Tankar åt alla håll & kanter

Är förnuft för mycket begärt?

Moder Jord är pissed off tror jag.

  Söndagar ska vara en vilodag. Man ska kunna få ligga på soffan och mysa efter att ha varit till svärmor och käkat den mytomspunna söndagssteken med gräddsås, utan att behöva oroa sig för något. Den här söndagen så går det bara inte. Allt för mycket galet har skett senaste tiden.

 Jag har inget att tillföra med nyhetsvärde alls egentligen. Jag har bara en massa tankar och känslor inför så många olika saker just idag. När jag helst hade velat ligga och slötitta på Charlie Sheen i 2½ men, som aldrig kommer att bli samma sak om man byter ut honom. Just for The record.

 Vinterkräksjukan härjar ännu för fullt tillsammans med ett gäng andra virus som ställer till det för var och varannan familj.

 Vi har en supermåne på ingång i slutet av veckan, och för de som är lite lätt oroliga för sånt får nog fnatt med tanke på vad som redan sker.

 Vi har även fått vårt första fall av den farliga blödarfebern i Sverige. Även om patienten blev smittad utomlands så är smittan här. Vi blir påminda om vad oskyddade vi egentligen är.

 I Libyen skjuts människor ner kallblodigt på order av en otroligt grym man, Khadaffi. Just nu kan han göra det utan att omvärlden noterar att han skickar ut stridsplan för att formligen meja ner allt motstånd mot hans diktatur.

 I Israel blev en judisk familj kallblodigt mördad på ett obeskrivligt grymt sätt. Inte många röster som höjs runt det heller.

 Det diskuteras om dagis som inte riktigt fattat detta med Kvinnodagen, utan rakt av lär grabbarna att det är okej att göra skillnad på kön så länge det gäller tjejer. Tänk vad en semla kan ställa till det.

 Sen har vi Japan.

 Ett land som på bara ett par dagar har gått från ett land där allt rullade på och folk gick till jobbet måndag till fredag för att sen somna gott om natten, till ett katastrofområde. Tryggheten finns inte längre.

 Vi har nog alla sett bilderna på hur jordbävningen och den efterföljande Tsunamin totalt ödelagt flera städer. Det är sjukt att se bilder som visar före och efter.

 Sen kommer paniken över en potentiella härdsmältan i ett eller kanske till och med flera kärnkraftsreaktorer. Vem har glömt Tjernobyl? Utan att vara någon expert på fysik så tror jag att om det skulle bli en riktig katastrof så lär konsekvenserna av det som sker i Japan bli långt större än vad Tjernobyl orsakad. Eller åtminstone inte mindre.

 Sista siffrorna jag såg sa att minst 10.000 är döda i Japan. Och fler kommer det nog att bli.

 Och som om detta inte var nog så drabbas området nu av ett Vulkanutbrott.

 Stackars satar säger jag.

 Inte undra på att man blir glad över att få en länk som denna på Facebook, kanske detta är vad vi alla behöver, en söndag som denna.

Annonser

5 comments on “Moder Jord är pissed off tror jag.

 1. Moffa
  13 mars, 2011

  Va fan?!

  Inte ett enda ont ord om sd 😉

  *skojar bara med tanke på vad gnällgökarna innan sagt*

 2. Camilla
  13 mars, 2011

  haha Nä, idag fick de inte vara med. De får vänta tills nån dag när det inte sker riktigt allvarliga saker i vår värld..när jag inte har nåt bättre att filosofera över 😀

 3. Kant
  14 mars, 2011

  Moffa, jag skriver här också och jag har inget emot gnället på SD. Jag tror att en av orsakerna till att många tycker som SD men ändå röstar på ett av de mer etbablerade partierna går att läsa bland Camillas inlägg. Läs i media om sossarnas nya partiledare och hur media skriver om honom och om sossarna rent allmänt. Skulle media skriva på samma sätt om SD vid ett partiledarbyte? Jag tror att många röstar på annat parti än SD för att de inte kan se SD som ett statsbärande parti och jag håller med dom och om SD’are läste Camillas kritik ordentligt, faktiskt även mellan raderna, så skulle man kanske se en del fel som man kunde rätta till.

  NSDAP var på sin tid statsbärande redan från start. Det var liksom syftet med det från början att det skulle höja sig över de andra partiernas meningslösa pladder medans landet förblödde.

  Och om moder jord är pissed off; Människan (arten, alla raserna) har en unik intelligens som gör att vi kan köra över alla naturnormer och i vissa fall även bryta naturlagarna. Människan liksom de andra arterna kommer alltid att följa den enklaste vägen. Det gör även vattnet som rinner och elektriciteten. Att göra något annat kräver höga ideal. Något som är omöjligt inom ett demokratiskt system som är mer eller mindre slumpmässigt framröstat av människor som är naturligt bekväma av sig. Inom demokratins regler så ska en ledare gärna tala om allas lika värde men inte ta för besvärliga konsekvenser av det. U-hjälpen får gärna ligga på 1% av BNP men inte så högt att medelklass-gruppen drabbas tydligt ekonomiskt av det. 16.000 barn svälter ihjäl i värden varje dag. Undrar om dom barnen dör lyckliga vetandes att det finns en massa svenskar som tycker att dom var lika mycket värda?

  En demokratiskt vald ledare ska gärna prata om miljön men helst inte höja bensinpriset för mycket. Och tillräckligt många döda japaner blir bara statistik till slut. Min ideologi brukar ses som orsaken till det enda internationellt erkända folkmordet i historien. Jag anser att den japanska demokratiskt valda regeringen har valt att offra en viss mängd japaner i demokratins namn, Produktivitet har satts som enda ledstjärna. Man kan inte anklaga ledarna själva, det är själva systemet som främjar det.

 4. Camilla
  14 mars, 2011

  Kant:

  Kan bero på att kl inte är så mycket än så min hjärna inte riktigt vaknat, men du är nog den första som lyckats vända pratet om naturkatastrofen till en politisk diskussion. 🙂 Jag ske försöka svara dig senare i dag när jag kommer hem igen.

 5. Camilla
  15 mars, 2011

  @ Kant: Ska börja med att tacka för det du skrev inledningsvis, roligt när det man skriver och försöker få fram faktiskt når mottagaren i vissa fall.

  Jag ska erkänna att jag är dåligt insatt i många bitar som gäller vissa bitar av historien när det gäller både extremhögern och extremvänstern. Men det du skriver om NSDAP får mig att fundera på en sak, just för att jag inte är hundra påläst men framför allt för att jag tycker det är intressant som jag sagt tidigare att höra andras resonemnag. Vad tror du det beror på att tex NSDAP inte är statsbärande i dag? Och föll i ruiner egentligen direkt efter Hitlers nederlag. Jag frågar eftersom du ju tror på denna ideologi, och om man tror på något så starkt att man identifierar sig med detta så bör det innebära att man också tror att ens egna ideologi (i detta fallet nazismen) en dag kommer att ha makt igen. Kör man en snabb koll på wikipedia så får ju de allra flesta, inklusive mig avsmak och rysningar. Varför får du inte det? Vad skulle bli bättre i europa med ett nationalsocialistiskt styrande?

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Nationalsocialistiska_tyska_arbetarepartiet

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 13 mars, 2011 by in Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: