Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Juholts dyra Dry Martini blev dyrare än så.

 Det finns de som tycker att Expressen borde skämmas idag för sitt reportage om Juholts anmärkning på vad han Dry Martini innehöll och speciellt priset på den. Sen finns det de som jublar och tycker artikeln var riktigt bra och hade ett stort nyhetsvärde.

Ja, nyhetsvärdet hade absolut kunnat vara högt om man hade ägnat merparten av texten åt det som kom på slutet, inte att Juholt tyckte det var dyrt med 60 spänn för en Dry Martini.

Det är självklart att han ska granskas, jag anser att media gör helt rätt när man många gånger går till ytterligheterna. För det visar vilken karaktär en politiker eller ett helt parti har när lamporna slocknar och mikrofonerna stängs av.

Jag anser att det är fullkomligt oviktigt att Juholts särbo är dömd för bedrägeri, för det är inte hon som är partiledare för (S). För det betyder inte att vare sig hon eller Juholt är dåliga människor.

Det som däremot är anmärkningsvärt om skvallret från andra turister stämmer är det faktum att Juholt helt öppet sitter och delar med sig av internt material. Att han diskuterar politik med sin särbo är helt normalt. Säg det par som inte pratar jobb med varandra. Hans val av plats är däremot ett svaghetstecken. Inte att han är snål och ambivalent när det kommer till hans Dry Martini.

Varför fokuserar inte Expressen på det som är av värde?

Jo, för det skulle inte bli mycket till artikel utan 15 lira för en Dry Martini. Till och med jag tycker det är dyrt.

Förhoppningsvis växer Juholt in i rollen som partiledare och inser att hans privata dagar är över. Han kan tycka att hans parikollega är dum i huvudet för att hon inte tycker som honom i frågan om Europakten. Men han får aldrig säga det högt.

Juholt befinner sig i samma position som Jimmie Åkesson gjorde för sju månader sen. Man har överseende med mycket, men inte hur ofta och inte hur länge som helst.

Annonser

3 comments on “Juholts dyra Dry Martini blev dyrare än så.

 1. Pingback: Juholt behöver kliva in i rollen « Stefan – Nya moderaterna

 2. janrume
  24 april, 2011

  🙂

  • Camilla
   24 april, 2011

   haha Var det så enkelt? 😀

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 24 april, 2011 by in Okategoriserade.
%d bloggare gillar detta: