer – det är inte mer än rätt åt dem att få smaka på sin egen medicin!”

Okej, jag kan förstå vad människan menar. Men hon blandar faktiskt ihop vänsterpartiet med AFA, för varje sund människa vet att man inte är för våldsaktioner bara för att man står till vänster.

Och än värre är att hon inte tycks fatta att hon berömmer nazister för att de använt våld mot politiker!

citat expo:

Det här är organiserade nazister som vill störta demokratin som har gett sig på folkvalda Vänsterpartister och aktivister från Ung vänster. Tycker du att det är bra att nazisterna har gett sig på dem?

– Det är ett sånt hyckleri. Varför kritiserar alla sånt här när det gäller vänstern? När man vill manifestera för andra frågor då får vänstern gå ut hela tiden med olagliga demonstrationer. Nu ska de manifestera nere i Karlskrona, då är det okej att hålla på.

Är människan inte riktigt frisk?

Nu ska det bli riktigt intressant att se vad Folkpartiets partisekreterare eller dylik svarar när Expo kontaktar dem, för jag tar ju för givet att man ägnar lika mycket tid åt detta som man gör när en Sverigedemokrat vräker ur sig sjuka saker.

Och vem vill sätta en tia på att hennes politiska karriär rimligtvis bör vara över?

Jag gör det rakt av!

Men..ska man göra en tolkning av vad pressek. Jolun sa till nyheter24 så lär det inte ske ”Man ska prata om ifall någon ska prata med Fru Birk”

Ja, nu behöver ju inte SD känna samma press på att utesluta folk eller?

PS! Läser man delar av hennes blogg så tycker jag att hon påminner väldigt mycket om en sverigedemokrat i sina åsikter. kanske dags för partibyte?

 

 

Annonser

11 comments on “En politisk karriär över efter applåder åt nazister?

 1. Frk Karlsson
  27 maj, 2011

  Jag förstår hennes tanke, även om hennes formulering inte var den smartaste. Hon borde ha kanske ha uttryckt sig så här: ”Nu fick vänstern känna på vad det är det där som de inte riktigt tar avstånd ifrån”. För även vänsterpartiet i sitt program tar avstånd från alla olagliga metoder, hur många medlemmar i vänsterpartiet tar med hela sin själ och sitt hjärta tydligt avstånd ifrån revolutionärt våld? SD har ju samma problem.

 2. z999
  28 maj, 2011

  Jag tycker inte uttalandet var så speciellt kontroversiellt. Hon är väl ändå tydlig med att hon inte är nazist? Värre är det när statsministern själv anser att politiskt våld är något man får räkna med om man har för avvikande åsikter (om invandringen). Eller när 94% av riksdagsledamöterna sitter och lyssnar på en präst som glorifierar grupper som öppet står för politiskt våld.

 3. z999
  28 maj, 2011

  Politiskt våld är olagligt liksom även mötesstörningar och båda fenomenen bidrar till att sänka demokratin vilket också är förövarnas avsikt. Ledande företrädare för V har ställt upp på mötesstörningar utan att det lett till åtal eller några protester.

  AFA är ingen organisation utan ett löst sammansatt nätverk av personer som anser att det är ok att bryta mot de lagar vi har för att skydda demokratin. Om man då gör som V företrädarna och ställer upp på mötesstörningar så ingår man i AFA enligt AFAs egen definition.

 4. OveRFalun
  29 maj, 2011

  Efter att själv ha fått uppleva mobben på mycket nära håll är jag mycket tveksam till vad som egentligen sagts och på vilket sätt.
  Om man med 15 ord skall beskriva en häst och någon sedan skall försöka rita vad som beskrivits så blir nog den hästen ganska rolig, likadant är det när någon börjar veckla in sig i krångliga resonemang och vi andra skall försöka tolka vad som sagts.
  Vi hittar ett ord här, en mening där och alla har vi våra egna tolkningar.
  Jmfr bibeln, Koranen med mera.
  Jag skulle nog föredra att Alexandra Brink själv fick förklara sig och även svara på frågor för att kunna förtydliga sig.
  Inte skulle det förvåna mig om vi då fick en helt annan belysning av hennes åsikter, åsikter som vi alla kan förstå och kanske även ställa oss bakom men då i ett annat perspektiv.
  En del tycker att vi skall slänga ut alla ”blattedjävlar” men när man pratat med dem en stund så brukar det visa sig att ”blattedjävlarna” decimeras ganska raskt till ett fåtal tokdårar som vi alla gärna skulle vilja skicka till Helsephyr, om det bara gick.
  Näe, läs lite mellan raderna och ta kontakt med Alexandra, det brukar bli en annan vinkling då.

  • Camilla
   30 maj, 2011

   Kan hålla med dig..Men nu är det hennes egna ord, flera gånger om och om igen som hon faktiskt har uttryckt.

 5. z999
  29 maj, 2011

  Klokt skrivet Overfalun.

 6. z999
  29 maj, 2011

  Hon kanske kan gå med i socialdemokraterna om det kniper? Antisemitism är ju ok inom sosseleden tydligen –
  http://www.s-info.se/page/blogg.asp?id=1754&blogg=40443

  Och då borde väl även lite nazism tillåtas?

 7. Alexandra
  8 juni, 2011

  Hej ! Har just läst igenom era kommentarer och eftersom de skiljer sig betydligt från alla hatmail, som jag har överrösts med efter min ej genomtänkta kommentar beslöt jag att svara er här och hoppas det inte blir ”dirty” här ockå!
  Precis som Frk Karlsson skriver; ”Nu fick vänstern känna på vad det är det där som de inte riktigt tar avstånd ifrån”. så skulle jag hellre ha formulerat mig och hoppats att de kanske skulle ha förstått vad jag försökte skriva längre ner i ytterligare kommentarer att;
  VÅLD MOT POLITIKER eller FREDLIGA DEMONSTRANTER ALDRIG ÄR ACCEPTABELT!
  Tyvärr ville inte EXPOs journalist inte ta till sig mina förklaringar!
  Med vänliga hälsningar Alexandra Birk

 8. Camilla
  8 juni, 2011

  Hej Alexandra!

  Jag blir alltid så glad när nån jag har skrivit om hittar hit och kan ge sitt personliga svar, för absolut ingen annan gör det bättre, vi andra kan bara tycka och diskutera. 🙂

  Det är nog ingen som egentligen inte förstår vad du ville ha sagt, men vi är alla på hugget och tolkar saker ordagrant för att få igång debatter kring olika saker.

  För mig var det intressant att se hur ditt parti och media skulle hantera det hela, med jämförelse mot SD.

  Hur har det hela gått för dig Alexandra efteråt, för jag har inte hittat nåt mer om det hela.

  • OveRFalun
   8 juni, 2011

   När strupen är avsliten och buken uppsprättad går flocken vidare till nästa offer.

   • Camilla
    9 juni, 2011

    Så är det faktiskt Ove, på både gott och ont. Antar att det kallas för nyheter, som måste vara färska för att vara intressanta.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 26 maj, 2011 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: