Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Att ljuga är inte okej Ylva Johansson (S)

Mona Sahlin har gjort det besvärligt för dem inom (S) som vill arbeta effektivt och speciellt se till att regeringens förslag fälls eller att deras egna vinner. Ett stort bevis på detta fick vi idag när Ylva Johansson (S)och Sven-Olof Sällström (SD) sågs sitta och prata på hennes rum.

Jag tror inte att jag behöver dra hela storyn, för de flesta av er har nog redan läst om cirkus i riksdagshuset idag. Ylva Johansson beskyller Sällström för att ljuga och påstår att hon inte alls bett honom komma in på hennes rum för att samtala om det beslut som togs idag att förbättra a-kassan. Sällström kontrar så klart och säger att det är Ylva som ljuger, hon ska enligt honom ha sagt “kom med här”.

Saken är den att jag hyser inte det minsta tvivel om att Sällström är den som talar sanning. De möten som jag haft med den mannen har övertygat mig om att han aldrig någonsin skulle släntra in i en annan persons rum och slå ner arslet på en stol obedd. Han är en bra man faktiskt. Sen att det finns personer som såg detta och även hörde hur Ylva sa till Sällström att komma gör det hela än mer solklart vem som ljuger.

Ylva får panik efter att ha blivit påkommen, yrkar på att nu minsann ska det införas twitterförbud inom riksdagen osv. Men hallå människa! Ska vi bli en bunkerdiktatur eller vad? Finns en bättre lösning.

Väx upp i riksdagen, inse att SD (vare sig ni gillart eller inte) har vågmästarrollen. Använd er av det. För det viktiga är väl att se till att vi får bra beslut tagna i riksdagen för svenska folket? Det primära kan inte vara att sumpa det bara för att en partiledare ägnat flera år till att jobba mer för att motarbeta SD än att bedriva en trovärdig politik.

Vad är det som är främlingsfientligt eller odemokratiskt med att samarbeta med SD i frågor som kan gynna miljoner av människor?

Stolthet föregår fall.

Skärp er!

Annonser

29 comments on “Att ljuga är inte okej Ylva Johansson (S)

 1. Markus
  14 april, 2011

  ”Jag är en alldeles väldigt ordinär och vanlig Svensson egentligen.” Så skriver du under fliken ”Om mig” på bloggen. Du verkar ha sällsynt bra insyn i vad som händer i riksdagen för att vara en vanlig Svensson. Sen att du även skriver att du brukar träffa Sällström i tid och otid gör mig inte mindre misstänksam. Du anser även att du har tillräckligt bra insikt i Sällström för att kunna bedöma hur han beter sig i olika situationer vilket tyder på att ni har en nära relation.

  Du får tycka precis som du vill och jag tycker det är modigt oavsett partitillhörighet att blotta sina tankar offentligt på en blogg. Min enda invändning är att om man anser att andra ska föregå med gott exempel så kanske du själv ska skriva ut under fliken ”om mig” vem/vilka det är du själv samarbetar med.

  Fortsatt trevlig helg!

 2. Camilla
  14 april, 2011

  Markus: Den där beskrivningen ”om mig” har reviderats en del sista tiden. Den innehöll mer information då som idag inte är aktuell. Jag är faktiskt en alldeles vanlig Svensson. Så vanlig att jag blir tråkig 🙂 Men jag har alltid varit intresserad av politik på att dussin-bloggs-sätt om du förstår vad jag menar. Sällström är ingen polare till mig, och jag kan ha helt fel om honom. Men ofta så går det relativt fort att bedöma människor, och i mina ögon är Sällström en bra person.

  Sen till din invänding om att jag ska skriva vem/vilka jah sammarbetar med så kan jag tyvärr inte göra dig till viljes. för det finns bara jag och mig själv. Och det kan vara nog så mycket det ibland 😉

 3. Ugglan
  14 april, 2011

  Bloggen Newsmill har publicerat en artikel om händelsen, skriven av Sven-Olof Sällström (SD). Och av kommentarerna att döma så verkan man ha tagit ställning till vem som ljuger. Det finns ju vittnen till händelsen som Josefin Brink (Vpk) och Mehmet Kaplan (MP). Dom två riksdagsmännen borde stiga fram och bringa klarhet i vad som hänt. Även Politikerbloggen är inne och rotar runt i den här soppan. Visar det sig att Ylva Johansson har ljugit, så har det sista lilla förtroendet för sossarna raderats ut. Jag har svårt att tro att sossarna kommer att klara sig helskinnade ur den här ”affären”.

 4. Camilla
  14 april, 2011

  Jag såg att det fanns en artikel ute på newsmill men har inte hunnit läsa den än. Och jag känner egentligen att det inte behövs, för det är så uppenbart hur detta har gått till.

  Ylva Johansson gjorde helt rätt som ville samtala om detta med Sällström, man måste ta varje fråga för sig. Däremot så fattar jag inte vart hennes panik kom ifrån. Iofs så hade det nog blivit lika illa även om hon hade sagt som det var. Då hade hon fått skit för det istället. Men att ljuga om någon är aldrig okej. Defenitivt inte på riksdagsnivå. Skadar förtroendet rejält.

 5. Kant
  14 april, 2011

  Ylva Johansson har konverterat från V och har tidigare kallat sig kommunist. Det är väl ok att ändra åsikt tycker jag men när man smyger med det som Ylva så kan man undra hur personen är funtad. Vem vet, bara misstanken att sossarna samarbetar med SD kanske ger sossarna en ökning med 5 till 10%. Bra i alla fall att dom fällde regeringens idiot-idé när det akassan som måste ha kostat samhället miljarder. Om inte den arbetssökandes lön överstiger regeringens stödåtgärder så är regeringens arbetslinje en förlust det fallet. Men det kanske ger lite prestige i de egna leden att jävlas med de arbetslösa lite?

 6. Camilla
  14 april, 2011

  Jag vet inte om man kan kalla det för att konvertera om man går från V till S. Fast iofs, har man kallat sig kommunist så kanske man gör det. Att man ändrar åsikt är inget konstigt. Det handlar om utvecklig. Speciellt om man står på någon av ytterkanterna på höger eller vänster sida.

  Träffade en gammal kompis för ett tag sen. Jag kände först inte igen killen som stod där med rastaflätor och Peace ´n love-dingelidong runt lederna och strålade kärlek till hela världen. För sist jag såg honom så bar han bomberjacka, stålhättekängor och levde med hat i både blick och hjärta. Så nog kan man ändra sig alltid.

 7. Kant
  14 april, 2011

  Camilla, den typen av nationalsocialister som du beskriver har oftast ingen fast grund i sina åsikter. En del av dom tror på allvar att dom kan förändra något med att bråka med enskilda invandrare. Tyvärr måste jag säga att NSDAP på sin tid innehöll flera såna personer också. Dom trodde på allvar att de utmanade zog genom att ge sig på trash-judar i Europa. Zog’s kärna låg i USA och delvis i forna Sovjet, en kärna som man aldrig var i närheten av. Ambitionen var riktig men perspektivet var begränsat av den tidens begränsade kunskaper om världen.

  • Camilla
   15 april, 2011

   Det är kanske så som du säger Kant, men det jag ville visa på var att alla kan ändra åsikt även de man minst anar. För det är väl det livet handlar om? Att utvecklas och genomgå olika faser i livet. Samt att samhället och världen i stort aldrig ser likadan ut, och då måste man mellan varven revidera sina ställningstaganden.

 8. SB
  14 april, 2011

  Sällström är SDs enda naturliga partiledarämne. Visserligen politiskt omöjligt av internpolitiska skäl i SD, självklart, men ändå ett faktum. Inget geni, men kan omvandla fakta till politik snabbare än någon annan i det partiet. Slagfärdig, är väl ordet jag letar efter.

  • Camilla
   15 april, 2011

   SB: Exakt, när Sällström talar så lyssnar man kan man kort förklara det. Han är medkännande och medmännsklig. Iaf så var han det fram tills i höstas. Men jag gillar honom, han skiljer sig markant från de flesta i toppen.

 9. Pingback: Bakslag även för SD | Jan Rume´s Blogg

  • Camilla
   15 april, 2011

   Exakt..varför skulle dessa personer vedimera Sällströms version om den inte var sann?

   • Stig
    16 april, 2011

    För att smutskasta sossarna i allmänhet och Ylva Johansson i synnerhet.

    Frågan är om denna kristdemokrat och moderat skulle ta risken att ljuga om en sådan ”frulktansvärt allvarlig” sak. I PK-media omtalas Ylva J. som om hon etablerat kontakter med suspekta individer i den undre världen.
    Finns den i riksdagshuset???

    • Camilla
     16 april, 2011

     Ja, det har ju blossats upp lite väl häftigt. Men det som sen följde/er är mer intressant faktiskt. Allt detta prat om hur man ska begränsa twittrandet o andra sociala medier från riksdagen.

 10. Dragan Klaric
  15 april, 2011

  När det kommer till Sällström (Svenne) bland sina kolleger så kan jag bara säga följande. Sällström är en schysst kille, inte burdus som många andra, en riktigt reko kille. Under min aktiva tid i SD så lärde jag känna Sällström och det finns inget ont att säga om denna man.

  Samtidigt så var det faktiskt moderaterna som twittrade om Sällströms möte med Ylva, således är det inget SD fabulerat ihop. Men som jag så många gånger tidigare har sagt så är riksdagen ett vuxendagis, man beter sig i alla fall som dagisbarn.

  • Camilla
   15 april, 2011

   Ja, du känner ju Sällström betydligt bättre än vad jag gör. Jag känner honom inte alls, jag har bara fått möjligheten att ”känna av ” honom. Men som jag sagt innan, de samtal och möten jag haft med honom har bara ingett en sund respekt för mannen.

 11. Kant
  15 april, 2011

  Är inte ljuga ok? Jag tror att lögner är oundvikligt i en demokrati. Den första lögnen är att demokratin skulle spegla folkviljan på något sätt. Och som alla andra så har jag inget vattentätt recept för att spegla folkviljan men nuvarande system är så genomruttet så alla andra måste vara bättre.

 12. OveRFalun
  15 april, 2011

  Spela roll, om nu Ylva tycker det är genant att ha pratat med Sällström så kan väl för farao han ligga lågt!

  • Camilla
   16 april, 2011

   Menar du att han ska hålla käft o låta Ylva påstå att han ljuger?

   • OveRFalun
    16 april, 2011

    Jag tycker att man ska välja sina strider, och förluster.
    Om han väljer att inte ta strid så kan ju vem som helst med vilken kroppsdel som helst räkna ut vad som hänt.
    Om han vill ge sig in i ett tröstlöst resonemang som aldrig ändå går att reda ut så tröttnar folk, eller jag, på tjafset och ogillar båda.
    Då känns det fint, och kanske löite manligt, att våga le lite och säga,- Tro vad ni vill!

    • Camilla
     17 april, 2011

     Det är sant iofs. Ibland vinner man mer på att anv sig av ordspråket ”tala är silver, tiga är guld” Men jag skulle nog inte heller ha lyckats suga på den karamellen om jag var Sällström-

 13. Stig
  16 april, 2011

  Sahlins mantra ”Vi kommer aldrig, aldrig, aldrig, nej aldrig aldrig någonsin att förhandla med Sverigedemokraterna” ekar inne i huvudet som en sura på varenda rättroende sosse.

 14. Kant
  16 april, 2011

  Jag tror att Ylva bjöd in SD till samtal för att fråga efter deras åsikter och sedan har den sagoberättande median desperat försökt att göra något annat av det. Jag tycker att Ylva gjorde rätt som ljög för media,hon har inget skäl att tala sanning till en media som bara ljuger för allmänheten. Dom som läser skräpet är ju inte ute efter någon sanning i alla fall.

  • Camilla
   16 april, 2011

   Vad då rätt att ljuga för media? Gör hon det så ljuger hon ju för alla 9 miljoner svenskar oxå.

 15. Mungo Jerry
  16 april, 2011

  (Fellänkning i förra vv tag bort, admin!)

  Off topic men…

  SD Värmlands paradfråga, kravet på folkomröstning om regionfrågan, får tre rader länsdraken NWT, kanske dagens allra kortaste notis:
  http://nwt.se/varmland/article889453.ece

  • Camilla
   16 april, 2011

   Ja, det var inte mycket till uppmärksamhet. Fast det har ju varit knäpptyst om SD i just Värmland under lång tid. Har de inte presterat nåt eller är det ointresse för dem måntro som är skälet?

   En sak jag undrar över är att det står att SD har 4 ledamöter i landstinget. Stämmer det? Jag har för mig att det bara blev 3?

 16. Mungo Jerry
  17 april, 2011

  Nej, det är ju tre ledamöter, och mkt nära det inte blev någon alls med det resultatet i landstingsvalet…

 17. Camilla
  17 april, 2011

  Oki, då var ett en miss i artikeln då pecis som jag ville minnas. Gillade förresten Filpers trovärdiga förklaring till varför Värmland inte ska vara del av en storregion ”Det vet ingen, men det känns tryggare att vara en egen administrativ enhet” 😀 He is still going strong!

  http://www.vf.se/nyheter/karlstad/folkomrostning-i-regionfragan-tycker-sd

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 14 april, 2011 by in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: